Familie, børn og parforhold · Partner i et minefelt ang. delebarn

12 svar
Senest opdateret 7 år siden · 5 bruger(e) deltager
7 år siden

Hej alle I kloge mennesker.

Jeg er i kommet i et minefelt ang. min kærestes særbarn på 3 år. Så giver jer lige et hurtigt indblik i hvordan landet ligger og hvad historien er bag kort fortalt, og så upartisk som muligt. personerne bliver nævnt ved deres tilhørsforhold til barnet.

F=far FF=farfar M=mor T=farfars kone NK=ny kæreste/mig NKM= min mor FS=Faster

M og F var ikke enige om at få barnet, M løg omkring P-pilleindtagning, blev gravid og nægtede abort. F forlader M i starten af graviditeten, men finder sammen med M igen inden fødslen og flytter sammen med M 3 månder efter fødslen, efter pres fra FF og FM, om at tage ansvar.

Barnet bliver født F vil gerne have faderskabstest, M bliver vred og påstår at barnet vil blive udsat for store smerter ved sådan en test, når det er så lille.(Der skal tages en hel blodåre ud af den lille krop for at der er nok til en test.- hendes agument for ikke at der skal tages faderskabstest. ikke den selvvanlige med at han ikke stoler på hende. nop.)

F forlader M igen da barnet er 8 måneder. Har samværd med barnet hveranden weekend, og står for alle udgifterne til transporten frem og tilbage mellem bostederne, samt fortager rejserne.

F finder sammen med NK da barnet er 1,5 år, og flytter sammen med NK da barnet er 1,8 år. Barnet er på weekend hveranden weekend.

Barnet har svært ved at sove, vågner flere gange i løbet af natten grædende. Der bliver købt en vågelampe, men det hjælper ikke. Barnet spiser helst ikke hvis NKM eller NK giver det mad eller til sidst var tilstede ved måltiderne.
Barnet begynder at blive selvskadende og nægter at tale.
F har svært ved at sætte grænser, være konsekvent, og lader barnet styrer weekenderne, da det ikke hører efter. barnet er her 2-2½ år. F's familie er glade for barnet og vil meget gerne se F når han har barnet.

F tager fat i vuggestuen og får bekræftet at barnet har en snert af selvskadende adfærd, samt det heller ikke sover igennem om natten hos M.
F kontakter børns vilkår, samt åben anonym rådgivning hos familiecenteret, for at få råd om hvordan han skal takle disse problemer og hjælpe barnet. F og M kan ikke kommunikere. M nægter at informere om barnets hverdag, og overser totalt F ved afhentning/aflevering af barnet ved samværdsweekenderne.

F tager den beslutning at indstille samværdet med barnet på ubestemt tid, efter at rådene fra de professionelle ikke har virket overhovedet, men at barnets adfærd forværes.
M er under forløbet usamarbejdsvillig og giver F skylden for barnets opførelse fra start til slut.

F giver FF, T og FS besked om at han har instillet samværet med barnet, for at det skal få en stabil hverdag og ikke være fanget i sine forælders manglene evne til at samarbejde.

FF, T og FS siger de er inforstået med at barnet skal have fred, men sender fødselsdagsgaver til det, og invitere det til julehyggebageweekend hos FS og hendes børn. F er IKKE inviteret, da han ikke har barnet længere, derimod er M inviteret med også.

Her er det så at jeg bliver flint fløjtende rasende, da barnet har brug for ikke at have kontakt til farens side af familie på nuværende tidspunkt. Det er har de rådgivere barnets far og jeg har snakket med givet klart udtryk for.
Faren er dybt fustreret over at hans familie fravælger ham tilfordel for barnet, og at hans beslutning om at give det ro og fred indtil det bliver større og selv kan give udtryk for om det ønsker kontakt bliver skubbet tilside.

Derudover er kontakten til farens familie næsten ikke eksisterene. De har sjældent tid til at vi kikker forbi eller til at komme på besøg. hvor de før altid havde tid når han havde sit barn på weekend og blev lettere fornærmede over at vi ikke kom på besøg.

Jeg er personligt rasende over det forløb der er sket, men hvad skal jeg gøre og er jeg helt galt på den når jeg syntes de svigter min kæreste?

Har virkelig brug for jeres råd og vejledning.

7 år siden
7 år siden

Jeg forstår godt din harme.
Som jeg ser det er der kun to muligheder for F. Enten sætter han sig ned med sin familie og siger rådt for usødet hvordan han har det (det er vigtigt det kommer fra ham og ikke dig). Eller han accepterer at hans familie synes at et barnebarn er vigtigere end sønnen selv og trækker sig (og fokuserer på hvad han har: dig og muligvis din familie).

Det kan være at "option one" vil kunne løse konflikten (få dem til at indse hvor meget de sårer F og at de risikerer at skade barnet med at vedligeholde kontakten), men det kan også være at det bare bliver ét stort skænderi. På den anden side, så synes jeg det er værd at prøve.
Derefter, hvis det ikke virker, bliver man nødt til at sætte grænser (ved selv at "cutte" kontakten til familien) for at det ikke ender med at ødelægge én. Hvis man bruger følelsesmæssig energi på at tænke på det hele tiden, så vader man rundt i et stort åbent sår, der risikerer at tage fokus væk fra alt andet (og i worst case scenario også jeres forhold).

(Angående barnet i det tilfælde at Fs familie ikke vil lytte og stadig holder kontakt, så kan man kun håbe at det ikke har samme effekt på barnet - f.eks. ved at det ikke er lige så tit de ses (som de hveranden weekend det var med faren) og at der ikke er de samme spændinger mellem parterne, som der var mellem F og M.)

7 år siden
7 år siden

Jeg tror godt man kan tage en dna test ned spyt, jeg tror ikke blod er nødvendig . Problemet med f- forældre er at de inden han fik, det barn heller ikke havde respekt for deres søn og hans liv, så det bliver ved til F- sætter dem stolen for døren. M og F må have været enig i beslutningen om ro omkring det barn. Ellers er løsningen at F- har barnet på fuld tid. Men det virker som om at F er svag .Et barn på over 2 pr skal ikke diregerer hverdagen hos jer, han er den voksne og han skal sætte grænser, det er derfor alle kan trække ham rundt i manegen. Fink

7 år siden
7 år siden

Hej Wyrdling og Fink. Tak for jeres svar, og undskyld jeg først svare nu.

Min partner har læst jeres indlæg, og har taget meget af det I har skrevet til sig, og er blevet bedre til at sætte grænser for hvad han vil finde sig i. Så I skal have rigtig mange tak for jeres svar.

~ Constance

7 år siden
7 år siden

Uha, noget at et dilemma. For tiden tikker for sådan et barn! Det SKAL finde selvtillid til at leve blandt sine voksne og finde sig selv. Det skal hurtigt lære hvem det er. Og til hvem det hører.
Så ro omkring barnet lyder som noget meget vigtigt.
F's forældre har vist nogle firkantede forventninger til deres rolle som bedsteforældre. Og har stor tro på deres egen gavnlige indflydelse på barnet.
De synes meget skuffede over at deres barnebarn "tages fra dem."
Og de kan måske ikke forstå at der overhovedet kan tænkes grunde til at de ikke må se deres barnebarn. "Barnets tarv?" - "Det er da at være hos os - hos Farmor og Farfar." Og de tænker måske at går tingene sådan, så får de ingen andre børnebørn, måske. (Med mindre det konkret ikke er sådan fat.)

Nu er der et problem mere: Når F ikke ønskede barnet og har krævet faderskabssag - så står han måske lidt i "bad standing" i andres øjne. Og han vil have svært ved at fremstå som en ærlig advokat for barnet i andres øjne. Selvom han måske har ret i sin vurdering her. M kan hele tiden slynge imod F at han jo ikke ønskede barnet og ikke ville indrømme at være far.

Og andre kan tænke at når F har forsøgt at fraskrive sig faderskabet, så ligner hans holdning til ro omkring barnet (fuld tid hos moderen) et kamouffleret ønske om bare at blive fri for barnet og besværet omkring det.

Det er svært, når F faktisk er god og ansvarlig når han har barnet og synd for "stedmoderen" at hun ikke rigtig kan trænge igennem barnets frygt og mishag imod fremmede, når hun kun vil det bedste.
Og synd for F og hans nye kæreste at bedsteforældrene ser dem som dårlige plejere for deres barnebarn.

Nu hvor barnet er hos sin mor, må man håbe at det kan trives.
Der står mere på spil end blot familiemæssige relationer. Barnets personlighedsudvikling kan trues og det er alvorligt. Hvis M gerne vil have barnet selv på fuld tid, så må det vel være sådan. Desværre kan hun hele tiden forklare barnets vantrivsel med den dårlige indflydelse fra F.
Det er meget trist for jer. Også for dig!

Der er ikke principielt noget galt med at ville have dokumenteret hvem der er far. Især ikke hvis der KUNNE være en ukendt genetisk far i kulissen der så render fra SIT ansvar.
Men - - -! Hvis man har haft en elskerinde i en tid, så ved man jo godt at man er faderen! Det er ikke god tone straks at mistænke damen for at have haft andre. Med mindre man VED at det er tilfældet.

Det hele synes at have fået en dårlig start, og der er kastanjer der skal rages ud af ilden for alle parter, ser det ud til.
Men barnet er vigtigst. Det er den eneste part der er uskyldig og den eneste der VIRKELIG har noget at tabe.
De voksne må klare deres problemer hen ad vejen.
Har I prøvet at invitere bedsteforældrene til en gang frikadeller og kartoffelmos hos jer? Ville de sige nej tak? For så er de selv ude om det. Kan man ikke tage imod en fremstrakt hånd, sidder man med skammen selv.

Bedste ønsker.

7 år siden
7 år siden

Hej dino.

Tak for dit svar, og ja der er meget der skal rages ud af ilden. Desværre er det lidt som at prøve at overtale vinden til at blæse fra en anden retning, at tale med hans familie. De siger ja, ja. og forsætter i samme retning alligevel.

~ Constance

7 år siden
7 år siden

Nu, hvor barnet er anbragt hos moderen, og faderen frivilligt og efter råd fra eksperter har stillet sin samkvemsret på standby, kan jeg ikke se hvad I kan gøre mere.
Men jeg synes at I skal invitere dine svigerforældre. Siger de nej tak, så er tiden kommet hvor I kan vaske jeres hænder og melde hus forbi.

Så er sagen i andres hænder.

Mvh. Dino.

7 år siden
7 år siden

Lyt til Dino - han er et klogt menneske.

Tænk på barnet - og hold fred.

F må gøre hvad han kan for barnet - ellers mister han det pga sin manglende kontakt. Har rådgivningen tænkt på dette? Hvad kan så lille et barn gøre af selvskade???

Barnet skal have én base, og længere perioder hvert sted - skiftende opholdsteder er frygteligt. Der skal RO på.

F's familie skal bakke ham op - og holde sig fra at skabe stridigheder ved at invitere barnets M (sikke noget! både over for dig og din kæreste).

Du og din kæreste: vær gode ved hinanden og bak hinanden op. Svigerforældre og forældre samt andre er ikke den nærmeste familie - det er kæresten (og barnet selvfølgelig)

Held og lykke

kh Sophie

7 år siden
7 år siden

Hej Sophie

Jeg lytter skam til dino, og alle andre der kommer med indput til det her. For jeg føler virkelig jeg står i et minefelt, hvor hvert skridt kan få det hele til at eksplodere.

Om F kan miste barnet pga manglede kontakt, er rent ud sagt ikke det vigtigste, det vigtigste er barnet - og hvis det har det bedre uden kontakt til sin far, så må F acceptere dette, uanset hvor ondt det gør. (jeg prøver at være objektiv så meget som muligt for at kunne støtte min kæreste mest muligt, og se hvad der er best for barnet.)

Barnet viste ingen tegn på at være "glad" for sin far. Det satte sig ofte med ryggen til ham, når han sad på gulvet for at lege sammen med det. Det smed ting efter ham, (gerne duplo-klodser, eller bolde.) det slog og sparkede ham også ofte. en gang overværede jeg at det udvalgte et mindre plastikdyr, tog det i hånden og løb hen til sin far, der sad på gulvet og slog ham i ansigtet med plastikdyret. (han var øm på den ene kind/kæbe resten af weekenden). Barnet smuttede derefter væk fra ham, men jeg stoppede det inden det nåede ind på værelset og gemme sig. og fortalte det man ikke måtte slå. Det grinte bare under hele scenen.
Han fik også meget ofte smidt betegnelserne: dum far og grim mand. i hovedet. (ved godt det måske er noget dets mor kalder F, men derfor sårer det F alligevel.)

En ting står stadig meget klar i min hukommelse:
Det sad på gulvet og legede med to plastikdyr, en isbjørn og en tilhørende unge. Den store isbjørn blev væltet, hvorefter barnet bankede den med ungen, mens den sagde: "dum far, dum far, dum far, dum dum dum. dø, dø, dø." - dette fortsatte bare skiftevist mellem "dum far" og "dø", og da jeg spurgte hvorfor at den store isbjørn dog skulle dø, kikkede barnet på mig og svarede mens den slog den store isbjørn "Dum far."

Så spørgsmålet er om barnet har brug for/ godt af kontakten til sin far, og hvis man skal se på farens behov, om han har brug for kontakten til barnet, når det opfører sig sådan, når vi ikke kan få det til at ændre den opførelse, (vi har prøvet.)

Du spørger hvad sådan et barn kan gøre af selvskade, og det kan gøre rigtig meget. Jeg har overværet og stoppet følgende ting:
- at barnet har siddet med et rat til en legetøjstraktor, og prikket (nærmere stikke.) sig selv i maven med den spidse ende, så der kom røde mærker der var ømme et par timer der efter.
- at barnet har stået ved en lænestol af tiktræ og gentagende gange slået hoften ind i armlænet, mens det sagde det gjorte ondt og græd. Men det blev ved indtil jeg løftede det op. - det var ikke nok at kalde på det.
- Det har siddet og banket baghovedet ind i vægen, når det var vågnet og sad i sin seng om natten. og ikke stoppet før jeg tog det op og sad med det til det igen var faldet i søvn.
- det har slået hovedet gentagende gange op i et marmorsofabord, ved at ligge på hænder og knæ inden under det. Der måtte jeg hive det ud der fra, mens det fik et "hysteriksanfald" - slog med arme og ben, vred sig og skreg.

Det er rigtig væmmeligt at stå med, for barnet er desværre så lille at det ikke kan formulere hvad der er galt, så man kan ikke andet end prøve at forhindre det i at skade sig selv.

Håber det besvarede dit spørgmål omkring selvskade. :-)

Tak for de råd du giver, alt hjælper til at finde den rette løsning. :-)

~ Constance

7 år siden
7 år siden

Kære dog - det er rigtig uhyggeligt det du fortæller og kræver mere hjælp end jeg lige kan give - det lyder for mig mere som proff. psykolog hjælp der skal til - eller Lola Jensen - der er noget helt, helt galt her, og hvor det kommer fra er meget svært at vide, og der skal heller ikke gættes om det. En ting er sikkert - barnet har det ikke godt og skal have hjælp.
Og du skal passe på dig selv, husk det.

knus Sophie

7 år siden
7 år siden

Kan være at barnet slår sig fordi det skal have respons på sig selv.
Hvis det ikke føler at de voksne omkring giver denne respons, må barnet søge den selv.
Jeg skal ikke kloge mig eller male fanden på væggen, men risikoen for udvikling af autisme er tilstede.
Problemet skal løses nu!

Bedste ønsker.

7 år siden
7 år siden

Hej Sophie og dino.

Der er noget galt, men det er så svært at gøre noget som weekendforældre, for ofte føler man at "myndighederne" blot mener man er på "hævntogt" mod den anden forældre. Så nu håber vi bare at barnet har det bedre nu, og hvis ikke, så har myndighederne måske lettere ved at gribe ind og give barnet den hjælp der er behov for. For moren kan ikke længere give samværdsweekenderne skylden for adfæren, men jeg håber det går bedre nu med barnet. Desværre har faren jo bare et psykisksår efter dette, og hans families manglende opbakning, så vare det nok desværre længe inden det healer. Så jeg beder til at barnet har det bedre, så det ikke var "forgæves" at stoppe samværet.

Og ja, der er risiko for at barnet udvikler psykiske "handicap." håber det ikke.

~ Constance

7 år siden
7 år siden

Held og lykke til alle
- håber I får familiens opbakning
knus

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Partner i et minefelt ang. delebarn er startet 04/12-2013 10:38 af Constance C. Meincke (Constance) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

33Bibelen
7 timer, 40 minutter siden · Engbo
0Gensidig betalæsning - Roman
10 timer, 27 minutter siden · Kafkaesque
3Ja ja, ser man det.
1 dag, 12 timer siden · dino
3775Dagens ord
3 dage siden · Engbo
3Betalæsere søges til fantasy roman
4 dage siden · dino
5Skal vi starte et skrive- fortællef...
5 dage siden · Mons1957
2jeg søger feedback
11 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
12 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
14 dage siden · hermanøv
2D ette er en drabet o
22 dage siden · dino
137Virus
22 dage siden · dino
138Hvad er du taknemmelig for i dag?
23 dage siden · Kafkaesque
118Dagens Vits
29 dage siden · Anlou
1Mangler kritik
1 måned siden · Nicolas Jessen
3Drømmen om en drøm
1 måned, 1 dag siden · Savanti
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
1 måned, 2 dage siden · dino
456Kontraster
1 måned, 2 dage siden · Engbo
4Sparring på krimi-roman
1 måned, 2 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
1 måned, 8 dage siden · Wernn
34Dagens Had
1 måned, 8 dage siden · Gabi1322
20Hvad hedder det modsatte
1 måned, 10 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
1 måned, 12 dage siden · Michael But
51Skrivegruppe søges - København og o...
1 måned, 23 dage siden · SS Wensley
27Godt man ikke kan
1 måned, 24 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
1 måned, 27 dage siden · Wernn
63Ligheder
2 måneder siden · smukkehjerte
33Din dag.
2 måneder siden · smukkehjerte
157Læserbreve
2 måneder, 1 dag siden · Savanti
4Dagens Dammark ,døde mink
2 måneder, 8 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
2 måneder, 10 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
2 måneder, 13 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
2 måneder, 16 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
2 måneder, 19 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
2 måneder, 21 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
2 måneder, 22 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
2 måneder, 22 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
2 måneder, 26 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
3 måneder, 1 dag siden · Wernn
8Meddelelse
3 måneder, 2 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
3 måneder, 28 dage siden · Emeli
11Metwo-two
4 måneder, 4 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
4 måneder, 5 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
4 måneder, 9 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
4 måneder, 10 dage siden · Wernn
11668
4 måneder, 10 dage siden · Wernn
26JULEN
4 måneder, 16 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
4 måneder, 17 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
4 måneder, 18 dage siden · Prem
11Hvem er du?
4 måneder, 18 dage siden · Prem
13Dagens anekdote
4 måneder, 18 dage siden · Prem
64Lykken
4 måneder, 19 dage siden · Prem

Familie, børn og parforhold

7Arbejde og bil
2 måneder, 10 dage siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
5 måneder, 15 dage siden · Fink
16Køn
1 år, 3 måneder siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
1 år, 3 måneder siden · dino
6Jalousi
1 år, 4 måneder siden · dino
6Samtykke
1 år, 5 måneder siden · dino
21Porno
1 år, 9 måneder siden · Kåemer
6Homofobi
2 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
2 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
2 år siden · Kåemer
56Utroskab
2 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
3 år siden · Morpho
15Overgreb
3 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
3 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
3 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
3 år siden · Anita A
8Blotter
3 år siden · Kåemer
8Overgreb
4 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
4 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
4 år siden · Kåemer
15Monogami
4 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
5 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
5 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
5 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
5 år siden · mejsen
6En ubærlig tanke!
5 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
5 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
5 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
5 år siden · Charly
12Gamle lege.
5 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
5 år siden · Kåemer
24Tryghed
6 år siden · Camra
21Utroskab
6 år siden · Kenny
14Du skal behandle andre som du selv ...
6 år siden · Fink
24At slå hånden af en forældre eller ...
6 år siden · smukkehjerte
5om alder og venner
6 år siden · knuram
18At blive misforstået
6 år siden · Mons1957
41Hvad tænder I ikke på ?
6 år siden · smukkehjerte
8Dilemma
6 år siden · Vicky
16Døden
6 år siden · Maripytta
34Mænd og kvinder
6 år siden · maryanna
12Partner i et minefelt ang. delebarn
7 år siden · Vicky
13gravsted
7 år siden · Kattegat
19Fri porno på nettet
7 år siden · dino
3Overdreven tiltrukkenhed
7 år siden · Marqus
19Sex og følelser
7 år siden · Camra
6Skal man smide de ting ud som man f...
7 år siden · Kornblomst
7Knust
7 år siden · K_HS
15Maling af vinduer.
7 år siden · Fink
37Utroskab
7 år siden · Engbo
27Fejl?
7 år siden · Nena
34Er du lykkelig?
7 år siden · Kåemer
4skal / skal ikke
8 år siden · Mons1957