Et frit lands fængsel


7 år siden 4 kommentarer Essays

8En tanke
Er krøbet sammen i en tanke · jeg tror ikke jeg kan foldes · ud igen
Digte
4 år siden
5Rusen
Mennesket har altid rejst, om ikke fysisk, så i vores drømme. På ... [...]
Essays · reflektion, drøm, splittelse
5 år siden
8Alt hun ville, var at være i stykker
Engang var hun en vase af det fineste porcelæn. Skrøbelig, yndefu... [...]
Blandede tekster
5 år siden
2Nogen eller noget
Mens de voksne længes efter deres ungdom, prøver vi unge at slipp... [...]
Blandede tekster
5 år siden
4Tak!
Et af de største og vigtigste ord i verden, er samtidig et af de ... [...]
Blandede tekster
6 år siden
5De har taget min hjerne ud og klippet den 4...
Da jeg skulle til at starte på gymnasiet, var jeg en udefinerbar ... [...]
Blandede tekster
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Freja Kristiansen (f. 1997)
Danmark er et dejligt land. Vi har grønne bøgeskove, kornmarker og ikke mindst vores vellidte ytringsfrihed. Det er vores store reklame udadtil, men i virkeligheden er det ikke en fortjent reklame. Snakker vi sager omhandlende mennesker og virksomheder, så har vi vores fulde ret til at anklage dem for alverdens ting, og sommetider uden belæg for vores ord. Oftest bliver der ikke stillet spørgsmål til anden parten, hvis anklagen er stor nok. Stemplet er sat.

Men det er en helt anden snak, når det kommer til at stille spørgsmålstegn til samfundet. Heldigvis har vi større autoriteter, der udtaler sig i aviser, og derfor har mulighed for at forholde sig kritisk til samfundsmæssige peglemærker, men vores reklame udadtil er, at vi som almindelige borgere i Danmark har lov til at udtale os kritisk om tingene. Hvad der undrer mig er, hvor svært det er, at komme igennem ud til pressen, ud til politikerne og ud til omverdenen. Mediernes fælles konkurrence præger hvad der kommer ud, og hvad der ønskes i pressen. De har et skjult spil som ingen kender til, men som er et produkt af et samarbejde med politikerne. Taktikker bliver lagt, og vi som almindelige borgere bliver glemt i ræset af spekulationer. I sidste ende bliver vi tabere i det store spil.

Bag mediebilledet sidder der nogle politikere, og kontrollerer hvad der kommer ud, i et vist omgang. Af den grund kan de uden, at det virker for overbevisende, afvise almindelige menneskers klager over et politisk synspunkt og samtidig få holdningsmæssige punkter til at fremstå positivt. Kan vi så i virkeligheden kalde det ytringsfrihed? Hvis det er så svært at komme igennem til de store autoriteter, hvad skal det så til for?

Medierne er ikke længere til, for at vi som almindelige borgere kan ytre os. Det er en konkurrence om penge, der aldrig ender. Politikernes spil er i højere grad blevet et magtopgør end en reel pagt om, at vi skal sørge for plads, tryghed og omsorg for hinanden i dette minoritetssamfund.
Danmark er et frit land i fængsel. Vi bliver aldrig så frie som reklamen udtrykker.
Ikke så længe fokus ligger hvor det gør.
Danmark er et dejligt land. Vi har grønne bøgeskove, kornmarker og ikke mindst vores vellidte ytringsfrihed.

Vi har i hvert fald de grønne skove og de gule kornmarker.
Forfatterbemærkninger
Frustration over at det er så svært at komme til ords i medierne. (Skolereform, lockout mm.)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/03-2013 10:12 af Freja Kristiansen (frejasdixie) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 385 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.