9Fremtid
Lære · af fortiden · for i nutiden · at forme fremtiden
Aforismer og gruk · tid
1 måned, 23 dage siden
6Ord
Ikke mængden af ord · er afgørende, · men valget af ord.
Aforismer og gruk · refleksion
1 måned, 24 dage siden
3Erfaring
Kunne man dog bare give barnet · den voksnes erfaring når det vokse... [...]
Aforismer og gruk · erfaring
1 måned, 25 dage siden
7Fyldepennen
Jeg giver mig ofte hen, · griber hurtigt til min pen, · skriver tanke... [...]
Aforismer og gruk · pennens magt
1 måned, 25 dage siden
6Multivers
Suser som en forvildet partikel rundt, · hurtigere end mange tror e... [...]
Digte · ferie
1 måned, 25 dage siden
6Tanker
En tanke er som en skygge! · Den styres af den, · der først tænker el... [...]
Aforismer og gruk · lommefilosofi
2 måneder, 1 dag siden
5Moderkærlighed
Dens kraft er opofrende. · Drevet af ønsker for fremtiden, · men har ... [...]
Aforismer og gruk · moderskab
2 måneder, 1 dag siden
2Illusioner
Med åben mund og måbende øjne · sidder en lille dreng ved tryllesho... [...]
Digte · illusion
2 måneder, 2 dage siden
7Synsvinkel
Da jeg var en lille dreng, · var de hvidhårede mænd · alle sammen bed... [...]
Digte · ældes, gro op
2 måneder, 3 dage siden
10Du vil blive husket
Du vil blive bjergbestigeren · der vil bryde ud af dalens mørke dyb... [...]
Digte · livets vej
2 måneder, 5 dage siden
9Vi lever
Vi lever, · lever i smerte, · lever med smerte, · vi lever uden smerte,... [...]
Digte · livets ord
2 måneder, 5 dage siden
6Sidder på en bænk i skoven søndag morgen
Jeg sidder og ser · på alt der omkring mig sker · undres og glædes
Rim og vers · 5-7-5
2 måneder, 8 dage siden
5At høre
når jeg hører det · jeg ikke burde høre · så overhører jeg
Aforismer og gruk · hørt hørt
2 måneder, 8 dage siden
2Kamp
Vi skal kæmpe! · Kæmpe for tolerance, · kæmpe mod intolerance, · kæmpe ... [...]
Digte · kæmp
2 måneder, 8 dage siden
7Egenkontrol
ordet · ordet kan skære sjæle op · ordet kan spidde vore håb · ordet ka... [...]
Digte · ordets magt
2 måneder, 12 dage siden
5Megalomanen
Der går han og trækker i alle menneskers snor. · I magtens snirkled... [...]
Digte · magtspil
2 måneder, 15 dage siden

Puls: 53,7

Publiceret: 39
Afgivet: 387
Modtaget: 216
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Det var her i skoven, at John havde fundet ham.
   Han kendte John fra sin militære efteruddannelsestid, nærmere bestemt fra adskillige af de NATO kurser, han havde deltaget i sammen med specialtropper fra mange forskellige lande. Kurser, der havde trænet dem i overlevelse bag fjendens linjer, udviklet deres evner som "spottere" til fra et dybt skjul og med lasermarkører, at markere fjendemål for angrebsfly og ikke mindst kurser i "hit and run" taktikker som skarpskytter og sabotører. Han var dengang gået i rigtigt godt spænd med John, og de havde haft mange gode timer sammen. De havde begge mærket et åndsfællesskab og sammenfald i både deres måde at opfatte problemstillinger og mulige opgaveløsninger. Den måde som også John havde holdt sine private erindringer ude af deres venskab, havde hjulpet ham med, at også han kunne holde sin egen erindrings boks lukket for omverdenen.
   John havde stået og manglet en makker og partner med særlige evner og havde derfor søgt længe efter netop ham. Først gennem sine mange kontakter indenfor militæret, så gennem et utal af myndigheder og til slut ved at forhøre sig lokalt i egnen omkring de myndigheder, der ind i mellem havde udbetalt sociale ydelser til ham. En onsdag morgen havde John bare stået der, lige udenfor hans bivuak. Han havde ikke hørt en lyd - hvilket var lidt af en bedrift. Normalt hørte, mærkede eller følte han de mindste tegn på ændringer i omgivelserne. Fuglenes sang der ændrede sig, græs der blev trådt ned, dyr der pludselig sætter i løb og vinden der lyder anderledes omkring tøj end omkring træer og buske.
   "Hello Bob, bare fjern den kniv du har i hånden bag ryggen", havde han tørt sagt på sit drævende engelsk, der intet afslørede om hans sande nationalitet, ud over at han i hvert tilfælde ikke var engelsk. John trådte helt frem, sænkede den pistol, han havde holdt skudklar, kiggede et par gange op og ned af ham og sagde: "Jeg har brug for en aktiv soldat og ikke en bums! Er du klar".
   Selvfølgelig havde han meldt sig klar.
   John havde tilbragt over en uge sammen med ham i skoven og sammen havde de nydt det simple liv. Langsomt var John, uden at være specifik og konkret, kommet ind på den måde han levede og senere på opgaven eller "missionen", som han kaldte den. I løbet af denne uge blev der brugt mange militære udtryk som:
   "Mission",
   "Target"
   ,"Objective",
   "Time table",
   "Limit",
   "Necessary force",
   "Excessive fire power."
   Han havde følt sig mere og mere hjemme ved at være tilbage i den gammelkendte jargon. Efter tre dage havde John følt sig sikker på, at Robert var den rigtige og begyndte konkret at involvere ham i sin detail planlægning af den kommende "mission".
   Herefter gik det slag i slag, meget forberedelse og meget planlægning, mange "missioner", meget fælles træning og ikke mindst mange penge. John var den ledende aktør i deres foretagende og havde med tiden lært ham alle facetter af faget, og de blev et team. Der var ikke den type "missioner" de ikke udførte, og de havde altid succes.
   De var et fasttømret team, og det var kun i yderste nødstilfælde, at udenfor stående blev involveret. John stod for kontakten til de mellemmænd, der benyttede sig af deres tjenester, og for at fremskaffe de nødvendige ID-papirer, våben og køretøjer. Robert var den, der foretog den grundige rekognoscering, der var essentiel for en for dem sikker udførelse af opgaverne og en afslutning med det ønskede resultat. Detail planlægningen foretog de oftest i fællesskab. De var et arbejds fællesskab, der i alle henseender kunne gå ind og støtte, supplere og afløse hinanden.
   Men!
   To år senere havde han mistet John under en "Mission" i USA, der gik helt galt. Det sidste han havde set til John, var da han gennem sit kikkertsigte havde set tre NSA agenter slæbe ham væk, kraftigt blødende fra flere skud i lungeregionen. Efter hans mening var ingen tvivl om, at John var død.
   "Missionen kommer før alt andet," havde John igen og igen indprentet ham, og tre dage senere havde han selv skudt "The target" med et klokkerent skud fra lidt over 400 meters afstand, mest fordi NSA slappede lidt for meget af i den tro, at de i John havde fået deres mand. Han var efterfølgende rejst stille og roligt ud af USA over den alternative flugtrute, de hver især og bevidst uden den andens vidende havde planlagt. Plan X havde de altid kaldt denne ekstra sikkerhed, som ingen af dem havde håbet nogensinde at få brug for. Først med bil over den Canadiske grænse og så med fly til Island og over Grønland videre til København og dermed hele Europa.
   Tilbage i Europa havde han intenst og gennem mange kilder begyndt at undersøge, hvorfor det kunne gå så galt. Efter mange uger var han kommet på sporet af en ansat til den mellemmand, der havde givet dem opgaven. Den ansatte viste sig at være en infiltreret og "Under cover" CIA-agent. Han havde luret agenten op og i dræbt ham med et velplaceret knivstik, der gik ind i ryggen lidt under venstre skulderblad og havde perforeret hjertet. Efterfølgende havde han dræbt mellemmanden ved at brække halsen på ham. Han havde skjult alle spor ved at brænde mellemmandens kontorlokaler af, til dette havde han anvendt af store mængder af benzin og en fjernbetjent antændelses mekanisme.
   Han havde i flere måneder efter levet i og med både sorg og desperation over tabet af sin ven og team partner. Omkring tre til fire måneder efter tabet, var han blevet kontaktet af en af John's andre mellemmænd. Kontakten havde været en forsigtig føler. Ville han fortsat kunne løse opgaver for mellemmanden? Hvor professionel ville han være under udførelsen af disse opgaver, når John nu ikke længere kunne agere som den ledede i deres foretagende? Han havde overvejet situationen og tilbuddet et stykke tid. Så havde han indset, at dette var vejen ud af den dybe sorg og desperation. Han havde af samme grund genoptaget sit virke for mellemmanden.
   Det havde hurtigt vist sig, at han som "Lone wolf" havde gode evner indenfor faget, at han kunne klare planlægning selv. Faktisk havde det vist sig, at han fungerede rigtigt godt som sit eget "en mands team". De få gange han havde haft brug for hjælp, havde han ad kringlede omveje engageret folk til enkeltopgaver og ikke ladet dem få indblik i planlægningens helhed, han havde heller ikke prisgivet oplysninger, der på nogen måde kunne røbe hans opholdssted, missionens natur eller hans rette identitet.
Forfatterbemærkninger
Historien fortsætter - kom med kritik - positiv og negativ. Kritiker er ikke kun noget der skal give muligheden for at skrive flere tekster, men og en hjælp til de skrivende. Hvad kan jeg forbedre? Hvordan synes andre om det? Er jeg god nok? Og og og . . . .

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/10-2017 13:04 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1088 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.