Religion, politik og samfund · Parti til alternativ befrielse af Danmark - 1945

31 svar
Senest opdateret 10 dage siden · 5 bruger(e) deltager
18 dage siden

Jeg har på det seneste fået inspiration til en ny roman om en anderledes befrielse i 1945 som trækker sig til 1975, men søger viden om hvordan den "perfekte regering" bedst mulig skal se ud.

Romanen omhandler at landet er gået i dyste tider af DKP, hvor hendes majestæt har gemt sig for befolkningen da DKP har hersket som statsoverhoved i form af præsident og fjernet kongehuset. Rusland har overtaget det tyske jord, og samarbejder med DKP i at styre Danmark i en pagt for beskyttelse mod fremtidige krige. Her for hun magten tilbage i landet via. politik 30 år senere i 1975.

Men, hvis i bestemte, hvad vil i mene er den bedste befrielse at give Danmark i 1945-1975, hvor hendes majestæt indgår og vælter DKP med et parti? (Eller bare generelt)

Jeg beklager på forhånd dybt, hvis dette er et forkert sted at spørge og opsøge noter til historien.

18 dage siden
18 dage siden

Ja, man har jo lov at skrive - også tænkte situationer. Men hvad der så inspirere til den opgave, er da mig en gåde.

Det kan da vist kun være fordi, du ved at DKP var nogen vi man skulle være efter, lige som drengen man mobbe er i skolen. Lige som Hitler opfordrede til at udrydde markismen - lige som den kommunistiske verdens bevægelse med store tab var den afgørende kraft i 2. Verdenskrig; men bliv hurtigt til syndebuk, da der ikke var brug for dem mere.
Læs om kommunist hetzen i USA - Ægteparret Rosenberg der blev henrettet kan da give ny inspiration.

18 dage siden
18 dage siden

#1 (Engbo): Ja, man har jo lov at skrive - også tænkte situationer. Men hvad der så inspirere til den opgave, er da mig en gåde.

Det skulle gerne adskille sig for at fremme interessen. Udover det er Politik og religion nutidens bestseller. Det andre ser tabu at ytre, er det som vækker tanker. Ligesom nysgerrigheden over du ikke har besvaret mit spørgsmål stillet i debatten end udleveret input til inspiration.

#1 (Engbo):
Det kan da vist kun være fordi, du ved at DKP var nogen vi man skulle være efter, lige som drengen man mobbe er i skolen.


Det er mig vigtigt at bemærke, at jeg ikke har meget kendskab til DKP end det jeg har læst mig frem til fornyligt de seneste dage. Jeg opsøgte et parti som gav sammenhæng i historien. Undrende nok, har jeg ikke bemærket omtale direkte om DKP i medierne dagen i dag, end de er indenfor Enhedslisten.

#1 (Engbo):
Læs om kommunist hetzen i USA - Ægteparret Rosenberg der blev henrettet kan da give ny inspiration.


Tak. Jeg undersøger det.

18 dage siden
18 dage siden

Ja, der tør vel også ligge lidt inspiration i at ingen af de østeuropæiske lande var spor interesseret i sovjetsystemet, så snart de fik muligheden for at vælge noget andet.

DKP var det "gamle" kommunistparti og i mange år nok Europas mest Moskvafølgende af slagsen.

18 dage siden
18 dage siden

"DKP var det "gamle" kommunistparti og i mange år nok mest Moskvafølgende af slagsen." Dino
Ja, lad os give, Martin Stach Tomas (Lowrater)ropas mest noget inspiration til romanen. Så må du huske på, at netop inspirationen fra 2.Verndens krig og med nye former for produktion var den inspiration, der fik agthaverne til at organisere kampen mod socialismen. I USA med omtale hetz, hvor folk der bare udtrykte sig demokratiske blev beskyldt for at værre kommunister . Tror man ikke på mine ord, så kan man finde oplysninger, der er meget mere vidtgående. Samtidig blev der startet end effektiv propaganda, så journalister vidst, hvor det var klogest at holde sig til. Vel, med hæderlige undtagelser.

Dertil kom oprustningen. Øst europa lå i ruiner. Sovjetu. giv ud af krigen med store tab med menneskeliv og økonomisk.
USA gik rig ud af krigen - så det måtte lede efter afsætning. Machahal Planen var en god metode til at binde lande på.

Ungarn havde allerede i 1919 en regering, der blev ledet af socialdemokrater og kommunister. De blev alle hængt af de reaktionære.
Ungarn var sammen med Tyskland i krig med Sovjet. De deltog i jøde udrydelse osv.
Selv dagens Ungarn kunne godt b ruge arbejderklassen igen . Men selv et billede af Hammer og Sejl - eller arbejderklassen s i det hele taget.
Jo, dino og jeg ved på hvad side vi står. Det kan forhåbentlig være inspirerende for en forfatter. ---I øvrigt tak for svar!

18 dage siden
18 dage siden

Tak skal i have dino og Engbo.

18 dage siden
17 dage siden

Ja, Marchallplanen var et projekt der havde nytte for både Europa og på sigt også USA. Havde den ikke været der, frygtede man at større dele af Europa ville falde til Østblokken. (Det er nok lettere at gøre en fattig mand til kommunist.)
Efter krigen oplevede man at mange med livet som indsats ville flygte til vestzonen fra DDR. Men de havde nok misforstået hvad Ulbrichts og Honneggers politik handlede om.

17 dage siden
17 dage siden

Der er en vis sandhed i det, du skriver, dino. For det var jo nødvendig for udbytterne at skabe bedre arbejdsforhold.


Jeg har tidligere peget på, at sandheden ikke bare er konkret; men også noget vi ser i udviklingen Arbejderne i Vest tyskland havde betydelig flere goder til rådighed en i Øst Tyskland, DDR. De tyske arbejdere er meget dårlig betalt. Mange får hjælp fra humanitære organisationer. Mange har dobbelt arbejde, for at få det til at rende rundt.

I Rusland er der blevet lidt bedre; men levestandarten, og den offentlige service er betydelig ringere end under socialismen. Somme tider kan dansk TV levere gode reportager. Jeg husker en amerikansk borger, der var tideligere flygtning fra Sovjet, Hun besøgte sin tideligere hjemegn. Det var så rystende - alt var gået i stå. Druk var udbredt og en tidligere bekendt, veninde. opsøgte hun i et tyrkisk bordel. I et forsøg på at overteale hende til at komme tilbage - blev afvist. det havde hun prøvet. Men der var slet ingen livs muligheder. Hun var ikke den eneste, der levede i det slaveri.
Den amerikanske dame, journalist kondstanterede. "Det besøg er det stærkeste beviser for, at at man ikke støttede socialismen." Hun fortrød.
Som det borgerlige Europas kamp for demokrati, har Sovjetu. gjort forfærdelige fejl. Men det retfærdig gør ikke, at man støtter sine politiske modstandere: De krigsførende, udbytterne ed glans figurerne i kongeklæder.

17 dage siden
16 dage siden

Kære Engbo det sidste tre linjer kan du bruge til et digt .
De krigsførende også nedefter :). Undskyld jeg lige blander mig det er spændene læsning det i diskuter .
Mvh
Ann

16 dage siden
16 dage siden

Ja, verden er et skakspil med komplicerede alliancer hvor en egentlig fjende kan optræde som ven, når han opnår goder til sig selv osv.

Der er mange slags mennesker der kæmper om de samme ressourcer. Vi burde have en planet til hvert land.

16 dage siden
16 dage siden
#10 Engbo

Kære Savbti tak jeg lytter da altid til gode råd - og vil prøve så langt evnerne rækker..

16 dage siden
16 dage siden
#11 Engbo

Vi rådgiv er stadig den kommende forfatter. (Kommende til den sag.) - som selvfølgelig kan inspirere eller modsat. Min holdning er dels født af den klasse jeg er opvokset i Dels som jeg har opfattet vor fælles historie.
Men det afgørende for mig, er nok de samme som for de fleste. Med erkendelse som kan skille os. Samfundændringer i århundredes kamp mod overklassen - har givet resultater, lige så vel som sammenholdet på arbejdspladsen.

Der for står jeg på den side. Er vi lidt filosofiske kan du jo også se, at feks. jøderne , der havde frigjort sig fra slaveriet - glemte deres egen kamp og tilbad Guldkalven.
Så blev Moses rasende. Det er et godt billede som i årtusinder kan sættes på mange hændelser. Den samme myte kunne skrives om den socialistiske verdens sammen brud.

De glemte de utrolige ofre, der havde hjulpet dem på vej. Præsiden Jeltzin faldt helt på knæ for Guldkalven - eller den Store Skøge.

16 dage siden
15 dage siden

Engbo, jeg er ikke helt enig i dit billede med guldkalven og jøderne. Kalven kunne have været lavet af kamelgødning - forbrydelsen ville i Moses' øjne være den samme. Jøderne holdt op med at stole på den gud der havde hjulpet dem over det røde hav og skulle hjælpe dem videre.

Socialismen brød ikke sammen fordi nogle ønskede guld - guld forstået som penge. Det har socialister nemlig altid gjort. Det er socialismens bærende idé: At kun socialismen kan skabe virkelige værdier. For værdiernes egen skyld. At kapitalismens idé ligger i værdiernes begrænsning og mangel. Hvis der skabes for mange goder mister de deres værdi! Man kan jo ikke sælge noget til et folk der har alt.

Socialismen brød sammen fordi netop ikke alt drejer sig om penge. Frihed til at bevæge sig, tænke og tale som man vil. Det var hvad folk stadig ønskede og som man ikke kunne tillade. Socialisternes krav om ensretning, lydighed og underkastelse gjorde det umuligt for noget folk
at elske socialismen.
Kærligheden til socialismen synes størst der hvor man ikke skal leve med den. Som for eksempel i det danske parti Enhedslisten.

15 dage siden
15 dage siden
#13 Engbo

Dino Dine udsagn bekræfter, det jeg skrev. Jeg mindes debatten om Sønden Eng. Begge udsagn ligner - eller vor uenighed ligner.

Jeg er lidt i tvivl om rækkefølgen. det skal jeg undersøge; men under alle omstændigheder var det Moses, der overtalte til oprør og flugt for slaveriet. da de store problemer meldte sig begyndte folk at knurre: "Vi havde det bedre ved ægypternes kødgryder." de længtes tilbage til slaveriet.
Hvis du var i blandt, havde du nok stået på den side: Vi havde det bedre.
Afvis det bare; men jeg synes det ligner. De nyere tids oprør førte også ofte til dette billede. "Vi havde det nu bedre, da vi levede af smuglerne fra Zarens bord." Men troen på Guldkalven, som symbol på slaveherrerne eller den moderne kapitalisme, det er et billede, du har svært ved at vende, som bare troen på Gud. Jeg har ikke tænkt mig at være åndlig vejleder; men prøv nu lige at læse historien som myte eller tro. Resultatet v il være det samme - og passer både på den videre udvikling med kristendommens standpunkt og den stadige kamp for menneskerettigheder.
Budskabet er for jøder, såvel som Græker og romere . Eller "proletarer i alle lande foren jer." Jeg tror ikke, dino, på at du føler dig godt tilpas på undertrykkernes sider..

15 dage siden
14 dage siden
#14 Engbo

Dino Jeg vil bare lige minde om, at Historien om Guldkalven var lang tid før "Farao sank med sin stolte hær
som sten ide dybe bølger
Herren er med på vor vandrings færd. Han Israel blottelig følger."
På det tidspunkt havde Moses været død længe. og blev afløst af Dommere og konger.
Ja, det kan jeg tage som bevis på, at jeg har ret; men jeg er godt klar over, at det er den forskel som vi læser på - opfatter - ønsker at opfatte.

Problemet var for Moses at de frigivne slaver var redde til at blive slaver igen. For mig ligner det bestemt forholdet til Zar, Kejser Wilhelm eller vor tids spekulanter. Arbejderne i Danmark har i forhold til før fagforeninger, social politisk forbedring og Andelsbevægelsen, får det bedre.
Det fører ofte til at de samme der nyder godt af det forlader den kæmpende side og tror at det kapitalen, Den Danske Bank og lignende guldkalve, der har givet dem nogle rettigheder.
Vi kunne komme langt videre , hvis vi erkendte det arbejdende folks styrke - fysisk som politisk.

14 dage siden
14 dage siden

Efter min sparsomme hukommelse førte moses israelitterne over det døde hav med Ramses den anden i hælene. Vandene veg for Moses og hans stav, men skyllede så over ægypterne.
Senere vandrede israelitterne i mørke, og da Moses var steget op på bjerget for at få råd af stemmen i den brændende busk og siden kom ned til jøderne igen med sin hele teologi, var det at de havde svigtet Gud og ladet udføre en guldkalv og fået Arons støtte til afguderiet.

Men det er måske ikke rigtigt.
Men jeg har da lige genlæst at Israelitterne skulle drage til kaanaens land og udrydde folkene der og lægge band på dem. Og hvad de havde lavet skulle knuses og brændes.

14 dage siden
14 dage siden
#16 Engbo

Den brændene busk var tegnet/ ordren til Moses om at befri jøderne. Da var de stadig slaver ved ægypterne. Men eg forstår godt, at man kke vil anderkende den begyndende klasse kamp. Og man ikke vil se symbolet på den kapitalistiske verden. For så falder jo tilliden til undertrykkerne.

14 dage siden
14 dage siden

En interessant kontrafaktisk vinkel til danmarkshistorien du her anlægger.
Du har nok helt ret i, at kongehuset ville være en saga blot. Danmark ville så måske for første gang i historien blive et folkevalgt demokrati og ikke mere være et konstitutionelt kongedømme. Det ville nok en del have grædt tørre tårer over
Altså et samfund med lige rettigheder for alle og uden medfødte privilegier for nogle få udvalgte.
Vi ville vi dog nok have fået en meget hurtigere overgang til centralstyre, end det mere og mere centralstyrede samfund, vi nu alligevel er havnet i.
Vi ville også have set vores frihed begrænset og personovervågningen ville være omfattende. Her kan vi så se på vores situation i dag, hvor kontrollen er mindst ligeså effektiv og mere til, end noget Østeuropæisk land, bortset fra måske Estland, formåede eller har formået at skabe.
Ellers tror jeg ikke, at forskellen ville have været til at få øje på, udover på det materielle niveau, Det har været det samme snævre elitære sammenrend, der har svunget taktstokken i såvel øst som vest
En elite, der tilbyder os deres liberale eller socialistiske demokratiopfattelse.

"Så længe I lader os bestemme. Lader vi som om, at I gør det."

I øst blev opponenterne mod elitens magtmonopol, henrettet, fængslet eller forvist. I vest blev de ikke kaldt opponenter, men terrorrister og blev, henrettet, fængslet, eller indespærret i KZ lejre.
Husk Mandela, han ændrede status fra at være terrorist til frihedskæmper i 2008. Indtil da var han legalt jagtbytte udenfor fængslet.
Din research virker indtil videre noget tyndbenet, men jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke med projektet.
Med venlig hilsen
Kattegat

14 dage siden
14 dage siden

Hej Kattegat.

Du skriver: " I vest blev de ikke kaldt opponenter, men terrorrister og blev, henrettet, fængslet, eller indespærret i KZ lejre."

Kan du være mere præcis med hvor og hvornår?

Mandela var et specielt tilfælde i et afrikansk land, der nok ikke helt matcher vor egen udvikling.

Overvågning i DK er noget man forbinder med situationer der har truet landet og dets frie forfatning. Jeg tænker på overvågning af visse sovjetvenlige folk under den kolde krig. (Truslen mod DK vil nok de fleste erkende var reel)
Og overvågning af bande og terrorsegmentet. Ligeledes er der her tale om tendenser imod trusler imod vor demokratiske forfatning. (Så kan man altid diskutere om den er demokratisk nok. Men den kan i hvert fald nemt blive mindre demokratisk, hvis man ikke holder øje med udviklingen.)

Der tales en del om mere overvågning i forbindelse med kriminalitet. Mange danskere er tilhængere af noget sådant. For overvågning kan give informationer som politiet ikke har ressourcer til at skaffe på anden måde.

14 dage siden
13 dage siden
#19 Engbo

(Truslen mod DK vil nok de fleste erkende var reel)
Kattegat skal nok selv svare. Jeg vil bare gøre opmærksom på din (...)dino.
Bergrundelsen for NATO er lig den løgn - lig andre løgne til samme formål.

Det indgik overhovedet ikke i den sovjetiske strategi at true bekrige Danmark. For det første havde de nok at gøre med at komme over de kæmpe tab, de havde lidt under 2. Verdenskrig for det andet var det det sørgelige begrundelse for splittelsen med kammeraterne i Kina. Kina troede på krigen som et middel til socialisme. Mao opfordrede til krig mod vesten. (senere opfordrede han vesten til krig mod Sovjet.) Sovjet opfordrede til forbud mod a-våben. Opfordrede hele tiden til gensidig nedrustning.
Hvis vi vil have fred i verden skal vi disse løgne til livs. Men hvis man har det godt med de løgne, der begrundede Vietnam-krigen med de milioner amerikanere og vietnamesere, der mistede livet og stadig sætter dybe spor i sundheden - ja, så forsæt da med det.

13 dage siden
13 dage siden

Ikke det?

Man har ellers fundet detaljerede angrebsplaner med yderst præcise kort. Våbnene i Warzawapagten var stort set kun angrebsvåben. Næsten ingen forsvarssystemer.
Langs den østtyske vestgrænse var store depoter af ammunition og brændstof. Hvis Vesten havde angrebet øst, så ville disse depoter falde i vestmagternes hænder. Så meningen har klart været at det var Østblokken der skulle angribe Vesten, og så ville disse depoter fuldt ud give mening. Ligeledes med brændstofdepoter i det nordlige Finland.
Danmark skulle have været atombombet tidligt. Værløse, Karup og andre steder skulle omgående sættes ud af kraft.
Planerne blev fundet i Polen og DDR efter jerntæppets fald.

Kampagnen om Norden som en atomvåbenfri zone var et Kreml projekt. For hvis Norges kyst blev atombevæbnet ville det være yderst farligt for Sovjet. Men et Norden uden A-våben ville de kunne angribe. Måske endda separat og undgå en total krig imod Vesten.

13 dage siden
13 dage siden
#21 Engbo

For det første ar Warshavapagten et svar på NATO. Forsvarsanlægene lige så. Det to pagter i øst og vest lignede hinanden - bare lige med slutningen til forskel: Når NATO er opløst oplses Warshava pagten også.
Men jeg trækker straks i land, hvis det er løgn at Sovjet var fortaler for forbud mod a-våben før de selv fik dem og efter også? Vi har her på Fyldepenen en lang erfaring i diskussion. Jeg bemærker, at de,der var fortalere for krigen mod Irak ikke tlar deres sag længere. Det er trist. For efter min mening, bør man, jeg i hvertfald indrømme, hvis jeg tager fejl.
Det vil berige debatten. Det er meningen med at finde ud af det sammen.

13 dage siden
13 dage siden

Hej dino!
Dit spørgsmål om behandlingen af terrorister/frihedskæmpere i Vesten er forhåbentligt ikke alvorligt ment, da eksemplerne herpå er legio og helt almindelig viden.
Alligevel vil jeg så opremse de tilfælde, som jeg lige kan komme på i farten, men vil samtidig gøre yngre deltagere herinde opmærksom på, at de nævnte eksempler kun er et meget lille udpluk af det reelle antal.

Grækenland: 1946 - 1949, hvor England og USA aktivt deltog i terror mod civilbefolkningen.
1967 - 1974, hvor NATO støttede Oberstkuppet og sikrede landets fortsatte medlemskab af organisationen. Det på trods af veldokumenterede gentagne drab og tortur mod regimets modstandere, og helt i strid med de menneskerettigheder NATO skulle være garant for.

Spanien: Behøver man nærmere oplysning om efterkrigstidens overgreb i dette land, så besøg Montjuïc fængslet i Barcelona. Her får man så syn for sagn om Frankos overgreb mod sin egen befolkning og det med støtte fra såvel USA som Nato.
De sidste politiske fanger forlod dette grufulde sted engang i tresserne. Nogle i live, men med ar på sjæl og legeme.
Dog! Langt de fleste i simple trækasser.

Danmark: Her i landet etablerede CIA i samarbejde med tidligere antikommunistiske frihedskæmpere og højtstående socialdemokrater Stay Behind grupper, der skulle spionere for CIA mod den danske befolkning. Disse grupper rådede over såvel våbenlagre, lister over - samt planer om lejre til internering af systemafvigere. Den slags er CIA jo en stor ynder af, som man stadig ser praktiseret på Cuba. Dertil tilsyneladende anlæggelse af i alle tilfælde en landingsbane for invasionsfly.
Ovenstående er i dag veldokumenterede kendsgerninger, og kendsgerninger, jeg bragte til torvs herinde for flere år siden.

Dette må række for nu. Hertil kan du selv researche, Mellem- og Sydamerika, Asien, Mellemøsten, Tyrkiet og andre Europæiske områder.
Eksemplerne er mangfoldige.
Du kunne jo starte med Nicaragua og Chile.

Angående truslen omkring et angreb fra Rusland under den kolde krig var og er det efter min simple mening uden hold i virkeligheden, når man ser bort fra den gensidige atomtrussel. Det var hovedsageligt et simpelt spørgsmål om at holde den amerikanske krigsindustri i gang efter 2. Verdenskrig.
Det er dog en alt for stor mundfuld, at inddrage i denne debat, men ser gerne en åbning angående dette specielle emne.

Angående overvågning og kontrol af befolkningen under den kolde krig og den dag i dag også, så var det altså mennesker med en anden politisk overbevisning end den på bjerget gældende, der blev rødlistet, og alene på baggrund af fuldt ud lovlige politiske aktiviteter.
Hvor mange arrestationer er det nu lige PET og FET har foretaget mod danskere i russisk sold under den Kolde krig?
At være kommunist er altså ikke lig med at være landsforræder. - Tvært imod fristes man til at sige.
Ikke mindst på baggrund af Stay Behind afsløringerne, og de involverede navne her.

Det er blevet mere og mere udbredt i dagens Danmark, at alt som afviger fra vestligt normsæt stemples terrorisme. Det er en nem og let form for argumentation mod alle anderledes tænkende end den norm, man selv står for og tror på.
Samtidig legaliserer den stort set enhver begrænsning af vores selvstændige stillingtagen til samfundets problemer og landets udenrigspolitik.
Jeg kalder det for Mandela syndromet.

Angående udhulingen af demokratiet, så se dog bare på, hvad den nuværende regering plus S. og DF. Har bedrevet af lovgivning på dette område de sidste 20 - 30 år.
Her kan man da virkelig tale om markante demokratiske forringelser.

Med venlig hilsen
Kattegat

13 dage siden
12 dage siden

Tak for det, Kattegat.

De græske og spanske diktaturer har jeg heller ikke sympati for.

Det med danske "stay behind" grupper kender jeg ikke til.
Jeg ved at man spionerede imod venstreorienterede under den kolde krig.
Man frygtede et skred imod sovjetvenlig retning.
Også blekingegadebanden oprettede et omfattende register over jøder. (Det er også kendt at islamiske lande og den tyske nazisme var i synk omkring jødeforfølgelse.)

Jeg er ikke enig i dit syn på østtruslen under den kolde krig. Under Tjernenko skal den konventionelle magtbalance i Europa have været 4 til 1 i Østblokkens favør.

Hvad er en landsforræder? Det er nok altid en der mener noget andet end dem med magten. Men da Dansk regering og Natomedlemskab var baset på demokratiske valg, så må man vel kalde forsøg på undergravende virksomhed for landsforræderi? (Selvom disse personer selv ser det som et forsvar for det "gode Danmark.")

12 dage siden
12 dage siden
#24 Engbo

#23 Jeg vil da lige være sikker på at få understrege, at Blekingegade Banden, ikke var venstrefløjen ikke var DKP eller i overensstemmelse med den internationale bevægelse.
Ja, du kan støtte dig til Bertel Hårders bedømmelse: "Det er da helt i orden, at være i frededs bevægelse; men Samarbejds Kommiteen for fred dog DKP, de var landsforrædere!"

Ud fra den bedømmelse er jeg dobbelt landsforræder. Tænk på hvad det indebærer og kan indebære i de virkelige verden.
I min soldatertid 1954-55 var den daglige skællen ud, når ikke vi løb stærkt nok og lignede "Tænk på den trussel vi står over for. I Vietnam truer kommunisterne - hvem siger ikke det også kan ske her."
Der gik mange år før den løgn fik lov at stå for sandhed. Det er virkelig en prøve for, hvad troskab og forræderi er.
Vore politikere til højere og Scialdemokratiet var trofaste over for den ubegrundede krig Men sandheden begyndte at presse sig på. Ledende socialdemokrater henvendte sig til Vietnam kommiteen og bad om at være med (som regering) når man inviterede en repræsentant fra den provisoriske regering.
Det vil altså sige, at de der regnes for landsforrædere nu også gjorde regeringen til landsforræder!
Der er aldrig blevet gjort helt op med den grusomme krig ,som var bygget på løgn. Ja, ofte en offentlig løgn: Nu skal i tro, hvad vi siger selv om det ikke passer.
FN havde faktisk i værksat et freds program om at der skulle være afstemning i hele Vietnam. Men den amerikanske øverst kommanderede advarede: "Hvis der kommer sådan en afstemning, vil kommunisterne vinde med 80% af stemmerne." Det var jo en god ret til at forsætte krigen
Jeg vil trofast kæmpe mod NATO - ellers ville jeg føle mig som forræder.

12 dage siden
12 dage siden

Nu har jeg lidt bedre tid end ved mit seneste bidrag (#23)

Du taler, Kattegat, om beskæring af de demokratiske rettigheder.
Det er der noget om! Selvom man kan spørge om ikke formålet er at sikre bevarelse af vor demokratiske forfatning.
Der er ingen behov for det, hvis alle er af samme demokratiske observans. Men det er i stigende grad ikke tilfældet.

I takt med at kriminaliteten øges, reduceres politiets kapacitet til at opklare sagerne. Derfor indfører man love der gør arbejdet lettere. For eksempel overvågning med kameraer i gaderne.
Det har rigtig mange (lovlydige) danskere forståelse for. Og de ser det ikke som et angreb på det Danmark de holder af. Men tværtimod som et forsvar for det.

(Men visse firmaers tyveri af mange mia. kr. bør der sættes en stopper for, og statsministeren burde have nævnt det i sin nytårstale.)

Når et stigende antal medborgere mener at demokrati er blasfemi, så har det sin egen logik at man så prøver at begrænse disses demokratiske rettigheder, hvilket jo egentlig er at gøre dem en tjeneste.
Hvis de altså mener hvad de siger.

Facismens Tyskland, Italien, Grækenland, Spanien og Sovjetunionen
havde alle det til fælles at man ikke måtte drive politik imod styret. Heller ikke ikke-voldelig politik.
Det må man i Danmark, Vesteuropa og USA.
Alene deri ser man et stærkt argument for at foretrække disse landes styreform, altså det parlamentariske demokrati.
Og i at indse nødvendigheden af at bekæmpe tendenser til at skabe nye systemer, hvor opposition og samfundskritik (og religionskritik) er forbudt.
Et styre der tåler kritik, og hvor regeringen uden vold går af efter få år, når en folkeafstemning kræver det - det er den fineste styreform denne planet endnu har kendt. Og jeg forstår ikke at så mange har så travlt med at få den afskaffet.

Socialdemokratiet i DK har erkendt at migrationer med revolutionært potentiale er til skade for arbejderens livsform. Og derfor har de skiftet holdning til den.
Det vil en dag også ske for Enhedslisten. Også dette partis medlemmer holder af et komfortabelt liv uden religiøst tyranni og med en god indtægt. De har bare som det radikale venstre ikke erkendt problemets potentielle omfang. Endnu.

12 dage siden
12 dage siden
#26 Engbo

Som så mange andre vælger dino, at forstå en socialistisk holdning, som modstander af demokrati og ytringsfrihed. Socialisme er, efter min mening, en udvidelse af demokratiet.

Men for nogle betyder demokrati kapitalisme. Men man tænker nok på samarbejdet med andre lande og folk.
Men hvordan har så vore demokratiske valgte talsmænd så med samarbejdet med Saudi Arabien og lignende? Er det et led i demokratisk udvikling. Partiet Venstre fik sit navn, fordi de kæmpede mod kongemagt og Højre. Det er den kamp vi stadig forsætter på trods af nederlag undervejs.

12 dage siden
11 dage siden

Hej dino!
Det er jo svært at diskutere sagligt om historiske kendsgerninger, når man som du. En ellers velorienteret person dækker sig ind under ukendskab til veldokumenterede historiske kendsgerninger.

Der går en lige linje fra Frankos og Spaniens undertrykkelse af demokratiet. Grækenlands frihedskamp mod først England og siden USA samt gennem CIA/Claudia organiseringen frem til i dag.
I Danmark blev CIA/Claudia bevægelsens interesser varetaget gennem CIA/Stay Behind grupperne i samarbejde med PET/FET eller REA, som FET hed i starten af perioden - samt det socialdemokratiske AIC (Arbejdernes Informations Central).
Det er de faktuelle veldokumenterede kendsgerninger.

Et ukendskab til disse forhold må bero på et totalt ukendskab til europæisk og dermed også dansk efterkrigspolitik, da kilderne er utallige og som selv PET rapportens store 16 binds værk, ikke helt formår at renvaske.


"Hvad er en landsforræder? Det er nok altid en der mener noget andet end dem med magten. Men da Dansk regering og Natomedlemskab var baset på demokratiske valg, så må man vel kalde forsøg på undergravende virksomhed for landsforræderi?"

I midten af tresserne havde PET registreret godt 300.000 tusinde danskere som potentielt landsskadelige personer, eller mere end hver 10. voksne dansker.
På det samme tidspunkt havde de organiserede venstrefløjspartier; DKP, SF, VS m.fl. ca. 10.000 registrerede medlemmer.
Disse PET/AIC aktiviteter havde konsekvenser i form af berufsverbot, nægtelse af stillinger på forskellige områder og meget andet.
På trods af denne massive forfølgelse og registrering af fuldt ud lovlige politiske aktiviteter fik PET/FET aldrig nogensinde nogen dømt for "undergravende" virksomhed.
Det må da siges at være bemærkelsesværdigt.

Til gengæld er også de personer, der fuldt bevidst og ulovligt har forfulgt og angivet danske medborgere, forberedt statskup,oplagret våben og andet militært udstyr, samt konspireret med udenlandske efterretningstjenester, sluppet fri for enhver form for tiltale og dom,.

"Facismens Tyskland, Italien, Grækenland, Spanien og Sovjetunionen
havde alle det til fælles at man ikke måtte drive politik imod styret. Heller ikke ikke-voldelig politik.
Det må man i Danmark, Vesteuropa og USA."

De historiske kendsgerninger taler imod ovennævnte påstand. De fortæller en dyster historie om, undertrykkelse, tortur og mord.

Vi er indtil videre sluppet nogenlunde igennem uden blodige omkostninger, men det kan hurtigt skifte.

Jeg tror trods alt på demokratiet, og en dag bliver vi forhåbentlig modne nok til at håndtere det på demokratisk vis.

Med venlig hilsen
Kattegat

11 dage siden
11 dage siden

Hej Kattegat.

Ros fra dig er jo dobbelt ros. Og jeg er stolt af at du kalder mig velorienteret.
Desværre er jeg ikke alvidende som du, men ét kan jeg sige: Jeg dækker mig ikke ind under påtaget uvidenhed.

Og jeg har aldrig angivet andres usaglighed eller forudfattethed som grund til at jeg ikke ville diskutere.

Jeg nyder et privilegium som desværre ikke alle kan dele: Glæden ved at have prøvet at tage fejl. Glæden over at have levet i begge verdener så man kan se en sag fra flere sider.
Det mener jeg yder et velkomment bidrag til sagligheden af de argumenter jeg bringer til torvs.

Følgende ser JEG som kendsgerninger:
DKP eksisterede i DK. De var holdt øje med. Men de var tilladt opstilling og valg til Folketinget trods revolutionær politik og tydelig tilknytning til Kreml.
Politikere herfra havde regelmæssig omgang med folk fra regeringer i DDR og Rusland uden om den danske regering.
I DDR og resten af Østblokken kunne der ikke eksistere borgerlige partier med forbindelse til vestlige efterretningstjenester og rådgivning (=styring) derfra.
I Sovjetunionen blev der brugt fængsling af millioner, deportering og internering i arbejdslejre. Ikke fordi folk havde forbrudt sig imod det diktatoriske styre, men fordi man skulle bruge slaver til at opbygge "socialismen." Det er nok muligt at man kunne tale og synge om "sultens slavehær" i vesten, men den i østen var langt større.
Og det handler ikke kun om Stalin. Lenin er ikke i nærheden af at gå fri. Han skabte den politik, som Stalin blev berygtet på.

Demokratiet har et problem. Det kan ikke lade at blive afskaffet. Denne holdning deler det med alle andre styreformer. Men demokratiet kan kun vanskeligt handle i enhver situation uden til tider at gribe til midler der belaster dets ry for demokratisk korrekthed.
Her har diktaturet det meget lettere. Det skal bare følge sin natur, når det møder vanskeligheder.

11 dage siden
10 dage siden
#29 Engbo

Jamen, så har vi da noget tilfælles,dino. Når du skriver om glæden ved at indrømme fejl.
Vi i DKP gjorde jo netop op med Stalin og persondyrkelsen. Med udrensningerne og fangelejrene. Det er en belastende kendsgerning, at vi ikke protesterede mod de metoder, der blev brugt.

Men der har jeg det som Griffenfeldt: "Da verden blev mig vred, da lærte jeg at kende for alvor først min Gud mig selv min ven min fjende. Min fjende var mig gram. Min ven varsvigefuld. Jeg selv var skrøbelig Gud var alene huld."

For Gr. var det Gud; men jeg tænker på sagen er alene den samme. Sagen vi kæmpede for. står tilbage - ikke bare som en god ide; men helt bestemt som en nødvendighed, hvis ikke vi skal forsætte med at opbygge og ødelægge byer og mennesker.

10 dage siden
10 dage siden

Spændene debat så det batter . Hilsen Ann .

10 dage siden
10 dage siden
#31 Engbo

Ja, man skulle tro, at forfatteren, snart havde noget at bygge på.

10 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Parti til alternativ befrielse af Danmark - 1945 er startet 03/01-2019 10:30 af Martin Stach Tomas (Lowrater) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

2436Dagens ord
1 time, 8 minutter siden · leviP
6Råd til hvordan man starter på en 2...
1 dag, 12 timer siden · dino
29Din dag.
2 dage, 10 timer siden · Eddie
6Homofobi
2 dage, 21 timer siden · Kåemer
49Kontraster
3 dage siden · Engbo
0Delta One Six Out (Kritik ønskes)
5 dage siden · Niels Peter
14Digte
5 dage siden · Pia Hansen
5Skriverefugium
7 dage siden · Syrene Hvid
0Fast læser/kritiker på engelsk roma...
7 dage siden · Malle2684
95Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 dage siden · smukkehjerte
31Parti til alternativ befrielse af D...
10 dage siden · Engbo
9Porno
11 dage siden · Kåemer
0Medvirk i podcast.
13 dage siden · Rasmus C
1Hej hej
17 dage siden · Engbo
0FebruaryFICTION
18 dage siden · Syrene Hvid
3Caruso
19 dage siden · Mons1957
5Ros til Forlag mellemgaard .
22 dage siden · dino
4Godt nytår
22 dage siden · polina s
0500 gange er Nedsmeltning set
23 dage siden · knudkp
5Fjernede indlæg
25 dage siden · Kåemer
0Betalæsning
25 dage siden · Eddie
12Glædelig Jul!
25 dage siden · Babyangel85
0Betalæsning af et brev
1 måned, 4 dage siden · Spirit_Dreamkee...
7Kromosomer
1 måned, 5 dage siden · Kattegat
79Dagens Vits
1 måned, 8 dage siden · Ordspinderen
9Skriveblokering/flow
1 måned, 10 dage siden · Polo
5Med omtanke
1 måned, 12 dage siden · tope
4Salme
1 måned, 13 dage siden · Engbo
10Forfatter
1 måned, 13 dage siden · tope
7Kulturen står i en stilstand, der k...
1 måned, 13 dage siden · tope
2Beta-byttecentral
1 måned, 14 dage siden · PRESMA
8Musik i film
1 måned, 14 dage siden · dino
6Hvordan foretrækker du at sidde og ...
1 måned, 19 dage siden · jebomik
2Grammatikkurser?
1 måned, 19 dage siden · Kattegat
83Mand/kvinde
1 måned, 20 dage siden · dino
0En cool mand. En god historie.
1 måned, 20 dage siden · Morten Vesterga...
2Kan man redigere i en publiceret te...
1 måned, 22 dage siden · Djani Sejd
2Mødregruppen
1 måned, 23 dage siden · Savanti
5Værdier
1 måned, 26 dage siden · Inghard
5Hjælp - hvad skal jeg gøre her? VIG...
1 måned, 26 dage siden · knudkp
5Hvordan øndrer justerer man tekst, ...
1 måned, 27 dage siden · Kåemer
6Victoria
1 måned, 29 dage siden · Kåemer
6Helbred opdatering.
2 måneder, 6 dage siden · Savanti
17Hormonforstyrrende stoffer.
2 måneder, 7 dage siden · DenFrieNukleoti...
71Saudi-Arabien - Rusland
2 måneder, 8 dage siden · Engbo
11NaNoWriMo
2 måneder, 11 dage siden · Eddie
2Entropi og evolution
2 måneder, 14 dage siden · dino
46At rejse er at leve?
2 måneder, 17 dage siden · Nicolas Birch-J...
5Bogforum
2 måneder, 17 dage siden · jebomik
15Endestation - eller strengt nåleøje...
2 måneder, 18 dage siden · tope
20Forlagsbranchen er i opbrud!
2 måneder, 18 dage siden · tope
2Lektørudtalelse på en af forfattern...
2 måneder, 20 dage siden · NAHansen
1Digte/ tekster om månen
2 måneder, 21 dage siden · Kåemer
7Moderne fraser og vendinger.
2 måneder, 25 dage siden · Rimon Waad Herm...
0Zenon, Newton og høeg
2 måneder, 25 dage siden · dino
0Så rundede jeg 400 visninger
2 måneder, 28 dage siden · knudkp
5hvad er fordelen ved ISBN nr?
2 måneder, 29 dage siden · vikingo
11Dåseåbner
2 måneder, 29 dage siden · Kåemer
5Kødspisere kontra vegetarer kontra ...
3 måneder, 2 dage siden · dino
7Religions forum?
3 måneder, 2 dage siden · Inghard
9Er den danske kultur modellerbar?
3 måneder, 3 dage siden · Nicolas Birch-J...
16Fredagsbrok
3 måneder, 5 dage siden · knudkp
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
3 måneder, 5 dage siden · Kåemer
0Jeg er god til at rette tekster.
3 måneder, 5 dage siden · Mikkelræv
2Kan digte betalæses?
3 måneder, 6 dage siden · dino
1Roman
3 måneder, 7 dage siden · Eddie
1Kommenter gerne min ene men lange l...
3 måneder, 7 dage siden · NAHansen
4Boganmelder, hvordan?
3 måneder, 7 dage siden · NAHansen
3Betalæsere søges
3 måneder, 7 dage siden · NAHansen
2At sende en PDF til tryk...
3 måneder, 9 dage siden · little T
5Hvorfor aldersgrænse og unge forfat...
3 måneder, 14 dage siden · Kåemer
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
3 måneder, 23 dage siden · Engbo
0Redigering
3 måneder, 23 dage siden · Mitmit
7Redigering - og ikke mindst slutnin...
3 måneder, 23 dage siden · Mitmit
2Smil
3 måneder, 23 dage siden · Mitmit
1Ensom?
3 måneder, 24 dage siden · dino
2Humor .
3 måneder, 25 dage siden · Savanti
5Øh - tak til alle kommentatorer
3 måneder, 26 dage siden · Fink
0No country for old men.
3 måneder, 28 dage siden · Mitmit
2Hvad er nemt/svært.
3 måneder, 29 dage siden · dino
12Hvad skete der med dige.dk ?
4 måneder siden · knudkp
26Hvad er meningen med livet?
4 måneder siden · BimmerenTheBims...
9Sandhed
4 måneder siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
4 måneder, 1 dag siden · Pia Hansen
0Skrive gruppe København
4 måneder, 1 dag siden · Mitmit
3Søger kommentarer
4 måneder, 2 dage siden · Savanti
44Er mænd mere jaloux end kvinder?
4 måneder, 2 dage siden · anonymus-sheik
3Slettelse af kommentarer
4 måneder, 4 dage siden · digterinden
2Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
4 måneder, 10 dage siden · storyteller
1Et værs/rim gives bort.../en tjener...
4 måneder, 11 dage siden · dino
6Vind en forfatterkontrakt!
4 måneder, 16 dage siden · Crystal Butterf...
5Krimier
4 måneder, 16 dage siden · dino
2Spørgsmål i datid eller nutid?
4 måneder, 17 dage siden · Kåemer
12Straf. Og forbrydelse.
4 måneder, 19 dage siden · dino
1En pause af den sødere slags.
4 måneder, 21 dage siden · Kåemer
7Klimaet
4 måneder, 22 dage siden · dino
67Burkaforbud
4 måneder, 26 dage siden · Kåemer
6Jeg kan ikke finde den korrekte tit...
4 måneder, 26 dage siden · knudkp

Religion, politik og samfund

95Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 dage siden · smukkehjerte
31Parti til alternativ befrielse af D...
10 dage siden · Engbo
4Salme
1 måned, 13 dage siden · Engbo
6Victoria
1 måned, 29 dage siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 måneder, 8 dage siden · Engbo
46At rejse er at leve?
2 måneder, 17 dage siden · Nicolas Birch-J...
9Er den danske kultur modellerbar?
3 måneder, 3 dage siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
3 måneder, 23 dage siden · Engbo
26Hvad er meningen med livet?
4 måneder siden · BimmerenTheBims...
9Sandhed
4 måneder siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
4 måneder, 1 dag siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
4 måneder, 19 dage siden · dino
67Burkaforbud
4 måneder, 26 dage siden · Kåemer
41Demokrati
4 måneder, 29 dage siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
5 måneder, 25 dage siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
7 måneder siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
7 måneder, 23 dage siden · dino
7Æblemostreglementet
8 måneder, 9 dage siden · dino
5Før Adams tid.
8 måneder, 18 dage siden · Engbo
59Den selektive etik.
8 måneder, 24 dage siden · dino
31Spare på DR?
9 måneder, 14 dage siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
9 måneder, 19 dage siden · Engbo
0Land og by
10 måneder, 8 dage siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
10 måneder, 10 dage siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
11 måneder, 2 dage siden · dino
26Evolutions forskning.
11 måneder, 16 dage siden · Inghard
22#metoo
1 år, 3 dage siden · dino
109Selvforsvar
1 år, 1 måned siden · thevoid
1Forbrugersamfund
1 år, 1 måned siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
1 år, 1 måned siden · Morpho
29ytringsfriheden
1 år, 4 måneder siden · thevoid
9Lokkeland-reality
1 år, 4 måneder siden · Morpho
10Fordomme
1 år, 5 måneder siden · Kåemer
33Skyld
1 år, 6 måneder siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
1 år, 6 måneder siden · Engbo
7Flygtninge
1 år, 6 måneder siden · Morpho
26det rød hvide flag
1 år, 7 måneder siden · dino
13Koranen
1 år, 7 måneder siden · Kåemer
53Skat
1 år, 8 måneder siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
1 år, 9 måneder siden · dino
11Normal
1 år, 10 måneder siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
1 år, 11 måneder siden · Engbo
58Udvisning
2 år siden · Kåemer
7Circumcisio.
2 år siden · dino
1FNs Menneskeretserklæring
2 år siden · Kåemer
5Finansloven
2 år siden · Kattegat
5Et eventyr
2 år siden · Kåemer
26Paven i Malmö
2 år siden · Engbo
5Snarligt valg?
2 år siden · Engbo
4Døgnets drab.
2 år siden · Fink
3Målsætninger
2 år siden · Kattegat
76Danske værdier?
2 år siden · Engbo
1Uha fri os fra mennesker
2 år siden · Kåemer
53Mærkedag
2 år siden · Kåemer
16Sprog-udslettelse og danske værdier
2 år siden · dino
13velfærds farisære i tugthuset port
2 år siden · Villain
6Journalistik eller?
2 år siden · Kattegat
9Frivillig arbejde.
2 år siden · Fink
10Hverdagsracisme
2 år siden · Tilbudsavislæse...
62Ikke til at komme udenom.
2 år siden · Engbo
17Homofobi
2 år siden · dino
0Hjemmehjælp
2 år siden · Kåemer
13Grundlov
2 år siden · Engbo
8Danmark Frit
2 år siden · Engbo
3Siemens Wind Power
2 år siden · Fink
46I krig igen?
2 år siden · Engbo
23Skattesnyd
2 år siden · Engbo
20Afsløringer
2 år siden · Engbo
8Burka
2 år siden · dino
19Nu har jeg fået nok!
2 år siden · westendahl
1Varme politiske kartofler
2 år siden · Engbo
17Ytringsfriheden skal da dyrkes
2 år siden · dino
6Min mening og historiens fakta
2 år siden · Engbo
17Plads i Primetime ?
2 år siden · Engbo
15Moral
2 år siden · dino
94Holdningsændring
2 år siden · dino
9Agnete og Havmanden - folkeviser og...
2 år siden · Engbo
16ungdom idag
3 år siden · Engbo
2gør samfundet nok for de unge idag?
3 år siden · Kåemer
12Jeg væmmes ved kapitalisme
3 år siden · dino
2Faderstyre
3 år siden · dino
9En sort liste
3 år siden · Fink
20Har vi brug for kultur.
3 år siden · Engbo
18Hæderlighed
3 år siden · maryanna
9Cannabis
3 år siden · dino
64Ikke mere EU
3 år siden · Kåemer
36Treenigheden
3 år siden · Kåemer
60Terror
3 år siden · dino
33Spørgsmål til religionerne
3 år siden · Engbo
4Snerydning
3 år siden · Fink
1et tyveri
3 år siden · dino
7Social Tillid
3 år siden · Robert Kallehav...
1Politiets agéren i Tibet-sagen
3 år siden · dino
132% kirkegængere !
3 år siden · Robert Kallehav...
28Kultur eller Varme hænder ?
3 år siden · Kattegat
75Tysklands ansvar
3 år siden · Robert Kallehav...
16Dommedag
3 år siden · Robert Kallehav...
2Tidehverv ?
3 år siden · Robert Kallehav...