Pigen som var


2 år siden 2 kommentarer Livshistorier frustration refleksion tomhed

2Min egen færden
Det ville være usundt at tælle · For hvad nu hvis, der var for mang... [...]
Digte · hverdagen, fællesskab, mindreværdsfølelse
1 år, 10 måneder siden
1Jaloux på hele verden
Det skal ikke fylde for meget · Så påvirker det ubevidst forholdet · ... [...]
Digte · jalousi, dæmoner, tanke
1 år, 11 måneder siden
4Syv dage under åben himmel
East entrance is now open · Tusinde af øredøvende skrig høres over ... [...]
Digte · kultur, eksistentielt
2 år siden
5Distraktioners hårdhed
Jeg er ikke selvskader · Det kræver, at jeg har et glasskår liggend... [...]
Digte · psykologi, hævn, dæmoner
2 år siden
516:30 i Fælledparken
Vi sidder på græsset omringet af tusinde af mennesker · De snakker ... [...]
Digte · kulturkritik, refleksion, eksistens
2 år siden
2Fascinationen af rovdyret
Hun må føle sig speciel med din hånd i hendes · At dine brune øjne ... [...]
Digte · romantik, følelser, erindringer
2 år siden
2Pigen som var
Hun var den, som du så grine på gangene. Du ved hende, som virked... [...]
Livshistorier · frustration, refleksion, tomhed
2 år siden
1Men jeg ville så gerne
At kunne sige betydningsfulde ting højt · Ja, det har jeg aldrig me... [...]
Digte · livsanskuelse, livsrefleksion, skuffelse
2 år siden
2Hvis man ville dele sin rede
En lille bitte fugl · Hun ville så gerne have en rede · Så hun fløj r... [...]
Digte · udvikling, eksistentiel, i naturen
2 år siden

Puls: 3,1

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sofie Würtz (f. 1998)
Hun var den, som du så grine på gangene. Du ved hende, som virkede så fandens livsglad. Du misundte hende helt, da du som så mange andre leder længe efter det glimt, som hun havde i øjet. Klassekammeraterne mente, at hun var en klassisk gymnasieelev med fest og farver i sjælen. Hun havde de samme oplevelser, som den foregående. Det var kun hende, som vidste, at hun ikke reagerede, som de gjorde. Hun har udlevet drømme, men de stoppede alle så brat. Der var en vis udløbsdato på dem alle.

Hun troede på kærligheden. Ikke alt det søde sukker fis, som de alle snakkede om, men den rigtige slags. Den slags, som løfter et menneske op. Det betyder ikke, at livet man levede førhen var mørkt og ensomt, men den første kærlighed var noget specielt for hende. Hun havde aldrig været forelsket før, og selvom det gik lidt for stærkt, så var det lyspunktet for hende i nogen tid. Ja, selv efter, at hun var blevet droppet, så tændte 3.g'eren flammen i hende igen. Det var nok for hende at se personen i kantinen ved frokosttid. Glimtet i øjet var der ikke længere, men det skyldtes ikke det eller noget andet specifikt. Hun var ikke uskyldig længere, for nu vidste hun, at der var noget galt med hende. At hun ikke var god nok. Den viden var farlig at gå rundt med på gangene.

Gymnasiet underviste unge med initiativ, engagement og ambition. Hun mistede alle tre ting tilbage i efteråret, da ingenting var værd at kæmpe for længere. Hun pjækkede fra timerne, og på den sidste solrige dag i september fandt hun et glasskår på domkirkepladsen. Det blev hendes følgesvend over de næste tre måneder. Pigen med de blå lokker blev forelsket i hende, men det fik ikke blodet til at stoppe med at løbe ned af hendes håndled. Der kom ironiske og smertefulde historier ud af hendes mund, og de endte alle med en joke, for det var, hvad hendes liv var blevet til sidst. En joke, som ikke kunne grines af.

Veninder, familie og lærere bemærkede, at hun var fraværende. De prøvede forgæves at hjælpe hende med at finde motivationen igen. Hun blev sendt til studievejlederen, som hørte, hvad hun sagde, men uden at lytte ordentligt efter. Hun fik en skræmmende tanke. Folk valgte ikke at lytte, fordi de ikke kunne hjælpe nogen med tanker som hendes. Det var hendes egen beslutning at blive, som hun blev. Der gik et par måneder, og hun var blevet rigtig dygtigt til at virke engageret. Veninderne, familien og lærerne troede på hende, og nogen påstod endda, at glimtet var kommet tilbage i hendes øjne. De tog fejl. Hun drømte sig stadig tilbage til storbyen på den anden side af kloden. Hun havde panikanfald, og når hun gik igennem kælderen alene på skolen, så kom hallucinationerne igen. 3.g'eren gik ved siden af hende, og de holdt hinanden i hånden. Ja, hun gik endda så langt som at forestille sig, at hun igen mærkede kysset og varmen. Det var alt sammen ligegyldigt. Hun åbnede op en sjælden gang, men fik de svar, som hun frygtede og forventede. Folk blev skræmt af hendes måde at tænke på. Den var uhyggelig selv for hende.

Der var så mange mennesker på gaden, på gangene og i hovedet. De fik det til at hænge sammen, men hun forstod aldrig helt hvordan. Det trykkede og pressede på hendes tindinger, og hun brød sig ikke om sig selv længere. Det var noget, som hun engang havde gjort. Det blev svært at forestille sig nogen elske hende, hvis hun ikke gjorde det selv. Den forelskede pige klippede sine blå lokker af, og hun forandrede sig. Der var ikke nogen tilbage, som stod ud fra mængden. 3.g'eren blev student, mens hun stadig havde to år i vente. Hun fik lov at prøve en af de flotte huer, og hun mærkede et stik af skyld. Der var noget i hende, som sagde, at hun ikke ville stå med huen på om to år.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/04-2017 08:50 af Sofie Würtz (Sovs) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 677 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.