Tryghedsnarkoman


6 måneder, 16 dage siden 2 kommentarer Kortprosa ensomhed tryghed

1Brumbassen
En brumbasse havde denne maj forvildet sig ind på Jacobs altan, m... [...]
Noveller · afmagt
22 dage siden
4Skal vi lege doktor?
Det var lang tid siden de havde hengivet sig til hinanden, for hv... [...]
Noveller · børneleg, voksenleg
27 dage siden
2Lad der være lys
Det var fint vejr udenfor denne eftermiddag. Specielt ude på land... [...]
Noveller · brandstiftelse
1 måned, 3 dage siden
2Olie helvede
Søren følte fabrikslivet truede med at blive hans undergang. Dag ... [...]
Noveller · fabriksarbejde
2 måneder, 14 dage siden
9Vanens magt
Du har fyldt så meget · men nu skal vores veje skilles · for du er ej... [...]
Digte · vaner, forkærlighed
2 måneder, 18 dage siden
4Ordspinderen
"John, ryd så op på dit værelse!" sagde moren der bar rundt på va... [...]
Noveller · poltergeist
2 måneder, 20 dage siden
3Skudår
Baggrunden for skudår blev fundet tilbage i Romerriget, hvor jord... [...]
Blandede tekster · ungdommelig, anderledes
2 måneder, 22 dage siden
4Usikre tider
Camilla tog håndklædet fra håret og hang det fugtige håndklæde på... [...]
Noveller · kærlighedslængsel, usikker omverden
2 måneder, 23 dage siden
5Bitter kaffe
Kaffen duftede ikke længere ung. Nu lugtede den doven og bitter. ... [...]
Noveller · bitter kaffe, venskab
2 måneder, 25 dage siden
5Julen har bragt - Ny Komplet Version
Der var koldt udenfor, men det var jo også december, selv om man ... [...]
Romaner · venskaber, utroskab
3 måneder, 21 dage siden
1Julen har bragt 6 - Juleaften part 2
Ella bryder tavsheden: "Læser I lidt?" Hun retter på sine briller... [...]
Kortprosa · venskaber
3 måneder, 24 dage siden
1Julen har bragt 5 - Juleaften
Jeg har fejet mine spørgsmål til Louise inde under gulvtæppet ind... [...]
Kortprosa · venner
3 måneder, 25 dage siden

Puls: 75,8

Publiceret: 9
Afgivet: 76
Modtaget: 44
David Hansen (f. 1972)
I Coop 365 fokuserer jeg hårdt på indkøbssedlen for ikke at misse noget fra listen, selv om jeg stort set kan indkøbssedlen udenad, fordi der stort set kun er tale om ordinære varer som mælk, brød og kød. Der er naturligvis også det løse så som opvaskemiddel, toastost og salat som ikke står på sedlen hver gang, hvilket er varer jeg skal være ekstra opmærksom på. Der er ikke noget så irriterende som at komme hjem og finde ud af at man har glemt noget på indkøbssedlen, så jeg dobbelttjekker om jeg nu har alt, inden jeg sletter varen fra telefonens digitale indkøbsseddel.

En kvinde, måske i slutningen af trediverne eller starten af fyrrene, slæber den kakigrønne indkøbskurv med hjul efter sig og standser ved mælken. Hun virker ikke til at have travlt. Jeg skal også have mælk og standser min identiske kurv et lille stykke derfra. Hun har et attraktivt ansigt med spids hage og kommunefarvet skulderlangt hår som leverpostej der sidder løst ved skuldrene, og hun har kun en anelse makeup på. Jeg laver nøgentesten på hende, men indser at det aldrig kan blive os på grund af min svulmende mave forårsaget af mere end et årti på medicin, plus jeg mangler nogle tænder, har en skaldet isse og er ubarberet. Jeg har ingen anelse om hvad jeg burde sige til hende, så jeg holder min mund for ikke at fremstamme noget dumt. Hun får igen tøj på da jeg indser mit nederlag på forhånd, og drømmen smuldrer for alvor. Aldersmæssigt er vi mindst ti år fra hinanden, men man har vel lov til at drømme.

Hun bliver færdig med at tage for sig og går videre med sine indkøb henne i pålægsafdelingen. Jeg kører i position og læsser tre liter mælk i kurven i en fart og går hende i bedene i pålægsafdelingen. Jeg lægger mærke til at hun udskiller en frisk citrus duft da jeg overhaler og går ind foran hende. Jeg smiler til hende og hun smiler igen, da jeg rækker ind efter kartoffelspegepølsen og kødpølsen i skiver. Hendes smil smelter noget inde i mig og gør mig varm. Jeg tænker at hvem der end er sammen med hende er en heldig kartoffel, selv om jeg ikke kender hendes personlighed. Jeg føler mig som en hund der stræber efter klæbrig kærlighed og ryster følelsen af mig. Livet er flygtigt og går som altid videre. Vores veje skilles lige her og nu, for jeg har glemt agurk og skynder mig at slæbe kurven ned til grøntafdelingen. Jeg snor mig ind i de små sidesektioner med varer og føler en vis form for tryghed imellem de trange hylder, inden jeg når ned til den åbne del med friske grøntsager hvor alt er blotlagt for mental hygge. Jeg finder den helt rigtige agurk med farve og form og trasker tilbage til de trange hylder, ubevidst om hvad der skal i kurven. Der må være et eller andet lækkert i kageafdelingen som har lyst til at komme med hjem til kaffen. En oversød marcipanroulade og nogle chokoladekiks springer i kurven efter en kraftig overvejelse og jeg forlader de trygge hylder, og søger hen til den åbne kø henne ved kasseapparatet.

Den småbuttede kortklippede kassedame har travlt, og jo mere jeg nærmer mig rullebåndet, tænker jeg på om hun har en fyr til at tage sig af hende når hun kommer hjem fra arbejde. Køen tyndes ud og hun virker venlig overfor kunderne med et let hang til et smil. Det bliver min tur. Jeg smider varerne op på det sorte bånd, som kører grådigt fremad mod lommesmerter i pengepungen, og sætter en vareadskiller op til næste kunde. Hun siger 'hejsa' og jeg gengælder med et 'hej' og smiler vi smiler kort til hinanden. Jeg er fristet til at spørge hende om hun har nogen planer efter arbejde, men ved det er urealistisk da hun ikke kan være mere end et sted i tyverne. Hun har sin travle hverdag og jeg min med alt for meget tid mellem hænderne. Jeg har ingen intentioner om at blive sugardaddy, så jeg nøjes med ensomheden som jeg kender den. Desuden ville jeg heller ikke vide hvad vi skulle snakke om fordi aldersforskellen er alt for stor. Jeg falder mig ikke ind at lave nøgentesten på hende som jeg ofte gør når jeg er ude og handle, måske fordi hun er lidt for buttet. Men jeg tænker at hun stadig har brug for kærlighed. Velvidende om jeg personligt heller ikke noget at råbe hurra for, og tænker jeg at der vel er én til os alle sammen derude et eller andet sted. Man skal bare lede længe nok. Jeg betaler og pakker varerne i den medbragte mulepose og ønsker hende forsat god dag hvorpå hun siger 'tak'.

Jeg kommer hjem i de trygge rammer hjemmet udbyder, pakker ud og glemmer alt om kvinder indtil næste gang hvor jeg skal ud at handle ind.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/11-2023 15:20 af David Hansen (David H) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 819 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.