Religion, politik og samfund · Homofobi

68 svar
Senest opdateret 6 dage siden · 13 bruger(e) deltager
2 måneder, 5 dage siden

For nogle år siden gav jeg over for en ven udtryk for glæden over den positive udvikling der i vores levetid har været over for homoseksuelle. Han svare lidt spidst, at det bare var en tynd fernis, som snart kunne krakelere. Det protesterede jeg imod.

Men i det sidste har jeg været udsat for nogle hændelser der har chokeret mig. Det har ikke været den grove homofobi, ingen har råbt skældsord mod mig eller den slags, det er den fine homofobi som folk ikke engang selv ved at de har, og som de vil benægte. Den er næsten usynlig, men når den så stikker sit grimme ansigt frem er den skræmmende.

Dette er et lidt mystisk område, men jeg vil gerne høre, hvad I mener.

Kåemer

2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 5 dage siden

Tolerancen og den fulde emancipation sker nok i trin.
Vi har oplevet gode fremskridt, men der kan også gås tilbage.
Og selv mange der ser sig som frisindede kan føle at det går for vidt.
Mange kan mene at det er OK at være homoseksuel, men man skal ikke have dem frem i alle medier som om det var en særlig positiv kvalitet at være homoseksuel osv osv.
Det er måske en slags betinget frisind. Man accepterer at de findes men man vil ikke have dem ind i familien. Og man gider ikke se dem hver gang man tænder for fjernsynet.
Mange danskere har arbejdet med problemet og mange har rykket sig.
Men der er også mange der inderst inde kun kan acceptere deres egen kulturelle model.
Nogle lider af vantrofobi og beskylder så andre for islamofobi osv.

Der har alle dage været homoseksualitet. Men den har været undertrykt mange steder og til mange tider.
Jeg må igen trække gamle Maslow op af hatten: Vi er blevet mere frisindede fordi vi har fået råd til det.
I samfund hvor der ikke er råd til at familiens arving er homoseksuel, der har frisindet trange kår!

Islam har fået stigende indflydelse i Danmark og Europa. Og står det til det radikale venstre så skal denne indflydelse gøres større fremover.
Det parti er ramt af et paradoks. For partiet selv er meget tolerant overfor homoseksuelle!
Men partiet bliver nødt til at slå hjernen til. Man kan ikke både være frisindet mod homoseksuelle og samtidig støtte den mest homofobiske kultur af alle.

Det dur ikke. Man må vælge!

Og det hjælper ikke at mange fra den muslimske verden også er homoseksuelle. For de er flygtet til DK for at få lov at leve.

Den "fine homofobi" som du omtaler, er nok svær helt at få bugt med. For selv ganske unge mennesker har et klart forhold til hvad de er og hvad de ikke vil være eller sammenlignes med.
Det kræver en indsats at arbejde med sine fordomme.
Tænk også på hvor let folk griner når de ser en transvestit der helt tydeligt er en mand.

Jeg frygter at vi skal være tilfredse hvis vi kan slippe for den grove fobi!

2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 5 dage siden

Det ER da en positiv ting at være homoseksuel, lige så vel som det er at være heteroseksuel. Det er jo ikke bare en del af mit liv, ikke engang en vigtig del. Det ER mit liv.

Jeg hørte for nylig én sige at: "Før kæmpede vi for tolerance, nu kæmper vi for accept".

2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 5 dage siden

Angående islam og homoseksualitet, så er det på ingen måde entydigt. Homoseksualiteten er faktisk MEGET udbredt i muslimske lande, de kalder det bare noget andet. Jeg har selv været i Egypten for en del år siden - da der var mere fut i mig end der er i dag - og jeg skal hilse at sige, at der var frit valg på alle hylder.

Den engelske officer og forfatter fortæller også i sin bog "Islams syv søjler" om den udbredte homoseksualitet i de arabiske lande, hvilket skyldtes at kvinderne var så godt beskyttet og utilgængelige, så der opstår meget varme venskaber mellem mænd.

Og så der homoseksualiteten i Afghanistan og de dansende drenge, (se nedenstående link) Homoseksualiteten er så udbredt at det blev et problem for de amerikanske soldater så der måtte sendes terapeuter over til dem. De får tilnærmelser hele tiden og der piftes efter den, og i en bestemt stamme, pashtunerne, er det endda almindeligt at have drenge som elskere.

Så er der noget vi skal være bange for, så er det snarere at de kommer og voldtager os allesammen. - Nu er jeg blevet en gammel mand, men mon der ikke også kan falde lidt af til mig?

https://www.berlin...drenge-i-kandahar

2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 5 dage siden

Der skulle stå: Den engelske officer og forfatter E.T. Lawrence -

2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 5 dage siden

I min generation - os i tyverne - praler vi med, hvor tolerante vi er, og dog oplever jeg i virkelighedens verden en masse fordomme overfor folk der ikke tilhører det normative, eller rettere over for folk der skiller sig ud på den såkaldte forkerte måde. Vi unge propper os selv og hinanden i kasser. Det har man altid gjort, men det nye er at min generation også kan promovere sig med det via de sociale medier. Man skal kunne bevise, hvilken kasse man tilhører, og det kan man ved for eksempel at gå i genbrugstøj og have pagehår (venstreorienterede) eller ved at anlægge sig en moustache og gå med sixpence (bymennesker). Vi skal faktisk enten være karikerede eller helt "normale," alt andet er forkert.

For at vende tilbage til homofobi har mange i min generation svært ved at forstå, at de fleste homoseksuelle faktisk ikke er som dem på TV. Jeg har mange pigebekendte som siger, at homoseksuelle er "så søde og gode at snakke med," men det er alle homoseksuelle jo ikke. Hvad er det overhovedet for en påstand? Som om personlige egenskaber skulle følge med seksualiteten - det lyder for mig middelalderagtigt.
Der er også en almen opfattelse blandt unge om, at biseksualitet blot er en eksperimenterende fase, hvor heteroseksuelle kan udfordre deres seksualitet for igen at vende tilbage til det heteronormative. At være biseksuel er ikke det samme som at være udfordrende, biseksuel er noget man er og føler sig.

At du, Flemming, vælger at dreje debatten over på muslimer og Radikale Venstre, synes jeg er en smule underligt. Du skriver, at Islam som kultur generelt er homofobisk, og at Radikale er et parti der billiger det. Er du så ikke også selv lidt fordomsfuld? Hvorfor altid Islam?

2 måneder, 5 dage siden
 
Viser kun 10 af i alt 68 indlæg
6 dage siden

Ja, johannesB. Det er en interessant tanke - slutningen af dit seneste indlæg.
Og det er en tanke jeg selv ofte har haft.
Men væsentlige ting stiller sig i vejen.
Nemlig det, at også mange andre ting end religion er eksporteret fra Mellemøsten til Europa.
Ting vi vanskeligt kunne have undværet.
Når man på filosofiske, teknologiske, kulturelle og videnskabelige områder er inspireret af dem der dengang var klogere end os, er det svært at tænker sig at ikke også religionen må spille en rolle.
Derfor kan man næppe tænke sig at vi kunne have fået det hele undtagen religionen, som var den blot et flueben der kunne viskes ud af et program.

Vort moderne frisind og det vi selvglade kalder "oplysningen," kunne nok ikke være udviklet på baggrund af førkristelige religion. Det er udviklet som en blanding af oprør imod kristendommen og konsensus med denne. Det sidste er iøvrigt noget som mange at vor tids ateister har svært ved at indse.
Den med kristendommen kritiske laissez-faire ville muligvis ikke være sket hvis anden religion som Islam havde været Europas kulturelle baggrund. (Som Hitler ønskede havde været tilfældet.)

For øvrigt er den nordiske gudeverden påvirket af den græske. Og selvom Grækenland ikke hører til mellemøsten, så ligger det dog dernede mod syd øst.
Vi bliver nødt til at vedgå kristendommen og udvikle vort verdensbillede med denne baggrund i en blanding af kritik og respekt. Jeg nævner respekten for jeg tror ikke på en total bortkastning af alt gammelt som en kompromisløs revolution. Vi står os bedre med evolution.

Renæssancen har noget ironisk over sig. For den middelalder der med kristendommens første bølge lagde sig over Europa, blev med renæssancen sat fri (på godt og ondt) med den anden bølge af mellemøstlig kultur!
Det var altså endnu engang mellemøstlig kultur der bragte fremskridt til Europa.
Og selvom vi idag kan se os besjælet af stærk kritiske holdning til Mellemøsten, så bliver vi nødt til at huske fortiden og vedgå det gode og lære af det dårlige.
For eksempel skyldes det, mig bekendt, araberne (og måske naboer til dem) at vi idag kender den græske antikke kultur. Og det ville vi nok ikke gerne have undværet idag.

6 dage siden
6 dage siden

Johannes B

Kan du forklare mig, hvorfor der i de to skriftsteder du citerer står: "Du må ikke have samleje med en mand, SOM MAN HAR SAMLEJE MED EN KVINDE". - Er det sidste ikke overflødigt? Eller er det netop dette der er sagen?

Du skriver: "At forsøge med diverse nedtoninger og omfortolkninger for at få teksterne passet ind i en 'moderne' (og ens personlige) tankegang fører efter min mening kun til mistolkninger. Der står hvad der står, basta!"

Det har du bestemt ret i. Men du synes at se bort fra den kendsgerning, at Bibelen ikke blev skrevet på dansk, men på sprog meget langt fra dansk, således at vi er i hænderne på oversættere der er præget af lang kirkelig tradition. - Derfor er derfor er det godt med forskere som Kjeld Renato Lings, der studerer grundteksterne og giver os sine resultater.

Men naturligvis er der så fare for at man falder i den modsatte grøft, så oversættelserne igen præges af ens egen indstilling. Det er en risiko vi må tage, hvis vi da ikke skal lære os hebraisk og græsk og desuden sætte os ind i kulturen på skrifternes affattelsestidspunkt. Vi må gøre hvad vi kan, men aldrig glemme at være kritiske.

6 dage siden
6 dage siden

"Kan du forklare mig, hvorfor der i de to skriftsteder du citerer står: "Du må ikke have samleje med en mand, SOM MAN HAR SAMLEJE MED EN KVINDE". - Er det sidste ikke overflødigt? Eller er det netop dette der er sagen?"

Ja, jeg kan da i hvert fald forsøge: Det er i orden at en mand ligger med en mand, måske for at holde varmen i kolde ørkennætter - men udvikler det sig til noget seksuelt er det en alvorlig synd. Hvorfor skulle teksten ellers netop bruge sammenligningen med kvinden til at forklare hvad der menes med "samleje"?

Den slags huer naturligvis ikke en moderne 'frigjort' indstilling; men i stedet for at mistolke skulle man efter min mening snarere skrotte teksten, som kan være meget interessant iagttaget med historiske briller, men ikke meget værd for os i dag.

"du synes at se bort fra den kendsgerning, at Bibelen ikke blev skrevet på dansk, men på sprog meget langt fra dansk, således at vi er i hænderne på oversættere der er præget af lang kirkelig tradition."

Det gør jeg nu ikke, hvorfor jeg også om de citerede skriftsteder skriver: "Står denne oversættelse til troende". Den nuværende autoriserede danske oversættelse fra 1992 blev netop beskyldt for at ville tilgodese de holdninger som præger den kirkelige højrefløj; er der noget om snakken er det også muligt, at "Der står hvad der står, basta!" er ikke så lidt af en påstand. Lidt drilsk, ikke sandt?!

"hvis vi da ikke skal lære os hebraisk og græsk og desuden sætte os ind i kulturen på skrifternes affattelsestidspunkt."

Der er forskel på at læse en tekst af interesse for teksten og dens historisk kulturelle sammenhæng - og så at læse teksten ud fra en tro på dens eviggyldige sandhedsværdi. Teksternes trosmæssige sandhedsværdi lader jeg andre om, der kan jeg ikke være med; men jeg læser med interesse, hvad forskning på området måtte fremkomme med, og dertil behøver jeg nu hverken lære mig hebraisk, latin eller græsk (eller arabisk for Islams vedkommende), det har jo folk til! :-)

6 dage siden
6 dage siden

Dino.

Man skal tænke sig enhver form for religion væk fra en kultur, hvor står vi så? Selvfølgelig en næsten umulig tanke, og der er absolut ingen garanti for, at vi mennesker så ville leve i fred og fordragelighed med hinanden i al evighed, amen!

Emnet apropos, kan man jo sagtens være homofob på andet end et religiøst grundlag - desværre.

6 dage siden
6 dage siden

JohannesB

Undskyld at jeg et øjeblik er privat. Jeg har jo erfaring med at være sammen med en mand, og det kunne ikke falde mig ind at behandle ham som en kvinde. Ikke fordi jeg har noget imod kvinder, men kvinder er kvinder og mænd er mænd, også når to mænd lever sammen.

Kommer man ud i østen og til arabiske lande er det ikke særlig svært at få et forhold til en mand. Men vov ikke at behandle ham som en kvinde, så er hundrede og et ude. Analt samleje er tabu. Det er for tæt på.

I disse lande er kulturen ikke meget forskellig fra den i Bibelens områder.

6 dage siden
6 dage siden

Rigtigt jJohannesB

Ikke-religiøse systemer a la Stalin og Mao slår vist det meste i den henseende.

6 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Homofobi er startet 13/08-2019 08:54 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3037Dagens ord
2 timer, 31 minutter siden · Confucius
296Kontraster
3 timer, 24 minutter siden · Engbo
3Sentimentalitet
3 dage siden · Kåemer
5Bøger om at skrive
4 dage siden · neran
47Politiske ideologier anno 2019
6 dage siden · dino
68Homofobi
6 dage siden · dino
12Ligheder
7 dage siden · Engbo
16Køn
8 dage siden · JohannesB
0Sekterisk aggression
10 dage siden · dino
0Diskrimination af kvindesport?
11 dage siden · dino
3El-biler
13 dage siden · Kåemer
0Skrivegruppe Midtjylland
15 dage siden · MissJPHC
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
17 dage siden · dino
0Gode fonde til rejselitteratur
17 dage siden · Rejseforfattere...
2Uartige børn i gamle dage og idag
20 dage siden · Engbo
6Lige margener?
21 dage siden · Pia Hansen
1Hvad betyder
22 dage siden · dino
3Børnebogsforfatter Søges
24 dage siden · NAHansen
0Internet
24 dage siden · Savanti
105Dagens Vits
24 dage siden · Hannepedersen89
2Redigering
24 dage siden · Machula T.
11Lykke
28 dage siden · Engbo
1Margit Sandemo
1 måned, 3 dage siden · dino
1Kvindelige betalæsere søges
1 måned, 5 dage siden · dino
6Jalousi
1 måned, 5 dage siden · dino
12Min nye bog er netop sat i salg
1 måned, 6 dage siden · Fink
19Mere end almindelig klangfuld
1 måned, 17 dage siden · dino
1Synonymer
1 måned, 20 dage siden · JohannesB
3Er E-sport sport?
1 måned, 22 dage siden · Savanti
0Min pc nægter mig adgang til Facebo...
1 måned, 24 dage siden · sofiesverden
4Vil I venligst lade være med.
1 måned, 27 dage siden · knudkp
30Kristendom
2 måneder siden · Engbo
2Hjælp - flyt af tekst til anden kat...
2 måneder, 2 dage siden · knudkp
1En god slutning
2 måneder, 3 dage siden · dino
2Skrivegrupper eller blot makkere
2 måneder, 5 dage siden · heksemutter
2Kulturkanon
2 måneder, 6 dage siden · Engbo
23folkeafstemning
2 måneder, 11 dage siden · Engbo
18Dinosaurus.
2 måneder, 13 dage siden · JohannesB
3Sletning af profiler
2 måneder, 13 dage siden · NAHansen
0DI Georges syndrom. Helbreds opdate...
2 måneder, 16 dage siden · Savanti

Religion, politik og samfund

47Politiske ideologier anno 2019
6 dage siden · dino
68Homofobi
6 dage siden · dino
0Sekterisk aggression
10 dage siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
20 dage siden · Engbo
11Lykke
28 dage siden · Engbo
30Kristendom
2 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
2 måneder, 11 dage siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
2 måneder, 19 dage siden · dino
74På'n igen.
3 måneder, 27 dage siden · Engbo
121Hvad er du taknemmelig for i dag?
5 måneder, 15 dage siden · Engbo
82Tysklands ansvar
6 måneder, 18 dage siden · Engbo
8Bøn
6 måneder, 25 dage siden · Morpheus
32Politik .
8 måneder, 7 dage siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
8 måneder, 7 dage siden · dino
47At rejse er at leve?
8 måneder, 8 dage siden · Inghard
27Evolutions forskning.
8 måneder, 9 dage siden · Inghard
8Circumcisio.
8 måneder, 11 dage siden · dino
6Den nye EU aftale
8 måneder, 15 dage siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
8 måneder, 20 dage siden · Engbo
4Salme
10 måneder, 12 dage siden · Engbo
6Victoria
10 måneder, 28 dage siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
11 måneder, 7 dage siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
1 år, 2 dage siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
1 år siden · Engbo
9Sandhed
1 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
1 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
1 år, 1 måned siden · dino
67Burkaforbud
1 år, 1 måned siden · Kåemer
41Demokrati
1 år, 1 måned siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
1 år, 2 måneder siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
1 år, 3 måneder siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
1 år, 4 måneder siden · dino
7Æblemostreglementet
1 år, 5 måneder siden · dino
5Før Adams tid.
1 år, 5 måneder siden · Engbo
59Den selektive etik.
1 år, 5 måneder siden · dino
31Spare på DR?
1 år, 6 måneder siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
1 år, 6 måneder siden · Engbo
0Land og by
1 år, 7 måneder siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
1 år, 7 måneder siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
1 år, 8 måneder siden · dino