Religion, politik og samfund · Legalisering af cannabis

19 svar
Senest opdateret 15 dage siden · ErDetSåVigtigt, thevoid, dino, Kattegat, JacobPatrickPoulsen, Pino, Kåemer, leviP
6 måneder, 15 dage siden

Jeg går ind for total legalisering!det har jeg altid gjort. Ingen statskontrol med mindre du vil sælge og drive forretning såsom apotek caféer m.m., så er det efter gældende virksomheds regler og en fornuftig aldersgrænse ved køb og indtagelse af alkohol! Private folk må plante deres egen cannabis i haven! drivhuset! altankassen! eller hvor de nu mener de har plads til det, og ikke generer andre.

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

Om ganske snart blir jeg 64
Jeg var under tyve, da jeg beregnede at der dengang blev røget omkr 1000 piber a et gram pr dag på Christiania.
På landsplan gættede jeg det blev til fem kg pr dag!
Skat moms og pjat. Solgt fra apoteker ku det ha skæppet i statskassen; og ikke mindst : det viste sig omkr 1990 at driftige sælgere begyndte at blande snavs (opium mv) i tjalden, for dermed at skabe afhængighed...

Jo, jeg har røget min part, omend det er over ti år siden sidst, men ingen kan overbevise mig om at det er mere farligt end de ti daglige øller jeg nu indtager...

-levi

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

Cannabis debatten er ældre end jeg, jeg syntes bussen er kørt for mange år siden og at staten sover, hele debatten er blevet ligegyldigt tidsspilde.

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

Skrev en gruk
Alternativ behandling

Se kommentarer & svarkommentarer

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

For min skyld kunne de godt legalisere hashen. Flere af mine venner har brugt det uden at tage skade. Ikke desto mindre kan der være et misbrug, som så må gøres noget ved - ligesom alkoholmisbrug.

Selv har jeg aldrig røget hash, ligesom jeg heller ikke har røget almindeligt. Mine laster har været noget andet, som jeg ikke vil fortælle om her.

Kåemer

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

Hvis alkohol var noget der var blevet opfundet for nyligt, ville det nok hurtigt blive forbudt. "Organisk opløsningsmiddel? Grilltændmiddel? - det er da sindssygt at indtage det!"

Hvilke sygdomme lindres ved alkoholindtagelse? Ok - dårligt humør, men rigtige sygdomme? Vist ingen tror jeg, Men hash kan lindre på visse alvorlige tilstande.

Nogen er nok fristet til at sige, at det skal være tilladt, men under kontrol af staten, apotekerne og - medicinalindustrien! Man vil tjene milliarder!

Men ham der dyrker lidt i drivhuset og laver lidt urtete, eller hvad man nu skal kalde det - han ryger i spjældet. Er det mon fordi staten så ikke tjener på det?

Er mon ikke tiden inde til at man kan vove et eksperiment, så som at give det fri? Selv skal jeg ikke nyde noget! Jeg har heller aldrig røget tobak. (OK - lige prøvet, men puha badr!)

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 15 dage siden

Misbrug har altid været et problem og de kommer i mange former og bør tages hånd om uanset type.

Jeg ser lidt på det som det altid har været legalt, pusherstreet har "altid" været der, thylejren, bødestraffen for besiddelse er så lille at den nærmest bare er en skjult bruger betaling...de kræfter der bliver brugt på bekæmpelsen så jeg gerne blev kanaliseret ud i mere fornuftige ting.

Kampen er vel stadig hvem der skal have magten, og jeg mener ikke man løser de problemstillinger man står overfor ved at fastholde en kontrol hvad enten den er medicinsk eller stats kontrolleret, hvis brugeren kan dyrke selv kan mam fravælge både det statslige marked og det sorte...

6 måneder, 15 dage siden
6 måneder, 14 dage siden

Arbejder på et social opholdssted hvor det er meget tydeligt at nogen af dem har røget for meget i en alt for tidlig alder.

Jeg mener at hash skal legaliseres, med det ene grundlag at det er nemmere at kontrollere at unge mennesker(Av, der følte jeg mig lige gammel) ikke ryger det.

Problemet i mine øjne er når det bliver røget inden hjernen er færdig udviklet, for det er der jeg syntes det er meget tydeligt at folk har taget skade. At en håndværker sidder og ryger en joint i sofaen efter en 12 timers arbejdsdag, kan jeg ikke se problemet i.

Når situationen er som den er nu, så er hash forbudt, ligemeget om du er 50 eller 12år, så der er ikke den naturlige afholdenhed som man ser ved alkohol. Ja folk de drikker når de er under 15 og det er skadende for hjernens udvikling, men der er ikke nogen tømmermænd ved hash. Hvis der ikke var tømmermænd fra alkohol, hvor mange unge ville så ikke drikke hver dag efter skole. Pengene som man bruger på at kriminalisere hash kunne være brugt andre steder som Søren skriver, mit bud ville være oplysning om følgevirkningerne ved et hash "mis"brug.

6 måneder, 14 dage siden
6 måneder, 14 dage siden

Al misbrug er ikke sundt, men det er der og det skal mannselvfølgelig ikke lukke øjnene for, man har dog igennem mange år forsøgt at komme det til livs uden nogen form for nævneværdig succes, så er tiden nok ved at være inde til at nigge amternativt på det og bedre oplysning og for den sags skyld renere produkt er en god damage kontrol.

6 måneder, 14 dage siden
6 måneder, 13 dage siden

Rigtigt, al misbrug er usundt! Det er derfor det hedder misbrug.

Men det kan virke hyklerisk at tillade alkohol, men forbyde canabis.

6 måneder, 13 dage siden
6 måneder, 13 dage siden

Jeg bryder mig generelt ikke om at sammenligne rusmidler...af den ene årsag de er forskellige. Det er hvad det er, Ingen af dem er gode, men de er rare at have !! der vil altid være et marked, hvad vil staten? Kontrollere? Eller konkurrere? Forebygge eller reparere?

6 måneder, 13 dage siden
1 måned, 12 dage siden

Jeg synes cannabis skal legaliseres. Jeg synes dog, at det skal gøres under bestemte regler og forbehold. Der skal sættes en aldersgræse på hvornår man må købe cannabis, så den ikke havner i hænderne på mennesker der ikke er klar til de bevirkninger der kan være ved, at man ryger det. Eller bare ikke er mentalt klar til at prøve det. Derudover så skal det også være lovligt at sælge i apoteker eller andre offentlige steder. Der skal dog for mit vedkommende også være en brochure, eller andet information, så man ved mere om hvad det vil sige at ryge cannabis og de bevirkninger der kan forekomme. Da det er forskelligt hvordan folk reagerer på cannabis. Så for at lave en konklusion på det: Jeg synes det skal legaliseres, men med bestemte forbehold og forholdsregler.

1 måned, 12 dage siden
1 måned, 11 dage siden

Ja, vi har jo det problem, (i vor typiske almindelige indstilling) at hvis man ikke kendte til alkohol, men i dag opfandt det, så ville det uden tvivl blive forbudt straks. "Drikke organiske opløsningsmidler...vanvid!"
Cannabis synes at være godt til visse sygdomme, hvor traditionelt lægeri har givet op. Så hvorfor er politikerne sådan nogle båtnakker på området? Og hvorfor vil mange læger ikke ordinere hvor loven faktisk hjemler det?
Jeg har den tanke at når man griber efter magten, så har man pligt til at bruge den på fornuftig måde.
Og hvad lægerne angår er de vist bange for deres egne sjæle. (På godt dansk: "Deres egen røv.") Når man tænker på hvad læger ellers hælder i folk af giftige stoffer!
Jeg skal ikke ryge cannabis, for jeg har aldrig røget tobak heller. Men som piller? Ja, hvis jeg blev syg og kunne hjælpes af dem, så gerne.

1 måned, 11 dage siden
1 måned, 11 dage siden

Det står stadig skrevet i den danske grundlov: "alle landmænd med respekt for sig selv og plads til dette skal dyrke en skeppe med hamp" venligst indført af kong Christian IV.
De kan sgu'da bare se at få fingeren ud og ta grundloven i hånden og dyrke nogen skepper!
Vil du gerne skubbe til tingene.. Så køb Finola planter, (o.3 % thc kan lovligt dyrkes i Danmark)
Riv hele haven op og sælg det fra en vejbod med instruktioner om hvordan man eksempelvis laver olien eller anvender det i the. eller for den sags skyld færdigproduceret olie.
Da planten er lovlig, kan du ifølge grundloven frit sælge den fra en vejbod såfremt du selv har dyrket den.


Men utvivlsomt ja! cannabis skal legaliseres.
og ikke kun medicinsk..
Det kan ikke være rigtgigt man skal batale i dyre domme for noget man kunne have stående i baghaven.

Udover det er det sgu alle stofferne der skal legaliseres..

Reglen som vi har den nu er jo vanvittigt til grin..
Ulovliggørelsen er reelt set skyld i det skyller ind med nye stoffer hele tiden..

Eksempel:

hvis vi antager, dette er formlen på amfetamin: >2x så er den formel selvfølgelig kendt. og derved ulovlig.

men nu smider jeg sgu lige en anden gang kemi i.
nu hedder formelen: >2x5i. og er fuldt ud lovlig.
så kan jeg så ellers trække en sæk på ryggen og stille mig med en megafon på fisketorvet mens jeg skriiger "kom og køb narko"
på et eller andet tidspunkt vil politiet så dukke op.
De vil konstatere det stof jeg har ikke, ihverfald endnu er ulovligt.
og sige jeg skal finde et andet sted at sælge det da jeg ikke har tilladelse til at stå på fisketorvet.
samtidig vil de konfiskerer det jeg har med, tage det med hjem, undersøge det og begynde processen med ulovliggørelsen.
i mellemtiden henter jeg mig en sæk mere og sælger stadigvæk lortet med megafon.
lige indtil den dag det lykkedes dem at gøre stoffet ulovligt..
så smider jeg endnu engang kemi i.
formlen hedder så >2x5i3. og hele showet starter forfra..

Så var det sgu'da bedre vi bare havde tingene i butikkerne og almindelig kontrol med hvad der var på markedet.

1 måned, 11 dage siden
1 måned, 11 dage siden

# 13
Grundloven beskæftiger sig ikke med rusmidler eller anden mere specifik lovgivning.
Grundloven er vores forfatning og fastlægger rammerne for vores demokrati.
Indtil videre er altså cannabis ikke lovlig, hverken at dyrke, besidde eller videresælge.
Gør man det, så er man kriminel og kan straffes for det i henhold til straffeloven.
Blot en stille advarsel.

Med venlig hilsen
Kattegat

1 måned, 11 dage siden
1 måned, 11 dage siden

"Gør man det, så er man kriminel"

Så sandt så sandt, og DET er et stort problem...

1 måned, 11 dage siden
1 måned, 10 dage siden

Nogle taler om lovliggørelse hvis der er tale om "medicinsk brug." Og det er der man ofte havner. "Det skal ske under fuld lægelig og farmaceutisk kontrol!"
Det lyder nærmest som det elvte bud.
Og bliver det sådan, så ved man godt hvad der sker: Det havner i medicinalindustrien hvor prisen 200-dobles og profitten ditto i forhold til en basal produktion under lovlige forhold. Alene det, kan friste en til at sige: "Frigiv det. Også uden "fuld lægelig og farmaceutisk kontrol.""

1 måned, 10 dage siden
1 måned, 8 dage siden

"Det havner i medicinalindustrien hvor prisen 200-dobles" --- det er helt sikkert hovedparten af hele debatten "hvem skal tjene pengene" og ikke "er det farligt og skadeligt", der er rigeligt med viden og forskning til at konkludere at cannabis i sig selv ikke er problemet, nu har vi endda selv ladet Christiania stå i så mange årtier at selv det må anses for at være et 40 årig statslig psykologisk projekt.

Nuvel der hersker ingen tvivl HVEM som vil have magten over cannabissen, får de den, vil prisen på cannabis uden tvivl blive så høj at det sorte markede stadig har attraktiv grobund...Det betyder så at brugeren stadig risikerer urene varer, at unge (og ældre) stadig er i et game hvor livet er mindre værd end magten over områder og markedet.

Det der undrer mig rigtig meget i hele debatten er at rigtig mange undersøgelser viser der er et stort flertal i befolkningen for en legalisering, dette ved vore politikere som alligevel opretholder et forbud og kriminaliserer en gruppe som der flertallet taler for...De vil endda have højere straffe (selvom al historie fortæller dem at det heller ikke hjælper)

1 måned, 8 dage siden
15 dage siden

#14.. Jeg er nødt til at korregere dig..

i 1683 kunne alle danske landmænd med pladsen som IKKE dyrkede en skæppe med hamp, ved lov straffes..
De originale lovbøger er tilgængelige på internettet.

Dengang var det sjovt nok OGSÅ betegnet som et medikament og frit tilgængeligt på vore apoteker.
derudover var stilkene også på daværende tidspunkt flittigt brugt som reb.

finola som er en industriel cannabis plante med et højt cbd niveau ig et indhold af THC på under 0,3 %. Den, kan frit og lovligt dyrkes i baghaven, helt uden tilladelse.
sågar sælges i en vejbod, igen ifølge grundloven.

Det er derimod rigtigt, at hvis du har tænkt dig at dyrke denne type plante på industrielt skala skal du søge tilladelse.

15 dage siden
15 dage siden

jeg er nødt til også at korregere mig selv... Kong Christian V.

15 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Legalisering af cannabis er startet 12/10-2017 14:06 af Søren Sørensen (thevoid) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

15Den selektive etik.
1 time, 41 minutter siden · Morpho
1798Dagens ord
1 time, 45 minutter siden · Fink
47Saudi Arabien og Rusland
1 dag, 2 timer siden · dino
4Nu er jeg moden på udgivelse
2 dage, 9 timer siden · tope
26Erfaringer med forlaget Mellemgaard
3 dage siden · tope
0Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
10 dage siden · dino
21Din dag.
11 dage siden · Engbo
43Dagens Vits
11 dage siden · leviP
2Boganmelder, hvordan?
12 dage siden · dino
31Spare på DR?
12 dage siden · dino
19Legalisering af cannabis
15 dage siden · ErDetSåVigtigt
38Er du kristen/religiøs?
17 dage siden · Engbo
10Lysets Engel
19 dage siden · Morpho
4analfabeter og internettet
20 dage siden · WeirdSpace
6Litteratur festival for Horror m.m.
27 dage siden · Babyangel85
3Skrivegruppe København/Frederiksber...
29 dage siden · Joaqin
0Lidt om dig og mig :-)
1 måned, 2 dage siden · smukkehjerte
28Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 2 dage siden · smukkehjerte
56Utroskab
1 måned, 4 dage siden · Engbo
1Hvad skete der med dige.dk ?
1 måned, 4 dage siden · Mons1957
0Land og by
1 måned, 7 dage siden · dino
5Svarkommentar
1 måned, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
10Det at skrive
1 måned, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
1Irrelevante kommentarer
1 måned, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
7Vilde dyr tilbage i naturen?
1 måned, 9 dage siden · Engbo
0Kontakt til fyldepennen.dk
1 måned, 10 dage siden · knudkp
4Stilart vs. tekst-politiet
1 måned, 12 dage siden · ErDetSåVigtigt
1Det der følge brev?
1 måned, 12 dage siden · dino
5Digt af Thøger Larsen
1 måned, 14 dage siden · Engbo
1Korrektur læser, hvem, hvor og pris...
1 måned, 18 dage siden · Eddie
38Er min forfatterdrøm dødsdømt ved f...
1 måned, 19 dage siden · JacobPatrickPou...
21Hvordan finder jeg en titel?
1 måned, 19 dage siden · JacobPatrickPou...
16Nogen der har gang i noget
1 måned, 21 dage siden · Eddie
10Uforståelige digte
1 måned, 23 dage siden · JacobPatrickPou...
1Erotik i litteratur
1 måned, 25 dage siden · Kåemer
1Stavefejl -.-' (suk)
1 måned, 26 dage siden · dino
3Ørehængere
2 måneder siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 måneder, 1 dag siden · dino
0Betalæser søges til tre noveller
2 måneder, 2 dage siden · Syrene Hvid

Religion, politik og samfund

15Den selektive etik.
1 time, 41 minutter siden · Morpho
31Spare på DR?
12 dage siden · dino
19Legalisering af cannabis
15 dage siden · ErDetSåVigtigt
38Er du kristen/religiøs?
17 dage siden · Engbo
28Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 2 dage siden · smukkehjerte
0Land og by
1 måned, 7 dage siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
1 måned, 9 dage siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 måneder, 1 dag siden · dino
26Evolutions forskning.
2 måneder, 15 dage siden · Inghard
22#metoo
3 måneder, 2 dage siden · dino
109Selvforsvar
4 måneder, 14 dage siden · thevoid
1Forbrugersamfund
4 måneder, 18 dage siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
4 måneder, 18 dage siden · Morpho
29ytringsfriheden
6 måneder, 28 dage siden · thevoid
9Lokkeland-reality
7 måneder, 3 dage siden · Morpho
10Fordomme
8 måneder siden · Kåemer
33Skyld
9 måneder, 4 dage siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
9 måneder, 6 dage siden · Engbo
7Flygtninge
9 måneder, 6 dage siden · Morpho
26det rød hvide flag
10 måneder, 4 dage siden · dino
13Koranen
10 måneder, 12 dage siden · Kåemer
53Skat
11 måneder, 13 dage siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
1 år siden · dino
11Normal
1 år, 1 måned siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
1 år, 2 måneder siden · Engbo
58Udvisning
1 år, 3 måneder siden · Kåemer
7Circumcisio.
1 år, 4 måneder siden · dino
1FNs Menneskeretserklæring
1 år, 4 måneder siden · Kåemer
5Finansloven
1 år, 5 måneder siden · Kattegat
5Et eventyr
1 år, 5 måneder siden · Kåemer
26Paven i Malmö
1 år, 5 måneder siden · Engbo
5Snarligt valg?
1 år, 5 måneder siden · Engbo
4Døgnets drab.
1 år, 5 måneder siden · Fink
3Målsætninger
1 år, 6 måneder siden · Kattegat
76Danske værdier?
1 år, 6 måneder siden · Engbo
1Uha fri os fra mennesker
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
53Mærkedag
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
16Sprog-udslettelse og danske værdier
1 år, 6 måneder siden · dino
13velfærds farisære i tugthuset port
1 år, 7 måneder siden · Villain