Teknik og internet · Hvordan slår man en computer ihjel?

29 svar
Senest opdateret 7 år siden · 15 bruger(e) deltager
7 år siden

Er ved at rydde op og ud i mit liv, og nu står der så 3 pensionerede computere i et hjørne og generer mit nye, velordnede liv: 2 bærbare og en stationær. Og de er gamle og misvedligeholdte og ikke en klap værd, men de kan da tændes og køre og sikkert også fikses en smule op, hvis man ikke er krævende overhovedet. Men de var jo mine, og jeg vil egl gerne smide dem ud, men jeg kan jo ikke bare smide dem på losseren, når de reelt er fyldt med alt muligt gammelt lort, der kommer fra mig/leder tilbage til mig. Kan man slette alt på dem, så det virkelig aldrig kan findes igen, eller skal jeg drukne dem i badekarret i et tredobbelt teknikmord, inden jeg kører dem på genbrugspladsen? Eller hvad gør man lige?

7 år siden
7 år siden

Du kan formaterer den, selvom det er meget arbejde for så at smide dem ud.

Eller evt. hent CCleaner, den har en funktion under værktøjer, som hedder drevrens, der kan du vist vælge at slette alle dine data på dine drev. Har aldrig prøvet det, og det tager garanteret også lang tid.

Her kan du downloade programmet gratis, og det er sikkert!http://www.pirifor...ccleaner/download

Og så bare vælge den der hedder download.com, så burde den selv gå igang.

Håber det kan bruges.

7 år siden
7 år siden

Jamen, det vil jeg da sikkert prøve så.
Bare af nysgerrighed: Smider I andre bare jeres gamle computere ud med alle de oplysninger, der ligger på dem, eller hvad gør I?

7 år siden
7 år siden

Jeg har fire, jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med.

Knus
Vagn

7 år siden
7 år siden

Hmm. Gad vide, hvor mange der står rundt omkring og samler støv...?

7 år siden
7 år siden

Du kan tage harddisken ud og volde den i en skruestik eller med en spade. Eller måske med en ukrudtsbrænder?
Men det er måske en "mandeting?"
Men du kender dok en med noget godt grej?

7 år siden
7 år siden

Er enig med Dino. Det er ikke nok, at bare formattere. Det kan genskabes ret let. Harddiskene skal ud og smadres. Ukrudtsbrænder er nok bedst. Så er alt væk. Det er ikke engang nok med spaden.

Rolf

7 år siden
7 år siden

Hvis man trænger ind til selve skiverne, flår læsehovedet af og hakker skiverne i smadder med en spade, eller andet brutalt værktøj, så tror jeg nok den er der.
Det er godt gjort, at det skal være nødvendigt!

7 år siden
7 år siden
#8

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

7 år siden
7 år siden
#9

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

7 år siden
7 år siden

Spændende forslag - I bekræfter mig jo egentlig i den lidt udefinerbare fornemmelse, jeg egentlig allerede havde af, at det kræver sin mand (eller kvinde, vil jeg så lige tilføje) at myrde sådan én. Hmm... Det er lige til at få paranoia af...

7 år siden
7 år siden

Men så igen, jeg synes også man skal passe på ikke at blive for paranoid,.hvem skulle kører ud på losseren og samle en gammel ødelagt computer op, og prøve at gendanne gamle data?

7 år siden
7 år siden

Jeg ville bare smide dem ud.
Evt slette hardisken og tømme papirkurven hvis du er paranoid.
Min tese er, at hvis dem kan genskabe din hardisk, og ja det kan gøres, ønsker at vide hvad der ligger på din pc, så ved de det allerede. Google og FB registrere allerede alt hvad du laver. Teleselskabet ved også en hel del. Og det er ret let at hacke en pc hvis man har de rigtige resurser osv.
Kyl lortet ud. Big brother har allerede tager 6 kopier af den harddisk. Okay, det har han nok ikke, men så gider han nok heller ikke køre ud på lossepladsen for at hente din gamle pc.

Og hvad er det egentligt du er bange for de skal finde?
Mine billeder ligger på FB og Flixter, mine dokumenter ligger på dropbox og icloud, alt min datatrafik er registreret af google og teleselskabet og mine pengeoverførelser ligger i bankens system, hos skat og sikkert også hos PET.
Det eneste på mit system, der kunne være interessant er mine historie, og ønsker man dem, behøver man bare at spørger.
Jeg har faktisk skrevet dem for at nogen skal læse dem.

Hvis du virkelig vil, kan du også downloade nogle modbydelige virusser på dem. Bare hvis nogen skulle koble dem til en anden PC for at genskabe harddisken.

Men son Høeg siger. Hvem i alverden skulle gide det?

7 år siden
7 år siden

Mon ikke Hr og Fru hvermand kunne frygte for at en person kunne finde cpr nr og koder til netbank osv? Derfor er det så træls at skifte pc. Der er visse ting, der skal føres med over til den nye.
Mange river også kvitteringerne fra Netto itu, selvom der står "X" på 12 af 16 pladser til dankortnummeret.
I mit liv og arbejde kører jeg vel rundt med henved 20 logins og passwords, og nogle må jeg have stående i dokumenter for at huske dem.

Sandsynligvis sker der ikke noget ved at drøne pc'en ud, men vor irrationelle trang til sikkerhed kan jo kombineres med morskaben ved at smadre noget grej.

7 år siden
7 år siden

Koder og CPR numre ER et problem.
Men mange af identitetstyvene er langt mere interesseret i vores post end i vore gamle PCer. Og da står der også mange flere informationer i vores gamle post, som vi desværre, bare smider ud i papirskrald.
Specielt officielle breve fra stat og kommune har mange vitale oplysninger.

7 år siden
7 år siden

CCleaner er et godt valg men vill nok prøvehttp://eraser.heidi.ie/
Et lille værktøj der overskriver "tom plads" på din harddisk med op til 36 tilfældige liner med kode, der gør at intet kan hentes frem fra drevet igen.

Ellers kan du pille harddisken ud og smide resten på lossen.

7 år siden
7 år siden

Jeg har 2 tip..

1. Åbn hvad du kan indtil hardwaren - overhæld det med husholdningssprit. Det kortslutter hele lortet.
2. Jeg kan formatere pc'er eller guide dig igennem, hvis du selv har en Windows installationsdisk til at ligge - XP og opefter...

Også programmet Partition Manager, burde kunne klare en formattering af et drev...

7 år siden
7 år siden

Min computer er fyldt med bugs, hvilket bl.a. medfører at jeg ikke kan få lov til at oprette en ny debat her på pennen, som det fremgår af et andet indlæg.

Er der nogle af jer der kan henvise til en webside der kan rydte op rodet ? Jeg får fejlkode 432, 285, 264, 301 og en del mere, samt oplysningen at jeg ikke kan oprette forbindelse via FTP.

Jeg har xp som styresystem. Og jeg har intet imod at betale for rensningen, når blot hjælperen er valid.

7 år siden
7 år siden

Hej.

Lige et par ord om sikkerhed.

1. Alle data eller dele af data kan gendannes, hvis man er i besiddelse af harddisken.

2. CCcleaner er ikke tilnærmelsesvis nok. Det kræver en større teknisk forklaring, men tro mig: Software kan ikke slette data fra en HDD fuldstændigt.

Når det drejer sig om helt ordinære data fra en privat PC, er der grænser for hvor mange ressourcer en hacker vil bruge. Derfor vil det som udgangspunkt være nok at tage harddisken ud, smadre printpladen på bagsiden med en hammer (pas på øjnene!!!). Hvis printpladen ikke er blotlagt, vil det oftest være nok at knuse stikkene bag på.
For at kunne udlæse data fra en sådan lemlæstet HDD vil det være nødvendigt at gøre det i et særligt miljø, hvor der er støvfrit og med overtryk i rummet. Der er ikke ret mange der kan levere de forhold, og skal det gøres af et professionelt firma koster det ca. kr. 10.000,- for indlevering af mediet samt kr. 2.500,- pr. påbegyndt time. Den pris er der ikke nogen, der er villig til at betale for, med mindre dataindholdet er væsentligt mere værd.

Mit råd er: Knus harddisken fysisk og smid trygt skidtet på genbrugspladsen (Er du læge, advokat eller ligende bør dine forholdsregler nok strammes yderligere).

De bedste hilsner fra Falcon

7 år siden
7 år siden

Brænd den

7 år siden
7 år siden

Falcon, hvis data er overskrevet bare en gang, kan det ikke gendannes - i hvert fald ikke med nogen offentligt kendt metode.

7 år siden
7 år siden

Hej Vacca.

Det tager du fejl. Tro mig. Det kan nemt lade sig gøre med den rette software. For omkring $40 kan du købe den nødvendige software på nettet som kan gendanne ca. 80% af de data der ligge på en overskrevet HDD. Husk at HELE harddisken skal overskrives for at data er slettet. Det er ikke nok at formatere harddisken og geninstallere en frisk version af Windows.
Og selv om du formatterer og overskriver harddisken fem- seks gange kan sporene stadig hentes frem. Her kræves der blot at man investerer noget software, som er væsentligt mere bekosteligt.

De bedste hilsner fra Falcon

7 år siden
7 år siden

Jeg er trist over at min pc'er svigter mig nu. Den har faktisk været trofast i omkring 10 år, kun med en fordobling af diskkapaciteten på et tidspunkt. Det er en fastinstalleret pc'er med xp-proff som styresystem.

Men ligemeget hvor mange antivirus-angreb jeg foretager mig med nemt tilgængelige virusdræbere (aktuelt Avast og AVG), så er den blevet langsom og upålidelig.

Så nu sadler jeg helt om. Jeg er så gammel at jeg finder det absurd at ting som pc'ere kun kan holde omkring 5 år, men må acceptere realiteterne. Og jeg har ikke det store behov for de store kraftspring på nettet, så nu køber jeg en bærbar DUKA-pc'er, med abonnement. Jeg har prøvet et demoprodukt, hos det lokale Ældresagen-kontor og er rimeligt imponeret. Tidligere har jeg nævnt muligheden for at købe en MAC, men det er jeg gået bort fra, for levetiden er formentlig den samme som på en pc'er, hvorfor så betale mere end det dobbelte.

Jeg foretager købet over nettet i begyndelsen af uge 8, så hvis nogen føler trang til at kommentere og omgøre min beslutning, så vær hjerteligt velkomne iløbet af den kommende weekend.

Tak for snakken og kommentarende her, indtil da.

Bedste hilsener fra Kalle (og tak til Skønno for lån af debatstreng).

7 år siden
7 år siden

Gamle computere, der er trætte i det men stadig fungerer kan doneres til FAIR:http://www.fairdanmark.dk/en/
Det er et godt formål + at de installere nyt styresystem på computeren og dermed overskriver al gammel data.

Det ville jeg helt sikkert gøre, hvis jeg stod med en gammel maskine, der skulle ud af mit liv :)

7 år siden
7 år siden

#21 (Falcon Dove): Det tager du fejl. Tro mig. Det kan nemt lade sig gøre med den rette software. For omkring $40 kan du købe den nødvendige software på nettet som kan gendanne ca. 80% af de data der ligge på en overskrevet HDD.

Du er velkommen til at linke, men jeg tillader mig at tvivle på, at du kan finde et program, der rent faktisk kan gøre det (at mange sikkert hævder det er en anden sag). Du har ret i, at en formatering og Windows-installation ikke overskriver alt data, og de tilfælde kan man uden tvivl hente størstedelen af de slettede filer frem igen (også med gratisprogrammer).

7 år siden
7 år siden

Langsommelighed kan vist også skyldes registreringsdatabasen.
Det behøver ikke være virus.
På min er der noget software der efter sigende skulle holde styr på den.
Det er noget Norton'sk og hedder PC tools registry mechanic

Jeg kan tænke mig at der efter ti år, må være problemer i denne database. Jeg tror stort set at den opsamler alt hvad du har lavet på en eller anden måde.

7 år siden
7 år siden

#24 (Vacca foeda): Du er velkommen til at linke, men jeg tillader mig at tvivle på, at du kan finde et program, der rent faktisk kan gøre det (at mange sikkert hævder det er en anden sag). Du har ret i, at en formatering og Windows-installation ikke overskriver alt data, og de tilfælde kan man uden tvivl hente størstedelen af de slettede filer frem igen (også med gratisprogrammer).

Der er en grundig beskrivelse af problematikken påhttp://en.wikipedi...wiki/Data_erasure

Du kan evt. afprøve effektiviteten ved at smutte forbi den nærmeste politistation med en overskrevet HDD og råbe 'BØRNEPORNO'. Så skal du se hvilke tekniske mirakler der kan præsteres ;)

De bedste hilsner fra Falcon

7 år siden
7 år siden

Der findes også en interessant debat her:http://boards.stra...read.php?t=279022

7 år siden
7 år siden

#25 Dino, jeg er opmærksom på at registreringsdatabasen er en pligtopfyldende og fyldig Herre. Men ellers så er min pc'er inficeret, ingen tvivl om det. Udover den opkrævningsbug min svigersøn fik fjernet, så fortæller AVG-antivirusprogrammet mig at jeg har 8 orme der gnaver i mit system, vel at mærke 8 orme som AVG åbenbart ikke kunne fjerne. Og så er der alle de error-meddelelser jeg får på min dataforbindelse.

Så med mindre der er en frelsende sjæl der fortæller, at lige præcis détte fjerner alle genvordigheder, så bøjer jeg mig for overmagten af orme, da jeg ikke lige besidder en ormespisende muldvarp.

7 år siden
7 år siden

#26 (Falcon Dove): Der er en grundig beskrivelse af problematikken påhttp://en.wikipedi...wiki/Data_erasure

Du kan evt. afprøve effektiviteten ved at smutte forbi den nærmeste politistation med en overskrevet HDD og råbe 'BØRNEPORNO'. Så skal du se hvilke tekniske mirakler der kan præsteres ;)

De bedste hilsner fra Falcon


Citat fra Wikipedia-artiklen, du linker til:
"Data on floppy disks can sometimes be recovered by forensic analysis even after the disks have been overwritten once with zeros (or random zeros and ones). This is not the case with modern hard drives."

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvordan slår man en computer ihjel? er startet 16/07-2013 20:32 af Dorthea Vammen (Skønno) og er placeret under Teknik og internet.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

6Brug af kommentarer?
16 timer siden · Kafkaesque
2Efterlysning af serie
1 dag, 4 timer siden · Kåemer
474Kontraster
1 dag, 22 timer siden · Engbo
3918Dagens ord
4 dage siden · Engbo
6Skriveklub?
4 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
5 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
25 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 5 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 8 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 14 dage siden · Kåemer
0Inspirationsråd til at skrive digte
1 måned, 29 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 2 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
2 måneder, 3 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
2 måneder, 4 dage siden · Prem
2Navne
2 måneder, 5 dage siden · Engbo
94Dagens Had
2 måneder, 5 dage siden · Prem
74Ligheder
2 måneder, 6 dage siden · Prem
20Komplimenter
2 måneder, 7 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 7 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
2 måneder, 9 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
2 måneder, 10 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
2 måneder, 10 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
2 måneder, 10 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 13 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 16 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
2 måneder, 18 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
2 måneder, 19 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
2 måneder, 27 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
2 måneder, 29 dage siden · Aurelian
2opbygning
3 måneder siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
3 måneder, 1 dag siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
3 måneder, 2 dage siden · mlsj
7Kalle er død
3 måneder, 2 dage siden · Pia Hansen
68Bibelen
3 måneder, 3 dage siden · Engbo
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
3 måneder, 6 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
3 måneder, 6 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
3 måneder, 7 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
3 måneder, 8 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
3 måneder, 10 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
3 måneder, 12 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
3 måneder, 13 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
3 måneder, 13 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
3 måneder, 18 dage siden · dino

Teknik og internet

5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 13 dage siden · mlsj
1Skrive-software?
3 måneder, 29 dage siden · Anlou
10Noget teknisk
10 måneder, 7 dage siden · mariebeck
0Google Docs oversætter til engelsk!
1 år, 2 måneder siden · Tryggevælde
0Opdateringer og Google Chrome.
1 år, 3 måneder siden · MollyTrine
11El-biler
1 år, 5 måneder siden · dino
6Er E-sport sport?
1 år, 5 måneder siden · dino
0Internet
1 år, 7 måneder siden · Savanti
0Min pc nægter mig adgang til Facebo...
1 år, 8 måneder siden · sofiesverden
1Super-søger søges
1 år, 11 måneder siden · Kattegat
4Google docs ?
2 år siden · Marver
2ITunes
3 år siden · dino
4Er der nogen der ved
4 år siden · MollyTrine
3Evernote
5 år siden · Nesnerøs
38Mac-computer ctr Windows ?
5 år siden · Robert Kallehav...
4garanti
5 år siden · dino
6emailkonto ?
5 år siden · Robert Kallehav...
1Hvordan Redigere Man I Publiceret T...
5 år siden · Mikala
9Har I hentet windows 10?
5 år siden · dino
8Gratis viruskiller
6 år siden · SimonSaiz
3Hjælp til forside
6 år siden · Fink
0Office 365
6 år siden · Alicha
4Cookies
6 år siden · Kåemer
15Scrivener
6 år siden · jsviborg
18Hvad arbejder indadvendte med?
6 år siden · sofiesverden
4Forside-billede driller (e-bog)
6 år siden · Mivse
10USB
6 år siden · Kåemer
10forside e-bog
7 år siden · Mons1957
6Teknisk værktøj til at arbejde med ...
7 år siden · dino
4Cookies
7 år siden · Kåemer
2systemgendannelse ?
7 år siden · Grosvenor
1ny computer
7 år siden · Mons1957
29Hvordan slår man en computer ihjel?
7 år siden · Vacca foeda
10automatisk indrykning
7 år siden · Anne Christine ...
6google contra internet expl.
7 år siden · Maxx
10hjælp min hotmail er blevet hacket
7 år siden · Skønno
2Forside til bog.
8 år siden · Maria Louise J
8Google Driverless Car til blinde
8 år siden · Connalie