Det italienske arkiv

Kapitel 3 - John


2 år siden 3 kommentarer 34 kapitler Uafsluttet Romaner kammeratskab menneskejagt lejemord

4Alle snakker om det!
Alverdens forskere ved det alle. · Regeringerne ved det alle. · Medie... [...]
Digte · klimabevidsthed
29 dage siden
5Stille stunder
Det er i de stille tænksomme stunder, · at tankerne kommer og pirre... [...]
Digte · fortid, nutid, fremtid
1 måned, 14 dage siden
5Crossroad
Jeg er ikke ung, · har ingen sixpack, · mit hår blevet hvidt, · ryggen ... [...]
Rim og vers · alder, eftertanke
1 måned, 17 dage siden
5Tågen
Jeg kommer i den kolde nat, · stiger som damp op fra enge og moser.... [...]
Digte · udenfor, i naturen
4 måneder, 1 dag siden
2Bundfald
Med usikre ben rejser han sig, · forlader de u opfyldte ønsker, · bli... [...]
Digte · vagabond
4 måneder, 13 dage siden
6Nej hatten
Nej! · Jeg vil ikke! · Jeg kan ikke! · Jeg gider ikke! · Jeg orker det ik... [...]
Aforismer og gruk · hverdagslivet, grafisk digt
4 måneder, 14 dage siden
3Hvor blev du af?
Du kom til mig og mit liv · på en trist septemberdag. · Du jog de mør... [...]
Digte · hundeliv
4 måneder, 25 dage siden
3Rejsen
En · himmel · malet i trist grå · fodrede vilde vindstød · og varslede vi... [...]
Digte · efterår
5 måneder, 6 dage siden
3Digterens stemme
Hvis ikke digtet bliver hørt, · så har verden mistet en stemme. · Hvi... [...]
Aforismer og gruk · en stemme
5 måneder, 9 dage siden
7Pløret
Det er slet ikke godt, · næsen fyldt med snot. · Nu har ørerne proppe... [...]
Rim og vers · forkølet
5 måneder, 12 dage siden
2Mødet
Robert havde aldrig mødt ham, men gennem mange år havde han lytte... [...]
Blandede tekster · mennesketyper
5 måneder, 13 dage siden
1Øhhhh
Kan du huske Manden med de bare fødder? · Et Plastik Væsen Ad libit... [...]
Digte · blandet
5 måneder, 17 dage siden
1Floden
For hver meter, · færgen tøvende gynger · ud på rejsen, · ud på vandet,... [...]
Digte · usikkerhed
5 måneder, 18 dage siden
1Ord
når du en skrevet strofe fortryder · fordi den ikke som din tanke l... [...]
Digte · ordkamp
5 måneder, 19 dage siden
2Vi er os
Jeg er mig, og du er dig. · Men sammen bliver vi til os.
Aforismer og gruk · os
5 måneder, 20 dage siden
2Hjerte
-- -- · ---at mødes --- . --- at finde os--- · ---at føle kærligheden... [...]
Digte · livledsagelse
5 måneder, 20 dage siden

Puls: 39,0

Publiceret: 3
Afgivet: 13
Modtaget: 15
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Det var her i skoven, at John havde fundet ham.
   Han kendte John fra sin militære efteruddannelsestid, nærmere bestemt fra adskillige af de NATO kurser, han havde deltaget i sammen med specialtropper fra mange forskellige lande. Kurser, der havde trænet dem i overlevelse bag fjendens linjer, udviklet deres evner som "spottere" til fra et dybt skjul og med lasermarkører, at markere fjendemål for angrebsfly og ikke mindst kurser i "hit and run" taktikker som skarpskytter og sabotører. Han var dengang gået i rigtigt godt spænd med John, og de havde haft mange gode timer sammen. De havde begge mærket et åndsfællesskab og sammenfald i både deres måde at opfatte problemstillinger og mulige opgaveløsninger. Den måde som også John havde holdt sine private erindringer ude af deres venskab, havde hjulpet ham med, at også han kunne holde sin egen erindrings boks lukket for omverdenen.
   John havde stået og manglet en makker og partner med særlige evner og havde derfor søgt længe efter netop ham. Først gennem sine mange kontakter indenfor militæret, så gennem et utal af myndigheder og til slut ved at forhøre sig lokalt i egnen omkring de myndigheder, der ind i mellem havde udbetalt sociale ydelser til ham. En onsdag morgen havde John bare stået der, lige udenfor hans bivuak. Han havde ikke hørt en lyd - hvilket var lidt af en bedrift. Normalt hørte, mærkede eller følte han de mindste tegn på ændringer i omgivelserne. Fuglenes sang der ændrede sig, græs der blev trådt ned, dyr der pludselig sætter i løb og vinden der lyder anderledes omkring tøj end omkring træer og buske.
   "Hello Bob, bare fjern den kniv du har i hånden bag ryggen", havde han tørt sagt på sit drævende engelsk, der intet afslørede om hans sande nationalitet, ud over at han i hvert tilfælde ikke var engelsk. John trådte helt frem, sænkede den pistol, han havde holdt skudklar, kiggede et par gange op og ned af ham og sagde: "Jeg har brug for en aktiv soldat og ikke en bums! Er du klar".
   Selvfølgelig havde han meldt sig klar.
   John havde tilbragt over en uge sammen med ham i skoven og sammen havde de nydt det simple liv. Langsomt var John, uden at være specifik og konkret, kommet ind på den måde han levede og senere på opgaven eller "missionen", som han kaldte den. I løbet af denne uge blev der brugt mange militære udtryk som:
   "Mission",
   "Target"
   ,"Objective",
   "Time table",
   "Limit",
   "Necessary force",
   "Excessive fire power."
   Han havde følt sig mere og mere hjemme ved at være tilbage i den gammelkendte jargon. Efter tre dage havde John følt sig sikker på, at Robert var den rigtige og begyndte konkret at involvere ham i sin detail planlægning af den kommende "mission".
   Herefter gik det slag i slag, meget forberedelse og meget planlægning, mange "missioner", meget fælles træning og ikke mindst mange penge. John var den ledende aktør i deres foretagende og havde med tiden lært ham alle facetter af faget, og de blev et team. Der var ikke den type "missioner" de ikke udførte, og de havde altid succes.
   De var et fasttømret team, og det var kun i yderste nødstilfælde, at udenfor stående blev involveret. John stod for kontakten til de mellemmænd, der benyttede sig af deres tjenester, og for at fremskaffe de nødvendige ID-papirer, våben og køretøjer. Robert var den, der foretog den grundige rekognoscering, der var essentiel for en for dem sikker udførelse af opgaverne og en afslutning med det ønskede resultat. Detail planlægningen foretog de oftest i fællesskab. De var et arbejds fællesskab, der i alle henseender kunne gå ind og støtte, supplere og afløse hinanden.
   Men!
   To år senere havde han mistet John under en "Mission" i USA, der gik helt galt. Det sidste han havde set til John, var da han gennem sit kikkertsigte havde set tre NSA agenter slæbe ham væk, kraftigt blødende fra flere skud i lungeregionen. Efter hans mening var ingen tvivl om, at John var død.
   "Missionen kommer før alt andet," havde John igen og igen indprentet ham, og tre dage senere havde han selv skudt "The target" med et klokkerent skud fra lidt over 400 meters afstand, mest fordi NSA slappede lidt for meget af i den tro, at de i John havde fået deres mand. Han var efterfølgende rejst stille og roligt ud af USA over den alternative flugtrute, de hver især og bevidst uden den andens vidende havde planlagt. Plan X havde de altid kaldt denne ekstra sikkerhed, som ingen af dem havde håbet nogensinde at få brug for. Først med bil over den Canadiske grænse og så med fly til Island og over Grønland videre til København og dermed hele Europa.
   Tilbage i Europa havde han intenst og gennem mange kilder begyndt at undersøge, hvorfor det kunne gå så galt. Efter mange uger var han kommet på sporet af en ansat til den mellemmand, der havde givet dem opgaven. Den ansatte viste sig at være en infiltreret og "Under cover" CIA-agent. Han havde luret agenten op og i dræbt ham med et velplaceret knivstik, der gik ind i ryggen lidt under venstre skulderblad og havde perforeret hjertet. Efterfølgende havde han dræbt mellemmanden ved at brække halsen på ham. Han havde skjult alle spor ved at brænde mellemmandens kontorlokaler af, til dette havde han anvendt af store mængder af benzin og en fjernbetjent antændelses mekanisme.
   Han havde i flere måneder efter levet i og med både sorg og desperation over tabet af sin ven og team partner. Omkring tre til fire måneder efter tabet, var han blevet kontaktet af en af John's andre mellemmænd. Kontakten havde været en forsigtig føler. Ville han fortsat kunne løse opgaver for mellemmanden? Hvor professionel ville han være under udførelsen af disse opgaver, når John nu ikke længere kunne agere som den ledede i deres foretagende? Han havde overvejet situationen og tilbuddet et stykke tid. Så havde han indset, at dette var vejen ud af den dybe sorg og desperation. Han havde af samme grund genoptaget sit virke for mellemmanden.
   Det havde hurtigt vist sig, at han som "Lone wolf" havde gode evner indenfor faget, at han kunne klare planlægning selv. Faktisk havde det vist sig, at han fungerede rigtigt godt som sit eget "en mands team". De få gange han havde haft brug for hjælp, havde han ad kringlede omveje engageret folk til enkeltopgaver og ikke ladet dem få indblik i planlægningens helhed, han havde heller ikke prisgivet oplysninger, der på nogen måde kunne røbe hans opholdssted, missionens natur eller hans rette identitet.
Forfatterbemærkninger
Historien fortsætter - kom med kritik - positiv og negativ. Kritiker er ikke kun noget der skal give muligheden for at skrive flere tekster, men og en hjælp til de skrivende. Hvad kan jeg forbedre? Hvordan synes andre om det? Er jeg god nok? Og og og . . . .

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/10-2017 13:04 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1088 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.