Jerngrebet


6 måneder, 22 dage siden 1 kommentar Kortprosa angst livsstil

1Skal vi lege doktor?
Det var lang tid siden de havde hengivet sig til hinanden, for hv... [...]
Noveller · børneleg, voksenleg
2 dage, 11 timer siden
2Lad der være lys
Det var fint vejr udenfor denne eftermiddag. Specielt ude på land... [...]
Noveller · brandstiftelse
8 dage siden
2Olie helvede
Søren følte fabrikslivet truede med at blive hans undergang. Dag ... [...]
Noveller · fabriksarbejde
1 måned, 19 dage siden
9Vanens magt
Du har fyldt så meget · men nu skal vores veje skilles · for du er ej... [...]
Digte · vaner, forkærlighed
1 måned, 23 dage siden
4Ordspinderen
"John, ryd så op på dit værelse!" sagde moren der bar rundt på va... [...]
Noveller · poltergeist
1 måned, 25 dage siden
3Skudår
Baggrunden for skudår blev fundet tilbage i Romerriget, hvor jord... [...]
Blandede tekster · ungdommelig, anderledes
1 måned, 27 dage siden
4Usikre tider
Camilla tog håndklædet fra håret og hang det fugtige håndklæde på... [...]
Noveller · kærlighedslængsel, usikker omverden
1 måned, 28 dage siden
5Bitter kaffe
Kaffen duftede ikke længere ung. Nu lugtede den doven og bitter. ... [...]
Noveller · bitter kaffe, venskab
2 måneder siden
5Julen har bragt - Ny Komplet Version
Der var koldt udenfor, men det var jo også december, selv om man ... [...]
Romaner · venskaber, utroskab
2 måneder, 26 dage siden
1Julen har bragt 6 - Juleaften part 2
Ella bryder tavsheden: "Læser I lidt?" Hun retter på sine briller... [...]
Kortprosa · venskaber
2 måneder, 29 dage siden
1Julen har bragt 5 - Juleaften
Jeg har fejet mine spørgsmål til Louise inde under gulvtæppet ind... [...]
Kortprosa · venner
3 måneder siden
3Julen har bragt 4 - Dommedag
"Jeg kan forstå på Louise, at det ikke var en engangsforestilling... [...]
Noveller · venskab, utroskab
3 måneder, 1 dag siden

Puls: 78,8

Publiceret: 17
Afgivet: 117
Modtaget: 62
David Hansen (f. 1972)
Bodil var ikke dårligt gående men så gudstjeneste i tv for at undgå at være i kirke, så hun slap fra andre menneskernes distraherende adfærd omkring sig. Det hjalp heller ikke på situationen at hun led af angst og derfor havde svært ved at begå sig udendørs. Hun var kun lige fyldt halvtreds og havde mange gode år foran sig. Men det at skulle handle ind var til tider angstprovokerende og grænseoverskridende, så hun var indimellem begyndt at få varerne bragt til dørs, selv om hun ejede en lille bil som der var budget til. Bilen blev brugt mindre og mindre for hvert år der gik, og var sikkert spild af de afgifter der skulle betales kontra det hun kørte i den.

I dag var en dårlig dag. Hun mærkede hvordan tankerne sloges med hinanden, debatterede om hvorvidt det var forsvarligt at køre ud og handle eller ej blandt masser af mennesker, mens hendes håndflader blev helt klamme og koldsveden rasede i hendes krop. Væggene i hjemmet rykkede sig nærmere, og nærmere og hun kravlede ind til sengen og knugede dynen hårdt i et jerngreb så hårdt hun kunne. Følelsen af afmagt og fortvivlelse overmandede hende mens tankerne forsat ræsede ufortrødent afsted. Der sad hun med sin indre dæmoner i et uvist tidsrum til hun blev helt mat og træt, kropsligt og mentalt, og til sidst lagde ned for at tage en lur.

Da hun vågnede, var det det meste af eftermiddagen gået. Klokken var lidt over fem, men nu havde hun det gudskelov langt bedre. Hun følte sig bare godt brugt og svedig, tog derfor et langt varmt i bad som synes at have en lindrende og forfriskende effekt hvor kroppen sagde tak. Hun var lettere øm imellem leddene ved skuldrene der kørte hen til halsen af det krampagtigt hårde greb som hun havde haft fat i dynen med, hvilket var en reminder om at hun ikke var sluppet okay ud af den mentale suppedas. Det var ikke muligt at shoppe madvarer ind online i dag hvis hun ville have aftensmad, så meget vidste hun. Fryseren gav hende ikke noget valg, hun måtte og skulle afsted til købmanden, medmindre hun valgte at sulte til aften. Maven knurrede tomt, hun fik noget tøj og overtøj på i en fart, lavede en hestehale med det fugtige flerfarvede hår hvor gråt var begyndt at dominere. Måtte skynde sig imens hun havde det nogenlunde okay. Hun låste døren til lejligheden og tog en dyb indånding inden hun gik hen til den fælles hoveddør. Hun boede i stueetagen og skulle heldigvis ikke slås med trapperne, hvilket nok var meget godt for hendes ben føltes lettere matte.

Udenfor bed oktober fra sig i hendes ansigt og hænder med sin forræderiske kulde mens hun nærmede sig den lille hvide Peugeot, der godt kunne trænge til en vasketur, men blev naturligvis forsømt grundet omstændighederne. Hun kiggede ned i parkeringspladsens asfalt og kunne mærke hvordan de usynlige skyklapper kom i siderne - blokerende for den vide omverden for at indskrænke synsfeltet til en kompakt oplevelse. Det mærkes som om hun fulgte sig småforfulgt skønt der ingen mennesker var at se nogetsteds.

Bodil satte sig ind i den kolde bil og fokuserede på hvad hun kunne se foran sig, satte varme på og kørte hen til Coop 365. Her vidste hun hvor de fleste varer befandt sig og derfor var i stand til at skynde sig med sit indkøb, inden alt ting for alvor kunne ramle. Parkeringspladsen fandt hun relativt hurtigt. Hun låste bilen og mærkede hvordan skyklapperne igen afskærmede som om nogen var bag hende og hun skulle skånes for at se tilbage. Hun gik stærkt imod butikkens døre og fandt indkøbskurv næsten mekanisk da hun trådte indenfor og skyndte sig ind i butikken, hvor hun mærkede hvordan hylderne hele tiden synes komme nærmere. Benene virkede lidt som gelé og truede med følelsen af at give efter, så hun skyndte at tage noget rugbrød og toastbrød gik videre til pålæg, mælken, frossen pizza og forårsruller. Hendes hænder er blevet varme nu, lettere svedige. Henne ved kassen er der ingen ventetid, og hun forlader butikken efter en lynpakning af varerne.

Hun haster hen til bilen hvor skyklapperne igen er blevet aktive, men synes dog mindre kraftige en da hun gik ind i butikken. Varerne stiller hun i bagagerummet og kører atter hjemad. Turen hjem synes at gå hurtigere end turen hen til supermarkedet, og hun parkerer bilen hvor hun startede den fra. Skyklapperne er nærmest borte nu men hun skynder sig alligevel at tage varerne fra bagagerummet og marcherer målrettet mod den fælles dør til opgangen, hvor der kommer et ekko af hvert fodtrin som synes larmende. Det sidste hun ønsker, er at tiltrække opmærksomhed så hun skynder sig indenfor i sikkerhed, hvor hun låser sin hoveddør, tager overtøjet og fodtøj af, pakker ud og smider pizzaen i oven. "Det gik da meget godt," siger hun for sig selv med hænderne på hofterne og mærker hvordan hendes krop slapper meget mere af.
Forfatterbemærkninger
Inspireret af et digt herinde samt en Youtuber med angst inde på live.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/10-2023 13:30 af David Hansen (David H) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 833 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.