Jordmånemandler


1 år, 8 måneder siden 5 kommentarer Kortprosa fremtidssamfund

1Live TV - Reality
Nu tæller jeg tanker · maler ord · blå by · min sky · indenicirkler · flyve... [...]
Digte
17 timer siden
1Fugle flyver højt 2
Mon hun vidste, hvad det betød. Mon hun vidste, at hans knæ var e... [...]
Kortprosa
20 dage siden
5Fugle flyver højt
Toget var en rød slange, der åd sig gennem landet. Han elskede fa... [...]
Kortprosa
27 dage siden
3Klarhed
Det er muligt. · Jeg ser det ikke · det er muligt jeg går forbi. · Alti... [...]
Digte
1 måned, 2 dage siden
4Sommersummersol
At sætte sig, · sætte sig stille under et træ. · Smuldre jordklumper,... [...]
Digte
1 måned, 5 dage siden
6Hæmninger
Grimme grå grene grænser · halve host · hæst forblæst · krænget ud. · And... [...]
Digte
1 måned, 12 dage siden

Puls: 84,6

Publiceret: 9
Afgivet: 67
Modtaget: 42
Ulla Hexibru (f. 1956)
Jeg spiser dem ikke, de kan være giftige, hvem ved hvad der er i dem, hvem ved i det hele taget hvordan det hænger sammen. Jordens gaver er gift. Alle prøver viser hvor slemt det står til. Advarsler var der nok af, men ingen tog sig af dem. Vi spiser af nød, kun hvad der er renset, i små mængder. Rensefiltre er dyre og svære at skaffe, vi låner af hinanden, eller går på biblioteket og bruger maskinerne der. Køerne er uendelige, timerne går langsomt, min sult vokser. Bare der var nok til alle, men det føles ikke sådan. Jeg var barn engang. Dengang bugnende det i supermarkederne, storbyerne lyste jorden op, enorme bilparker gled gennem femsporede motorveje, og olieboringer fyldte havene. Jeg så aldrig skovene, men jeg hørte om dem. Inden iltmaskinerne tog over, var der træer. Jeg drømmer om at se det sidste, det skulle stå ikke så langt herfra. En gammel eg. Det siges at der skal en 30-40 mennesker til at nå rundt om det. Det skulle være så smukt, en ånd fra en fjern fortid, 800 år gammel fire gange vores levetid. Jeg fylder snart 120, det synes jeg er meget. Men jeg har også fået skiftet hjerte, lunger og lever, og inden længe skal jeg have et nyt ben. Jordmånemandler jeg spiser dem ikke, de er bitre og river på tungen. Belasse er lidt blødere i smagen, men man får det ikke så tit. Jeg må gå sulten hjem med min flaske vand, den er renset siger de. Jeg ved nu ikke rigtig. På det sidste har en svag svien bredt sig i min mave når jeg har drukket, men jordmånemandler dem spiser jeg ikke.


Skurvognen er grøn, den står i udkanten, det er jeg glad for, så kan jeg se hen over det golde landskab, en græssteppe af grå strå, intet andet så langt øjet rækker, men dog noget. Vi taler sjældent, dronernes kameraer blitzer alt. Af og til lister jeg ind til naboen, jeg bruger bagdøren. Hun åbner når hun hører mig komme. Hun ser altid en smule forskrækket ud, som om det skræmmer hende at se et andet menneske. For nedtrukne gardiner har vi sex. Jeg vil så gerne kysse hendes mund, men hun vender ansigtet bort, ind mod væggen. Vi taler ikke, jeg tror heller ikke vi kommer til det, ordene hænger usagte på deres kroge.

Når jeg kommer ud, er luften tæt som en mur, og smerten i mine lunger presser på. Ilten er tynd og lille, en baby uden mor og mælk. Mælkeerstatning og maskiner er ikke nok, himlen er altid grå, grumset og fuld af støv.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/09-2019 10:26 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 439 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.