Religion, politik og samfund · Legalisering af cannabis

23 svar
Senest opdateret 6 måneder, 21 dage siden · 10 bruger(e) deltager
1 år, 4 måneder siden

Jeg går ind for total legalisering!det har jeg altid gjort. Ingen statskontrol med mindre du vil sælge og drive forretning såsom apotek caféer m.m., så er det efter gældende virksomheds regler og en fornuftig aldersgrænse ved køb og indtagelse af alkohol! Private folk må plante deres egen cannabis i haven! drivhuset! altankassen! eller hvor de nu mener de har plads til det, og ikke generer andre.

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Om ganske snart blir jeg 64
Jeg var under tyve, da jeg beregnede at der dengang blev røget omkr 1000 piber a et gram pr dag på Christiania.
På landsplan gættede jeg det blev til fem kg pr dag!
Skat moms og pjat. Solgt fra apoteker ku det ha skæppet i statskassen; og ikke mindst : det viste sig omkr 1990 at driftige sælgere begyndte at blande snavs (opium mv) i tjalden, for dermed at skabe afhængighed...

Jo, jeg har røget min part, omend det er over ti år siden sidst, men ingen kan overbevise mig om at det er mere farligt end de ti daglige øller jeg nu indtager...

-levi

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Cannabis debatten er ældre end jeg, jeg syntes bussen er kørt for mange år siden og at staten sover, hele debatten er blevet ligegyldigt tidsspilde.

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Skrev en gruk
Alternativ behandling

Se kommentarer & svarkommentarer

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

For min skyld kunne de godt legalisere hashen. Flere af mine venner har brugt det uden at tage skade. Ikke desto mindre kan der være et misbrug, som så må gøres noget ved - ligesom alkoholmisbrug.

Selv har jeg aldrig røget hash, ligesom jeg heller ikke har røget almindeligt. Mine laster har været noget andet, som jeg ikke vil fortælle om her.

Kåemer

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Hvis alkohol var noget der var blevet opfundet for nyligt, ville det nok hurtigt blive forbudt. "Organisk opløsningsmiddel? Grilltændmiddel? - det er da sindssygt at indtage det!"

Hvilke sygdomme lindres ved alkoholindtagelse? Ok - dårligt humør, men rigtige sygdomme? Vist ingen tror jeg, Men hash kan lindre på visse alvorlige tilstande.

Nogen er nok fristet til at sige, at det skal være tilladt, men under kontrol af staten, apotekerne og - medicinalindustrien! Man vil tjene milliarder!

Men ham der dyrker lidt i drivhuset og laver lidt urtete, eller hvad man nu skal kalde det - han ryger i spjældet. Er det mon fordi staten så ikke tjener på det?

Er mon ikke tiden inde til at man kan vove et eksperiment, så som at give det fri? Selv skal jeg ikke nyde noget! Jeg har heller aldrig røget tobak. (OK - lige prøvet, men puha badr!)

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Misbrug har altid været et problem og de kommer i mange former og bør tages hånd om uanset type.

Jeg ser lidt på det som det altid har været legalt, pusherstreet har "altid" været der, thylejren, bødestraffen for besiddelse er så lille at den nærmest bare er en skjult bruger betaling...de kræfter der bliver brugt på bekæmpelsen så jeg gerne blev kanaliseret ud i mere fornuftige ting.

Kampen er vel stadig hvem der skal have magten, og jeg mener ikke man løser de problemstillinger man står overfor ved at fastholde en kontrol hvad enten den er medicinsk eller stats kontrolleret, hvis brugeren kan dyrke selv kan mam fravælge både det statslige marked og det sorte...

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Arbejder på et social opholdssted hvor det er meget tydeligt at nogen af dem har røget for meget i en alt for tidlig alder.

Jeg mener at hash skal legaliseres, med det ene grundlag at det er nemmere at kontrollere at unge mennesker(Av, der følte jeg mig lige gammel) ikke ryger det.

Problemet i mine øjne er når det bliver røget inden hjernen er færdig udviklet, for det er der jeg syntes det er meget tydeligt at folk har taget skade. At en håndværker sidder og ryger en joint i sofaen efter en 12 timers arbejdsdag, kan jeg ikke se problemet i.

Når situationen er som den er nu, så er hash forbudt, ligemeget om du er 50 eller 12år, så der er ikke den naturlige afholdenhed som man ser ved alkohol. Ja folk de drikker når de er under 15 og det er skadende for hjernens udvikling, men der er ikke nogen tømmermænd ved hash. Hvis der ikke var tømmermænd fra alkohol, hvor mange unge ville så ikke drikke hver dag efter skole. Pengene som man bruger på at kriminalisere hash kunne være brugt andre steder som Søren skriver, mit bud ville være oplysning om følgevirkningerne ved et hash "mis"brug.

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Al misbrug er ikke sundt, men det er der og det skal mannselvfølgelig ikke lukke øjnene for, man har dog igennem mange år forsøgt at komme det til livs uden nogen form for nævneværdig succes, så er tiden nok ved at være inde til at nigge amternativt på det og bedre oplysning og for den sags skyld renere produkt er en god damage kontrol.

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Rigtigt, al misbrug er usundt! Det er derfor det hedder misbrug.

Men det kan virke hyklerisk at tillade alkohol, men forbyde canabis.

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Jeg bryder mig generelt ikke om at sammenligne rusmidler...af den ene årsag de er forskellige. Det er hvad det er, Ingen af dem er gode, men de er rare at have !! der vil altid være et marked, hvad vil staten? Kontrollere? Eller konkurrere? Forebygge eller reparere?

1 år, 4 måneder siden
11 måneder, 9 dage siden
#11

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

11 måneder, 9 dage siden
11 måneder, 8 dage siden

Ja, vi har jo det problem, (i vor typiske almindelige indstilling) at hvis man ikke kendte til alkohol, men i dag opfandt det, så ville det uden tvivl blive forbudt straks. "Drikke organiske opløsningsmidler...vanvid!"
Cannabis synes at være godt til visse sygdomme, hvor traditionelt lægeri har givet op. Så hvorfor er politikerne sådan nogle båtnakker på området? Og hvorfor vil mange læger ikke ordinere hvor loven faktisk hjemler det?
Jeg har den tanke at når man griber efter magten, så har man pligt til at bruge den på fornuftig måde.
Og hvad lægerne angår er de vist bange for deres egne sjæle. (På godt dansk: "Deres egen røv.") Når man tænker på hvad læger ellers hælder i folk af giftige stoffer!
Jeg skal ikke ryge cannabis, for jeg har aldrig røget tobak heller. Men som piller? Ja, hvis jeg blev syg og kunne hjælpes af dem, så gerne.

11 måneder, 8 dage siden
11 måneder, 8 dage siden

Det står stadig skrevet i den danske grundlov: "alle landmænd med respekt for sig selv og plads til dette skal dyrke en skeppe med hamp" venligst indført af kong Christian IV.
De kan sgu'da bare se at få fingeren ud og ta grundloven i hånden og dyrke nogen skepper!
Vil du gerne skubbe til tingene.. Så køb Finola planter, (o.3 % thc kan lovligt dyrkes i Danmark)
Riv hele haven op og sælg det fra en vejbod med instruktioner om hvordan man eksempelvis laver olien eller anvender det i the. eller for den sags skyld færdigproduceret olie.
Da planten er lovlig, kan du ifølge grundloven frit sælge den fra en vejbod såfremt du selv har dyrket den.


Men utvivlsomt ja! cannabis skal legaliseres.
og ikke kun medicinsk..
Det kan ikke være rigtgigt man skal batale i dyre domme for noget man kunne have stående i baghaven.

Udover det er det sgu alle stofferne der skal legaliseres..

Reglen som vi har den nu er jo vanvittigt til grin..
Ulovliggørelsen er reelt set skyld i det skyller ind med nye stoffer hele tiden..

Eksempel:

hvis vi antager, dette er formlen på amfetamin: >2x så er den formel selvfølgelig kendt. og derved ulovlig.

men nu smider jeg sgu lige en anden gang kemi i.
nu hedder formelen: >2x5i. og er fuldt ud lovlig.
så kan jeg så ellers trække en sæk på ryggen og stille mig med en megafon på fisketorvet mens jeg skriiger "kom og køb narko"
på et eller andet tidspunkt vil politiet så dukke op.
De vil konstatere det stof jeg har ikke, ihverfald endnu er ulovligt.
og sige jeg skal finde et andet sted at sælge det da jeg ikke har tilladelse til at stå på fisketorvet.
samtidig vil de konfiskerer det jeg har med, tage det med hjem, undersøge det og begynde processen med ulovliggørelsen.
i mellemtiden henter jeg mig en sæk mere og sælger stadigvæk lortet med megafon.
lige indtil den dag det lykkedes dem at gøre stoffet ulovligt..
så smider jeg endnu engang kemi i.
formlen hedder så >2x5i3. og hele showet starter forfra..

Så var det sgu'da bedre vi bare havde tingene i butikkerne og almindelig kontrol med hvad der var på markedet.

11 måneder, 8 dage siden
11 måneder, 8 dage siden

# 13
Grundloven beskæftiger sig ikke med rusmidler eller anden mere specifik lovgivning.
Grundloven er vores forfatning og fastlægger rammerne for vores demokrati.
Indtil videre er altså cannabis ikke lovlig, hverken at dyrke, besidde eller videresælge.
Gør man det, så er man kriminel og kan straffes for det i henhold til straffeloven.
Blot en stille advarsel.

Med venlig hilsen
Kattegat

11 måneder, 8 dage siden
11 måneder, 8 dage siden

"Gør man det, så er man kriminel"

Så sandt så sandt, og DET er et stort problem...

11 måneder, 8 dage siden
11 måneder, 7 dage siden

Nogle taler om lovliggørelse hvis der er tale om "medicinsk brug." Og det er der man ofte havner. "Det skal ske under fuld lægelig og farmaceutisk kontrol!"
Det lyder nærmest som det elvte bud.
Og bliver det sådan, så ved man godt hvad der sker: Det havner i medicinalindustrien hvor prisen 200-dobles og profitten ditto i forhold til en basal produktion under lovlige forhold. Alene det, kan friste en til at sige: "Frigiv det. Også uden "fuld lægelig og farmaceutisk kontrol.""

11 måneder, 7 dage siden
11 måneder, 5 dage siden

"Det havner i medicinalindustrien hvor prisen 200-dobles" --- det er helt sikkert hovedparten af hele debatten "hvem skal tjene pengene" og ikke "er det farligt og skadeligt", der er rigeligt med viden og forskning til at konkludere at cannabis i sig selv ikke er problemet, nu har vi endda selv ladet Christiania stå i så mange årtier at selv det må anses for at være et 40 årig statslig psykologisk projekt.

Nuvel der hersker ingen tvivl HVEM som vil have magten over cannabissen, får de den, vil prisen på cannabis uden tvivl blive så høj at det sorte markede stadig har attraktiv grobund...Det betyder så at brugeren stadig risikerer urene varer, at unge (og ældre) stadig er i et game hvor livet er mindre værd end magten over områder og markedet.

Det der undrer mig rigtig meget i hele debatten er at rigtig mange undersøgelser viser der er et stort flertal i befolkningen for en legalisering, dette ved vore politikere som alligevel opretholder et forbud og kriminaliserer en gruppe som der flertallet taler for...De vil endda have højere straffe (selvom al historie fortæller dem at det heller ikke hjælper)

11 måneder, 5 dage siden
10 måneder, 12 dage siden

#14.. Jeg er nødt til at korregere dig..

i 1683 kunne alle danske landmænd med pladsen som IKKE dyrkede en skæppe med hamp, ved lov straffes..
De originale lovbøger er tilgængelige på internettet.

Dengang var det sjovt nok OGSÅ betegnet som et medikament og frit tilgængeligt på vore apoteker.
derudover var stilkene også på daværende tidspunkt flittigt brugt som reb.

finola som er en industriel cannabis plante med et højt cbd niveau ig et indhold af THC på under 0,3 %. Den, kan frit og lovligt dyrkes i baghaven, helt uden tilladelse.
sågar sælges i en vejbod, igen ifølge grundloven.

Det er derimod rigtigt, at hvis du har tænkt dig at dyrke denne type plante på industrielt skala skal du søge tilladelse.

10 måneder, 12 dage siden
10 måneder, 12 dage siden

jeg er nødt til også at korregere mig selv... Kong Christian V.

10 måneder, 12 dage siden
8 måneder, 8 dage siden

Jeg fulgte live den cannabis konference der var med de 5 pro cannabis partier, og som nu vil afkriminalisere og finde en legaliserings model...det var et ganske interessant og givende debat, uden Søren Papes systematiske vold, det var dejligt at se voksne mennesker debattere emnet uden der står en eller anden og råber HASHPSYKOSE...eller at en af medicinal industriens små drenge står ignorant som de plejer.

De vil have det op til folkeafstemning, spændende ...for sådan en som mig der ikke stemmer...

8 måneder, 8 dage siden
6 måneder, 23 dage siden

At ikke at stemme er også et valg

6 måneder, 23 dage siden
6 måneder, 21 dage siden
#22

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 måneder, 21 dage siden
6 måneder, 21 dage siden

#21 (Marver): At ikke at stemme er også et valg

Enig!

6 måneder, 21 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Legalisering af cannabis er startet 12/10-2017 14:06 af Søren Sørensen (thevoid) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

5BESTAWARE....
2 timer siden · Kattegat
3Plagiat, inspiration, kopiering ell...
7 timer, 36 minutter siden · dino
62Kontraster
9 timer, 14 minutter siden · Savanti
2519Dagens ord
13 timer siden · Engbo
2Sekventielt
2 dage, 19 timer siden · knudkp
4Nem mad til 1
2 dage, 19 timer siden · dino
0Varmepumpen .
3 dage siden · Savanti
0Grundvand . Spildevand .
3 dage siden · Savanti
32Politik .
4 dage siden · Engbo
6Feisbuuk
4 dage siden · Savanti
2Folkepension - hvornår?
4 dage siden · dino
47At rejse er at leve?
5 dage siden · Inghard
1Sparring på krimi-roman
5 dage siden · Emilsch
4Stavefejl.
5 dage siden · jebomik
2Næsten 500 gange Lort på Pose
5 dage siden · knudkp
27Evolutions forskning.
6 dage siden · Inghard
0Fleksjobbers tilknytning til arbejd...
7 dage siden · knudkp
8Circumcisio.
8 dage siden · dino
0I gang.
8 dage siden · Savanti
97Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 dage siden · Poulsens Skrive...
5Cookies og trejdepart!
10 dage siden · Titken Toft
0Annoncer på facebook!.
11 dage siden · Savanti
32Din dag.
12 dage siden · Eddie
1Hjemløse !.
12 dage siden · Savanti
6Den nye EU aftale
12 dage siden · dino
1Moderniseringsstyrelsen !.
13 dage siden · Kattegat
6Danske Bank
15 dage siden · Savanti
2Grænse politi .
15 dage siden · Savanti
2Klimaet .!.
16 dage siden · Savanti
62Parti til alternativ befrielse af D...
17 dage siden · Engbo
86Dagens Vits
18 dage siden · Savanti
8Ros til Forlag mellemgaard .
19 dage siden · Savanti
2Pigen på piedestalen
20 dage siden · dino
7Råd til hvordan man starter på en 2...
22 dage siden · NAHansen
2Salg af digtsamling
23 dage siden · Savanti
6Homofobi
28 dage siden · Kåemer
0Delta One Six Out (Kritik ønskes)
1 måned, 1 dag siden · Niels Peter
14Digte
1 måned, 1 dag siden · Pia Hansen
5Skriverefugium
1 måned, 2 dage siden · Syrene Hvid
0Fast læser/kritiker på engelsk roma...
1 måned, 3 dage siden · Malle2684

Religion, politik og samfund

32Politik .
4 dage siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
4 dage siden · dino
47At rejse er at leve?
5 dage siden · Inghard
27Evolutions forskning.
6 dage siden · Inghard
8Circumcisio.
8 dage siden · dino
97Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 dage siden · Poulsens Skrive...
6Den nye EU aftale
12 dage siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
17 dage siden · Engbo
4Salme
2 måneder, 9 dage siden · Engbo
6Victoria
2 måneder, 25 dage siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
3 måneder, 4 dage siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
3 måneder, 29 dage siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
4 måneder, 19 dage siden · Engbo
26Hvad er meningen med livet?
4 måneder, 26 dage siden · BimmerenTheBims...
9Sandhed
4 måneder, 26 dage siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
4 måneder, 26 dage siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
5 måneder, 14 dage siden · dino
67Burkaforbud
5 måneder, 21 dage siden · Kåemer
41Demokrati
5 måneder, 25 dage siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
6 måneder, 21 dage siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
7 måneder, 26 dage siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
8 måneder, 19 dage siden · dino
7Æblemostreglementet
9 måneder, 4 dage siden · dino
5Før Adams tid.
9 måneder, 14 dage siden · Engbo
59Den selektive etik.
9 måneder, 20 dage siden · dino
31Spare på DR?
10 måneder, 9 dage siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
10 måneder, 15 dage siden · Engbo
0Land og by
11 måneder, 4 dage siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
11 måneder, 6 dage siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
11 måneder, 28 dage siden · dino
22#metoo
1 år siden · dino
109Selvforsvar
1 år, 2 måneder siden · thevoid
1Forbrugersamfund
1 år, 2 måneder siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
1 år, 2 måneder siden · Morpho
29ytringsfriheden
1 år, 4 måneder siden · thevoid
9Lokkeland-reality
1 år, 5 måneder siden · Morpho
10Fordomme
1 år, 5 måneder siden · Kåemer
33Skyld
1 år, 7 måneder siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
1 år, 7 måneder siden · Engbo
7Flygtninge
1 år, 7 måneder siden · Morpho