Eksistensoprør


3 måneder, 25 dage siden 2 kommentarer Blandede tekster

2Skamfuld erindring
Selv det uforskyldte undergravede mig · Jeg begyndte at være · I en k... [...]
Digte
18 timer siden
1Askeord
En han brænder en koran · Din hellige bog er lige blevet til aske · S... [...]
Digte
5 dage siden
2Ud ad døren
Krudt I røven fra en mandags morgenstund af · Livsmotivationen over... [...]
Digte
17 dage siden
1Forrådnelse
Orme kravler ud af afdøde øjne · Som stadig skinner som smaragdmåne... [...]
Digte
21 dage siden
1Den underlegne
Så hårdnakket som jeg kan være, er jeg alligevel ikke andet end e... [...]
Noveller
28 dage siden
3Tiden er makaber
Tidens sår hældes der salt på · En ubændig måne belyser blodet · som ... [...]
Digte
1 måned, 3 dage siden

Puls: 47,4

Publiceret: 13
Afgivet: 12
Modtaget: 20
Görkem Acar (f. 2003)
Efter en timelang uafbrudt mental slåskamp, blev de overilede tanker endelig standset af min sengs kalden, og jeg gav mig til at udføre mine aftensforpligtelser. Med nu tilsyneladende blankpolerede tænder, efter en god omgangs intensiv tandbørsning, gik jeg omsider til køjs.

Med øjnene forseglede, begyndte tankerne at svæve fra stjerne til stjerne; solsystem til solsystem. Måske var tankerne gribelige i første øjenkast, men når de er en tonstung kraft som en langsom lastbil, er de ustandselige, og straks bliver det et spørgsmål om udholdenhed. Hver tanke gjorde sjælen mere skrøbelig og faldefærdig; en konstant påmindelse om min iboende ulykke.

Angsten stivnede mig. To timer var passeret, og min maksimale søvn lå allerede på under seks timer. Hvad nu hvis? Hvad hvis de opdager det? At jeg lever et parallelliv? At min overfladiske idioti er en facade, og der bag den gemmer sig en kynisme og absolut had til det hele. Er den omstændelige uautenticitet overhovedet en moralsk akt? Hvorfor overhovedet lade dem udnytte dig? Hvorfor ikke bare overgive livet til døden, når dets varighed er forudbestemt af tid? Hvilken ligegyldighed er mine handlinger ikke, når tiden sørger for, at de ingen betydning kommer til at have på lang sigt? Skrot op med dem. Skrot op med, hvem end mit selvmord skulle berøre og sønderlemme.

Jeg kom til at erindre noget: Hende, jeg hilste til, hilste aldrig tilbage, selvom jeg spildte alt mit overskud på at raffinere betoningen og fremtvinge det sovende smil. Jeg kan ikke forstå det. Hvorfor bliver mine gode akter i det mindste ikke en smule godkendt? Dette er blot endnu en understøttelse af den legitime påstand, at moralitet og etik er en forspildende opfindelse. Det var dog også pokkers med de kvinder; de brokker sig over den mindste uperfektion hos deres potentielle sexpartnere, men føler sig for selvhøjtidelige og overlegne til at hilsen en klassekammerat igen.

Livet er konklusivt et fænomen præget af ubærlig tragedie, lidelse og uretfærdighed. Livet er universets største fejltagelse, og det skal jeg være det levende bevis på. Som sagt: Skrot op med, hvem end mit selvmord skulle berøre og sønderlemme - de har trodsalt fortjent det for at opbakke de, som gør min tilværelse mere og mere umulig.
Forfatterbemærkninger
Et kort FIKTIVT skriv med en udefineret genre. Kom gerne med tilbagemelding, da jeg forsøger noget nyt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/10-2022 00:00 af Görkem Acar (grkemacar) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 366 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.