Nødvendig narcissisme


4 måneder, 8 dage siden 3 kommentarer Blandede tekster psykologi

0Grankogler
11 år gamle jeg, allerede gammel · en aften gemt væk, som en misbru... [...]
Digte · hip hop
15 timer siden
0Cigeratskod
træer tilgroet og groende · stammer høje og lave · blade betryggende ... [...]
Digte · smid det i lommen, skraldespand, askebæger
8 dage siden
2Til Søs
Sejlet var sat · alt var klart, vinden tog fat · rebet paratgjort, sk... [...]
Digte · huntingtons chorea
15 dage siden
4Jeg vil male
Jeg vil male dagen som Picasso · slippe kontrollen, forme jorden ud... [...]
Digte
23 dage siden

Puls: 42,8

Publiceret: 17
Afgivet: 38
Modtaget: 32
Ansu Orheim (f. 1987)
Det spejlende vand i søen var hypnotiserende. Hun følte sig fanget af det - ikke af sin egen refleksion, men af træet hun stod under - dets bare blade og sårbare grene dansende kærligt med den blide vind, med en musik af massage for de ømme ører. Alt sammen spejlet i vandet hvis rolige og bløde bølger havde sit eget liv. Træets grimme rødder havde modstået søbeboerne, storm og møbeldesignere, og trods hun før havde stået ved træets stamme langs søen havde hun aldrig før lagt mærke til at også himlen blev reflekteret i vandene. Skyer, tusindbenet der faldt fra grenen ned i søen og fisken der kyssede overfladen. Engang havde hun forsøgt at hænge sig her, med afsæt fra træets rødder i vandet, men nu ville hun ikke gå glip af et sekund mere af eksistensens vidunderligt forvirrende mystik. Alt skulle nok gå, med smil, latter og ro.
Forfatterbemærkninger
*Nødvendig narcissisme er et begreb indenfor psykologien der handler om at det er nødvendigt at elske sig selv - gør man det for meget, er det usund narcissisme. Ikke alle har mulighed for at se sig spejlet i en andens elskende blik, og føle sig elsket nok til en plads i livet, en følelse af at være nødvendig. Får teksten fanget alt dette, eller skal der flere ord på? Ændringer kan forekomme. PS: Digt om kærlighed, husk undertekster=https://www.youtub...=5jqyIxC9CPg&t=7s

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/01-2022 00:33 af Ansu Orheim (Ansu) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 149 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.