Agent 43½ - Hvad ostemaden skjulte


11 år siden 3 kommentarer Noveller

3Sagen om det forsvundne horn
Hvis De ikke bryder dig om at læse historier af den slags, som je... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Kisteglæde
Kom dog ud af dit renselseskar · nu er du satan mig renset nok · Din ... [...]
Digte
11 år siden
4Jack Watergun i fuld vigør
Solen brændte i Outtown. Nogle svært bevæbnede mænd havde med ove... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Mine mange liv - 2. udgave
Ifølge tilhængerne af reinkarnation har vi levet i tidligere tids... [...]
Blandede tekster
11 år siden
3Agent 43½ - Hvad ostemaden skjulte
Agent 43½, som var døbt Jakob Ølhenter, valgte at få morgenmad på... [...]
Noveller
11 år siden
2Printeren der slog en prut
- Jeg skal ud og slå en prut, sagde HP-printeren til sin ven Cano... [...]
Eventyr og fabler
16 år siden
4Rabarberprinsessen
Den onde trold var en yderst uomgængelig person. Derfor ville ing... [...]
Blandede tekster
16 år siden
3Koen Mariska på eventyr
Der var engang en ko, som hed Mariska. Den skulle hen til en OK-b... [...]
Eventyr og fabler
16 år siden
1Rentemesteren og hans hustru
Hun kunne ikke smide dem ud. Derfor var hun altid nødt til at lyt... [...]
Kortprosa
17 år siden
1Stenalderen ifølge Hosbo
Det er en kendt sag, at Danmark kom med isen fra Norge. Da isen t... [...]
Blandede tekster
17 år siden
4Joe Kurt – historien om en pedel
Der var engang en pedel, der hed Joe Kurt. Han levede som pedelle... [...]
Noveller
18 år siden
6Abel Æblekage
Der var engang en mand der hed Abel Æblekage. Hans forældre hed d... [...]
Noveller
18 år siden
19Historien om en prut
Der var engang en prut. Den boede inde i numsen på en meget ond m... [...]
Kortprosa
18 år siden
0Fødselsdagens kulturhistorie
v/ museumsprofessor, dr. Phil og Rasp Agathon Skalmeje Skemad · Mi... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Oberstindens uskikkelige middag
Dette skrift indeholder nogle vigtige grundregler for den, der er... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Vaskesvampens oprindelse
Denne beretning er ikke det pure opspind. En del af indholdet er ... [...]
Blandede tekster
19 år siden
11Sælen Johannes
Der var engang en ualmindelig sæl. Den lignede nemlig mere et men... [...]
Blandede tekster
19 år siden
13Knud og Jesus
Hvad er sandhed? - Det er indtil dato ikke lykkedes at finde et d... [...]
Filosofihulen
20 år siden
0Antonius Antonsens liv og gerning
Antonius Antonsen blev født i en forholdsvis ung alder i delstate... [...]
Blandede tekster
20 år siden
11Dokumentar fra et liv på 2. sal
Jeg sidder her foran et ubeskrevet dokument på mit elektroniske s... [...]
Filosofihulen
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bjarne Hosbo (f. 1954)
Agent 43½, som var døbt Jakob Ølhenter, valgte at få morgenmad på sengen. Han spiste tre ostemellemmadder, hvortil han ligeledes drak tre kopper med kaffe - en kop kaffe i hver af de tre kopper. Det var for at spare tid. Den ene var kop var okkergul, den anden lilla. Men den tredje kop var orangebrun, en meget smuk og varm farve
   Men da han satte tænderne i den tredje ostemellemmad blev det skæbnesvan- gert. For han opdagede, at han var kommet til med sit bid at udløse en håndgranat, som en eller anden ondsindet person havde anbragt i mellemmaden ...
   Således skrev en 16-årig ung knægt fra Vesthimmerland i 1971. Men denne og 40 andre barokke fortællinger var forsvundet i mere end 30 år. Men i 2011 blev de genfundet af knægtens lillesøster Kirsten i forbindelsen en større ombygning på loftet af Gatten Skole, som var knægtens barndomshjem 1967 - 1975. Knægtens navn var Bjarne. Og i 2000-tallet havde han stadig forfatterdrømme, og udgav forskellige humoristiske fortællinger - under sit nuværende forfatternavn. Især på forfattersiden Fyldepennen.dk. Han var dengang 56 år, og ville fylde 57 år til sin kommende fødselsdag. Lyder dette fantastisk? Men endnu fantastisk er, at der nu er gået 10 år mere, og at selv også er blevet 10 år ældre. Det passer fuldstændig sammen - hvilket er værd at tænke over.

Men vi vender tilbage til historien, hvor vor helt er i eksplosive problemer. Med en lynsnar reaktion kastede han maden med håndgranat ud af det åbentstående vindue. Eksplosionen lød i 3,45 kilometers afstand; og en biskop, netop gik for nedenfor, blev forvandlet til aske. Heldigvis denne kirkens mand til snarlig pensionering. Så det gjorde så meget i den store helhed.
   I hurtig fart løb Jakob Ølhenter ned på gaden - hvor han slog hoved ned i maven på en betjent, der prøvede at anholde ham. Betjenten fik dog senere i slag med modsat retningskoefficient - og så var han nogenlunde restitueret.
   Skønt det lykkedes Jakob Ølhenter at flygte ind på et pensionsberettiget lokum, blevet stedet straks omringet af politifolk. Han var kort sagt i en fækal situation. Men lokummet var et rigtigt das. Og han tømte spandens indhold mod betjentene.
   Men henvisning til et afrikansk ordsprog spyttede han sit tyggegummi ud - fordi han opdagede, at tyggegummiet havde en indbygget radiosender. Derpå sprang han så på en kørende lastbil, der transporterede rejer og sardiner på dåser. Efter at have køre otte og en halv kilometer, sprang han ned fra lastbilen igen - dog først efter at have udstyret sig selv med 82 dåser.
   Han løb ind bag nogle tønder. Men i farten fik han øje på en voluminøs gulerod i lange underbukser og seletøj. Den blev trukket af en elleve cylinders grå elefant fra Lilla Rusland. Denne sammensætning styrede hen imod ham. Men han opdagede, at det var en falsk gulerod. Thi en lem åbnede sig øverst ved roden - da den nemlig var vendt opad - og et maskingevær af typen AK 4711 spyede ild mod ham.
   Men vor ølhenter var ikke sen til at kaste dåserne med rejer og sardiner mod den falske gulerod, så den i praksis blev destrueret. Det var dog et ubehageligt skue, som dårligt kan beskrives - og der jo i sig selv ubehageligt.
   Men vor raske danske mand og øltransportør måtte nu sande det berømte citat af Johann Wolfgang von Goethe: "Den lykkeligste mand er ham der forstår at skabe forbindelse mellem begyndelsen og enden ... selvom enden er på midten." Herved randt det i 43½'s hu, at manden bag guleroden var hans hovedfjende, den russiske den usikkerhedschef Vladimer Ellermindre Rendski, der var berygtet for gastronomisk krigsførelse. Han var således bekendt, at hr. Rendski ofte sendte håndlangere ud med inseminerede fødselsdagslagkager i baghænderne - samt højeksplosiv tomatketchup. Han kunne også præstere at fylde en gymnastiksal op med hurtigvoksende kartoffelmos.
   Dog står vor helt står skam ikke med skægget i postkassen af den grund. Tværtimod havde han det i forlommen. Forfatteren har dog en forsømmelse ved ikke at nævne, om Jakob Ølhenter har skæg eller ej. Ved nærmere eftertanke, er det dog ikke en forsømmelse, da hr. Ølbringer netop er hemmelig agent - og dermed rutinemæssigt skifter både skæg, paryk og briller så ofte som andre skifter underbukser - hvornår så andre ellers skifter underbukser... Det har forfatteren ikke undersøgt i detaljer. Han kan kun tale for sig selv.
   For bedre at kunne orientere sig, stod agent Ølhenter op på en skammel, og kastede et bølgeblik et bølgeblik ud over terrænet. Han kunne nemlig se ved hjælp af radiobølger. I det fjerne sås to skumle nedbøjede skikkelser.
   "De er sikkert i nedtrykt julestemning," tænkte Jakob Ø i sin indre tavshed. - "Eller også har det noget at gøre med de herrers rygsøjler." Den ene af dem kunne da også godt ligne Simon Søjlehelgen - skønt der dog ikke er nogen, der ved, hvordan denne person så ud.
   Imedens J.Ø. tænkte dette, var de to nedbøjede skikkelser kommet nærmere. Han så, hvad de havde på ryggen. Det var rygsække. Ølhenter kunne naturligvis ikke vide, hvad de indeholdt. Men der var noget. Thi de var fulde - altså rygsækkene. Mavesækkene var endnu ikke til at skelne. Så de var sikkert slanke mennesker. Men sådan nogle kan tit være skumle, medens vi mener, at runde mennesker altid er glade og ærlige.
   Gad vide om ikke de to nedbøjede skumlere ikke var hr. Rendskis håndlangere. Det var de. Og med løbende skridt styrede de hen imod vor tapre ven - der dog vovede at springe fra skamlen, og hoppe på et forbikørende tog. I dette tog var der mange passagerer, da tidspunktet var myldretiden. Han maste sig gennem trængslen - og tilintetgjorde derved 10 eksemplarer af Ekstra Bladet, samt et jakkesæt tilhørende en person med de rigtige meninger.
   Men mændene med rygsækkene var næsten i endetarmen på ham. Og nu kom et badekar susende forbi hans venstre øre - og en marineret sild for forbi det højre. Alt dette sendte han retur, tillige med en ældre dame i rågummisåler. Hans modstandere hev nu atter nogle materialer fra, og forvandlede togvognen til et akvarium - og det blev således det første af sin slags. 43½ havde heldigvis forinden taget en dyb indånding - og åndede derefter ud med et tordnende voldræb, som lavede et tilstrækkeligt stort hul i loftet. Og på denne måde kom han op på taget.
   De to skumle kom også derop - under dække af et skjold bestående af frikadellefars. De spyede nu en regn af tomatketchup og foderkager mod ham. Han fattede dog en genial idé. Begyndte at æde store mængder af foderkagerne og tomatketchuppen. Det medførte, at han kunne sende store stråler af bræk imod dem - samtidig med at han kastede endnu en snes sardin- og rejedåser i samme retning - tillige med et maleri af den store nederlandske maler Josufsuf van Hjemmesutter.

Nu nærmede det endelige opgør sig. Derfor tilrettelagde Jakob Ølhenter det således, at han kom med et modkørende tog. Dermed slap han for Rendskis håndlangere.
   Hvad var der nu at gøre. Agent 43½ satte sig ned i skrædderstilling for at meditere over sagen. Skønt kan mediterede over toget, var det dog ikke det han mediterede over - men "det". Han lettede på hatten; og det hjalp, for der kom nemlig frisk luft til storhjernen.
   Meditationen medførte, at der gik et lys op for ham - altså kun et stearinlys. Det satte han fast på toget; og han fik derved en vigtig oplysning, gående ud på, at hovedmanden Vladimer Ellemindre Rendski for tiden befandt sig forklædt som en banan i Foreningen For Nørre Snedes Befrielses hovedkvarter
   Vort dramatiske drama nærmer sig nu sin simple slutning: Agent 43½ Jakob Ølhenter tog ind til omtalte forening og åd bananen. Den grusomme og gruopvækkende Vladimer Ellermindre Rendski var hermed ophørt med at eksistere.
   "Ha, ha, ha!" Grinte vor helt. - "Det har han rigtig godt af, det numsehul!"
Forfatterbemærkninger
2 marts 2018: En del rettelser og tilføjelser foretaget. 5 oktober 2021 - Mindre rettelser og tilføjelser foretaget

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/03-2013 00:36 af Bjarne Hosbo (hosbo) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1327 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.