Religion, politik og samfund · Saudi-Arabien - Rusland

71 svar
Senest opdateret 2 år siden · 7 bruger(e) deltager
2 år siden

Når nu vi har et forum, der hedder Religion, Politik og samfund, undrer det mig , at der ikke er flere, der har lyst til at bruge det forum.

De gamle venner her inde ved jo, hvor ofte jeg er kommet med min mening - og stort set fået at vide, at det burde jeg ikke. Jeg skal ikke glemme undtagelserne , der bakkede mig op.
Men som kommunist ved i jo, at jeg taler arbejdeklassens sag. Arbejdere i hele verdens sag. Men jeg ved da at andre har andre meninger. Så mit spørgsmål er: hvorfor udtrykker i så ikke de meninger.
De der tilslutter sig de gamle etablerede partier burde da føle trang til at forsvare denne holdning - eller vil man helst undlade? Jeg tænker på mordet i Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet og at vi danskere og amerikanere med flere boykottede Rusland på grund af et formodet giftmord og på grund af støtten til kupregeringen i Ukraine.

Men vi støtter stadig handels udviklingen med Saudi- Arabien sammen med vore allierede, hvor våbenhandel taler sit tydelige sprog. Saudi -Arabien er i krig - næsten hele tiden. Så selv om giftmordet er en handling, der berettiger til protest, så er det da ikke noget i forhold til de menneskeliv, der dagligt tabes eller undertrykkes i vort allieredet land.

Er det underlig at jeg gerne vil høre forsvar for denne politik fra de der støtter regeringen og andre krigsførende partier.

Måske er jeg naiv, når jeg spørger: har I ikke en mening. Jeg lytter og ser gerne?

2 år siden
2 år siden

Engbo

Jeg synes nu ikke det skorter på meningsudvekslinger, de foregår bare ikke her på Fyldepennen. Der er jo så mange medier hvor man kan ytre sig i dag.

Jeg selv har nu altid sagt og skrevet mine uforgribelige meninger om alt muligt. Også om politik, men der er jeg nok noget forsigtig. Ikke at jeg er i tvivl hvad jeg mener, men for det meste er det jo bare min personlige mening, og ikke noget jeg har konkret belæg for.

Jeg følger med så godt jeg kan i den danske og globale politik, men kompliceret det er det, og jeg har ingen ideologi i ryggen til at diktere mig hvad jeg skal mene.

I min ungdom var jeg Jehovas Vidne, og da havde jeg svar på alt. I dag har jeg almindelig viden som jeg skaffer mig mange steder fra, og desuden mine egne livserfaringer. Sådan vil jeg også helst have det. Fundamentalisme i enhver form, religiøs, politisk eller ideologisk skal jeg ikke vide noget af. Det gør jo at jeg altid har flere spørgsmål end svar.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Kåemer: "Det gør jo at jeg altid har flere spørgsmål end svar."
Det synes jeg er en god vinkel i den her forbindelse. Det er jo også svaret på det spørgsmål , jeg søger. Kan det virkelig passe, at de mange, der stemmer på NATO partierne ikke stiller spørgsmål ved, hvad stemmerne bruges til.

Når jeg diskuterer privat hører jeg ikke nogen socialdemokratisk eller venstre vælgere sige: Jo, jeg synes det er godt vi samarbejder med Saudi-Arabien og boykotter Rusland.
Mange nævnte vælgere befinder sig godt i det selskab og vil helst være fri for sådan en stillingtagen.

Jeg mener det omvendte som en moralsk pligt: Man bør tage stilling. Som Scharnberg opfordrer: "Du der husker tilbage udnyt den viden du har. Det er forspildte dage, du ikke søger et svar."

2 år siden
2 år siden

Nu er der faktisk en hel del der tager stilling, sommetider er det vel nok hen i vejret. Og hvad mener du med, at det er en pligt at tage moralsk stilling? Det kræver vel at man forstår det man tager stilling til, og hvordan kan man det med de modstridende oplysninger man får. Og politikerne, danske og udenlandske tager jo faktisk stilling, det er bare mange gange stillinger som hverken du eller jeg er enige i.

Du har din ideologi i ryggen som hjælper dig til at tage stilling. Godt for dig. Personlig mener jeg, at alle ideologier, religioner og filosofiske retninger er gode som inspiration, men de duer ikke i praktisk politik. Og bygger man på en enkelt ideologi, så bliver det let til fundamentalisme.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Jeg har ikke spor svært ved at tage stilling til hvordan jeg skal leve mit personlige liv, men at tage stilling til forholdet mellem Saudi-Arabien og Rusland, om Israel og palæstinenserne, om USA og Europa, osv. nej der kommer jeg til kort. Jeg har mine sym- og antipartier, men de er ikke særlig godt funderede. Det er bare mine meninger, som jeg da også ind imellem har givet udtryk for her på Fyldepennen.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

De der søger en mening med livet - hermed også angående samfund, og de der ikke har politiske meninger har dog det tilfælles, at de lever på de betingelser, som de herskende kræfter byder.

Skal vi kritisere Saudi-Arabien kan det koste mange millioner. For Saudi-Arabien er en god kunde, især har de brug for våben. Det vil ryste amerikansk økonomi, hvis våben kontrakterne med Saudi- Arabien bliver afbrudt. Hvad så med et enkelt mord og med de konstante krige landet fører?
Når vi har demokrati, så er det altså på vore vegne vi bakker op og boykotter. "
Jeg husker sætningen fra Scherfiegs bog om den fhv. kommunist: "Han interesserer sig slet ikke for politik og har meldt sig ind i Socialdemokratiet." Den sætning kan vis bruges på flere partier, hvor der bare er hyggelige stemmekvæg.

2 år siden
 
Viser kun 10 af i alt 71 indlæg
2 år siden
#66 Engbo

Den væsentlige årsag til flygtninge strømme er vore krig. NATO er ikke en garant for fred. Vi bør i stedet for styrke og bruge FN. Søge det formål som FNs oprindelige.

Vi skal undgå krige - og begyndelsen er, at vi respekterer de godkendte landgrænser. Det er ikke nok; men en begyndelse.

2 år siden
2 år siden

Det er banalt at sige, at man er imod krig. Jeg har aldrig mødt nogen der er for. Men man må vel tænke over, hvad hver enkelt krig går ud på. Hvor mange er imod at England og USA gik i krig imod Tyskland og nazismen.

Og hvordan kan man være imod krig og samtidig mene, at de europæiske forsvarsudgifter bør øges. Militæret er der vel for at kunne bruges hvis det bliver nødvendigt.

Men skal man til at analysere hvad hver enkelt krig går ud på, ja, da bliver det indviklet.

2 år siden
2 år siden

Det kan man sagtens Kåemer. Churchill blev valgt på et nedrustningsprogram. Men da Tyskland angreb Polen, indså man at øgede forsvarsudgifter var nødvensige. Men det var ikke fordi man ikke hellere ville være fri for krig.

Usa var før verdenskrig 2 på et ganske lavt forsvarsbudget og man var ikke interesseret i krig.
Men da Japan angreb Hawaii, indså man at man havde noget at få rettet op på. Man frygtede en invasion fra Japan, og at "de ville nå helt frem til Chicago, førend man fik dem bremset."

Overfor aggressive magter kan selv den fredeligste være nødt til at købe ind af isenkram.

Egentlig er meningen at våbnene slet ikke skal bruges. Men de SKAL VÆRE DER for at afskrække.

Derfor kan man også rynke på næsen overfor de danske indkøb "joint strike fighterjagere" (med et tåbeligt forhold imellem pris og mængde)
For er de led i en forsvarsstrategi eller handler det om internationale aktioner?
På en måde kan man godt forstå tanken. "Hvis ikke vi bekæmper fjenden på fjendens egen jord, må vi en dag slås med ham her. Vil vi hellere det?"
Sådanne udsagn kan man høre.
Tankegangen er at influere på styreformerne i "visse lande." For kan man regulere dem, kan man måske opnå at disse lande ikke etablerer sig som aggressive nationer, som man så må bekæmpe i "totale krige."

Men som Engbo siger, så kan der være den bivirkning at disse lande forbliver så instabile at befolkningerne kommer i en varig tilstand af opbrud og rejsetrang.
Det var nemmere for 50 år siden. Ingen flygtninge og de fjerne lande kunne man altid slå i en gammeldags krig om nødvendigt.
Den krig som vi vanskeligst kan vinde er en borgerkrig hos os selv.

Vor politik bør derfor centrere sig om at undgå forudsætningerne for at en sådan kan opstå. Og det kan kun ske ved at sikre at der aldrig bliver så mange modkulturelle folk at de kan udgøre en magtudfordrer med et vinderpotentiale.
Så længe der fødes relativt flere børn med "modkulturel opdragelse" og man vedbliver at tillade denne opdragelse, så er nederlaget til de fremmede kun et spørgsmål om matematik.
Aldersfordelingen er en farlig komplicering: 10 babyer kan med tiden vinde over 1000 pensionister. (Om 20 år er de sikre på sejren.)

Europas politikere må tvinges til at tænke langsigtet. Det gør "de andre."

Jetjagere, slagskibe, atombomber hjælper ikke her.
England og Frankrig er atommagter. Kan I forestille jer hvad der sker, hvis muslimer får magten over dem?
Den dag kan resten af Europa tages som gidsel.
Skulle der komme et kulturelt magtskifte, kan Frankrig og UK være nødt til i tide at evakuere deres atomarsenal. Men hvortil?
Rigtigt! Til vore gode venner overthere!
Derfor skal vi bevare vort gode forhold til USA. Og ikke ødelægge det bare fordi venstrefløjen ikke kan lide Donald Trump.
Han har højst 6 år tilbage i modsætning til visse andre lande hvor lederen kan blive genvalgt i det uendelige.

2 år siden
2 år siden

Dino

Jamen, jeg er jo fuldstændig enig, i hvert fald i det med militæret. Men kan man så kalde sig pacifist? Kan man sige sådan generelt at man er imod krig.. Der er nok ikke mange der elsker krig, men de kæmper dels for at forsvare deres land og territorium, og dels for at få deres egen ideologi igennem, sådan som vi kæmper for demokratiet. - Det er da meget agtværdigt, er det ikke? "Kæmp for alt hvad du har kært. Dø om så det gælder."

Jeg kan aldrig blive klog på din brug af ordet og begrebet muslimer og islam. Mener du virkelig at alle muslimer er radikale og fundamentalister? Jeg har faktisk aldrig mødt nogen der er det. -
Kåemer

2 år siden
2 år siden
#70 Engbo

Flygtninge for 50 år siden?

Jo, der kommer nok flere i dag; men jeg bemærker nu en forskel på den måde, man behandler flygtninge - og flygtninge problemet. Det er endnu et bevis på, at bedømmelsen desværre ikke skifter på grund af humanistisk opfattelse; men af politisk.

Flygtninge fra de socialistske lande blev modtaget med åbne arme og uden særlige begrundelser. Den gang var det især de højre orienterede partier, der forsvarede de forfulgte også når de ikke var forfulgte. Så er jeg iøvrigt enig i, at de fleste ikke vil krig.
Det er derfor, jeg stadig opfordrer til at tænke over, om det er rigtigt, det landets ledere siger.

Efter min mening er den nuværende oprustning helt uden grund - og vi hører ikke i medierne noget om forslag fra anden side for gensidig nedrustning. Man lyver, når man siger, at Rusland truer os.
Men er man trofast vælger, så beslutter man altså at Rusland truer os.

2 år siden
2 år siden
#71 Engbo

I Yemen dør der et barn hver 10 minut på grund af sult og sygdom. Men der er hjælp på vej; men hjælpen kan ikke nå frem på grund af krigen - først og fremmest Saudi-Arabiens krig.

Flere lande har fulgt opfordringen til at standse handel med våben til Saudi-Arabien. Organisationen IBIS har skrevet til statministeren og opfordret ham til at standse våben salg til landet.
Vi er dybt involveret. Vi er medskyldige i den hungerkatastrofe der har ramt Yemen.

Prøv at sammenligne vor reaktion med andre tragedier. Vi er meget oprørte over formodede skyldige i nogle lande og nogle personer; men forfærdelig ligegyldige over store forbrydelser.
Er det mediernes magt over vore følelser?

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten Saudi-Arabien - Rusland er startet 27/10-2018 00:07 af Engbo og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3711Dagens ord
23 timer siden · Savanti
129Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 dage, 3 timer siden · smukkehjerte
51Skrivegruppe søges - København og o...
2 dage, 5 timer siden · SS Wensley
27Godt man ikke kan
2 dage, 19 timer siden · Wernn
50Liv andre steder?
5 dage siden · Wernn
63Ligheder
9 dage siden · smukkehjerte
33Din dag.
9 dage siden · smukkehjerte
32Dagens Had
9 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
10 dage siden · Savanti
1Betalæsere søges til fantasy roman
17 dage siden · Stefan H
4Dagens Dammark ,døde mink
17 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
19 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
22 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
24 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
28 dage siden · Kafkaesque
1Skal vi starte et skrive- fortællef...
28 dage siden · Savanti
9skrive start hjælp
1 måned siden · Prem
133Virus
1 måned siden · Inghard
5Jalousi kontra .
1 måned, 1 dag siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 måned, 1 dag siden · Savanti
452Kontraster
1 måned, 2 dage siden · Engbo
0jeg søger feedback
1 måned, 5 dage siden · AAND
4Hvad hedder det når
1 måned, 5 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
1 måned, 10 dage siden · Wernn
8Meddelelse
1 måned, 11 dage siden · Engbo
19Hvad hedder det modsatte
1 måned, 12 dage siden · Wernn
105Skyder de; fordi, der er krig?
1 måned, 29 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
2 måneder siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
2 måneder, 6 dage siden · Emeli
11Metwo-two
2 måneder, 13 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
2 måneder, 14 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
2 måneder, 18 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
2 måneder, 18 dage siden · Wernn
11668
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
26JULEN
2 måneder, 25 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
2 måneder, 26 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
2 måneder, 26 dage siden · Prem
11Hvem er du?
2 måneder, 27 dage siden · Prem

Religion, politik og samfund

129Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 dage, 3 timer siden · smukkehjerte
46Big Brother Is Watching You!
22 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
24 dage siden · Wernn
133Virus
1 måned siden · Inghard
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 måned, 1 dag siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
1 måned, 29 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
2 måneder siden · Engbo
11Metwo-two
2 måneder, 13 dage siden · dino
11668
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
26JULEN
2 måneder, 25 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
3 måneder, 25 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
4 måneder, 19 dage siden · Wernn
0Kringsat
5 måneder, 5 dage siden · Engbo
52Treenigheden
6 måneder, 10 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
9 måneder, 6 dage siden · Wernn
27SAS
9 måneder, 6 dage siden · Morpheus
379Gud
9 måneder, 20 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
10 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
10 måneder, 12 dage siden · dino
4Nytårstalen
10 måneder, 29 dage siden · dino
117Statsborgerskab
11 måneder, 2 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
11 måneder, 5 dage siden · dino
65Demokrati
11 måneder, 16 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
11 måneder, 23 dage siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
11 måneder, 24 dage siden · Wernn
109Homofobi
1 år siden · leviP
5Pengetroen
1 år siden · Wernn
19Lykke
1 år siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 1 måned siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 1 måned siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 1 måned siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 2 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 3 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 3 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 4 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 5 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
1 år, 8 måneder siden · Engbo
8Bøn
1 år, 8 måneder siden · Morpheus