Buddha Brevet5Buddha Brevet
Møde med min stammen, aflever din stammer, identificer din stamme... [...]
Livshistorier
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bárður Olsen
Møde med min stammen, aflever din stammer, identificer din stammen og accepter din stammen.
   Fire modbydelige sætninger. På den anden side fire vidunderlige sætninger. De bedste sætninger i verden. I alle sætningerne er stammen med, ergo stammen er det bedste i verden. Tænk at jeg skulle komme til at tænke/skrive/tænke, mene/tro, altid vil mene/tro på dem og vil bygge mit liv på dem!!! Jeg er det bedste i verden. I min lille/store/uendelig store/fantastiske/vidunderlige/forunderlige/ gode/totalt gode verden. I mit lille/store/uendelig store/fantastiske/vidunderlige/forunderlige/gode/ totalt gode univers !!! I mit lille/ store/uendelig store/fantastiske/ vidunderlige/forunderlige/gode/ totalt gode kosmos !!! I mit lille/store/uendelig store/fantastiske/vidunderlige/ forunderlige/ gode/totalt gode micro kosmos !!! Den lille/store/uendelig store/fantastiske/vidunderlige/ forunderlige/gode/totalt gode stammen !!! Den lille/store/uendelig store/fantastiske/vidunderlige/ gode/totalt gode jeg, jeg som alle mennesker er gode !!!

Ja jeg har mødt mig ”selv”, eller ”opdaget” ”mig”, eller ”fundet” ”mig”. Jeg mødte ikke min stammen, men mig. Den største og bedste oplevelsen jeg har været ude for livet. Jeg har haft andre store oplevelser før og vil måske senere få store oplevelser. Intet kan være større end denne her ”totale” oplevelsen. Tænk!! at jeg ikke viste at jeg ”var” væk. Jeg har ikke behov for flere oplevelser. Jeg har ikke noget behov længere.

Jeg har nu ret til, at proklamere: for alle fire verdenshjørner, for alt dødt og alt levende, på, udenfor og i verden/universet, at jeg er blevet til ”en oplyst” (kommet til erkendelse, at jeg ”intet” ved), at jeg er blevet til en Buddha (Buddha: ergo den/det oplyste, Buddha tilstand, Buddha naturen, selvet og/eller det ”sande jeg”). Den selv samme ”ret”, som alle mennesker/ting/dyr etc. får når de møder ”sig” selv.

Jeg frasiger mig ”retten”.
   Jeg er blevet til en Buddha. Jeg vil ikke være en Buddha, jeg vil heller ikke ”igen” blive til det gamle ”jeg”. Jeg vil i fremtiden/fra nu af ”bare” være Bárður, bare være det nye jeg.

Jeg tvivler ikke jeres faglige viden, men bare en stammer har det privilegium at føle hvordan en stammer føler. I kan læse så mange bøger om stammen som i har lyst, men i vil aldrig mærke det samme, som en stammer mærker. På samme måde, som jeg ikke kan vide hvordan det er at være blind, på samme måde kan i ikke vide hvordan det er at være en stammer.
   Jeg kan forestille mig hvordan det er at være blind. Jeg kan lukke mine øjne, eller blindfolde mig. Jeg kan bagefter åbne mine øjne eller tage blindfoldet væk og se igen. Det kan en blind ikke. Derfor ved jeg ikke hvordan det er at være blind. Jeg har ikke den personlige erfaring.

Faktisk tror jeg, at i ikke er kompetente nok til at arbejde med voksne stammere, fordi I ikke stammer/er stammere. Jeg vil igen understrege, at jeg ikke tvivler på jeres faglige viden og formåen. Jeg tror virkeligt at talepædagogens/logopædens arbejdsområde er apopleksi/afasi ramte, stammende børn (3 til 5 år gamle)(nu jeg har tænkt mere om det, så skal alle talepædagoger/logopæder, holde sig langt væk fra os stammere!!!) og lignende. Derimod er mit taleorgan i orden. Jeg kan godt tale også uden at stamme (også stamme for den sags skyld).

Som i godt ved så er selve stammen 10% af stammen. Så hvorfor arbejde med de 10% da det ikke er der hvor ”hunden er begravet"? I taler om at vi ikke må bruge fyldord og tricks etc., men ”frivillige” gentagelser er et stammetrick i sig selv. Jeres og Websters indfalds vinkel er helt forkert. Fordi vi kan godt tale. Hvorfor ændre stammen?

Ikke at jeg ønsker at stammen skal forsvinde, hvis jeg fik tilbudt et vidundermiddel mod stammen, så ville jeg faktisk sige nej tak, fordi jeg kan ikke leve uden min stammen. Den er mig og jeg kan ikke leve uden mig selv.
   På den anden side hvorfor skulle jeg skulle i blive vrede på mig? Om jeg stammer, blokerer eller ikke sætter lyd på min gentagelser, så kan det aldrig blive jeres problem. Jeg kan selv gøre det til et problem, altså om jeg absolut har lyst til det.

Stammen er ikke længere noget prolem. Møde med ”min stammen”. Ved at formulere det på den måde så tror i eller mener i at stammeren har, ”Multiple Personality Disorder” (jeg husker ikke det nye politisk korrekte navn). I havde ret jeg. Jeg troede at jeg havde ”Multiple Personality Disorder”. I gjorde det måske for at provokere? Det er i hvert fald en fejl, fra jeres og Websters side. Stop med det, lad være med at gøre det. Det er utroligt provokerende, det var måske også meningen?

Jeg blev/er høj af glæde/. Totalt euforisk af lykke og positivitet. Jeg har aldrig været så glad og lykkelig, som jeg er blevet. Ved at læse videre vil i forestå hvorfor. Jeg havde planlagt at holde op med ”stammebehandlingen”. Grunden til det kan i læse om. Måske holder jeg op. Jeg ved ikke. I kan ikke lære mig noget. I kan læse om ”min” stammen ergo om mig.
   Det er meget hård læsning, med anklager og andet. Måske meget ”hård kost” for talepædagoger/ logopæder? Tåler i (jeg skriver det til jer, men det er ”møntet” på alle de talepædagoger/logopæder, som har haft og har) ikke kritik, så foreslår jeg, at i ikke læser mere, for jeres egen skyld. Jeg havde tænkt mig at give jer det som en protest på jeres ”stammebehandling”.

I kan opfatte og vil opfatte det på den måde, det er ikke derfor jeg giver jer det. ”Min” stammen siger at det bare er ment, som en protest. Når jeg lytter til den, så lytter jeg til ”mig” selv. ”Min” stammen er ”jeg” og ”jeg” er ”min” stammen. Vi er et. Jeg fortryder ikke noget af det som jeg herefter eller har skrevet.

Jeg skriver denne spalte, ikke fordi jeg vil undskylde, men for at advare jer. Jeg står indfor hvert eneste ord. Jeg skriver senere, at jeg beder om undskyld, jeg mente det da, men ikke nu. Jeg beder altså ikke om undskyld. Jeg giver jer indsigt i stammens sande og gode natur. I min sande og gode natur, som jeg slet ikke viste af, (indtil nu) at jeg havde og altid har haft uden at jeg viste af det. Hvorfor skulle jeg bede om undskyld for det? Jeg kunne redigere teksten, så at den blev mere ”venlig” så ville hele pointet gå tabt, det vil jeg ikke risikere. Jeg kunne også lade være med at give jer dette og bare forsætte i ”stammebehandlingen”, som intet var sket, det har jeg ikke samvittighed til.

Jeg ved ikke hvad jeg skal tro om Webster? (altså om det er han som har opfundet teorien, som jeres ”stammebehandling” bygger på). Er han genial, gal, dum eller bare uvidende? Jeg ved ikke om i (i frankrigsgade) har forstået eller misforstået Webster? Jeg vil ikke læse mere ”Webster” volapyk.

Hvis han eller i tror at ”frivillige” gentagelser er målet, så har han og i misforstået det hele. Hvis i eller han troede/tror at målet var at få stammeren til at acceptere ”sin” stammen, så har i også misforstået alt. Hvis hans mål var at ”åbne” stammerens øje, så er han genial. ”Åbne” sine øjne og se at ”stammeren” ikke er et ”alien”, heller ikke en unaturlig del. Ikke ”flere i et”, men ”et i et”. Den sidste frase byder mig meget imod, men jeg gør det. Jeg måtte tvinge mig til at gøre det.

Om det er stammere, talepædagoger/logopæder, eller psykologer, som har delt personen der stammeren i to/flere dele, det ved jeg ikke. Alle har troet at det var den totale sandhed, ink. mig indtil nu. Nu ved jeg at det er løgn.

Jeg har i før i brevet skrevet og skriver senere om de 10% og 90% af stammen/stammeren. Jeg ved ikke hvem har opfundet det. Det er enten en bitter/ked/destruktiv stammer, talepædagog/ logopæd eller psykolog, som har gjort det. Alle har også troet at det var den totale rigtige sandhed ink. mig. Nu ved jeg at det også er løgn.

Adolf Hitler (Det svin) skrev: ”Om man gentager en løgn, igen og igen, så bliver løgnen til sandhed”. Det er ikke rigtigt, en løgn er og bliver altid en løgn.

Da jeg startede hos jer havde jeg det meget dårligt. Jeg havde lige afsluttet, en mislykket ”stammebehandling” hos Dansk Stemme Institut. Jeg er meget glad for at jeg begyndte i frankrigsgade 4. Jeg havde det i starten, meget godt med at være der.
   De sidste gange har jeg slet ikke haft lyst, fordi jeg har følt at det var ”Something Rotten in the State of Denmark” ikke i Danmark (Danmark er efter min mening, et godt land at bo i), men i Frankrigsgade 4. De sidste gange har jeg haft en fornemmelse af at det hele var et skuespil. Jeg troede at jeg var havnet i en sekt og at deres mål, var at ”hjernevaske” os i stammegruppen. Tro det eller ej, men det er rigtigt. Konstruktionen er i hvert fald den samme.

Det hele startede (tror jeg, eller har det også foregået hele tiden uden at jeg har været bevist om det, i flere år, måske hele mit liv? Jeg ved ikke rigtigt) den søndag, i intensiv weekenden. Jeg blev totalt knust når jeg så Monique møde sin stammen, det var katalysatoren. (Derfor sendte jeg et E-mail til jer og bad om at få en psykolog. Jeg har fået en tid hos hende den 13. januar, men jeg dropper det, fordi jeg har ikke længere, brug for hendes hjælp). Den dag sagde jeg til ”min” stammen at jeg ville lære alle dele af ”den” at kende om ”den” gav ”mig” lov til det, hver en ”krog” og alle mørke ”rum”. Det har ”min” stammen givet ”mig” lov til. Jeg fandt intet ”mørkt rum”, bare lyse, varme og glade ”rum”. Jeg fandt ikke ”min” stammen, men jeg fandt ud af at jeg var ”min” stammen. Jeg formulerer på den måde, selvom det nu byder mig meget imod. Jeg må formulere det på den rette måde, jeg fandt mig selv.

Jeg kan næsten forklare hvordan det har foregået, med et eksempel fra jødisk mysticisme, fra kabbalaen. Det starter med at jeg går ind i et rum. I rummet er der to døre. Den ene dør kan føre mig til galskab og den anden dør, kan føre mig til oplysning. På forhånd ved jeg ikke hvilken dør er den rette.
   Vælger jeg ”oplysnings døren” så kommer jeg ind i et andet rum. Af det bliver jeg oplyst, men jeg må gå videre. I rummet er det atter to døre, en til galskab og en til oplysning. Sådan foregår det hele tiden, til jeg kommer til det sidste rum, altså om jeg ikke har valgt forkert dør (galskabsdøren), før jeg når der til. Gør jeg det engang på rejsen, så er jeg fortabt. Vælger jeg hele tiden den rette dør, så kommer jeg til rummet, med total oplysning.

Jeg ved ikke om jeg har valgt forkert dør på rejsen, jeg tror at jeg hele tiden har valgt den rette dør. Jeg er næsten 100% sikker på at jeg hele tiden har valgt ret. Jeg ved ikke om jeg er kommet til det sidste rum, eller jeg nogensinde kommer til det. Jeg er ikke 100% sikkert på om jeg på rejsen har valgt ”galskabs døren”. Jeg er i hvert fald glad og lykkelig og det er det som har betydning. Ja, jeg er mystiker. Jeg har faktisk altid været det (eller næsten altid), jeg tror at jeg vil holde op med at være mystiker. Jeg vil ”leve” i stedet for. Jeg vil fra nu af hellere ”eksistere” på det menneskelige plan. Altså ikke på det overnaturlige, men på det naturlige plan.

Jeg vil ikke på vildkår bruge ”frivillige” gentagelser fordi i beder mig om dem, eller ønsker, at jeg skal bruge dem. Jeg vil heller ikke øve mig i at bruge dem, som jeg før har gjort. Jeg vil bruge dem, om jeg mener at jeg har brug for dem. Jeg kan godt tale flydende, med mit taleorgan er det intet galt med.

Jeg vil heller ikke på vilkår læse mere ”stamme fjendtlig” litteratur, som i har givet, eller måske vil give mig. Giv mig bare ”stamme venlig” litteratur om de 90% om i har lyst, så vil jeg læse det, om jeg har brug for, eller jeg mener at jeg vil få brug for det.

I må gerne provokere mig, men i har ingen ret til at give mig dårlig samvittighed. Jeg fik utrolig dårlig samvittighed i mandags. Jeg måtte forsvare mig ved at sige ”jeg lavede frivillige gentagelser i eneundervisning”. Jeg må kraftigt understrege, at jeg går til ”stammeundervisning” for min egen skyld og ikke for jeres, eller nogen andens skyld.

Jeg respekterer jer på samme måde, som jeg respekterer alle autoriteter, men jeg er på ingen måde autoritetstro. Jeg er af overbevisning anarkist. Jeg tror, at på alle livets områder er dette slogan gældende: ”Power to the People !!!” På stammeområdet er det specielt gældende og aktuelt. Som i måske ikke har opdaget, så er vi i gruppen eksperter på stammeområdet. Vi er alle ”stamme orakler”, vi ved bedst om vores egen tale/stammen. I kunne ”drikke” af vores viden, i stedet har i bare valgt at bygge på Webster. Vi har alle levet med vores stammen i flere år. Skal jeg tage mig, som et eksempel, så har jeg ærligt talt, overlevet (mod forventning) og lever stadigvæk med stammen.

Hovedformålet med al stammebehandling, skal ikke være at ændre stammen, men at lære stammeren, at acceptere sin stammen, ikke bare intellektuelt, men i hele kroppen og i hele væsenet. Det er også vigtigt at lære stammeren at han/hun er privilegeret, fordi at stamme er ikke en straf, men en gave. Gaven kan være tung at bære, hvis stammeren ikke ved hvordan den skal bæres.

På den anden side acceptere hvad ? Der er intet at acceptere, alt er godt og har altid været det, selv når jeg ikke har vist det. Jeg har mødt ”min” stammen, den er ”bare” et skræmt barn. Det er ikke stammen, som er problemet. For den sag skyld heller ikke ”min” tale/stammeangst. Jeg har intet problem. ”Problemet” har mine talepædagoger/logopæder ”skabt”. Det er deres imaginære/ikke eksisterende ”Frankinstein monster”, som i har plantet i mig.

Da jeg gik i 4. Klasse, kom en talepædagog, til min skole. Han skulle tale med mig. Han sagde ”Bárður du har et problem, du stammer” eller måske sagde han: ”Bárður, jeg har hørt at du stammer”. Hvad han helt nøjagtigt sagde, det husker jeg ikke. Måden han sagde det og hans negative, fordømmende stemme, har brændt sig fast i min sjæl. Det øjeblik vil førfølge mig, til mit sidste åndedrag. Før han sagde det til mig, så var min stammen ikke noget problem, jeg stammede bare. Jeg viste ikke, at det var noget galt med det. Jeg tænkte ikke på, at det var noget galt med mig.
   Han kunne i stedet have ladet mig få fred og i stedet informeret mine omgivelser om stammen, på en positiv måde. D. v. s min mor, far, mine syv søskende, lærere, elever og alle andre, med glad og konstruktiv information.

Talepædagogen kunne eventuelt have stillet mig foran et spejl. Han skulle have sagt, ”Bárður se hvor smuk du er. Når du taler, så stammer du, ih hvor er du heldig !!! Det er ganske få mennesker, som stammer. Du er noget helt specielt. Du har alverdens grund til at være meget glad, lykkelig og stolt, fordi du har fået det talent. Brug dit talent hele tiden. Ingen kan tage talentet fra dig Du vil altid have det hos dig.” Desværre sagde han ikke det.

I stedet for gik jeg hos ham i 6 år. Så ”blind” som jeg var, så forsætte jeg med at gå hos andre talepædagoger/logopæder i endnu flere år.

Fortæl mig: Hvem har sået kimen til og vedligeholdt det træ, hvis grene har overskygget al min livsglæde, barnlige glæde, livsmod og har truet med at slukke min livsgnist? Det har ikke været min stammen. Det har i talepædagoger/logopæder, forhenværende som nuværende gjort( selvfølgelig med min uvidende hjælp, jeg har ikke plantet kimen det har i gjort). Det destruktive, som i har lært/ville tvinge mig til/fortalt mig og det tåbelige/modbydelige, som jeg har læst om stammen og troet på.

Jeg anklager alle mine talepædagoger/logopæder, forhenværende som nuværende for at have mishandlet mig, ikke seksuelt, men det som er langt langt værre, nemlig psykologisk. I har også mishandlet, eller et ønske om, at mishandle min stammen. Alt er ufattelige store forbrydelser, som i har begået imod mig.

Pkt. 1
   Ja jeg har gået til talepædagog/logopæd, af mere eller mindre fri vilje (eller rettere sagt p. g. a frivillig tvang, fordi jeg troede, at jeg ikke var god nok. Jeg havde det brændende ønske at min stammen skulle forsvinde, fordi i det øjeblik, blev jeg et godt og helt menneske). Jeg viste ikke bedre. I skulle forestille, at være eksperter på stammeområdet. Jeg stolede blindt på jer. I misbrugte min blinde tillid, til det yderste. Jeres intention har været at hjælpe mig, hvorfor har i gjort det modsatte?

Pkt. 2
   Min eneste ”forbrydelse” har været og er, at jeg stammer. På det grundlag har jeg gået til ”stammebehandling/mishandling” i omkring 10 år. De fleste af jer har villet gøre mig ”normal”, d. v. s en ikke stammer. Hvilken utilgivelig forbrydelse har jeg begået?

Pkt.3
   Jeg har hele tiden, uden at vide det været et helt menneske. Jeg har hele tiden uden at vide det, været perfekt og fuldkommen. Så perfekt og fuldkommen, som ethvert menneske i sig selv er. I har gjort ”min” stammen til det et minus, som det har været, min mangel og min fejl/disfunktion. Jeg har altid været god, selv når jeg ikke viste det. I ville/skulle/ absolut forandre ”mig”.
   At jeg stammer, gør mig ikke til et mindreværdig menneske. I har lært/fået mig til, at tænke, dårlige destruktive tanker, om ”min” stammen, ergo ”mig” selv. I det at i har kritiseret/ forandret/ønsket at forandre min stammen, har i givet ”mig” mindreværdskomplekser. Fordi i har sagt at ”min”
   tale/stammen ikke er god nok, ergo så har i også sagt at ”jeg” ikke god nok. ”Min” tale/stammen og jeg er et og det samme, det har vi altid været og vil altid være. I har fornærmet min stammen ergo mig. Tænk !!! Hvilket helvede jeg har levet/overlevet i?

Jeg vælger at tilgive alle mine forhenværende/nuværende talepædagoger/logopæder Jeg gør det for min og jeres skyld. Jeg vil gøre Jesu ord til mine. De selv samme ord som han m. a sagde på sit kors. ”Fader ; tilgiv dem, de ved ikke hvad de gør”. Reflekter (om i tør, eller har samvittighed til) over hvilken forfærdelig forbrydelse, i talepædagoger/logopæder, har begået mod det ”internationale stammesamfund”, igennem årtier og århundreder. Husk !!! Vi stammere er ikke syge, hvorfor skal vi så gå til behandling?. Vi er bare heldige og velsignede. Det er ikke vores ”skyld”.

Jeg har lært mere om ”stammen” og ”mig” selv, de sidste måneder jeg har gået i frankrigsgade, end jeg har lært hos alle mine fem forhenværende talepædagoger/logopæder. For at sige det som det er, så lærte fire af dem, mig at hade min stammen ergo mig selv. To af dem troede ikke på at jeg ikke stammede, når jeg var alene, sammen med børn og sammen med dyr. Begge bad mig om at optage det på bånd. Hvor var de dog fordomsfulde, arrogante, selvkloge og ignorante !!!
   Om det er til min eller jeres ære det vil jeg ikke bedømme.

Jeg vil ikke underminere jer eller jeres ”slagplan” det kan bare gøres på en meget bedre og effektiv måde. Al ”stammebehandling” som er bygget på at forandre tale/stammen (i tænker måske forbedre?) er stamme fjendtlig og utroligt umenneskelig. I siger at vi skal acceptere vores stammen. I samme mundfuld siger i, at vi skal forandre vores stammen, hvor er logikken henne?

I har fået mig til at tænke om mit live og min stammen. Om det var jeres intention, med stammebehandlingen, så har i med mig nået et mål. En stammer er blevet ”løskøbt”, (forhåbentligt forbliver, jeg også ved at være ”løskøbt” i fremtiden) hvem skulle tro, at det blev mig? Har det været jeres intention så kan i skrotte nogle af mine ”anklager”, mod jeg. Jeg kan bare ikke acceptere måden, som jeres stammebehandling foregår på. En del af resultatet af min tænkning har i læst, om i dette brev.

Jeg holder op med at gå til ”stammebehandling” fra i dag af, med øjeblikkelig virkning.

Jeg vil foreslå at i taler, med de andre i gruppen. Jeg vil senere i dag, give dem et kopi.

Jeg har intet personligt imod jer. I er gode mennesker, jeg holder meget af jer. Har jeg såret jer, så beder jeg om undskyld. Jeg er meget ked af det om jeg har gjort. Det må ende på denne her måde.

Hvis i vil kontakte mig, så kan i gøre det via e–mail: semic@yahoo.com. Ikke via telefon, i ved meget godt hvorfor. Jeg har det fint med, at jeg ikke på nuværende tidspunkt ”kan” bruge telefonen.

Med venlig hilsen
   Bárður Olsen

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/05-2001 19:42 af Bárður Olsen og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 3519 ord og lix-tallet er 27.

Det er ikke muligt at skrive kommentarer til dette tekst.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.