Det italienske arkiv

Kapitel 15 - Europol


2 år siden 0 kommentarer 34 kapitler Uafsluttet Romaner europol

4Tågen
Jeg kommer i den kolde nat, · stiger som damp op fra enge og moser.... [...]
Digte · udenfor, i naturen
1 måned, 26 dage siden
2Bundfald
Med usikre ben rejser han sig, · forlader de u opfyldte ønsker, · bli... [...]
Digte · vagabond
2 måneder, 8 dage siden
5Nej hatten
Nej! · Jeg vil ikke! · Jeg kan ikke! · Jeg gider ikke! · Jeg orker det ik... [...]
Aforismer og gruk · hverdagslivet, grafisk digt
2 måneder, 10 dage siden
3Hvor blev du af?
Du kom til mig og mit liv · på en trist septemberdag. · Du jog de mør... [...]
Digte · hundeliv
2 måneder, 21 dage siden
3Rejsen
En · himmel · malet i trist grå · fodrede vilde vindstød · og varslede vi... [...]
Digte · efterår
3 måneder, 1 dag siden
3Digterens stemme
Hvis ikke digtet bliver hørt, · så har verden mistet en stemme. · Hvi... [...]
Aforismer og gruk · en stemme
3 måneder, 5 dage siden
7Pløret
Det er slet ikke godt, · næsen fyldt med snot. · Nu har ørerne proppe... [...]
Rim og vers · forkølet
3 måneder, 8 dage siden
2Mødet
Robert havde aldrig mødt ham, men gennem mange år havde han lytte... [...]
Blandede tekster · mennesketyper
3 måneder, 8 dage siden
1Øhhhh
Kan du huske Manden med de bare fødder? · Et Plastik Væsen Ad libit... [...]
Digte · blandet
3 måneder, 13 dage siden
1Floden
For hver meter, · færgen tøvende gynger · ud på rejsen, · ud på vandet,... [...]
Digte · usikkerhed
3 måneder, 13 dage siden
1Ord
når du en skrevet strofe fortryder · fordi den ikke som din tanke l... [...]
Digte · ordkamp
3 måneder, 15 dage siden

Puls: 36,6

Publiceret: 8
Afgivet: 21
Modtaget: 33
Nils Højsager-Jessen (f. 1956)
Europol, som er den Europæiske Unions fælles politienhed, har gennem en årrække haft hjemsted i Haag. Organisationen, som blev etableret i oktober 1998, har det klare formål, at sikre øget effektivitet og samarbejde mellem myndighederne og i særdeleshed mellem politistyrkerne i unionens medlemslande. Europols opgave er gennem et velfungerende internationalt samarbejde, at yde et væsentlige bidrag til den Europæiske Unions indsats mod organiseret kriminalitet og terrorisme, særligt mod kriminelle organisationer, som går på tværs af grænserne i EU-medlemslandene.
   I Department 12 sad Christian Ramsberger og gennemlæste de meldinger og henvendelser, der det sidste døgn var kommet ind. Meldingerne kom fra mange kanaler, de enkelte medlemslandes politi, de enkelte landes skatte- og toldmyndigheder, direkte henvendelser fra politifolk i hele Europa, opgavestillinger fra EU-parlamentet, direkte henvendelser fra de enkelte landes justitsministerier, opgavestillinger fra EU's svindelkontor og ikke mindst fra anonyme henvendelser. Henvendelserne kom i en lind strøm enten som mail eller som fax, men direkte telefonopkald forekom også. Efterhånden var det primært som e-mail, at sektionen modtog henvendelser, men disse henvendelser havde ofte ført til efterforskninger, til tider blev der iværksat meget store og mandskabskrævende efterforskninger. Det var her i Department 12, at de enkelte henvendelser blev behandlet i en vurderingsgruppe og det var herfra, der på basis af disse vurderinger blev besluttet, om der skulle laves en efterforskning. Herfra vurderedes det også af hvilken art efterforskningen skulle være, samt hvilket omfang og hvilken retning denne efterforskning skulle tage.
   Lige nu sad han og læste i en e-mail fra en inspektør Molliniari fra det italienske politi i Abruzzo regionen i Italien. E-mailen var omfattende og beskrev en massakre og et gerningssted. I mailen var der en foreløbig vurdering af det skete, beskrivelsen af et væsentlig forsøg på at sætte inspektøren under pres og ikke mindst en meget tydeligt udtalt mistanke om, at Giovanni Ferrucci havde misbrugt EU midler i stor stil, måske af flere hundrede millioner Euro. Det var sjældent, at man her i Department 12 fik henvendelser om sager, der var så tidligt i et forløb, at efterforskningen knap nok er gået i gang. Henvendelsen satte en lang række tanker i gang og Christian Ramsberger indstillede sagen til behandling på det næste møde i vurderingsgruppen, faktisk mente han at sagen var så frisk, at han fremrykkede mødet i vurderingsgruppen, til at foregå her en lørdag morgen.
   Gruppen var sammensat af nogenlunde den samme gruppe mennesker fra gang til gang, derudover blev der i de enkelte tilfælde indkaldt eksperter, til at udtale sig om specifikke forhold i de enkelte sager. Som ofte før bestod gruppen denne gang af:
   Christian Ramsberger fra det tyske Bundeskriminalamt (BKA) i Wiesbaden. Liam Clodagh fra det irske Garda Síochána(Irlands fredsvogtere) med hovedkvarter Phoenix Park i Dublin. Frederik Magnussen fra det danske rigspoliti i Hvidovre / København. Cloude Fignon fra Gendarmerie nationale‎ under indenrigsministeriet i Paris. Abelardo Fernandez fra Policia Nacional i Madrid.
   Dertil var der i denne vurderingssag yderligere inddraget assistance fra Department 12's Italiens ekspert Dino Esposito fra Polizia di Stato i Rom og en dansk embedsmand, Theodor Jørgensen fra EU's svindelkontor. Ydermere var Christian Ramsbergers sekretær tilstede til at skrive referat.
   Sagen blev drøftet i længere tid end normalt, dels på grund af det store svindel potentiale i sagen, dels på grund af, at man her var orienteret så tidligt i efterforskningen af sagen, sidst men ikke mindst, fordi der med tiden vil kunne opstå et behov for betydelige midler til efterforskningen. Det blev besluttet, at man indledningsvis ville sende et team til L'Aquila, for på stedet at følge og bistå efterforskningen og samtidigt sikre, at alle aspekter af sagen følges op. Samtidigt besluttede man, at Dino Esposito fra Polizia di Stato i Rom skal lægge maksimalt pres på det italienske politi, således at der sættes de nødvendige resurser af og således, at det ikke er de lokale og regionale myndigheder, der står som efterforskningsleder i sagen.
   Sammensætningen af det team der nu og her skulle sendes til L'Aquila, blev efterfølgende drøftet indgående blandt mødedeltagerne. Man blev enige om, at der fra starten af, skal sendes en bred gruppe på 5-6 personer afsted, og med en dygtig og kompetent leder i spidsen.
Byg den perfekte hjemmeside til dine ideer.
Hjemmesideværktøjer, hosting og e-mail i én samlet løsning
– få kr. 100 i rabat.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/11-2017 08:25 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 694 ord og lix-tallet er 56.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.