3Jordbærkys
Kære Maiken · Tusind tak for din mail. Hvor var det dejligt at høre... [...]
Noveller for børn/unge · ulykkelig kærlighed, forelskelse, kærlighedslængsel
1 år, 4 måneder siden
0Gastric Bypass
"- Bo, hvorfor lader du hende bare spise, du sidder jo ved siden ... [...]
Noveller
2 år siden
4Savitha
Johanne sad i venteværelset i kontorbygningen. Hun havde ventenum... [...]
Noveller
2 år siden
3Sandeltræet
Efter krigen på Kuruksetrasletten står der et sandeltræ der hvor ... [...]
Noveller · mytologi, livsanskuelse, erkendelse
3 år siden
2Barnets bog
De uendelige rækker plasticpresenninger forsvinder i varmedisen. ... [...]
Noveller
3 år siden
3Angst
Angst. · Flosset og hudløs mærker jeg min venstre tinding stramme. ... [...]
Kortprosa · identitet, psykose, følelser
3 år siden
5Steningerne
Skrigene får en fugleskare til at lette fra de døde træer i vores... [...]
Kortprosa · død, chok, angst
3 år siden
2Kirken
Gl. sogn kirke lyser i aftensolen. Den hvide bygning står strunk ... [...]
Noveller
4 år siden
4Mors kinabog
Køkkenet er mørkt efter de mange timer i lys og Ibraham har funde... [...]
Noveller
4 år siden
2Kølerummet
- Jeg henter lige mit værktøj. · En tårnhøj overvægtig pustende man... [...]
Kortprosa · humor, sommer, mennesker
5 år siden
2Spejderhagl
En familie på syv træder ind over tærsklen. Faderen har et smil p... [...]
Noveller
6 år siden
2Min kinabog
Jeg kigger på den hvide slettelak. Mit navn er sirligt og med sik... [...]
Noveller
6 år siden
3Generalforsamling i danseforeningen
Et opslag op på døren fra den lokale danseforening faldt ned da m... [...]
Noveller
6 år siden
2Bedstemors Mørke
Jeg bliver ikke bange for hende når jeg ser på hende. Det er mest... [...]
Noveller
6 år siden
1Lampretten
Midsommeren lader et dansende vandspejl af søndenvind forme harle... [...]
Noveller
6 år siden
4Nattergalen
Nattergalen sidder på en gren udenfor loftsvinduet på Shantis vær... [...]
Noveller
7 år siden

Puls: 2,3

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sujatha Gellert (f. 1976)
Nattergalen sidder på en gren udenfor loftsvinduet på Shantis værelse. De små stakkato lignende svirp med stemmebåndet får hende til at føle sig sløv og bedøvet. Hun mærker trygheden fra strubelydende lægge sig henover issen og føler sig tryg nok til at kunne slappe af i hendes omgivelser. Den metalliske træthed som lægger sig i ledende bliver afløst af en sød forundring over at naturen har tilvejebragt noget så smuk og det gør at hendes blik bliver fjernt og hun nærmer sig et andet stadie af søvnen. Shantis hår ligger uflettet hen over puden, som et vandfald der nærmer sig afgrunden breder det sig ned mod madrassen. Hun har den ene hånd lagt fladt under hovedet og den anden hviler afslappet på den smalle mave. Shanti sover i både lange bukser og bluse selv om det er så lunt i vejret at vinduet står åbent.
   Nattergalen flyver med små grå vingeslag lige ind i hendes hjernebark og begynder at hakke alle de små mariehøns larver i sig med grådig næbbethed. Shantis bevidsthed blander sig med hendes underbevidsthed og snart kommer gode drømme flyvende til hende.


Hun åbner den lille sotre kinabog på første side.

Kære lille bevingede fugl. Jeg holder allerede så meget af dig. Du er endnu så lille og alligevel fylder du mere i mit liv end det sorte hul jeg sidder i. Din mormor æder mig op med alle hendes regler for vores verden, men bare jeg har dig, har jeg det godt. Du starter dit livs rejse inden i mig og jeg føler at det du skal udrette er noget stort og smukt som uanset hvad, også involvere mig. Jeg elsker dig og mærker dig som små bobler der stiger op. Sodavand med for meget brus og en kende utryghed over hvad jeg kan tilbyde dig i dit liv. Jeg håber bestemt ikke at du kommer ud for de samme oplevelser som mig. Jeg føler mig ikke forladt med tanken om dig men jeg har svært ved at samle mig om hvordan dit liv kommer til at forme sig. Jeg har ikke noget at tilbyde, sådan som verden ser ud fra mit skrånende vindue.
   Måske jeg skulle fortælle dig lidt om din far. Du kender ham ikke på samme måde som jeg gør. Han tilhører min fantasi. En mørkeven som dog altid, håber jeg, vil være der for dig. Morgendug. Han og jeg tænker store tanker sammen. Det er alt, hvad vi har fået lov at have sammen. Jeg mærker ham som et lyspunkt et sted. En god tanke som kommer til mig når jeg er allermest alene. En mand som kan gøre mig glad og som jeg kan grine med. Vi pjatter meget sammen i tankerne. Vi hygger os og går på opdagelse i hinandens kroppe. Han er blød og jeg er utæmmet sammen med ham. Jeg elsker ham, tror jeg.
   Jeg havde altid troet jeg ville falde for en lyshåret mand, med solen i håret og kongeblåt i øjnene. I stedet blev det Ib, der blev din far og ham skal du glædes over og have i tankerne når du falder hen, allerede inden i min mave.
   Du er allerede en stor baby. Jeg tænker du er på størrelse med en valnød, men mit underliv føles større. Når jeg lægger mig på min madras kan jeg mærke at jeg må trække maven ind for at kunne ligge på den. Jeg drømmer om dig, om ham og mig. Vi danner en helt ny familie. Et lille liv er tilstede og jeg mærker os sammen.

Jeg drømmer om at Ib og jeg går hånd i hånd igennem en bevægelig folkemængde. Op af et strøg, igennem en masse farvede glitter. Diamanter blinker til os, hvor end vi bevæger os, og vi stopper op og kigger på den samme vinduesudstilling, men ser den andens silhuet.
   Det gråner hernede, men øverst, langt oppe forbi bevidsthedslagene lægges der et lagentæppe af stjerner ind over det øverste af vores krone. Drøm.


På den anden side af solsystemet findes der et nabo solsystem. Jeg føler det tæt på, når jeg tænker på dig i min mave.

Det var en tilfældighed at jeg mødte din far, Ib. Men jeg føler at skæbnen havde en stor sandet hånd med i spillet, da jeg valgte at blive forelsket i ham. Om jeg elsker ham? Kan man det med et menneske man ikke kender godt, har jeg tit tænkt på. Indtil jeg opdagede at jeg var gravid med dig. Så vidste jeg at jeg elskede et menneske jeg aldrig før havde mødt, men som jeg længtes efter at lære at kende.

Elektromagnetismen spillede ind den aften du blev lavet. Det er jeg sikker på. To solsystemer stod lige overfor hinanden og vi spillede bold med hinanden. I en sværm af en meteorregn kom en enkelt komet dalende ned igennem mit univers. En komet med støvhale og en blå frikterende ionsky efter sig. Selv tidevandskraften måtte bøje sig for det der skete.

Ratri. Du er nat. Du er membranen mellem himmel og jord. En Jord der drejer sig om sin ake. Altid er i bevægelse, altid i ellipse form rundt om solen. Jeg ser den skinne. Jeg ser lyset falde igennem stjernetæppet. Jeg mærker trøst og forsoning. Jeg håber og åbenbares. Jeg skammer mig ikke. Jeg er altid hos dig. Du er min. Hos mig i det højeste. Min ryg buer, en krummet, ikke svajet ryg. Jeg finder mig selv bøjet over dig. Jeg finder fred. Og ovenover mig hænger stjernetæppet forsvarligt og beskytter mig imod udfred. Jeg havner hos dig og fattes ved dig. Jeg samler mig om dig. Du er smuk. Du er den grønne planet i min akse. Jeg er den blå planet i din akse. Jeg er aks. Fede hvedekim i mit hår planter sig i dit. Jeg var frugtsom, nu er jeg frugtsommelig. Jeg drejes ved dig. Jeg drejer om dig. Jeg magnetiseres af dig og lader mig kurtisere af dig. Gaver regner i meteorregnen. Gaver af lys, kys og ud af dis. Smukt som sandet der blinker igennem min krop, fattes jeg ved dig og opfatter dig som en gave. Fuldendt som tidens morgen blinker du til mig om at komme tæt på. Du går ind i min mund, du skabes derved og stiger frisk ud igen. Fred, samhørighed og harmoni er siet og når dig i dugdråber når morgenen kommer.

Her ligger jeg. Skulle have været frodig. Jeg mærker mig selv. Tæller mine ribben, mærker min rygsøjle. Ser lyset falde ind igennem mit loftsvindue. Det rammer forbi min madras. Jeg fylder ikke meget på mit tæppe. Jeg har fundet ro. Jeg har en ru hals, men jeg tror at det er på grund af al den råben. Først råbte jeg om vand på tusind sprog. Dråber faldt på mit vindue. Nattens dråber. Jeg ville ønske jeg kunne rejse mig og drikke dem. Vende vinduet om. Lade en finger løbe langs ruden og samle den smule vand sammen jeg kunne have i en hul hånd. Jeg kan kun mærke kulden.
   Det gyser ikke hos mig, jeg har jo dig.

Så mærkede jeg vandet rende. Jeg forstod ikke hvor det kom fra og hvad det ville mig, men det føltes tæt på. Så tæt at jeg kunne drikke det. Jeg drak. Det gjorde mig godt.
   Jeg følte mig helt udtørret forinden, men nu var jeg læsket og udmattelsen forsvandt lige så stille.

Jeg faldt hen igen. Det var svært for nu kunne jeg mærke dig. Jeg følte dig ligge hos mig. På begge sider af mig. Når jeg vendte mig, var du der. Det føltes trygt og varmt. Rart og energisk på en vuggende måde.
   Du fandt mig i søvnen. Jeg mærkede dine kærtegn, følte dit ansigt tæt på. Drejede mit så du mærkede mine kindben med dine tommelfingre. Hagen begravet i din håndskål og en anelse på skrå. Jeg fik et kys. Som noget der var tungere end mig ramte min mund. En mørk tryg og velkendt skygge. En jeg kendte godt.
   - Vil du være min. Stemmen var blød og velkendt. Trykket var lagt jævnt på alle stavelser, men på den sidste del af min, efter mi gik tonen en oktav op. Det kom til at lyde som
   - iin.

Jeg vågner energi fyldt.

Jeg drømmer om at Ib og jeg går hånd i hånd igennem en bevægelig folkemængde. Op af et strøg, igennem en masse farvede glitter. Diamanter blinker til os, hvor end vi bevæger os, og vi stopper op og kigger på den samme vinduesudstilling, men ser den andens silhuet.
   Det gråner hernede, men øverst, langt oppe forbi bevidsthedslagene lægges der et lagentæppe af stjerner ind over det øverste af vores krone. Drøm

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/04-2013 17:51 af Sujatha Gellert (Annsujatha) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1445 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.