Ordet er frit · Kollektivt fantasy-projekt part 2

4 svar
Senest opdateret 8 år siden · 4 bruger(e) deltager
8 år siden

Godt folkens.
Min samtidsroman er indsendt
min SSO er afleveret.
Mine vener er blevet socialiseret.
Nu har jeg tid til min passion igen.
Fantasy.
Før jul annoncerede jeg efter interesserede i et kollektivt fantasy projekt. Nu er jeg klar til at sætte startskuddet igen.
Første fase: At finde de interesserede.
Kender du til fantasy i en eller anden form og har erfaring med tabletop RPG som Dungeon&Dragons er du velegnet. Endnu bedre, du spiller fast.
Men jeg ved at alle mennesker er forskellige og jeg vil gerne have et nuanceret hold. Jeg havde forestillet mig fire-fem mennesker hvor en (Jeg melder mig frivilligt) koordinerer og sammensætter teksterne.
For at folk ikke skal tro dette er blankt projekt har jeg her en skabelsesberetning jeg føler kunne være velegnet til historien:

i begyndelsen var der mørke, indtil Ao lavede Lyset og ordet i sit billede. Han formede en mand af stjernerne på himlen og mørket mellem disse og satte manden til at være smed. Han gav manden en hammer af det pureste ild. En Armbolt af det hårdeste vand der kan slibe alle metaller, forme af jord og livets gave i form af den luft Ao pustede i mandens lunger. Manden stod ved sin esse i æon efter æon og skabte enestående smykker og våben. Fantastiske kunstværker, deres skønhed uendelig og uden for selv den dygtigste dødelige smeds evner. Hverken guder eller dødelige har siden genskabt sådanne våben eller magiske egenskaber.
Men smeden blev træt af sit skaberværk. Af dets perfektion og dets evige skønhed og indså dets uundgåelige endeligt. Han gik til Ao og udbad sig skaberværkset gave. Den selvsamme gave som havde skænket smeden livet. Ao ville have noget tilgengæld og smeden indså i sin uendelige vished hvad mennesker såvel som alle andre tænkende og civiliserede racer aldrig forstår.
Han forklarede at han ville betale Ao tilbage i mønter, hver og en af dem en beholder for hele verdener. For hele universer. Hver og en unikke og med sit eget liv. Befolket af enestående væsener og sjæle. Mulighederne i uendeligheden, både i smedens belønninger og det uendelige tidsrum hvor i disse mønter kunne betragtes, undersøges og manipuleres. Disse uendelige muligheder tiltalte Ao og han gav smeden gaven. Smeden gik til sin esse og varmede den. Varmede den mere og mere så temperaturen steg til en højde hvor stjerner ville misundes og højere endnu.
Til sidst var ilden blevet hvid og flydende.
Smeden tog sin bedste form og hældte i den; ædelguld. Denne legendariske substans, med ufattelige kræfter blev hældt i, allerede flydende var det som en flod af det pureste lys. Smeden varmede det op og hældte det i hans form og tog sin hammer.
Han løftede sin arm højt og smeden slog med al sin kraft på det flydende guld og slog den første mønt.

Intet er dog fastlagt endnu og alt står frit for. Målet med projektet er i første omgang at producere en kæmpe roman eller tre minde i løbet af 2013 så man skal vide at man gerne vil arbejde med dette projekt hvertfald året ud. Formålet med projektet er også et forsøg på at genoplive fantasy-genren som Dragonlance og Forgotten Realms opbyggede den. I de sidste par år har der i mine øjne manglet gode fantasy universer at skrive om og i. Endnu en del af projektet er at skabe denne verden og gøre den levende og lige så nuanceret som vor egen.

Håber det har interesse og i er velkommen til at skrive til mig med spørgsmål og jeg vil svare så godt jeg kan :)

8 år siden
8 år siden

Kan se jeg ikke gjorde det klart. Erfaring med rpg og D&D er ikke et krav. Alle fantasy-lovers er mere end velkomne og interesserede i det hele taget :-)

8 år siden
8 år siden

Hej igen!
Jeg kan ikke komme uden om min interesse for dette projekt, men jeg er for tiden i gang med alt for mange projekter selv, til at jeg vil være i stand til at være stabil forfatter/skribent på dette projekt. Dog elsker jeg world-building og stiller gerne hvad hjælp jeg end kan yde, til at opbygge verdenen og være med til at udvikle historien. :)

Mine erfaringer med at læse fantasy strækker sig fra Dragonlance til Wheel of Time, Sword of Truth og Kingkiller Chronicles. Derudover er jeg igang med et omfattende romanprojekt og et tabletop rollespil baseret på det univers som jeg har skabt til romanprojektet, samt jeg ind imellem skriver små noveller.

8 år siden
8 år siden

Jeg vil blot tilføje til dem, der tvivler på et sådan projekt, så er det gjort/klaret før, dog i en anden genre.

Steen Langstrup har skabt en ligende bog på engelsk, og har lavet et blogindlæg om det her;http://langstrup.c.../taking-a-chance/

så til alle jer, som tøver, så kan det lade sig gøre, men det kræver en, som tager kommandoen, som Steen gjorde her. Jeg har også lagt et link til debatten her på forfatter-chat og debat, som er en gruppe på facebook.

8 år siden
8 år siden

I skyggen af sadd er skam en Dansk bog. Nu oversat til engelsk. I øvrigt en fremragende bog.

Men det skal måske lige siges at den er skrevet af fire meget annerkendte og etablerede forfattere, der VAR etablerede inden de skrev i skyggen af Sadd.

-K

8 år siden

Besvar debattråd

Debatten Kollektivt fantasy-projekt part 2 er startet 16/02-2013 22:23 af Mick Hartmann (Atrox) og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

45Bibelen
9 timer, 17 minutter siden · Kåemer
122Dagens Vits
14 timer siden · Stenfisker
3779Dagens ord
1 dag, 16 timer siden · leviP
0Gensidig betalæsning - Roman
3 dage siden · Kafkaesque
3Ja ja, ser man det.
4 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
7 dage siden · dino
5Skal vi starte et skrive- fortællef...
8 dage siden · Mons1957
2jeg søger feedback
14 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
15 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
17 dage siden · hermanøv
2D ette er en drabet o
25 dage siden · dino
137Virus
25 dage siden · dino
138Hvad er du taknemmelig for i dag?
26 dage siden · Kafkaesque
1Mangler kritik
1 måned, 3 dage siden · Nicolas Jessen
3Drømmen om en drøm
1 måned, 4 dage siden · Savanti
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
1 måned, 5 dage siden · dino
456Kontraster
1 måned, 5 dage siden · Engbo

Ordet er frit

122Dagens Vits
14 timer siden · Stenfisker
456Kontraster
1 måned, 5 dage siden · Engbo
27Godt man ikke kan
1 måned, 27 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
2 måneder siden · Wernn
157Læserbreve
2 måneder, 4 dage siden · Savanti
4Dagens Dammark ,døde mink
2 måneder, 11 dage siden · Savanti
5Jalousi kontra .
2 måneder, 25 dage siden · Wernn
8Etik af begrænsninger for tekst
4 måneder, 1 dag siden · Emeli
17Down to Earth . Med zac efron.
4 måneder, 8 dage siden · Wernn
13Dagens anekdote
4 måneder, 21 dage siden · Prem
8Spansk
5 måneder, 24 dage siden · Savanti
4Hobbitten
6 måneder, 6 dage siden · Kafkaesque
18Komplimenter
6 måneder, 24 dage siden · Wernn
8Udødelige fortællinger
7 måneder, 5 dage siden · Engbo
3Droner
7 måneder, 6 dage siden · JohannesB
2Royalty
8 måneder, 16 dage siden · WeirdSpace
0Tillykke til dronningen
9 måneder, 10 dage siden · Savanti