Hvor pølsevognen ender begynder livet


11 måneder, 16 dage siden 12 kommentarer Kortprosa

4Chock
Det kom · ud af det blå, · det vedblev, · uafladeligt. · Det var vel · årst... [...]
Digte
1 måned, 6 dage siden
5Decemberblues
Hvad ser du · mens du går · skyggerne falder tungt · ind · som små grå pl... [...]
Digte
2 måneder, 5 dage siden
2Stilet
Stiletter, høje som huse, røde, læder tror jeg. · Hun stiller dem p... [...]
Kortprosa
2 måneder, 16 dage siden
2Bare en and 2
Hans øjne var dybt mørkegrønne, hun stirrede ind i dem betaget af... [...]
Kortprosa
3 måneder, 1 dag siden
5Bare en and
Jeg vandt den på Bakken. Den står på mit badeværelse, stor og gul... [...]
Kortprosa
3 måneder, 10 dage siden
6Hertil
Hvorfra kommer · ægget · jordens salt · verdens alt. · Et under · en undren... [...]
Digte
3 måneder, 16 dage siden

Puls: 30,6

Publiceret: 4
Afgivet: 19
Modtaget: 22
Ulla Hexibru (f. 1956)
Lange skridt følger fortovet hele vejen gennem hovedgaden. Hun går den samme vej hver eftermiddag. Hendes krop rager op som en lygtepæl, selv når hun står ved pølsevognen og dukker nakken: "Jeg vil gerne bede om en ristet med det hele", siger hun.
   Første gang jeg står ved siden af, undrer jeg mig over, at hun kun skal have en. Sådan en stor kvinde har da brug for kalorier: "Du er meget høj", siger jeg.

"2 meter og 10, svarer hun: "Og nej, der er ikke noget der passer til mig. Bortset fra en ristet med det hele", hun skyller efter med kakaomælk og smiler humoristisk. Hun ligner en stor sort bamsebjørn. En jeg ikke har lyst til at møde alene i de Canadiske skove. Men alligevel er der noget der taler til mig, måske er det smilet eller glimtet i øjet?

Vi går samme vej hver dag hun og jeg. Jeg passerer hende og pølsevognen, hvorefter hun overhaler mig med lange skridt. Hurtigt når hun ned for enden af gaden, hvor hun drejer venstre om og forsvinder.
   Jeg er begyndt at spekulere på, hvor sådan en stor kvinde køber sine sko og sit tøj. Nydelige sko og moderigtigt tøj for øvrigt, og altid med et flagrende tørklæde i smukke gyldne farver om halsen, der matcher den store røde hårmanke.

I går stillede jeg mig igen ved pølsevognen, som en næsten usynlig lille lort af en mand på 1,68. Jeg blev som et barn igen, og min vrede far truede meterhøj over mig.

"Vi to er vist enige om menuen", sagde hun med en stemme som rustne søm.

Jeg studsede, måske var hun forkølet, derpå smilede jeg tilbage, og vendte mig rundt, så vi stod ansigt til ansigt: "Goddag", svarede jeg: "Jeg hedder Anders, og du?"

"Anita", hun nikkede og rakte hånden frem.

Jeg lo som en skrattende pladespiller: "De to A'er, det lyder næsten som en klub, for folk med A navne", jeg greb den fremstrakte lab og rystede den varmt. Og vi spiste i tavshed side om side.

Hun blev stående og ventede på, at jeg blev færdig.

"Hvor skal du hen?" spurgte hun.

"Ned på Banen", svarede jeg, mens jeg tørrede munden med en serviet: "Vi kan da følges":

Det svarede hun ikke på, og jeg mærkede frustrationen, mens jeg småløb ved siden af hende. Helt ude af trit, lige meget hvor meget jeg forsøgte at følge med.

For enden af gaden standsede hun brat: "Her skal jeg ned", hun pegede mod venstre, hvilket ikke kom bag på mig.

"Ja, jeg skal også nå mit tog, jeg trak forpustet vejr ind, mens jeg stirrede surrealistisk langt op og ind i et par meget blå øjne.
Forfatterbemærkninger
Hej et par kommentarer har ønsket en forlænget tekst.Kunne det være denne:Da hammeren ramte var jeg uforberedt. En mere fornuftig ville have flyttet sig, og på den måde have mindsket skaden. Men jeg, jeg blev stående limet til fortovet, frosset i øjeblikket. Stod støt mens ryggen af hende langsomt fadede ud, og håret blev en lille rød prik for enden af gyden, et råb om mere. Hvad synes du som læser?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/02-2018 14:31 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 451 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.