Ferieflirt


8 år siden 2 kommentarer Noveller livet forelskelse socialrealisme

2Ferieflirt
Hendes puls pumpede i takt med bassen. Eller måske var det udeluk... [...]
Noveller · livet, forelskelse, socialrealisme
8 år siden
2Et hotelværelse
Han fumler med nøglekortet, og det tager flere forsøg før døren g... [...]
Noveller · kærlighed, melankoli
9 år siden
2Endeligt
Det gav et sæt i dem begge, da nøglebundet ramte asfalten. Lyden ... [...]
Kortprosa
9 år siden
3Lille Dreng
Han stod og betragtede sin mor, som hun lå dér på sofaen med en f... [...]
Noveller
9 år siden
1Juleaften
"Her er alt for mange ting, det er jo umuligt at få gjort ordentl... [...]
Noveller
9 år siden
5Alene
Jeg står på dørmåtten foran min mors lejlighed og overvejer om je... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Filippa Ahorn (f. 1993)
Hendes puls pumpede i takt med bassen. Eller måske var det udelukkende de dunkende vibrationer, udsendt af de to gigantiske højtalere, hun kunne mærke i sit bryst. Hun lagde pegefingeren mod indersiden af sit håndled, men syntes stadig at kunne mærke musikkens rytme. Tanken slog hende, at hun ikke havde nogen puls uden musikken. Hvis højtalerne sprang, ville hendes hjerte da gå i stå? Dette var en tanke hun havde haft før. Som hypnotiseret af bassens tunge rytme betragtede hun de dansende feriegæster. I mørket så selv de solskoldede ud til at have en god gylden kulør, men barens lyskegler drejede eftersøgende rundt og afslørede nu og da en dansendes brændte, røde skind. Da kom hendes søster tilbage med to flaske-øl. "Hold kæft, det er billigt," råbte hun ind i øret på Rose. "Kom lad os gå ud og danse," sagde Rose og tog sin søsters hånd for at trække hende med sig gennem mængden af turister. De stod som sild i en tønde på dansegulvet og gned deres spinkle, blege kroppe op ad fremmede, svedige kroppe. De to søstre dansede med ryggen til verden og ansigterne vendt mod hinanden. Rose lænede sig ind mod sin søsters øre og råbte: "det er rart at være her, hvor der ikke er nogen der kender én. Med dig." Sidsel kiggede sin søster i øjnene, så smilede hun og nikkede. Menneskemængden gjorde den i forvejen hede tropenat, næsten uudholdelig varm. Dansende strakte Rose armene i vejret, mens hun med lukkede øjne kun mærkede musikkens rytme dunke i sine årer. Hun lod fingrene glide gennem sit fugtige hår og længere ned langs sin krop. Hun fik næsten et chok og slog øjnene op, da hendes søster lagde en hånd på hendes skulder og stak sit ansigt hen til Roses øre. "Der er én bag dig, som bliver ved med at stirre." Rose kiggede på sin søsters ansigt og vendte så hovedet, for at følge hendes blikretning. Et kort øjeblik fik hun øjenkontakt med en ung fyr. Hurtigt vendte hun blikket mod sin søster: "Jeg ved ikke hvem du mener. Skal vi gå ud og ryge? Jeg er ved at smelte." Sidsel kiggede lidt på sin søster, smilede skævt, nikkede så, hvorefter hun vendte sig og begyndte at mase sig vej gennem mængden af svendende kroppe.
   De to piger satte sig i sandet med ryggene vendt mod barens lys og larm. Uden at sige noget rakte Rose sin søster en cigaret af et eksotisk men mistænkeligt billigt mærke. De to gløder lyste op mod baggrunden af det mørke hav. "Han blev altså ved med at kigge på dig, ham derinde på dansegulvet, Rose."
   "Mmm." Rose stirrede blindt ud over havet. Søstrene sad i stilhed og røg.
   "Vi passer på hinanden i aften Sidsel. Der er ingen der går alene," sagde Rose og vendte hovedet mod sin søster, som gengældte hendes blik og smilede: "Selvfølgelig." Rose tog et sidste sug og skoddede langsomt cigaretten i sandet. Sidsel stod allerede op og betragtede hende. "Kom nu, lad os gå ind og danse igen."
   Der var fyldt af larmende, rygende mennesker foran barens indgang. Søstrene holdt i hånden, mens de maste sig vej gennem menneskeklumpen. Sidsel gik forrest. Til højre for indgang stod den unge fyr med en næsten tom ølflaske i hånden og lænede sig mod én de stolper, der udgjorde indgangen. Rose kiggede på ham og så, at han kiggede på Sidsel, før han fik øje på hende. Hun skyndte sig at bryde øjenkontakten og begyndte at skubbe Sidsel i retning mod baren. "Vi skal have flere øl," råbte hun i sin søster øre. Det var næsten umuligt at få kontakt med bartenderen, dels på grund af menneskemængden, som skubbede sig ind foran de to danske piger, i hvem køkulturen lå upraktisk dybt og dels fordi lydniveauet var så højt, at man ikke kunne høre sin egen stemme, selvom man syntes at råbe. Alligevel lykkedes det til sidst søstrene at få anskaffet sig to styk Bintang. "Så skal der danses!" Sidsel trak i sin søsters hånd, for at få hende til at mase sig med ind i klumpen af glohede kroppe, som alle lod til at bevæge ens. Roses blik flakkede hurtigt rundt blandt de fremmede ansigter, før hun gav efter for sin søsters træk og fulgte med ud på dansegulvet.
   Baren var proppet efter klokken havde passeret midnat og pigerne holdt fast om hinandens hænder, for at de mange svedige, dansende kroppe ikke skulle skubbe dem væk fra hinanden. Pludselig blev der tændt for stroboskop-lyset, mens musikken rytme gled ud til en elektronisk, drømmende melodi. Rose lukkede øjnene og lod sig forføre af den bløde tonestrøm. Så begyndte et nyt beat. Ét så kraftigt, at Rose følte hver en åre i sin krop pumpe i takt med beatet. "Rose!" Roses øjne forblev lukkede, mens hun med flydende bevægelser vuggede fra side til side. "Rose!" Sidsel tog fat i sin søsters arm. Rose åbnede øjnene og blev straks blændet af blinkende, hvide lys. Det føltes som om der blev skruet op for musikken. Hvert andet sekund kunne hun se sin søsters læber bevæge sig i det kolde, blåhvide skær fra stroboskopet, men hun kunne ikke høre andet end musikken. Hun følte sig døv. Nu pegede Sidsel i retning bagom Rose, som vendte sig og fik øje på den unge fyr dansende et par kroppe bag dem. Han var iført en hvid t-shirt, og lyset afslørede sekundvis en nøddebrun, fugtig hårtot, som havde sneget sig ned i panden på ham. Fyren så ud til, ligesom Rose at have danset i sin egen verden, men nu åbnede han øjnene og kiggede ind i hendes. Et let, lidt genert smil brød øjeblikkeligt frem på hans læber. Rose skyndte sig at vende sig om: "Skal vi ikke sætte os lidt udenfor, jeg er ved at smelte herinde?" Sidsel nikkede og sammen gik de ud.
   Pigerne satte sig på trappetrinnet til den overfor liggende kiosk. Rose tog en cigaret mellem læberne, hvorefter hun rakte pakken overmod Sidsel. "Jeg skal faktisk lige på toilettet. Pas på min øl." Sidsel rejste sig og gik. Rose sad fremoverlænet med albuerne på knæene og røg, mens hun betragtede de berusede turister slippe alle hæmninger. Hun havde ikke lagt mærke til ham, før han satte sig på Sidsels plads; "Hello". Rose kiggede hurtigt på ham og så tilbage på turisterne. "Hi". De sad lidt i stilhed, så sagde han: "Maybe I'm just being silly, but I feel like you are running away from me?" Accenten afslørede hans nationalitet, som britisk, med det samme. Rose kunne mærke musklerne i sin krop stivne. Hun tøvede lidt og svarede så: "No.. I wasn't. It's just that it's too hot in there."
   "Yeah, it's too hot everywhere on this damn island." Rose grinede lidt og fyren stemte i. Så rakte han hånden ud og præsenterede sig. "My name is Jamie."
   "Rose." Da kom Sidsel tilbage og afbrød deres øjenkontakt. Rose kiggede hurtigt op på Sidsel og derefter ned i jorden. Ingen sagde noget. "Are you also going to drink my beer?" sagde Sidsel så og kiggede afventende på den unge fyr. "Oh sorry, have I taken your seat?" Han sprang op og så pludselig helt genert ud. "Relax, I'm kidding" sagde Sidsel og smilede. Jamie smilede tilbage og kiggede så ned på Rose; "Can I get you a beer?" Rose kiggede på sin søster, som svarede: "Why not?" Lige så snart han var gået rettede Sidsel blikket mod sin Søster. "Lad være med at kigge sådan på mig Sidsel, der kommer ikke til at ske noget!" Roses stemme var bestemt, hendes øjenbryn hævede og hun spilede øjnene op mens hun kiggede afventende på sin søster. "Det siger du altid," Sidsel smilede og kiggede overbærende tilbage. Rose løftede øjenbrynene: "Jeg mener det," sagde hun sammenbidt. "Okay" Sidsel trak på skuldrene, tog en tår af sin øl og kiggede så frem for sig, hvor hun kunne betragte Jamie nærme sig med tre øl og en fyr ved sin side. "Han ser da ellers meget sød ud," mumlede hun. Rose sukkede. "Er i tvillinger eller hvad?" Et sæt blege fødder i røde klip-klappere trådte pludselig ind i pigerne synsfelt. Hurtigt efterfulgt af et lyshåret hovedet, da fyren satte sig på hug. "Hvor er det sjovt, at møde andre danskere på den anden side af jorden! Hej jeg hedder Dennis," sagde han og stak en håndfuld tykke, korte fingre frem mod Rose. Hun tog hans hånd og introducerede sig kort, men smilende. Sidsel gjorde det samme, og sendte så sin søster et hurtigt blik. I samme nu kom Jamie tilbage med øl og sin ven. Han stod lidt og stirrede på Dennis før han rømmede sig og rakte de to søstre hver deres øl, uden at sige noget.
   De fem dannede en lille rundkreds af et muntert selskab foran kiosken. Jamie stod og snakkede med Sidsel, mens Rose lyttede høfligt til Dennis' overbevisende begrundelse for at have droppet universitetet og nu i stedet rejste asien rundt på syvende måned. Rose hørte sin søsters skingre grin og skævede over skulderen på Dennis. Sidsel havde lagt sin hånd på Jamies skulder. Straks fik hun øjenkontakt med Jamie. "Does anyone want another beer?" Sagde hun lidt for højt og uden at lægge mærke til, at hun afbrød Dennis midt i en sætning. Hun kiggede spørgende rundt på selskabets forskellige ansigter. Alle nikkede. "I can go with you" sagde Jamie og kiggede hende i øjnene. "It's okay, I will do it," sagde Dennis og lagde en arm om Roses skuldre. Rose sneg sig elegant ud af hans greb og forsikrede dem om, at hun nok skulle klare det selv. Hurtigt forsvandt hun ind i barens tætte, varme menneske-mørke. Der var blevet tyndet lidt ud blandt menneskemængden, hvilket fik Rose til at kaste et blik på sit armbånds ur: 04:17. Der så ud til at være fri bane i baren, men Rose gik forbi denne og drejede ind på dametoilettet. Hun stillede sig foran spejlet og begyndte at vaske hænder. Da hendes fingre var renere end nødvendigt kiggede hun op mod spejlet. Det var snavset og nogen havde skrevet på det med sprittusch: "F + A", efterfulgt af et lille hjerte. Bag alt dette kunne hun alligevel tydeligt se sin egen genspejling. To grønne øjne med udvidede pupiller stirrede ud på hende. Under dem hang et sæt mørke rander. Rose stirrede på sig selv indtil spejlbilledet flød ud for øjnene af hende. Da bøjede hun sig ind over vasken og pjaskede et par håndfulde lunkent vand i ansigtet. Igen kiggede hun op på sig selv. Først alvorligt, så tørrede hun dråberne væk med sin arm, knep øjnene en smule sammen og rettede på sit hår. Hun sendte sig selv et smil, men dette udviklede sig hurtigt til en grimasse, hvor hun himlede med øjnene ad sig selv og endte med et suk.
   Oppe i baren stod Jamie og ventede. "Oh there you are! I already ordered, don't worry, love." sagde han og kiggede hende smilende i øjnene. Rose gengældte hans øjenkontakt så længe, at Jamie til sidst kiggede genert væk. Hun betragtede ham stadig, da hans øjne igen søgte hendes for en kort stund, hvorefter han kiggede ned og sagde: "I saw you in a shop earlier today." Nu kiggede han igen op på hende med et prøvende smil. Rose skyndte sig at kigge væk. "Oh! Well I didn't see you." sagde hun og trak på skuldrene. Jamie smilede stadig, da hun igen kiggede på ham, men der var noget ved hans ansigt, som så en smule mindre energisk ud end før.
   Da de kom tilbage blev Jamie overfaldet af en grinende Sidsel: "Oh my god, is it true what your mate just told me (..)" Rose stillede ølflaskerne på jorden og satte sig på trappetrinnet ved siden af Dennis, som fortalte at de havde taget shots fra hans medbragte lommelærke. Rose tog flasken ud af hånden på Dennis uden et ord. Satte den mod læberne og lagde nakken tilbage. Tequilaen brændte i hendes hals og var lige ved at komme op igen før hun skyllede den ned med sin øl. "Føj, jeg hader Tequila" sagde hun surt og spyttede i sandet. "Dårlige erfaringer?" spurgte Dennis og grinede. "Det kan man godt sige," mumlede Rose. "Lad mig høre!" Dennis smilede med opspilede øjne og lagde en aende hånd på Roses ryg. "Lad os bare sige, at jeg har gjort mange ting jeg har fortrudt." Rose betragtede sin søster, Jamie og hans ven grine om kap. Dennis var begyndt på en lang fortælling om en gammel tequila-brandert, hvor han havde dummet sig gevaldigt, men Rose kunne ikke rigtig koncentrere sig om at høre efter. Som aftenen skred frem rykkede Dennis tættere og tættere på hende, så deres lår til sidst var presset op mod hinanden og da lagde han armen om hende. Rose sad stiv som et bræt uden at sige noget. Hun kunne mærke, at Dennis kiggede på hende, men hun drejede ikke hovedet. Jamie skævede til hende, smilede kort men skyndte sig at kigge væk. "Rose?" Sagde Dennis lavmeldt. "Har du en cigaret?!" udbrød Rose pludselig og vendte hovedet mod Dennis. Han så lettere overrasket ud og rystede så på hovedet. "Jeg går over og køber nogle." Hun sprang op. Den kiosk de sad foran, var lukket, så hun travede i retning mod nogle neonlys lidt længere henne ad gaden. Det skarpe lys inde i kiosken fik hende til at misse med øjnene, da hun trådte ind og hilste på den halvskaldede, midaldrende mand, der sad tilbagelænet bag sin disk, og gloede træt på en fed, lille tv-skærm. Hun gik ned bagerst til butikkens køleskab, hvorfra hun tog en halvandenlitersflaske med vand.
   Ude foran butikken mødte hun Jamie. Rose kiggede forvirret op på ham. "Hi." Jamie grinede. "Hi Rosie. Can I bom a cigaret?" spurgte han og smilede. "I don't have any," sagde Rose og kiggede ned i jorden. Ingen af dem sagde noget. Jamie trådte et skridt tættere på hende. De stod med kroppene pegende ret mod hinanden. Så kiggede Rose igen op på ham og de kyssede. Jamie lagde forsigtigt en hånd i hendes talje, men fæstnede så grebet. Rose greb om hans nakke med sin frie hånd og trykkede sine læber hårdt imod hans. Iveren steg op i dem begge og de kyssede voldsomt og længe. Indtil de begge følte sig en smule udmattede, skønt de ingen rigtig forløsning havde fået. Efter et langt og intenst kys trak Jamie sit ansigt lidt væk fra Roses, som han stadig holdt mellem sine hænder. Han kiggede hende lige i øjnene og smilede. "Maybe we should go back to the others," sagde Rose og trak sig lidt væk. "Yeah.." svarede Jamie og så skuffet ud. "We could also go somewhere else, if you want?" foreslog han så. Rose sagde ikke noget. I et par sekunder kiggede hun blot over mod dér, hvor de andre sad. Hun kunne skimte sin søster. Så kiggede hun over på Jamie og nikkede. De begyndt at gå i retning væk fra de andre. Der var ingen af dem der sagde ret meget, men de holdte i hånd mens de gik. En gang i mellem gav Jamie Roses hånd et lille klem. Første gang gav det et sæt i hende og hun lod som om hun var ved at snuble. Anden gang forsøgte hun at kigge på ham ud ad øjenkrogen, men Jamie kiggede samtidig på hende, smilede og lagde nu armen omkring hendes talje. Rose rømmede sig: "So how far is it?"
   "Where to, sorry?"
   "Your hotel?" Roses stemme lød en smule sarkastisk. "Oh it's just around the corner." svarede Jamie og styrede hende ned ad den næste sidegade.
   Jamie havde knap nok lukket døren efter dem, før de to unge europæere overfaldt hinanden. De kyssede grådigt, mens hænderne banede sig vej gennem stoffet og nysgerrigt undersøgte de ukendte former af hinandens kroppe. Da de begge stod helt nøgne skubbede Jamie Rose ned på sengen. Han bøjede sig derefter over hende og kyssede hendes læber, hage, hals, kraveben, bryst, mave og bevægede sig længere ned. Rose rejste sig op på en albue. Musklerne i hendes hals var spændte, så senerne sprang tydeligt frem. Hendes læber var let adspredte og hendes pupiller udspilede. Jamie kiggede op på hende og gav hende så et let skub, så hun faldt tilbage og blev liggende på ryggen. Med sine fingre trak hun ham blidt i det nøddebrune hår.
   Efterfølgende lå de to svedige, nøgne kroppe indhyllede i hinanden, mens deres pulse langsomt dalede. Rose kunne mærke Jamies hjerte banke mod sin brystkasse. Hans puls var stærk og varm. Hun forsøgte at mærke sin egen puls, men kunne ikke finde den. Tanken stak hende, at hvis Jamie fjernede sig, så deres brystkasser ikke længere var i kontakt, ville hun ikke havde nogen puls. Hendes hjerte ville ikke være i stand til at slå alene. Da strakte Jamie sig og rullede om på ryggen. Han sukkede højlydt. Ingen af dem sagde noget i et par minutter. De lå begge på ryggen, Jamie lå stadig med armen rundt om Roses nakke. Hans fingre legede med hendes hår. Roses krop føltes mere og mere stiv. Hun åbnede flere gange munden for at sige noget, men hendes hals føltes sammensnøret, så hun endte med at lukke den igen. Hun spejdede rundt i værelset efter sit tøj, som lå spredt ud over det hele. Så flakkede hendes øjne hen mod vinduet. Den lille sprække mellem gardinerne afslørede at solen var stået op udenfor. "When is your room mate coming back? Maybe I should leave soon." Fik hun til sidst presset ud, med at lettere hæs stemme. Jamie rullede om på siden, så han lå med ansigtet mod hendes og begyndte at kysse hende. Han kyssede hendes kind, tinding, pande, øre, hage, hals og forfra. Igen og igen. Rose gav ham et lille kys på munden og smilede. Jamie blev ved med sine små, flyvske kys. Rose lukkede øjnene, men det var som om forvirringen voksede i mørket, så hendes øjenlåg til sidst sprang op. Rose blinkede kraftigt og trak vejret dybt. "You are so sweet" sagde hun så, i et næsten spørgende tonefald. "Isn't everyone like this?" svarede Jamie mumlende og fortsatte med sine magiske kys. Musklerne i Roses krop trak sig pludseligt sammen, da hun hørte dette svar. Med hævede øjenbryn og let nedad pegende mundvige, hviskede hun: " No.."
Forfatterbemærkninger
Jeg har forsøgt at gøre historien meget underspillet, men jeg er bange for at den er blevet kedelig? Således at hovedpersonens udfordringer ikke er tydelige nok?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/11-2015 20:25 af Filippa Ahorn (Filippa17) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 3068 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.