Det italienske arkiv

Kapitel 18 - Den gamle Don's indsatsgruppe.


10 måneder, 22 dage siden 1 kommentar 30 kapitler Uafsluttet Romaner menneskejagt

0Det italienske arkiv - Kapitel 30 – En lill...
Inden han gik ind til mødet med topfolkene i "La Famiglia", havde... [...]
Romaner · ragu alla bolognese
6 dage siden
4Lykken er
Lykken - Jeg sidder her og undrer mig, · for skal jeg ikke ud og le... [...]
Digte · lykke
7 dage siden
2Og jeg ser dig
og jeg ser på dig · du - min evige stråle af lys · du - som forsøder ... [...]
Digte · drømmen om
8 dage siden
8Dødelige ord
Min gamle mor på 92 har mistet lysten, · lysten til at leve sit lan... [...]
Digte · ordets magt
14 dage siden
3Fake news
falske nyheder · fiktive sandheder · bevidste løgne · misinformation · fo... [...]
Digte · medier, sociale medier
16 dage siden
5Den dyrebare flamme
Vi længes inderst inde · de fleste os · efter at være sammen · med et m... [...]
Digte · normer
19 dage siden
7Når noget er værd .
Når noget er værd at tænke på, · så tænker man på det. · Når noget er... [...]
Digte · accept
22 dage siden
6Det glade forår
Han er derude og venter på, · at han skal møde dig, · men du kan ikke... [...]
Digte · hjertevarme
23 dage siden
7Når tabu'er bliver tabu
Alt skal siges og intet må forties, · alt skal vendes og intet må g... [...]
Digte · livet on-line
26 dage siden
4Tid
God vind i sejlet på livets lange tur, · husk at tiden ikke kun mål... [...]
Digte · tidens gang
1 måned siden
3Renewable
renewable er nu det nye ord · så plast er ikke lige mit bord · jeg di... [...]
Digte · tidsånden
1 måned, 3 dage siden
3En tur til bageren
Selv om indkøb til husholdning aldrig har været min stærke side, ... [...]
Blandede tekster · rugbrød
1 måned, 5 dage siden
2Brugt, misbrugt, udnyttet og ydmyget
Er det selv at være · det samme som at være · on-line? · Er den måde vi... [...]
Digte · perception
1 måned, 5 dage siden
1Politiske digte
Det starter som et spørgsmål · fortsætter som tanker - indtil · man l... [...]
Digte · meninger
1 måned, 5 dage siden

Puls: 91,4

Publiceret: 26
Afgivet: 104
Modtaget: 97
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Der var vild opstandelse oppe i den lille landsby oppe i Appenniner bjergene, den gamle "Don" havde indkaldt til krisemøde med sine tre tilbageværende "Capo Bastone", de ni "Capo'er" og sin "consiliere", den gamle "Don's administrative og juridiske rådgiver.

Ingen kunne huske, at der nogensinde havde været en sådan opstandelse i landsbyen. Alle sad de indendørs og med dørene lukkede i mensa'en og drøftede situationen. Det største problem var mangel på viden, der var ganske enkelt ikke nogen, der vidste eller kunne fortælle helt konkret, hvad der var sket og der var slet ikke nogen, der havde en ide om, hvem der havde udøvet denne ugerning, eller hvem der stod bag udåden.

Den gamle "Don" indledte mødet med at holde en meget følelsesladet tale omkring det skete. Han kom ind på tabet af sit gudbarn og nevø, tabet af "La Famiglia's" største indtægtskilde, den skandaløse henrettelse af hans gudbarns kone og med tårer i øjnene berettede han om de to små døde børn, der lå med et iskoldt pandeskud i deres mors arme. I talen refererede han næsten samtlige af de detaljer, han havde fået af politimesteren i L'Aquila og sluttede med raseri i stemmen af med at forlange, at hver en sten skulle vendes for at finde de ansvarlige kryb. Han ville ikke acceptere noget andet end, at alt blev fuldstændigt opklaret:

Hvem der havde dræbt hans gudbarn Giovanni Ferrucci,
   hvem der havde beordret mordet på Giovanni Ferrucci,
   hvem der havde udført det efterfølgende angreb mod villaen,
   hvem der havde beordret angrebet på villaen.

Og ikke mindst, hvordan "La Famiglia" kunne fremskaffe alle de data over transaktioner, navne, firmaer, kontakter og forbindelser, som han vidste, at den nu afdøde Carlo Vertone havde været på vej til ham med.

Den gamle "Don" sluttede talen af med at hamre i bordet og nærmest skrige ud i rummet: "Hvis ikke vi finder de skyldige og vore oplysninger, vil vi ikke eksistere om et år, forretningerne vil stoppe, andre vil overtage os og jeres familier vil sulte"!

Efter den gamle "Don's" tale var der vilde og hektiske diskussioner om det skete. Hovedgrunden til den febrilske hektik var, at alle mere eller mindre famlede i blinde, mest på grund af manglende viden. Til sidst måtte den gamle "Don" skære igennem og der blev dannet en indsatsgruppe, der skulle rapportere direkte til den gamle "Don". Indsatsgruppen skulle ledes af den yderst effektive capo, Alanzo De Constanzi.

Alanzo De Constanzi var ikke nogen speciel imponerende skikkelse at se på, han var lidt under middelhøjde - omkring 170 cm og havde en lille, men alligevel tydelig mave. Ansigtet var vejrbidt, meget brunt og viste med al tydelighed, at han var meget ude i solen. Håret vat mørkt med grå stænk og øjnene var næsten ikke synlige bag de tykke hornbriller med meget tykt glas. På overlæben havde han et kraftigt mørk overskæg, der på en sjov måde vippede op og ned når han talte. Næsen var lidt for lang og munden havde et sammenbidt udtryk. På afstand ville de fleste affærdige denne mand som ubetydelig, men dem der så nærmere på ham opdagede, en snuhed og eftertænksomhed i mandens udtryk. Alanzo var en mand der tænkte over tingene, vurderede og sammenholdt oplysninger op mod hinanden, så gennem mennesker og ind bag facaden. Nogle sagde han var som ræven, og dette var da også en af hans øgenavne - La volpe. Dette vidste den gamle "Don" og det var også grunden til, at han valgte den unseelige mand med de snu øjne bag de tykke briller til at lede gruppen. Det første Alanzo gjorde, var straks delte gruppen op i tre mindre grupper:

En gruppe skulle undersøge mordet på Giovanni Ferrucci og sørge for at straffe de skyldige. Der var kun en straf, der kunne komme på tale - en langsom og pinefuld død for både attentatmanden og for bagmændene.

En anden gruppe skulle undersøge angrebet på villaen og sørge for at straffe de skyldige. Der var også her kun en straf, der kunne komme på tale - en langsom og pinefuld død for alle der havde deltaget i angrebet og for dem, som stod bag angrebet.

En sidste gruppe skulle undersøge, hvor de oplysninger Carlo Vertone havde været på vej til den gamle "Don" med var blevet af, sikre disse oplysninger og sørge for at gøre alle andre personer, der på nogen måde kendte til disse oplysninger tavse.

Alle grupperne skulle hver dag rapportere tilbage til Alanzo De Constanzi, der således kunne dirigere kræfterne i efterforskningerne i den rigtige retning eller derhen, hvor en øget indsats ser lovende ud.
   Det var blevet meget sent inden alle mødedeltagerne brød op, og på det tidspunkt var der ingen, der var i tvivl om, hvor vigtig denne opgave var.

Uden de indtægter som Giovanni Ferrucci havde genereret, ville "La Famiglia" hurtigt være reduceret til en lille lokal gruppe, have mistet hele sin indflydelse og beskyttelse og ikke mindst mangle midlerne til at sikre "La Famiglia's" indflydelse, via de faste betalinger til embedsmænd og politikere. Midler der også var bydende nødvendige, for at sikre medlemmers betaling og dermed medlemmernes og deres familiers eksistensgrundlag. Af de mødedeltagere der den sene aftenstund forlod den lille landsby, var der ingen, der ville risikere at slå fejl, ingen kunne se sig selv i sådan et scenario.

Og dog - en enkelt af dem havde givet oplysninger om "La Famiglia" og Giovanni Ferrucci's forretningsimperium videre til en anden organisation og dermed sat denne kæde af hændelser i gang. Men dette var de øvrige deltagere af mødet på dette tidspunkt fuldstændigt uvidende om.
Forfatterbemærkninger
Jagten begynder

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/11-2017 12:03 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 934 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.