Religion, politik og samfund · JULEN

26 svar
Senest opdateret 23 dage siden · 7 bruger(e) deltager
27 dage siden

Jeg har ikke fejret jul i 3 år.Det har taget mig et halvt liv, at sige fra på det område.
Nu nærmer vi os julen, og har fundet kærligheden, men overvejer stærkt at holde fast i min overbevisning om ikke at fejre jul. Der vrider noget inde i mig selv, hvis jeg bare siger som alle andre de fleste siger, det er bare en dag, men hvis det ikke er det man tror på , hvorfor så gå mod en selv, det ville være som at gå bag om ryggen på en selv.og det vil jeg ikke, ikke at fejre jul, er en del af mig og mit velbefindene så at sige. det andet er for mig stress og jag og ligegyldighed på gialander
elsker sangen med mc ejner, det jul det er cool, på grund af hans koncept og teksten. Vil ikke smadre andres hygge, det er ikke der jeg vil hen, men siger bare det er hårdt at holde fast i sit. Men arbejder allerede på det nu.tiden flyver jo afsted, og pludselig er vi i december måned. vil sige det blidt og mildt, og i god tid, folk må dømme mig , hvis de vil, men jeg rejser mig igen uden at være faldet...

27 dage siden
27 dage siden

Nu er det jo det, at julen falder sammen med at lyset vender tilbage, dagene længes. Det kan du jo fejre. Men jeg har også valgt at stå uden for Folkekirken. Så efter den opfattelse er jeg ikke kristen; men hvis kristendommen betyder budskab om fred op jorden. Så er jeg kristen. "Fred på jord. Fryd på jord."

27 dage siden
27 dage siden

Jeg har lige været igennem en lille hård tid.
Fra et familiemedlem fra min mands side har jeg døjet meget angående den kristne tro, især de sidste år. Jeg modsagde aldrig for fredens skyld. Vi har lige haft en stærk udtalelse, og jeg føler mig lettet og fri. Jeg tænker ikke det ændre hendes indstilling, men man skal være ærlig til sig selv. Vi skal også være ærlig over for Gud, måske han vil åbne døren til de ting vi kæmper med at forstå. Der er svar til de spørgsmål der hører livet til, hvis man søger vil man finde.

27 dage siden
27 dage siden

Jeg har ikke fejret eller højtideligholdt nogen jul i 31 år, og jeg agter ikke at begynde nu. I de forløbne år er julen alene blevet en endnu mere forløjet begivenhed: Mere og mere forbrug, nye rekorder for julehandelen sat hvert år, alle medier ved at falde over hinanden for at komme først med dette glædelige budskab.

Det kulturkristne islæt siger mig intet. Det er lige så forløjet som alt det andet pjat. Ingen véd hvornår Jesus blev født; men hyggehistorien om en stald i Betlehem, med lovprisende hyrder, neddalende englebasser og tre vise mænd er under alle omstændigheder pure opspind.

Fred på jord, ja tak, det mangler vi stadig at se, som vi har gjort i 2000 år. Fri mig for julen og dens i enhver henseende åbenlyse hykleri. Men bevares, god jul til dem der nu måtte synes, dét er sjovt, jeg skal ikke blande mig!

27 dage siden
27 dage siden

#3 "Jesus blev født; men hyggehistorien om en stald i Betlehem, med lovprisende hyrder, neddalende englebasser og tre vise mænd er under alle omstændigheder pure opspind."
Nåh det tror jeg nu ikke. Jeg tror, det er historie tilsat myter. Ortodokse jøder var oprørte over det brud på jøde dommen. Der for brugte de volden. Udviklingen omkring Israel ligner jo den gamle historie.

27 dage siden
27 dage siden

2." Engang bli'r det slut på en dejlig dag,
før du ved, er din aften nær.
Hvad du gav og tog midt i livets jag,
du vil se, hvad det nu er værd.
Men mindet vil farve en dejlig dag
så skøn som et morgengry.
Selv om hjertet slår sine sidste slag,
er der altid en dag på ny." Otto Liensnar

27 dage siden
27 dage siden

Åh nej! Allerede igen?!...

Jeg har siden barndommen haft et forhold til julen. Ikke kun gaverne, men også korte momenter af en udefinerbar fryd.
Jeg husker forestillingen om en masse som egentlig aldrig skete. Men blot tankerne om det kunne bringe julens mærkelige glæde.

Det kunne være flette et hjerte, gå en tur blandt snedækkede grantræer, høre kirkeklokkerne, klippe billeder ud af det brugte julepapir dagen derpå, se Disney på TV, lave konfekt med marcipan og frugtfarver og en masse andre glæder som egentlig er ganske billige.
Alle disse ting er ikke noget i sig selv, men de kan i korte stunder åbne døre til den mærkelige atmosfære som julestemingen er.

Gennem mange af mine voksenår har julen været en tvangsfodring med kinesisk plastiklegetøj og ophidsede børn der i samme stund de får hul på en gave, absolut må gribe efter den næste.
Larm og spektakel og papir der flyder i bunker og en evindelig holden øje med juletræets brændende lys i de forgyldte Georg Jensen stager som er for dyre til at blive skiftet ud med ufarlige elektriske ditto.
Af en eller anden grund er det altid mig der har tanke på den store brandfare. Og jeg har ikke fred førend de lysende stumper kan blæses ud.
Julen har idag, for mig, mest noget at gøre med fred og stille hygge. Og gerne en spadseretur ved aftenstide op til kirken. Selvom jeg ikke er religiøs. Selvom min noget frommere hustru ikke gider.

Jeg er ikke meget for det med at gå i kirke juleaften. (før maden.) Det er et ræs om at få plads, og var det ikke bedre at gå en almindelig søndag? (Der er der som regel plads nok.)

Forhåbentlig kan man modstå fristelsen til at købe juleslik allerede i begyndelsen af oktober. Hensigten er jo at man så skal spise det og være nødt til at købe en ladning mere op til jul.

Julens største rædsel er dog den utålelige, og hyppige afspilning af "Last Christmas" med George Michael!
Kunne nogen ikke lave en tidsmaskine, så man kunne rejse tilbage og drikke den mand fuld i samme stund at den sang skulle være skrevet?
Det kunne have sparet mig for mange lidelser og blasfemiske tirader om julens forfærdeligheder.

27 dage siden
25 dage siden

Som bekendt er intet dog så skidt, at det ikke også er godt for noget:

https://www.dr.dk/...yse-julefrokosten

25 dage siden
25 dage siden

Ihvertfald ikke når man har fundet kærligheden så det har du lidt ret i , i den her forbindelses tråd:))))

25 dage siden
25 dage siden

Det interessante ved temaet jul er, at man ligesom får et åbent vindue i jeres liv.
Man kan levende forestille sig Dinos julebarndom, læste det med interesse.
Lurer på hvad det er, som får Savanti til at afgrænse sig selv så radikal, fra min side, vær velsignet alligevel,
Når jeg ser Johannes, må jeg rynke panden. Gætter på han er såret, skuffet og måske bitter.
Antager han kommentere dette skarpt.
Engbo er en god ven, han mener det godt.

I må gerne skrive hvad jeg er. Jeg vil give jer et tip.
Jeg havde et besøg - foran mig stod Kristus i hvide klæder som dækkede fødderne, brunt hår og øjne.
Jeg vidste vi altid havde kendt hinanden og han vidste alt om mig. Jeg blev et forandret menneske.

25 dage siden
25 dage siden

@ 9 Inge Erhard (Inghard)

"Det interessante ved temaet jul er..."
Hvordan ved du det?
Er det noget du har undersøgt eller målt?
Eller er det blot noget, du er kommet til at synes, og nu i dine store tanker om dig selv mener er intaressant for ALLE andre?

"han vidste alt om mig"
Måske fordi det var dig selv.
Hvordan kender du forskel på, om du taler med dig selv eller med en jesus- nissen?

Wernn

25 dage siden
25 dage siden

Vi plejede at spise and til jul (omend vi ikke altid holdt det) i barndomshjemmet. Jeg husker en jul i Indien, hvor plastiktræet føltes mere levende end normalt - det var i en lejlighed med rotter og firben med haler, og slum lige overfor bygningen til venstre, mens der til højre løb en flod/kloak, men dét træ... det føltes altså trygt, trods julen aldrig var tryg men højsæson for skænderier og skuffelser.

Måske var det bare fordi træet var så falskt og anderledes.
Måske var det farven.

mvh Ansu
PS:

25 dage siden
25 dage siden

Hov... jeg tænker grøn, og lægger en rød musikvideo op... smart. Undskyld, jeg har det med at snuble.

Grøn;

25 dage siden
24 dage siden

@ Ann R. Sørensen (Savanti)

"Jeg har ikke fejret jul i 3 år"
<3 Respekt!

Wernn

24 dage siden
24 dage siden

@ 2 Inge Erhard (Inghard)
"man skal være ærlig til sig selv"
OK
Hvad fostår du ved ærlighed?
Er det ærligt at kalde en psykotisk oplevelse, for det møde med en jesus-nisse?

Hvilket spørgersmål kan jeg stille, vedr. din tro på en jesus-nisse, som du vil svare ærligt på?

"Vi skal også være ærlig over for Gud"
Hviket må betyde at andre skal være ærlige over fir dig. Idet det tydeligvis er dig, der definerer jesus-nissen.

Wernn

24 dage siden
24 dage siden

@ 3 JohannesB

"Jeg har ikke fejret eller højtideligholdt nogen jul i 31 år"
<3 Respekt!

Vi bruger andledningen til at fejre familien. Vi samles så mang vi kan og nyder hinandens selvskab.
Vi, min frue og jeg, har nogle gange talt om at holde jul på et hjem for mennesker i mindre priviligerede situationer. Men ind til nu, har vi takket "ja" til familiens invitationer.
Det skal nok komme til at passe med, at der kommer en jul, hvor mine søkestende holder jul med deres svigerfamilier.
Så bliver vores jul på et hjem for fx mennesker, der lever med hjemløshed.

Wernn

24 dage siden
24 dage siden

@ 4 Engbo

"Jeg tror, det er historie tilsat myter"
Hvordan skelner du mellem historie og myte?

"Ortodokse jøder var oprørte over det brud på jøde dommen"
Kan et opbrud bygge på myte alene, eller kan du pege på en nødvendighed for en historisk komposant?

Wernn

24 dage siden
24 dage siden
#17 Engbo

Wernn Jeg ved ikke, hvad du mener med spørgsmålet. Men jødedommen mente jo, at Israel skulle være en stærk magt. Messias skulle stå i spidsen for sådan en magt - stort set som Israel er i dag. Jøderne venter stadig på den rigtige messias. Jesus blev/bliver betragtet som den falske M.

Myter - det er når Dannebrog falder ned fra Himlen. - eller når Farao hær bliver druknet i Nilen, som hjælp til den flygtende jøde hær - eller når Kong Skjold som barn bliver sendt af Odin i et skib - eller Holger Danske - der vågner, når landet er i nød. Selvfølgelig kan myter ikke alene gøre noget som helst - kun inspirere som f.es Holger Danske modstands gruppen..
Til din orientering Wernn.

24 dage siden
24 dage siden

Endelig kunne man kikke bag facaden hos Werner. Han har altså familie og hygger sig sammen med familien til jul. Jeg var ligeved og tro, han sad på et meget privat sted og skrev sine lange breve vred på omverden. Hos ham er der ingenting som kan være rigtig.
Vi har fejret jul på mange interessante måder igennem årene. Det gode budskab - Fred på jorden, har sin virkning over alt, jeg er overbevist om, vi vil opleve det i 1000 år riget og derefter i al evighed.
I Singapore var børnene og jeg til julefest hele december måned. Først i Svejtser skolen, derefter gik det slag i slag. Julefest i de den danske koloni - og den tyske. Der var firma fester og et par foreninger som min mand var medlem af. Nej, vi blev ikke træt af det, en god lejlighed til at træffe folk fra forskellige retninger. Juleaften er hellig hos os, bliver fejret i familiens skød. Næste dag er kirkegang. I Singapore efterfulgt af god middag i Svejtserklubben med en dukkert bagefter. Der er mange gode minder at tænke tilbage på. I dag bliver den fejret i familiens skød, og vi nyder de mange koncerter her i området i december måned. Størst af alt - vi takker for livet og hvad vi har.

24 dage siden
24 dage siden

Er man dum. Hvis man vælger at være sammen med noget af sin familie. Uden at være religiøs men er ved sin kæreste og kærligheden.
Ville man være en klovn hvis man valgte at være alene den aften?.
Det er spørgsmålet . Til mig selv. Julen er børnenes fest men er børn enige i det?.
Er kommer tvivlen. Hos mig. Men hvos glæden er hos børnene kan jeg godt holde til en aften. Men nægter at synge og gå i kirke eller danse om et træ der stopper festen .

24 dage siden
24 dage siden

Kære Ann - glæd dig sammen med andre mennesker, når der er en lejlighed til det. Din tro eller ikke er imellem Gud og dig, og ikke imellem de mennesker du er sammen med. I øvrigt, det er kun i skandinavien man danser rundt om juletræet.

24 dage siden
24 dage siden

"Jeg tror, det er historie tilsat myter." (#4)

Ja, du kan jo tro, hvad du vil; men går man religionsvidenskabeligt til værks kan man kun konkludere, at Lukas' eventyr er ren digtekunst. Som sådan tjener den selvfølgelig et formål, men at anse beretningen om Jesu staldfødsel for objektiv påviselig historisk realitet er at gå helt forkert i byen.

---

"Er man dum. (...) Ville man være en klovn hvis man valgte at være alene den aften?" (#19)

Nej, næsten tværtimod. Som sagt har jeg ikke fejret jul i 31 år, dertil rummer den for meget både verdsligt og kristent kirkeligt hykleri. Jeg kan ærligt talt ikke se, der er noget at fejre.

Hvert år skal man i alle medier høre og læse om denne forfærdelige julens (dvs. juleaftens) ensomhed nogle mennesker påstås, og påduttes, at lide ih så rædselsfuldt under. Ingen må være alene juleaften, det er forbudt, og vælger man det selv, er der naturligvis (som man jo også kan læse her i emnet) noget rivende galt med ens personlighed!

Nå, og hvad med de andre 364 dage i året? Svaret er, at da er vi jævnt hen tordnende ligeglade. Hykleri fra ende til anden. Glæd dig til at holde ikke-jul på den måde, DU ønsker og vil, og giv Fanden i hvor ondt i bagdelen andre kan have over dét!

24 dage siden
23 dage siden

Salmernes bog 14 - 1: Tåberne siger Gud er ikke til.

23 dage siden
23 dage siden

Så er jeg en tåbe . Det er jeg beæret over at være. Der står også at dem der dømmer, selv skal dømmes med det de tilmåles med. God weekend bla bla bla.

23 dage siden
23 dage siden

@ 22 Inge Erhard (Inghard)

"Salmernes bog 14 - 1: Tåberne siger Gud er ikke til"
Jeg gætter på, at du er bekendt med, at der står noget helt tilsvarende i koranen.
Så hvorfor tror du ikke på alla-nissen?
Er du så ikke blot en anden tåbe?
Der er omking 2900 guder, som du ikke tror på.
Jeg tror, så ikke på 2901 påstanden om himmelnisser. Er det virkelig nok for dig til, at kalde mig mere tåbe end du?

For os andre handler tåberi mere med om ikke at udføre ganske almindelig kildekritik.

Wernn

23 dage siden
23 dage siden

@ 17 Engbo

"Jøderne venter stadig på den rigtige messias. Jesus blev/bliver betragtet som den falske M"
Ja.
Hviken jesus?
Er det nok at nogle mennesker TROR på en jesusnissen som messias-nisse.
Eller er det nødvendigt, at der fandtes et menneske, som blev lagt til grund for narrativet om en messias-nisse?
Der var masser af mennsker, der hed jeshua den gang.
Der var masser af mennesker, der var kaldte sig mesias.
Der var messer af mennesker, der blev korsfæstet.
Og der var efter den gamle bog var masser af mennesker (Fra Lasarus til de 500 i Johannes), der genopstod.
Så der er ikke noget signifikant omkring fortælling om en jesus-nisse.
Spørgsmålet må være: Var der nogen der gik på vandet eller ej.

"Til din orientering Wernn"
Tak.
Jeg læser, at du betragter dig selv som mere indsigtsfuld end jeg.
Så jeg vil læse det, som du skriver, som en elev læser en lærebog.

Wernn

Wernn

23 dage siden
23 dage siden

@ 18 Inge Erhard (Inghard)

"Hos ham er der ingenting som kan være rigtig"
Ikke rigtigt nok til at bruge som begrundelse for at slå andre mennesker ihel.
Er der noget, der er rigtigt hos dig?
Hvordan har du fundet ud af, at det forholer sig sådan?

"Det gode budskab - Fred på jorden, har sin virkning over alt"
Jeg læser at i er klar til at kalde nok så meget vold, fornedrelse og undertrykkelse for fred.
Men George Orwell har advaret os omkring den taktik.
Det er så ikke en fred, som jeg ønsker for nogen.
Islam er også fred. "Og anerkender du ikke det, skal du dø" ifølge slam.
Trist af man for så lave ambitioner når man er kommet til at tro på den tomme påstand om en imaginær himmelnisse.

"jeg er overbevist om, vi vil opleve det i 1000 år riget"
Og de bygger du på?

"Juleaften er hellig hos os"
Hvordan ved du det?
Hvis det blot er din påstand. Er det så ikke udtryk for meget høje tanker om din autoritet?
Hvor er den ydmyhed, som i bræer om?

"vi takker for livet og hvad vi har"
Mens et barn dør hver 4. sekund. Det er der snæversyn og selvtilstrækkelighed der vil noget.

Hvis himmelnissen finde, vil jeg ike takke den. Tvætiomd har jeg nogle kritiske spørgsmål til den.

Wernn

23 dage siden

Besvar debattråd

Debatten JULEN er startet 31/08-2020 11:49 af Ann R. Sørensen (Savanti) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

15Hvad hedder det modsatte
10 timer, 8 minutter siden · Nicolas Jessen
6skrive start hjælp
10 timer, 27 minutter siden · JacobScribus
21Dagens Had
17 timer siden · Prem
3583Dagens ord
19 timer siden · Fink
229Forbyde kritik?
1 dag, 7 timer siden · dino
8Etik af begrænsninger for tekst
5 dage siden · Emeli
2Hvad hedder det når
8 dage siden · Engbo
446Kontraster
10 dage siden · Engbo
11Metwo-two
11 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
12 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
16 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
17 dage siden · Wernn
11668
17 dage siden · Wernn
26JULEN
23 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
24 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
25 dage siden · Prem
11Hvem er du?
25 dage siden · Prem
13Dagens anekdote
25 dage siden · Prem
64Lykken
26 dage siden · Prem
5Livsbane . Livsveje. Livsvalg.
1 måned siden · Savanti
4Hvornår er en tekst mest for børn?
1 måned, 1 dag siden · Pia Hansen
33Hvem er du? Personality
1 måned, 9 dage siden · Wernn
11Bestillingsforfattere?
1 måned, 14 dage siden · dino
4Det primitive holdbare.
1 måned, 22 dage siden · Fink
3Det filosofiske hjørne.
1 måned, 23 dage siden · Savanti
14Aftægtens objektive problem
1 måned, 23 dage siden · dino
2Musik fænomen.
1 måned, 24 dage siden · Savanti
12Nicht diese Töne...noch eimal.
1 måned, 27 dage siden · dino
0Betalæsere søges til fantasy roman
1 måned, 27 dage siden · melberg
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
1 måned, 27 dage siden · melberg
8Spansk
1 måned, 28 dage siden · Savanti
4Dans
2 måneder, 3 dage siden · dino
11Råd søges om tid til at skrive
2 måneder, 4 dage siden · JacobScribus
6Tips og tricks til skriveprocessen
2 måneder, 7 dage siden · JacobScribus
4Hobbitten
2 måneder, 10 dage siden · Kafkaesque
18Forstyrrende elementer i læsning
2 måneder, 12 dage siden · JohannesB
126Virus
2 måneder, 12 dage siden · Fink
12Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
2 måneder, 12 dage siden · Morpheus
2Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
2 måneder, 15 dage siden · Filia
185Den frie verdens leder
2 måneder, 18 dage siden · Wernn
0Soul & neosoul - musikinspiration
2 måneder, 20 dage siden · Prem
54Ligheder
2 måneder, 22 dage siden · Engbo
10Noget teknisk
2 måneder, 26 dage siden · Kafkaesque
18Komplimenter
2 måneder, 28 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
2 måneder, 28 dage siden · Savanti
3Lidt snak om Fyldepennen
3 måneder, 1 dag siden · Prem
0Kringsat
3 måneder, 3 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
3 måneder, 9 dage siden · Engbo
3Droner
3 måneder, 10 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
3 måneder, 17 dage siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
4 måneder, 6 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
4 måneder, 8 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
4 måneder, 10 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
4 måneder, 15 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
4 måneder, 18 dage siden · Kafkaesque
2Royalty
4 måneder, 20 dage siden · WeirdSpace
1Er glad for at....
4 måneder, 22 dage siden · Eddie
3Betalæser søges til første kapitel ...
5 måneder, 3 dage siden · vilværeforfatte...
5Corona og forlagsbranchen
5 måneder, 3 dage siden · JohannesB
16Fusk i forlagskonstrakten?
5 måneder, 7 dage siden · Skribenten47
0Tillykke til dronningen
5 måneder, 14 dage siden · Savanti

Religion, politik og samfund

229Forbyde kritik?
1 dag, 7 timer siden · dino
11Metwo-two
11 dage siden · dino
11668
17 dage siden · Wernn
26JULEN
23 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
1 måned, 23 dage siden · dino
126Virus
2 måneder, 12 dage siden · Fink
185Den frie verdens leder
2 måneder, 18 dage siden · Wernn
0Kringsat
3 måneder, 3 dage siden · Engbo
52Treenigheden
4 måneder, 8 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
7 måneder, 4 dage siden · Wernn
27SAS
7 måneder, 5 dage siden · Morpheus
379Gud
7 måneder, 18 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 19 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
7 måneder, 28 dage siden · dino
4Nytårstalen
8 måneder, 27 dage siden · dino
117Statsborgerskab
9 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
9 måneder, 3 dage siden · dino
65Demokrati
9 måneder, 15 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
9 måneder, 21 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
9 måneder, 22 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
9 måneder, 22 dage siden · Wernn
109Homofobi
9 måneder, 28 dage siden · leviP
5Pengetroen
10 måneder, 22 dage siden · Wernn
19Lykke
10 måneder, 27 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
10 måneder, 28 dage siden · Wernn
1Det store intet
11 måneder, 6 dage siden · dino
0Sekterisk aggression
11 måneder, 26 dage siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 1 måned siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 1 måned siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 2 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 3 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
1 år, 6 måneder siden · Engbo
8Bøn
1 år, 6 måneder siden · Morpheus
32Politik .
1 år, 7 måneder siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
1 år, 7 måneder siden · dino
47At rejse er at leve?
1 år, 7 måneder siden · Inghard
27Evolutions forskning.
1 år, 7 måneder siden · Inghard
8Circumcisio.
1 år, 7 måneder siden · dino
6Den nye EU aftale
1 år, 8 måneder siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
1 år, 8 måneder siden · Engbo
4Salme
1 år, 9 måneder siden · Engbo
6Victoria
1 år, 10 måneder siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
1 år, 10 måneder siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
1 år, 11 måneder siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
2 år siden · dino
5Før Adams tid.
2 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
2 år siden · dino
31Spare på DR?
2 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
2 år siden · Engbo
0Land og by
2 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
2 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 år siden · dino