Familie, børn og parforhold · At blive misforstået

18 svar
Senest opdateret 5 år siden · 7 bruger(e) deltager
7 år siden

Har I nogen sinde prøvet at blive misforstået? Sådan godt og grundigt. At være i en situation som man ikke kan komme ud af, en situation som kun kan mistolkes til ulempe for en selv, uden mulighed for at handle eller forklare?

Hvis ja, hvad gjorde du? Lykkedes det at overbevise om uskyld? At få den anden til at tro og stole på sandheden?

7 år siden
7 år siden

Lad vær med at forklar dig, de tænker alligevel hvad de vil, slap du af ,du ved hvad du selv står for, hvil i dig selv, og lad dem skabe historie.Du behøver ikke dem for at leve dit liv, tit er det en enkelt der støber kuglerne, og de andre er medløbere. Knus Fink

7 år siden
7 år siden

Misforståelser kan nok bero på flere ting.
Folk som ikke kender en rigtigt, og derfor ikke er på bølgelængde, så de kan forstå det rigtigt.
Eller de kan have negative tanker om en, så de er bias'ed til at tænke dårligt om en, næsten uanset, hvad man gør.

Svært er det, når samtalen eller mødet afbrydes, så man ikke får en chance for at rette skuden op. Hvis altså den overhovedet skal rettes op, som Fink klogt foreslår, at man ikke altid behøver at gøre.

Men hvis personen betyder noget, og man mødes igen, kan man jo sige: "Igår kom jeg til at udtrykke mig på en måde, der måske blev misforstået. - - - Jeg fik sagt tingene på en uheldig måde - -"
Det ligner en undskyldning, og det er ikke altid at man synes, at man skylder noget som helst. Det må du tage stilling til. Hvor kære er de mennesker, der misforstod dig? Det skal man nok kunne svare på.

7 år siden
7 år siden

Mens jeg kørte tur med et barnebarn i barnevognen, snakkede jeg ofte med en dame, når hun var i haven. Vi havde nogle gode samtaler om dagligliv, familie mv. En da jeg som sædvanlig hilste på med en bemærkning, svarede hun mig ikke. Hun lod som om jeg ikke eksisterede. Det var slut med de samtaler. Jeg grundede længe over, hvad der var sket. En dag kom jeg i tanker om, hvad misforståelsen kunne være. Hun lå på knæ og lugede, og jeg bemærkede, at det da ser godt ud når kvinder kommer på knæ. Jeg mente det fromme udtryk; men nu kom jeg i tanker om, at hun havde opfattet det, som en ros til numsen i vejret. - noget frækt.

Men den kolde mur blev altså stående. Så trist. Engbo

7 år siden
7 år siden

Alle har vist prøvet at blive misforstået, og sker det må man jo prøve at forklare, men sommetider skyldes det at man er ramlet ind i nogle fordomme, og da er der ikke andet at gøre end at lade sagen ligge og gå videre. Er det et menneske man ellers har sat pris, på kan det være hårdt, men det afslører måske nogle sider af et forhold, som man ikke tidligere har været opmærksom på. Så må man håbe, at tiden vil få misforståelserne til at gå i opløsning af sig selv, og ellers er du så bare blevet en erfaring rigere.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Vi har nok alle prøvet at blive misforsået fra tid til anden, nogen mere end andre. Det kan jo ikke undgås, vores kommunikation er jo ikke altid entydig. Ja, man må prøve at forklare som Kåemer siger i sidste indlæg. og det er rigtigt, det kan skyldes fordomme.
I det hele taget synes jeg også, at den, der misforstår, har et ansvar. Jeg finder det tåbeligt som i det tilfælde Engbo fortæller om, bare at være en kold mur og ikke sige lige ud, hvad man er blevet stødt over. Der er også dem, der ikke vil høre på forklaringen fra dem, som de har misforsået, men bare afbryder og holder fast ved deres bitterhed.
Det siger næsten sig selv, at i sådanne tilfælde kan en misforståelse ikke udredes og så er der ikke meget at gøre ved det. Det viser så også, at begge parter har et ansvar.

7 år siden
7 år siden

Vi kender situationen:

"Jamen - lad mig forklare!"
"Der er ikke noget at forklare!"

Den sidste har malet sig op i et hjørne, hvor man ikke vil lytte. For man elsker sin fornærmelse og ønsker at forblive der.

7 år siden
7 år siden

Engbo - det er rigtig kedeligt. Hun må have været enormt forfængelig omkring sin seksualitet.
Hun skulle da bare have grinet og svaret igen.
Men hun er nok blevet flov over sig selv. At hun har ladet sig udstille på en så udfordrende måde.
Er det virkelig så slemt?
Regn falder fra skyerne
Sten falder til jorden
fuglene flyver højt
og mænd kigger på damernes bagdele.
Halvdelen af de kvinder, man møder på sin vej, har nu engang ryggen til!

Men jeg tror nu også, at når man taler om "kvinder på knæ" - så tænker nok kun få på fromhed og bøn.
Men når hun nu er så sart - så glem hende igen.

7 år siden
7 år siden

Tak for trøstende ord, dino. Men det er svært at glemme. En god historie skulle jo helst have en god ende. - salig slutning ...Engbo

7 år siden
7 år siden

Tak for forslagene og historierne ...

Har I set den 'Halløj på badehotellet' hvor Mr. Fawlty ender i en situation med en ung dame på et værelse, hvor han skal prøve kontakten om den virker, og så får han istedet fat i den unge dames brystvorte, og lige i det - kommer hans kone ind!

Det er sådan en situation jeg tænker på - hvordan får man den anden til at fatte at det var en misforståelse???

Flere forslag udbedes ...

7 år siden
7 år siden

Indtil videre har du kun ansvar for dine egne handlinger, det andre foretager sig står for egen regning. Så har vedkommende et forklaringsproblem, ikke dig. Fink

7 år siden
7 år siden

Når du selv nævner sådan et eksempel fra Fawlty Towers, kan du nok trods alt også selv trække lidt på smilebåndet?! - Selvom det var slemt, da situationen opstod.
Der er nok ikke andet at gøre end at sige "fandens osse!" og komme videre.

7 år siden
5 år siden

#3 (Engbo): Mens jeg kørte tur med et barnebarn i barnevognen, snakkede jeg ofte med en dame, når hun var i haven. Vi havde nogle gode samtaler om dagligliv, familie mv. En da jeg som sædvanlig hilste på med en bemærkning, svarede hun mig ikke. Hun lod som om jeg ikke eksisterede. Det var slut med de samtaler. Jeg grundede længe over, hvad der var sket. En dag kom jeg i tanker om, hvad misforståelsen kunne være. Hun lå på knæ og lugede, og jeg bemærkede, at det da ser godt ud når kvinder kommer på knæ. Jeg mente det fromme udtryk; men nu kom jeg i tanker om, at hun havde opfattet det, som en ros til numsen i vejret. - noget frækt.

Men den kolde mur blev altså stående. Så trist. EngboDette er nok ikke et digt du skrevet, men mere et svar til debat tråden. ?

For mig er det et digt, Et smukt et! :-)

5 år siden
5 år siden
#13 Engbo

Tak smukkehjerte.
Det må jeg tilstå, jeg ikke selv har tænkt på. Lige som du og andre her sværmer jeg meget for digte - det poetiske.

Jeg har tidligere her nævnt den engelske film De Døde Poeters Klub. Den hvor en lærer ved studieårets begyndelse siger til eleverne. "Det er godt med historie, matematik osv helt nødvendige ting. Men formålet med et hele, det er poesien."

Jeg ved ikke om jeg er enig med ham; men det er i hvert fald en udfordring. Det var i øvrigt en tragisk film, så jeg holder på den genopstandne: De levende poeters klub. - hjertesproget ...

5 år siden
5 år siden

UPS! Må altså lige korrigere: Døde Poeters Klub er en amerikansk film. Men du tror måske ikke, at der findes nogen gode amerikanske film, Engbo? ;-)

5 år siden
5 år siden
#15 Engbo

Tak Mons 1957.
Det er da på tide det bliver rettet, da jeg både i skrift og snak har brugt "den engelske film .." mange gange.
Men nu da smukke hjerte har inspireret mig til at drage den frem, så kunne du da også skrive din mening om den.

Det er jo kun en lille detalje, jeg har draget frem. Handlingen udfordrer jo så meget andet.
...Venligst Engbo

5 år siden
5 år siden

Døde Poeters Klub var bestemt en bevægende film - tragisk, ja, men alligevel med en håbefuld slutscene. I mine øjne handler den om at gøre sig fri i forblændet autoritetstro.

Når man nu i tråden har fået trukket Fawlty Towers frem, så er Basil et stjerneeksempel på en type, der tror det værste om andre og ikke vil lade sig korrigere, når han har misforstået situationen.

5 år siden
5 år siden
#17 Engbo

Men du tror måske ikke, at der findes nogen gode amerikanske film, Engbo? ;-)

Når du spørger Mons, så jo, der findes masser af gode amerikanske film. Jeg han da bare nævne Vredens Druer, Mus og Mænd, Jordens salt, Borte med blæsten, Perlen. Jordens Salt , Her fra til Evigheden og Broen over Floden Kwai. De sidste er faktisk lavet uden om de store selskaber.
Under kommunisthetzen blev mange, bare de havde et humanistisk eller demokratisk sindelag, udrenset som kommunister.
De fleste film i den "legale" filmindustri var til gengæld så dårlige og intetsigende i den periode. De gode instruktører og skuespillere blev da også godkendt igen og man undskyldte og gav dem æresoprejsning.
DR TV har gengivet BBC (tror jeg nok) fra den periode. Jeg er ikke anti amerikansk; men holder på at det amerikanske, danske, russiske, arabiske folk skal stå sammen samarbejde i stedet for at lade sig led af spekulanter og banditter.
Fred og udvikling og hermed også kultur, litteratur er gode våben mod det mål.

5 år siden
5 år siden

Jaaa, Broen over Floden Kwai er vist en engelsk-amerikansk co-procuktion - instruktøren David Lean er en af engelsk films store koryfæer, og skuespillerne er bristiske stjerner som Alec Guiness og Jack Hawkins - ja, ok manuskriptet er af Carl Foreman, som ganske rigtig var en af de blacklistede i Hollywood under McCarthy-tiden, og en enkelt amerikansk stjerne foran kameraet er der da, William Holden. Så om man skal kalde den amerikansk eller engelsk? Hmm, det bliver vist lidt spidsfindigt.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten At blive misforstået er startet 21/07-2013 23:27 af Sophie S. Lampert (Vicky) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

60Lykken
1 time, 25 minutter siden · Fink
56Forbyde kritik?
3 timer, 47 minutter siden · Engbo
1Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
10 timer, 13 minutter siden · L. K. Hatwig
3435Dagens ord
1 dag, 11 timer siden · Prem
185Den frie verdens leder
2 dage, 23 timer siden · Wernn
0Tips og tricks til skriveprocessen
4 dage siden · Morpheus
12Dagens anekdote
5 dage siden · Prem
0Soul & neosoul - musikinspiration
5 dage siden · Prem
54Ligheder
7 dage siden · Engbo
428Kontraster
8 dage siden · Engbo
2Det primitive holdbare.
8 dage siden · Prem
10Noget teknisk
11 dage siden · Kafkaesque
14Forstyrrende elementer i læsning
12 dage siden · maryanna
18Komplimenter
12 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
13 dage siden · Savanti
122Virus
14 dage siden · dino
10Råd søges om tid til at skrive
15 dage siden · Prem
3Lidt snak om Fyldepennen
15 dage siden · Prem
0Kringsat
18 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
24 dage siden · Engbo
3Droner
25 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
1 måned, 2 dage siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
1 måned, 21 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
1 måned, 23 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
1 måned, 25 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
2 måneder siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
2 måneder, 3 dage siden · Kafkaesque
2Royalty
2 måneder, 5 dage siden · WeirdSpace
1Er glad for at....
2 måneder, 6 dage siden · Eddie

Familie, børn og parforhold

2Det primitive holdbare.
8 dage siden · Prem
16Køn
9 måneder, 8 dage siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
9 måneder, 18 dage siden · dino
6Jalousi
10 måneder, 6 dage siden · dino
6Samtykke
11 måneder, 17 dage siden · dino
21Porno
1 år, 3 måneder siden · Kåemer
6Homofobi
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
2 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
2 år siden · Kåemer
56Utroskab
2 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
2 år siden · Morpho
15Overgreb
2 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
2 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
3 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
3 år siden · Anita A
8Blotter
3 år siden · Kåemer
8Overgreb
3 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
4 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
4 år siden · Kåemer
15Monogami
4 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
4 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
4 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
4 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
5 år siden · mejsen
6En ubærlig tanke!
5 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
5 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
5 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
5 år siden · Charly
12Gamle lege.
5 år siden · Babyangel85