Religion, politik og samfund · JULEN

26 svar
Senest opdateret 2 år siden · 7 bruger(e) deltager
2 år siden

Jeg har ikke fejret jul i 3 år.Det har taget mig et halvt liv, at sige fra på det område.
Nu nærmer vi os julen, og har fundet kærligheden, men overvejer stærkt at holde fast i min overbevisning om ikke at fejre jul. Der vrider noget inde i mig selv, hvis jeg bare siger som alle andre de fleste siger, det er bare en dag, men hvis det ikke er det man tror på , hvorfor så gå mod en selv, det ville være som at gå bag om ryggen på en selv.og det vil jeg ikke, ikke at fejre jul, er en del af mig og mit velbefindene så at sige. det andet er for mig stress og jag og ligegyldighed på gialander
elsker sangen med mc ejner, det jul det er cool, på grund af hans koncept og teksten. Vil ikke smadre andres hygge, det er ikke der jeg vil hen, men siger bare det er hårdt at holde fast i sit. Men arbejder allerede på det nu.tiden flyver jo afsted, og pludselig er vi i december måned. vil sige det blidt og mildt, og i god tid, folk må dømme mig , hvis de vil, men jeg rejser mig igen uden at være faldet...

2 år siden
2 år siden

Nu er det jo det, at julen falder sammen med at lyset vender tilbage, dagene længes. Det kan du jo fejre. Men jeg har også valgt at stå uden for Folkekirken. Så efter den opfattelse er jeg ikke kristen; men hvis kristendommen betyder budskab om fred op jorden. Så er jeg kristen. "Fred på jord. Fryd på jord."

2 år siden
2 år siden

Jeg har lige været igennem en lille hård tid.
Fra et familiemedlem fra min mands side har jeg døjet meget angående den kristne tro, især de sidste år. Jeg modsagde aldrig for fredens skyld. Vi har lige haft en stærk udtalelse, og jeg føler mig lettet og fri. Jeg tænker ikke det ændre hendes indstilling, men man skal være ærlig til sig selv. Vi skal også være ærlig over for Gud, måske han vil åbne døren til de ting vi kæmper med at forstå. Der er svar til de spørgsmål der hører livet til, hvis man søger vil man finde.

2 år siden
2 år siden
#3

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

#3 "Jesus blev født; men hyggehistorien om en stald i Betlehem, med lovprisende hyrder, neddalende englebasser og tre vise mænd er under alle omstændigheder pure opspind."
Nåh det tror jeg nu ikke. Jeg tror, det er historie tilsat myter. Ortodokse jøder var oprørte over det brud på jøde dommen. Der for brugte de volden. Udviklingen omkring Israel ligner jo den gamle historie.

2 år siden
2 år siden

2." Engang bli'r det slut på en dejlig dag,
før du ved, er din aften nær.
Hvad du gav og tog midt i livets jag,
du vil se, hvad det nu er værd.
Men mindet vil farve en dejlig dag
så skøn som et morgengry.
Selv om hjertet slår sine sidste slag,
er der altid en dag på ny." Otto Liensnar

2 år siden
2 år siden

Åh nej! Allerede igen?!...

Jeg har siden barndommen haft et forhold til julen. Ikke kun gaverne, men også korte momenter af en udefinerbar fryd.
Jeg husker forestillingen om en masse som egentlig aldrig skete. Men blot tankerne om det kunne bringe julens mærkelige glæde.

Det kunne være flette et hjerte, gå en tur blandt snedækkede grantræer, høre kirkeklokkerne, klippe billeder ud af det brugte julepapir dagen derpå, se Disney på TV, lave konfekt med marcipan og frugtfarver og en masse andre glæder som egentlig er ganske billige.
Alle disse ting er ikke noget i sig selv, men de kan i korte stunder åbne døre til den mærkelige atmosfære som julestemingen er.

Gennem mange af mine voksenår har julen været en tvangsfodring med kinesisk plastiklegetøj og ophidsede børn der i samme stund de får hul på en gave, absolut må gribe efter den næste.
Larm og spektakel og papir der flyder i bunker og en evindelig holden øje med juletræets brændende lys i de forgyldte Georg Jensen stager som er for dyre til at blive skiftet ud med ufarlige elektriske ditto.
Af en eller anden grund er det altid mig der har tanke på den store brandfare. Og jeg har ikke fred førend de lysende stumper kan blæses ud.
Julen har idag, for mig, mest noget at gøre med fred og stille hygge. Og gerne en spadseretur ved aftenstide op til kirken. Selvom jeg ikke er religiøs. Selvom min noget frommere hustru ikke gider.

Jeg er ikke meget for det med at gå i kirke juleaften. (før maden.) Det er et ræs om at få plads, og var det ikke bedre at gå en almindelig søndag? (Der er der som regel plads nok.)

Forhåbentlig kan man modstå fristelsen til at købe juleslik allerede i begyndelsen af oktober. Hensigten er jo at man så skal spise det og være nødt til at købe en ladning mere op til jul.

Julens største rædsel er dog den utålelige, og hyppige afspilning af "Last Christmas" med George Michael!
Kunne nogen ikke lave en tidsmaskine, så man kunne rejse tilbage og drikke den mand fuld i samme stund at den sang skulle være skrevet?
Det kunne have sparet mig for mange lidelser og blasfemiske tirader om julens forfærdeligheder.

2 år siden
2 år siden
#7

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

Ihvertfald ikke når man har fundet kærligheden så det har du lidt ret i , i den her forbindelses tråd:))))

2 år siden
2 år siden

Det interessante ved temaet jul er, at man ligesom får et åbent vindue i jeres liv.
Man kan levende forestille sig Dinos julebarndom, læste det med interesse.
Lurer på hvad det er, som får Savanti til at afgrænse sig selv så radikal, fra min side, vær velsignet alligevel,
Når jeg ser Johannes, må jeg rynke panden. Gætter på han er såret, skuffet og måske bitter.
Antager han kommentere dette skarpt.
Engbo er en god ven, han mener det godt.

I må gerne skrive hvad jeg er. Jeg vil give jer et tip.
Jeg havde et besøg - foran mig stod Kristus i hvide klæder som dækkede fødderne, brunt hår og øjne.
Jeg vidste vi altid havde kendt hinanden og han vidste alt om mig. Jeg blev et forandret menneske.

2 år siden
2 år siden

@ 9 Inge Erhard (Inghard)

"Det interessante ved temaet jul er..."
Hvordan ved du det?
Er det noget du har undersøgt eller målt?
Eller er det blot noget, du er kommet til at synes, og nu i dine store tanker om dig selv mener er intaressant for ALLE andre?

"han vidste alt om mig"
Måske fordi det var dig selv.
Hvordan kender du forskel på, om du taler med dig selv eller med en jesus- nissen?

Wernn

2 år siden
2 år siden
#11

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

@ Ann R. Sørensen (Savanti)

"Jeg har ikke fejret jul i 3 år"
<3 Respekt!

Wernn

2 år siden
2 år siden

@ 2 Inge Erhard (Inghard)
"man skal være ærlig til sig selv"
OK
Hvad fostår du ved ærlighed?
Er det ærligt at kalde en psykotisk oplevelse, for det møde med en jesus-nisse?

Hvilket spørgersmål kan jeg stille, vedr. din tro på en jesus-nisse, som du vil svare ærligt på?

"Vi skal også være ærlig over for Gud"
Hviket må betyde at andre skal være ærlige over fir dig. Idet det tydeligvis er dig, der definerer jesus-nissen.

Wernn

2 år siden
2 år siden

@ 3 JohannesB

"Jeg har ikke fejret eller højtideligholdt nogen jul i 31 år"
<3 Respekt!

Vi bruger andledningen til at fejre familien. Vi samles så mang vi kan og nyder hinandens selvskab.
Vi, min frue og jeg, har nogle gange talt om at holde jul på et hjem for mennesker i mindre priviligerede situationer. Men ind til nu, har vi takket "ja" til familiens invitationer.
Det skal nok komme til at passe med, at der kommer en jul, hvor mine søkestende holder jul med deres svigerfamilier.
Så bliver vores jul på et hjem for fx mennesker, der lever med hjemløshed.

Wernn

2 år siden
2 år siden

@ 4 Engbo

"Jeg tror, det er historie tilsat myter"
Hvordan skelner du mellem historie og myte?

"Ortodokse jøder var oprørte over det brud på jøde dommen"
Kan et opbrud bygge på myte alene, eller kan du pege på en nødvendighed for en historisk komposant?

Wernn

2 år siden
2 år siden
#17 Engbo

Wernn Jeg ved ikke, hvad du mener med spørgsmålet. Men jødedommen mente jo, at Israel skulle være en stærk magt. Messias skulle stå i spidsen for sådan en magt - stort set som Israel er i dag. Jøderne venter stadig på den rigtige messias. Jesus blev/bliver betragtet som den falske M.

Myter - det er når Dannebrog falder ned fra Himlen. - eller når Farao hær bliver druknet i Nilen, som hjælp til den flygtende jøde hær - eller når Kong Skjold som barn bliver sendt af Odin i et skib - eller Holger Danske - der vågner, når landet er i nød. Selvfølgelig kan myter ikke alene gøre noget som helst - kun inspirere som f.es Holger Danske modstands gruppen..
Til din orientering Wernn.

2 år siden
2 år siden

Endelig kunne man kikke bag facaden hos Werner. Han har altså familie og hygger sig sammen med familien til jul. Jeg var ligeved og tro, han sad på et meget privat sted og skrev sine lange breve vred på omverden. Hos ham er der ingenting som kan være rigtig.
Vi har fejret jul på mange interessante måder igennem årene. Det gode budskab - Fred på jorden, har sin virkning over alt, jeg er overbevist om, vi vil opleve det i 1000 år riget og derefter i al evighed.
I Singapore var børnene og jeg til julefest hele december måned. Først i Svejtser skolen, derefter gik det slag i slag. Julefest i de den danske koloni - og den tyske. Der var firma fester og et par foreninger som min mand var medlem af. Nej, vi blev ikke træt af det, en god lejlighed til at træffe folk fra forskellige retninger. Juleaften er hellig hos os, bliver fejret i familiens skød. Næste dag er kirkegang. I Singapore efterfulgt af god middag i Svejtserklubben med en dukkert bagefter. Der er mange gode minder at tænke tilbage på. I dag bliver den fejret i familiens skød, og vi nyder de mange koncerter her i området i december måned. Størst af alt - vi takker for livet og hvad vi har.

2 år siden
2 år siden

Er man dum. Hvis man vælger at være sammen med noget af sin familie. Uden at være religiøs men er ved sin kæreste og kærligheden.
Ville man være en klovn hvis man valgte at være alene den aften?.
Det er spørgsmålet . Til mig selv. Julen er børnenes fest men er børn enige i det?.
Er kommer tvivlen. Hos mig. Men hvos glæden er hos børnene kan jeg godt holde til en aften. Men nægter at synge og gå i kirke eller danse om et træ der stopper festen .

2 år siden
2 år siden

Kære Ann - glæd dig sammen med andre mennesker, når der er en lejlighed til det. Din tro eller ikke er imellem Gud og dig, og ikke imellem de mennesker du er sammen med. I øvrigt, det er kun i skandinavien man danser rundt om juletræet.

2 år siden
2 år siden
#21

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

Salmernes bog 14 - 1: Tåberne siger Gud er ikke til.

2 år siden
2 år siden

Så er jeg en tåbe . Det er jeg beæret over at være. Der står også at dem der dømmer, selv skal dømmes med det de tilmåles med. God weekend bla bla bla.

2 år siden
2 år siden

@ 22 Inge Erhard (Inghard)

"Salmernes bog 14 - 1: Tåberne siger Gud er ikke til"
Jeg gætter på, at du er bekendt med, at der står noget helt tilsvarende i koranen.
Så hvorfor tror du ikke på alla-nissen?
Er du så ikke blot en anden tåbe?
Der er omking 2900 guder, som du ikke tror på.
Jeg tror, så ikke på 2901 påstanden om himmelnisser. Er det virkelig nok for dig til, at kalde mig mere tåbe end du?

For os andre handler tåberi mere med om ikke at udføre ganske almindelig kildekritik.

Wernn

2 år siden
2 år siden

@ 17 Engbo

"Jøderne venter stadig på den rigtige messias. Jesus blev/bliver betragtet som den falske M"
Ja.
Hviken jesus?
Er det nok at nogle mennesker TROR på en jesusnissen som messias-nisse.
Eller er det nødvendigt, at der fandtes et menneske, som blev lagt til grund for narrativet om en messias-nisse?
Der var masser af mennsker, der hed jeshua den gang.
Der var masser af mennesker, der var kaldte sig mesias.
Der var messer af mennesker, der blev korsfæstet.
Og der var efter den gamle bog var masser af mennesker (Fra Lasarus til de 500 i Johannes), der genopstod.
Så der er ikke noget signifikant omkring fortælling om en jesus-nisse.
Spørgsmålet må være: Var der nogen der gik på vandet eller ej.

"Til din orientering Wernn"
Tak.
Jeg læser, at du betragter dig selv som mere indsigtsfuld end jeg.
Så jeg vil læse det, som du skriver, som en elev læser en lærebog.

Wernn

Wernn

2 år siden
2 år siden

@ 18 Inge Erhard (Inghard)

"Hos ham er der ingenting som kan være rigtig"
Ikke rigtigt nok til at bruge som begrundelse for at slå andre mennesker ihel.
Er der noget, der er rigtigt hos dig?
Hvordan har du fundet ud af, at det forholer sig sådan?

"Det gode budskab - Fred på jorden, har sin virkning over alt"
Jeg læser at i er klar til at kalde nok så meget vold, fornedrelse og undertrykkelse for fred.
Men George Orwell har advaret os omkring den taktik.
Det er så ikke en fred, som jeg ønsker for nogen.
Islam er også fred. "Og anerkender du ikke det, skal du dø" ifølge slam.
Trist af man for så lave ambitioner når man er kommet til at tro på den tomme påstand om en imaginær himmelnisse.

"jeg er overbevist om, vi vil opleve det i 1000 år riget"
Og de bygger du på?

"Juleaften er hellig hos os"
Hvordan ved du det?
Hvis det blot er din påstand. Er det så ikke udtryk for meget høje tanker om din autoritet?
Hvor er den ydmyhed, som i bræer om?

"vi takker for livet og hvad vi har"
Mens et barn dør hver 4. sekund. Det er der snæversyn og selvtilstrækkelighed der vil noget.

Hvis himmelnissen finde, vil jeg ike takke den. Tvætiomd har jeg nogle kritiske spørgsmål til den.

Wernn

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten JULEN er startet 31/08-2020 11:49 af Ann R. Sørensen (Savanti) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

20Hvad inspirerer dig
2 dage, 9 timer siden · smukkehjerte
15'Penge'
2 dage, 9 timer siden · smukkehjerte
4131Dagens ord
2 dage, 10 timer siden · smukkehjerte
5Hurra! Charterrejsen til Cypern er ...
4 dage siden · Brit Skovgaard
0Boganmeldelser
4 dage siden · Brit Skovgaard
2Definitionen på erotiske tekster
6 dage siden · Nettish
0Forfatter søges til Børnebogsuniver...
11 dage siden · Untitled
3Færdig med digtsamling
12 dage siden · DeuceF43
5Blive til noget?
19 dage siden · DeuceF43
514Kontraster
19 dage siden · Savanti
1Rette hylde?
20 dage siden · DeuceF43
9Hvornår har en begyndelse for meget...
20 dage siden · Gandalflight
0Erotisk billede tilladt?
22 dage siden · DeuceF43
12Mellemgaard - et forlag i frit fald
23 dage siden · dino
140Dagens Vits
1 måned, 2 dage siden · leviP
7Anbefalinger til forlag?
1 måned, 5 dage siden · Krimi4Y
0Skrivegruppe!
1 måned, 11 dage siden · Clara de N
27Chatten
1 måned, 17 dage siden · grkemacar
15Gang i lidt større projekter: Novel...
1 måned, 25 dage siden · Eddie
1Formatering fra word til Fyldepenne...
2 måneder, 5 dage siden · Pia Hansen
1Prøver her
3 måneder, 2 dage siden · FaetterA
97Ligheder
3 måneder, 3 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
5 måneder, 13 dage siden · Turse
1Blinder eller blænder
5 måneder, 15 dage siden · heksemutter
0Kunst og verden politik
6 måneder, 12 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
6 måneder, 15 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
6 måneder, 15 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
6 måneder, 17 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
6 måneder, 20 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
6 måneder, 20 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
7 måneder, 18 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
7 måneder, 18 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
7 måneder, 21 dage siden · Engbo
9Freddy - drengen fra skoven
8 måneder, 4 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
8 måneder, 7 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
8 måneder, 9 dage siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
8 måneder, 13 dage siden · Provenceflemmin...
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
8 måneder, 21 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
8 måneder, 28 dage siden · dino
2Feedback søges til min novellepodca...
10 måneder, 3 dage siden · Stenfisker
0Musik
10 måneder, 6 dage siden · Savanti
0ups
10 måneder, 10 dage siden · Savanti
0Musisk oplevelse
10 måneder, 18 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
10 måneder, 19 dage siden · MariaMolgaard
0En ulykke sker aldrig alene
10 måneder, 19 dage siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
10 måneder, 20 dage siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
10 måneder, 26 dage siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
10 måneder, 29 dage siden · Engbo
4Din søndag min søndag
11 måneder, 2 dage siden · AnnaPigen3
0Presse meddelse.?
11 måneder, 9 dage siden · JesperSB
0Alexander Woods musiker
11 måneder, 14 dage siden · MariaMolgaard
2Spiller i også online spil?
11 måneder, 17 dage siden · dino
8Hvordan har du det
1 år siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
1 år, 3 dage siden · Eddie
1Forstå Michael strunge og David Bow...
1 år siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
1 år siden · Den Lianer Gois...
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
1 år siden · Savanti
1Hvad synes i
1 år siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
1 år siden · Kåemer
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
1 år, 1 måned siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
1 år, 1 måned siden · MariaMolgaard

Religion, politik og samfund

42Menneskerettighederne
6 måneder, 20 dage siden · BjørnLangkilde
2Din yndlings kirken salme sang
7 måneder, 18 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
7 måneder, 18 dage siden · MariaMolgaard
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
8 måneder, 21 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
8 måneder, 28 dage siden · dino
22Lykke
1 år, 2 måneder siden · Engbo
137Virus
1 år, 9 måneder siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
1 år, 11 måneder siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
1 år, 11 måneder siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 år, 11 måneder siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
2 år siden · Wernn
230Forbyde kritik?
2 år siden · Engbo
11Metwo-two
2 år siden · dino
11668
2 år siden · Wernn
26JULEN
2 år siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
2 år siden · dino
185Den frie verdens leder
2 år siden · Wernn
0Kringsat
2 år siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
2 år siden · Wernn
27SAS
2 år siden · Morpheus
379Gud
2 år siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
2 år siden · dino
5Verdens økonomi
2 år siden · dino
4Nytårstalen
2 år siden · dino
117Statsborgerskab
2 år siden · Wernn
12Julens indlæg
2 år siden · dino
65Demokrati
2 år siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 år siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 år siden · Wernn
109Homofobi
2 år siden · leviP
5Pengetroen
2 år siden · Wernn
53Politiske ideologier anno 2019
2 år siden · Wernn
1Det store intet
2 år siden · dino
0Sekterisk aggression
3 år siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
3 år siden · Engbo
30Kristendom
3 år siden · Engbo
23folkeafstemning
3 år siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
3 år siden · dino
74På'n igen.
3 år siden · Engbo
82Tysklands ansvar
3 år siden · Engbo
8Bøn
3 år siden · Morpheus
32Politik .
3 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
3 år siden · dino
47At rejse er at leve?
3 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
3 år siden · Inghard
8Circumcisio.
3 år siden · dino
6Den nye EU aftale
3 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
3 år siden · Engbo
4Salme
3 år siden · Engbo
6Victoria
3 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
3 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
4 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
4 år siden · Engbo
9Sandhed
4 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
4 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
4 år siden · dino
67Burkaforbud
4 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
4 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
4 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
4 år siden · dino
7Æblemostreglementet
4 år siden · dino