Religion, politik og samfund · Saudi-Arabien - Rusland

71 svar
Senest opdateret 2 år siden · 7 bruger(e) deltager
2 år siden

Når nu vi har et forum, der hedder Religion, Politik og samfund, undrer det mig , at der ikke er flere, der har lyst til at bruge det forum.

De gamle venner her inde ved jo, hvor ofte jeg er kommet med min mening - og stort set fået at vide, at det burde jeg ikke. Jeg skal ikke glemme undtagelserne , der bakkede mig op.
Men som kommunist ved i jo, at jeg taler arbejdeklassens sag. Arbejdere i hele verdens sag. Men jeg ved da at andre har andre meninger. Så mit spørgsmål er: hvorfor udtrykker i så ikke de meninger.
De der tilslutter sig de gamle etablerede partier burde da føle trang til at forsvare denne holdning - eller vil man helst undlade? Jeg tænker på mordet i Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet og at vi danskere og amerikanere med flere boykottede Rusland på grund af et formodet giftmord og på grund af støtten til kupregeringen i Ukraine.

Men vi støtter stadig handels udviklingen med Saudi- Arabien sammen med vore allierede, hvor våbenhandel taler sit tydelige sprog. Saudi -Arabien er i krig - næsten hele tiden. Så selv om giftmordet er en handling, der berettiger til protest, så er det da ikke noget i forhold til de menneskeliv, der dagligt tabes eller undertrykkes i vort allieredet land.

Er det underlig at jeg gerne vil høre forsvar for denne politik fra de der støtter regeringen og andre krigsførende partier.

Måske er jeg naiv, når jeg spørger: har I ikke en mening. Jeg lytter og ser gerne?

2 år siden
2 år siden

Engbo

Jeg synes nu ikke det skorter på meningsudvekslinger, de foregår bare ikke her på Fyldepennen. Der er jo så mange medier hvor man kan ytre sig i dag.

Jeg selv har nu altid sagt og skrevet mine uforgribelige meninger om alt muligt. Også om politik, men der er jeg nok noget forsigtig. Ikke at jeg er i tvivl hvad jeg mener, men for det meste er det jo bare min personlige mening, og ikke noget jeg har konkret belæg for.

Jeg følger med så godt jeg kan i den danske og globale politik, men kompliceret det er det, og jeg har ingen ideologi i ryggen til at diktere mig hvad jeg skal mene.

I min ungdom var jeg Jehovas Vidne, og da havde jeg svar på alt. I dag har jeg almindelig viden som jeg skaffer mig mange steder fra, og desuden mine egne livserfaringer. Sådan vil jeg også helst have det. Fundamentalisme i enhver form, religiøs, politisk eller ideologisk skal jeg ikke vide noget af. Det gør jo at jeg altid har flere spørgsmål end svar.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Kåemer: "Det gør jo at jeg altid har flere spørgsmål end svar."
Det synes jeg er en god vinkel i den her forbindelse. Det er jo også svaret på det spørgsmål , jeg søger. Kan det virkelig passe, at de mange, der stemmer på NATO partierne ikke stiller spørgsmål ved, hvad stemmerne bruges til.

Når jeg diskuterer privat hører jeg ikke nogen socialdemokratisk eller venstre vælgere sige: Jo, jeg synes det er godt vi samarbejder med Saudi-Arabien og boykotter Rusland.
Mange nævnte vælgere befinder sig godt i det selskab og vil helst være fri for sådan en stillingtagen.

Jeg mener det omvendte som en moralsk pligt: Man bør tage stilling. Som Scharnberg opfordrer: "Du der husker tilbage udnyt den viden du har. Det er forspildte dage, du ikke søger et svar."

2 år siden
2 år siden

Nu er der faktisk en hel del der tager stilling, sommetider er det vel nok hen i vejret. Og hvad mener du med, at det er en pligt at tage moralsk stilling? Det kræver vel at man forstår det man tager stilling til, og hvordan kan man det med de modstridende oplysninger man får. Og politikerne, danske og udenlandske tager jo faktisk stilling, det er bare mange gange stillinger som hverken du eller jeg er enige i.

Du har din ideologi i ryggen som hjælper dig til at tage stilling. Godt for dig. Personlig mener jeg, at alle ideologier, religioner og filosofiske retninger er gode som inspiration, men de duer ikke i praktisk politik. Og bygger man på en enkelt ideologi, så bliver det let til fundamentalisme.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Jeg har ikke spor svært ved at tage stilling til hvordan jeg skal leve mit personlige liv, men at tage stilling til forholdet mellem Saudi-Arabien og Rusland, om Israel og palæstinenserne, om USA og Europa, osv. nej der kommer jeg til kort. Jeg har mine sym- og antipartier, men de er ikke særlig godt funderede. Det er bare mine meninger, som jeg da også ind imellem har givet udtryk for her på Fyldepennen.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

De der søger en mening med livet - hermed også angående samfund, og de der ikke har politiske meninger har dog det tilfælles, at de lever på de betingelser, som de herskende kræfter byder.

Skal vi kritisere Saudi-Arabien kan det koste mange millioner. For Saudi-Arabien er en god kunde, især har de brug for våben. Det vil ryste amerikansk økonomi, hvis våben kontrakterne med Saudi- Arabien bliver afbrudt. Hvad så med et enkelt mord og med de konstante krige landet fører?
Når vi har demokrati, så er det altså på vore vegne vi bakker op og boykotter. "
Jeg husker sætningen fra Scherfiegs bog om den fhv. kommunist: "Han interesserer sig slet ikke for politik og har meldt sig ind i Socialdemokratiet." Den sætning kan vis bruges på flere partier, hvor der bare er hyggelige stemmekvæg.

2 år siden
 
Viser kun 10 af i alt 71 indlæg
2 år siden
#66 Engbo

Den væsentlige årsag til flygtninge strømme er vore krig. NATO er ikke en garant for fred. Vi bør i stedet for styrke og bruge FN. Søge det formål som FNs oprindelige.

Vi skal undgå krige - og begyndelsen er, at vi respekterer de godkendte landgrænser. Det er ikke nok; men en begyndelse.

2 år siden
2 år siden

Det er banalt at sige, at man er imod krig. Jeg har aldrig mødt nogen der er for. Men man må vel tænke over, hvad hver enkelt krig går ud på. Hvor mange er imod at England og USA gik i krig imod Tyskland og nazismen.

Og hvordan kan man være imod krig og samtidig mene, at de europæiske forsvarsudgifter bør øges. Militæret er der vel for at kunne bruges hvis det bliver nødvendigt.

Men skal man til at analysere hvad hver enkelt krig går ud på, ja, da bliver det indviklet.

2 år siden
2 år siden

Det kan man sagtens Kåemer. Churchill blev valgt på et nedrustningsprogram. Men da Tyskland angreb Polen, indså man at øgede forsvarsudgifter var nødvensige. Men det var ikke fordi man ikke hellere ville være fri for krig.

Usa var før verdenskrig 2 på et ganske lavt forsvarsbudget og man var ikke interesseret i krig.
Men da Japan angreb Hawaii, indså man at man havde noget at få rettet op på. Man frygtede en invasion fra Japan, og at "de ville nå helt frem til Chicago, førend man fik dem bremset."

Overfor aggressive magter kan selv den fredeligste være nødt til at købe ind af isenkram.

Egentlig er meningen at våbnene slet ikke skal bruges. Men de SKAL VÆRE DER for at afskrække.

Derfor kan man også rynke på næsen overfor de danske indkøb "joint strike fighterjagere" (med et tåbeligt forhold imellem pris og mængde)
For er de led i en forsvarsstrategi eller handler det om internationale aktioner?
På en måde kan man godt forstå tanken. "Hvis ikke vi bekæmper fjenden på fjendens egen jord, må vi en dag slås med ham her. Vil vi hellere det?"
Sådanne udsagn kan man høre.
Tankegangen er at influere på styreformerne i "visse lande." For kan man regulere dem, kan man måske opnå at disse lande ikke etablerer sig som aggressive nationer, som man så må bekæmpe i "totale krige."

Men som Engbo siger, så kan der være den bivirkning at disse lande forbliver så instabile at befolkningerne kommer i en varig tilstand af opbrud og rejsetrang.
Det var nemmere for 50 år siden. Ingen flygtninge og de fjerne lande kunne man altid slå i en gammeldags krig om nødvendigt.
Den krig som vi vanskeligst kan vinde er en borgerkrig hos os selv.

Vor politik bør derfor centrere sig om at undgå forudsætningerne for at en sådan kan opstå. Og det kan kun ske ved at sikre at der aldrig bliver så mange modkulturelle folk at de kan udgøre en magtudfordrer med et vinderpotentiale.
Så længe der fødes relativt flere børn med "modkulturel opdragelse" og man vedbliver at tillade denne opdragelse, så er nederlaget til de fremmede kun et spørgsmål om matematik.
Aldersfordelingen er en farlig komplicering: 10 babyer kan med tiden vinde over 1000 pensionister. (Om 20 år er de sikre på sejren.)

Europas politikere må tvinges til at tænke langsigtet. Det gør "de andre."

Jetjagere, slagskibe, atombomber hjælper ikke her.
England og Frankrig er atommagter. Kan I forestille jer hvad der sker, hvis muslimer får magten over dem?
Den dag kan resten af Europa tages som gidsel.
Skulle der komme et kulturelt magtskifte, kan Frankrig og UK være nødt til i tide at evakuere deres atomarsenal. Men hvortil?
Rigtigt! Til vore gode venner overthere!
Derfor skal vi bevare vort gode forhold til USA. Og ikke ødelægge det bare fordi venstrefløjen ikke kan lide Donald Trump.
Han har højst 6 år tilbage i modsætning til visse andre lande hvor lederen kan blive genvalgt i det uendelige.

2 år siden
2 år siden

Dino

Jamen, jeg er jo fuldstændig enig, i hvert fald i det med militæret. Men kan man så kalde sig pacifist? Kan man sige sådan generelt at man er imod krig.. Der er nok ikke mange der elsker krig, men de kæmper dels for at forsvare deres land og territorium, og dels for at få deres egen ideologi igennem, sådan som vi kæmper for demokratiet. - Det er da meget agtværdigt, er det ikke? "Kæmp for alt hvad du har kært. Dø om så det gælder."

Jeg kan aldrig blive klog på din brug af ordet og begrebet muslimer og islam. Mener du virkelig at alle muslimer er radikale og fundamentalister? Jeg har faktisk aldrig mødt nogen der er det. -
Kåemer

2 år siden
2 år siden
#70 Engbo

Flygtninge for 50 år siden?

Jo, der kommer nok flere i dag; men jeg bemærker nu en forskel på den måde, man behandler flygtninge - og flygtninge problemet. Det er endnu et bevis på, at bedømmelsen desværre ikke skifter på grund af humanistisk opfattelse; men af politisk.

Flygtninge fra de socialistske lande blev modtaget med åbne arme og uden særlige begrundelser. Den gang var det især de højre orienterede partier, der forsvarede de forfulgte også når de ikke var forfulgte. Så er jeg iøvrigt enig i, at de fleste ikke vil krig.
Det er derfor, jeg stadig opfordrer til at tænke over, om det er rigtigt, det landets ledere siger.

Efter min mening er den nuværende oprustning helt uden grund - og vi hører ikke i medierne noget om forslag fra anden side for gensidig nedrustning. Man lyver, når man siger, at Rusland truer os.
Men er man trofast vælger, så beslutter man altså at Rusland truer os.

2 år siden
2 år siden
#71 Engbo

I Yemen dør der et barn hver 10 minut på grund af sult og sygdom. Men der er hjælp på vej; men hjælpen kan ikke nå frem på grund af krigen - først og fremmest Saudi-Arabiens krig.

Flere lande har fulgt opfordringen til at standse handel med våben til Saudi-Arabien. Organisationen IBIS har skrevet til statministeren og opfordret ham til at standse våben salg til landet.
Vi er dybt involveret. Vi er medskyldige i den hungerkatastrofe der har ramt Yemen.

Prøv at sammenligne vor reaktion med andre tragedier. Vi er meget oprørte over formodede skyldige i nogle lande og nogle personer; men forfærdelig ligegyldige over store forbrydelser.
Er det mediernes magt over vore følelser?

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten Saudi-Arabien - Rusland er startet 27/10-2018 00:07 af Engbo og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4008Dagens ord
3 timer, 46 minutter siden · Savanti
4Troen og kirken
4 dage siden · Engbo
6Teater stykke
7 dage siden · Nicolas Jessen
21Lykke
13 dage siden · Inghard
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
13 dage siden · Inghard
4superhelt vs superskurk?
14 dage siden · Engbo
25Skal vi starte et skrive- fortællef...
18 dage siden · MariaMolgaard
11Hvad inspirerer dig
18 dage siden · MariaMolgaard
2Skrive-software?
20 dage siden · Mons1957
0Internationalt
1 måned, 3 dage siden · Savanti
492Kontraster
1 måned, 3 dage siden · Engbo
0Søger læsere!
1 måned, 17 dage siden · turkdaddy
9Transgender
1 måned, 24 dage siden · Eddie
75Bibelen
1 måned, 25 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
2 måneder, 5 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
2 måneder, 5 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
2 måneder, 6 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
2 måneder, 12 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
3 måneder, 2 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
3 måneder, 5 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
3 måneder, 7 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
3 måneder, 27 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
4 måneder, 6 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
5 måneder, 1 dag siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
5 måneder, 5 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
5 måneder, 6 dage siden · Prem
2Navne
5 måneder, 6 dage siden · Engbo
74Ligheder
5 måneder, 8 dage siden · Prem
20Komplimenter
5 måneder, 8 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
5 måneder, 10 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
5 måneder, 11 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
5 måneder, 11 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
5 måneder, 11 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
5 måneder, 15 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
5 måneder, 17 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
5 måneder, 20 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
5 måneder, 20 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
5 måneder, 28 dage siden · Prem

Religion, politik og samfund

4Troen og kirken
4 dage siden · Engbo
21Lykke
13 dage siden · Inghard
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
13 dage siden · Inghard
137Virus
7 måneder, 11 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
9 måneder, 2 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
9 måneder, 4 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
9 måneder, 11 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
10 måneder, 9 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
10 måneder, 10 dage siden · Engbo
11Metwo-two
10 måneder, 23 dage siden · dino
11668
10 måneder, 29 dage siden · Wernn
26JULEN
11 måneder, 5 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
1 år siden · dino
185Den frie verdens leder
1 år, 1 måned siden · Wernn
0Kringsat
1 år, 1 måned siden · Engbo
52Treenigheden
1 år, 2 måneder siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 5 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 6 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 6 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 6 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 7 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 7 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 7 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 7 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 8 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 8 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 8 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 9 måneder siden · Wernn
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 9 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 9 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 10 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 10 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 11 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
2 år siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
2 år siden · dino
74På'n igen.
2 år siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo