Tekstdebatter · Hvor længe skriver I?

42 svar
Senest opdateret 3 år siden · 35 bruger(e) deltager
6 år siden

Kære alle,

Jeg er blevet nysgerrig på, hvordan det foregår, når I skriver, rent tidsmæssigt. Jeg skriver prosa og har lagt mærke til at jeg efter tre kvarters tid har svært ved at blive ved med at koncentrere mig, selv om jeg gerne vil - det gælder hvad enten det er et første udkast eller efterfølgende gennemskrivning af sprog eller andet. Så har jeg brug for en pause, før jeg kan fortsætte.

Hvor lang tid kan I fordybe jer ad gangen? Og hvor lang tid skal I have før det overhovedet giver mening at sætte sig ned og gå i gang?

Jeg ville ønske, jeg havde evnen til at blive ved uafbrudt i timevis, men sådan er det altså ikke.

Morten

6 år siden
6 år siden

Det er vist umuligt at sætte tid på for mig vedkommende. Nogle gange skriver jeg bare en times til, andre gange det meste af dagen. I øvrigt gør jeg notater på små sedler, og det gør jeg når som helst og hvor som helst. De fleste af disse notater bliver aldrig brugt, men noget samles sammen og skal så gennemskrives. Så kommer "slavearbejdet", hvor teksten bliver skrevet igennem flere gange, noget bliver sløjfet og andet tilføjet. Og så har jeg i øvrigt lange perioder hvor jeg slet ikke skriver. Men hvis ånden er over mig, er det næsten som en slags liderlighed, jeg skriver og skriver og glemmer alt andet.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jeg ville nok foretrække vendingen: Skriveeufori. Den er nok mere stueren for de sarte gemytter.

Egentlig kender jeg ikke rigtig til begrebet "gennemskrivning." At en historie først er i orden efter flere gennemskrivninger.
Jeg fornemmer det mere som en rockmusikers bedste guitarsolo. Den kan ikke tages om. Man kan bagefter mixe et par skæverter ud og nogle falske toner, men substansen ...den føler man ikke at man kan gentage, og man har slet ikke lyst til at prøve.

I virkeligheden er det nok forkert. For en novelle eller en roman er trods alt et objektivt fænomen. Den er - og bør være - mere end blot forfatterens egen oplevelse ved at skrive den. Den skal også gerne være en læsers oplevelse, trods alt.
Men en egentlig gentagelse af gennemskrivningen ... har jeg aldrig gjort. Måske skulle man prøve det?

6 år siden
6 år siden

Hej.

For det første hvorfor skal det være så stuerent her inde på fyldepennen? Det har jeg lidt svært ved at forstå, det er som om at erotisk litteratur er mindreværdigt end traditionelt litteratur.
Jeg har selv præference for at skrive erotisk men når jeg publicerer mine erotiske noveller, så er jeg nød til at censurere det ved at ændre i teksten eller slette en masse. Nå bare lige et sidespring til dinos kommentar om liderlighed vs. Skriveeufori.

Når jeg skriver, så skaljeg mindst have en halv time ellers kan jeg ikke rigtigt komme i gang, men er jeg i gang med en tekst kan jeg nogen gange skrive i et par timer, andre gange har jeg vært ved at koncentrere mig, også skriver jeg en del men sletter næsten lige så meget indtil jeg bliver så frustreret at jeg stopper og er træt af mig selv :)

Jeg bruger også en masse håndskrevne noter imens jeg skriver på computeren. Jeg har også tit en notes blok ved mig på arbejdet og hjemme i soveværelset. Så når der kommer noget inspiration til mig, så kan jeg hurtigt fange den spændende tanke og arbejde videre med den.

På måned basis skriver jeg nogen gange flere gange men andre gange kan der godt være en hel måned uden skriveri.

Når jeg er rigtigt skriveliderlig, kan jeg skrive længe og mange gange, lige indtil vi begge er tilfredse (Hovedpersonen og jeg)

6 år siden
6 år siden

Skafte #3

Angående erotisk litteratur, så var der tidligere en kategori med erotiske noveller her på Fyldepennen, men den voksede og voksede og var nær ved helt at overtage Fyldepennen. Så blev den sløjfet. En del medlemmer kom derved i klemme, blandt andet mig selv.

For øvrigt synes jeg det er galt at gøre erotik ensbetydende med pornografi. Erotik dækker jo over meget mere end sex, men det kan være svært at definere hvor grænsen går.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jo da, stuerenhed er nok en slags hykleri.
Men hvad betyder stueren egentlig?
Det betyder at en hund ikke skider i stuerne, men kun ude i det fri.
Således er også nogle vænnet til at noget sprog egner sig for stuerne, og noget idethøjeste for karlekamrene.
"Skriveeufori" er en glose der hører til forfatterfaget. Den er derfor mere velanbragt end "liderlighed" der hører til seksuallivet.

Nå, jeg er nu ikke så snerpet, når det kommer til stykket. Bare lidt genert i det offentlige rum.
Der er også erotik i mine tekster. Synes jeg da selv. Nogle er bare så hærdede og vant til explicitte udskejelser at de ikke rigtig kan få øje på det.
Men det var nok et sidespring? (Hvis det går an at benytte en så bramfri metafor?)

6 år siden
6 år siden

Tilbage til emnet:
Jeg tror jeg tør mene at skønlitterær skrivning medfører træthed som alt andet. Hænderne trættes og hjernen ligeså. At skrive (i hvert fald et seriøst forsøg herpå) kan lignes ved at læse lektier i et uddannelsesforløb. En god kondition hjælper. Et legeme der ikke trættes medfører at hjernen også holder længere ud. Selv har jeg en fysisk form der lader meget tilbage at ønske, og jeg tvivler ikke på at det kan influere på de litterære præstationer.
Jeg skriver ikke på noget i øjeblikket. Jeg mangler idéer. Jeg vil ikke kalde det skriveblokering. Det er selve inspirationen der mangler.
Det meste af mit skriv er resultatet af pludselige indfald. "Pliing!" Kunne man ikke spinde en ende over det?

6 år siden
6 år siden

Når jeg er igang med et projekt, skriver jeg hver dag. Jeg skriver minimum 250 ord om dagen, men ofte mellem 700 og 1000. tiden er lidt forskellig. Jeg bruger et par forskellige kneb for at sikre at jeg får skrevet den dag.
Jeg slutter altid et sted hvor jeg har blod på tanden. Hvis jeg har gang i noget godt, er det for mig ofte et godt sted at stoppe. Så har jeg meget nemmere ved at starte dagen efter. Hvis jeg får skrevet mig ud ti "og hvad så nu", så er det den samme blokering jeg skal over næste dag, og det giver mig en meget uproduktiv skrivning.
Outline/lektier. Jeg arbejder efter en outline. Det betyder også at jeg altid har noget at arbejde efter. Selvom jeg måske ikke lige ved hvad der skal ske i den aktuelle scene, så fortæller min outline mig hvilken retning jeg skal bevæge mig i, og det gør det nemmere. Der er dage hvor lysten ikke er der, men med outlinen i hånden kan jeg skrive noget der bevæger plottet alligevel.
Det var vist en afstikker, væk fra spørgsmålet om hvor længe...
Det plejer at dreje sig om cirka en time om dagen, men det er ofte også passende med hvor meget tid jeg har at ofte på skriverierne.

6 år siden
6 år siden

Det er meget forskelligt hvor meget jeg skriver af gangen. Nogle gange kan jeg sidde længe over en tekst og andre gange kun en halv til en hel time. Nogle gange kan der også gå dage imellem at jeg skriver.

Jeg har det gerne sådan at går jeg igang med at skrive et kapitel, så skriver jeg det færdigt samme dag. Næste gang jeg vil skrive læser jeg forige kapitel igennem og forsætter med at skrive det næste.

Hvis jeg bliver nødt til at stoppe inde midt i det, så har jeg ikke planlagt min tid rigtigt. Og det kan gøre mig irriteret.

For det meste er det kun digte jeg ikke bruger lang tid på.

Også er der jo alt tiden væk fra computeren. Jeg bruger faktisk lang tid på at gennemtænke mine ideer og hvad der skal stå i næste scene. Det kommer gerne når jeg høre musik og laver et eller andet ensformigt. Så kan man jo lige så godt digte videre ;-)

6 år siden
6 år siden

Den norske forfatter Tarjei Vesås fortalte en gang, at han brugte meget tid og energi på at undgå at skrive. Han kredsede omkring skrivebordet, men kunne ikke få sig til at sætte sig og komme i gang. Og når han så satte sig til skrev han som en rasende uden at spise eller sove og kunne gøre en bog færdig på få dage.

Det er ikke hen i vejret når jeg bruger udtrykket liderlighed i forbindelse med at skrive. Man bruger jo også sommetider om nogle aktiviteter, at det er "bedre en sex". - Når det sker en gang hvert jubelår at inspirationen kører på sit højeste, er det vitterlig den højeste lystfølelse man kan opnå.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jeg er ved at læse en bog af Stephen King. Han skriver om en mand der forsøger sig som forfatter. Denne person benytter også "flere gennemskrivninger" af teksterne.
Og King ved jo nok hvad han gør.

Men jeg gider ikke skrive den samme bog to gange!
Når man har bygget et hus, bygger man jo heller ikke et af samme slags ved siden af, for så at nedrive det første.
Man bygger huset, og lapper så hist og her, til taget er tæt.
Hans Scherfig skrev om en skolelærer der sagde til en elev: "Hvis du er færdig med tegningen, så visk den ud og begynd forfra!"
Scherfig skrev, at større idioti havde han aldrig mødt.

Nå, mine (få) romaner er meget langvarige projekter, da jeg ikke har super let ved det store format.
Men novellerne er stort set skrevet i ét hug. Og så lidt smålapperier.
Nogle få af dem har jeg siden, efter lang tid, taget op og givet en overhaling.

En novelle kan man overskue i hovedet. Når den er gennemlevet mentalt, kan man skrive den ned.

6 år siden
6 år siden

Et godt råd i mod at køre sig selv træt, er at arbejde i intervaller. Det bliver meget brugt af dem som benytter sig af chatten herinde. Et interval er en halv times skrivning og en halv times chat/snak om hvordan det gik. Eller også kan man rejse sig og lave noget helt andet, f.eks. lige snuppe støvsugeren eller opvasken eller lufte hunden. Så man lige lukker helt af og kan starte igen, så hjernen når at få en pause til at trække vejret.
Jeg ser det lidt for mig som at trække i wc'et. Man trækker og det vælter ud med vand, men så skal wc'et også lige have tid til at fylde cisternen op igen. Vand=koncentration/kreativitet og cisternen=hjernen.

6 år siden
6 år siden

Dino #10

Naturligvis kan en arkitekt ikke rive sit nybyggede hus ned for at bygge et nyt. Det er hverken fysisk eller økonomisk muligt. Men tror du ikke mange arkitekter ønsker at de kunne. Operaen på Holmen er en prægtig bygning, men har sine åbenlyse fejl. Mon ikke Henning Larsen havde kunnet ønske, at han havde kunnet gøre det om. - Det er unægtelig lettere med en novelle.
http://www.bt.dk/d...oedelagde-operaen

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Charlotte #11

Det var en god ide, det vil jeg prøve. Så skal jeg bare finde en fast rytme, der passer til mig.

6 år siden
6 år siden

Jeg skriver digte og kender udmærket fornemmelsen af at gå i stå eller at 'mangle tid og overskud'. Først og fremmest tror jeg det er et grundvilkår for alt arbejde, at man har effektive perioder og ineffektive perioder.
Jeg har længe været frustreret over at jeg ikke synes jeg fik skrevet nok. At jeg netop var for ineffektiv. Og det endte ironisk nok med at jeg næsten ikke gad skrive mere...
- For at hjælpe mig selv på vej, købte jeg en lille 'kinabog' og stjal en blyant i Ikea - begge dele kan nemt være i min jakkelomme - for derved altid at kunne skrive noget når det faldt mig ind, enten fordi idéen var der eller blot fordi jeg syntes jeg burde skrive - simpelthen kladder.
Det har jeg så gjort i to år nu, og har efterhånden en pæn stak 'kinabøger' liggende.
Jeg skriver alt - ord, rim, tanker, digte, kortprosa... hvad som helst der giver mening for en digter at skrive. Langt fra alt bliver til digte, men jeg tror på at jeg på den måde kan tømme hovedet og dermed også få de gode ting ud og ned på papir...
Det har medført at jeg, når jeg har tiden til det, kan bruge mine noter som afsæt til at skrive 'færdige' digte.

- nå, men jeg tror det kan være brugbart uanset om man skriver digte eller prosa. Få idéerne ud, så de dårlige ikke spærre for de gode. Så har du mere at give af i selve skrivesessionen :-) (og en idébank uden lige)

6 år siden
6 år siden

Jeg prøver at følge Stephen King's råd fra hans bog "On Writing", med at læse 4 timer om dagen og skrive 4 timer om dagen. Som oftest når jeg derop, men det kan dælme være svært. Jeg behøver nok ikke sige at jeg ikke skriver 4 timer i træk, men deler det op i blokke.

6 år siden
6 år siden

Gid jeg havde den slags tid...

6 år siden
6 år siden

Det kommer meget an på om teksten har fanget mig. Nogle gange kan jeg kun holde følelsen fanget i 10 minutter og så går det tabt efterfølgende. Andre gange kan jeg sagtens holde mig selv låst i flere timer, hvis jeg er nysgerrig nok efter at lære personerne bedre at kende. Dog multitasker jeg en del når jeg skriver, og dagdrømmer, så der kan sagtens være breaks på 10 min af gangen hvor jeg bare stirrer ud i luften eller gennemgår en følelse i hovedet et par gange, for den ryger på papiret.

6 år siden
6 år siden

Jeg skriver noter om ideer og lignende ned på mobilen, som jeg får dem.
Men en hverdag prøver jeg at skrive en time.

I weekender prøver jeg at skrive 2 timer, men det kan bestemt være svært at holde gejsten oppe så længe, og har svært ved at tage en pause og så vende tilbage.
Personligt får jeg dårlig samvittighed, hvis jeg ikke har skrevet en dag, for hvad fanden har jeg så fået ud af den?

6 år siden
6 år siden

Jeg skriver bedst, når jeg har flere timer til rådighed, helst en 4-5 stykker. Jeg bruger ret lang tid på at komme ind i flowet, lidt irriterende for hvor ofte har man lige så lang tid til sig selv? Når det kan lade sig gøre, er det den fedeste fornemmelse. Jeg skriver ikke uafbrudt i al den tid, der er masser af svinkeærinder og overspringshandlinger, det er nok når hjernen lige skal have en pause.

6 år siden
6 år siden

Det er meget forskelligt. Det kommer an på hvordan det passer ind i en hverdag hvor jeg er en del alene med to små børn.

Men nogen gange, hvis det hele bare flyder, kan jeg skrive en times tid eller to. Men ofte bliver det til 15-30 minutter hist og her, har endda fundet ud af at jeg en gang imellem, kan sidde og skrive lidt imens ungerne ser tegnefilm. Andre gange kan der gå flere dage hvor jeg ikke får skrevet. Men historierne florerer så rundt i mine tanker og giver sjælendt helt slip :)

6 år siden
6 år siden

Når jeg skriver - og jeg skriver når, for der går efterhånden længe imellem - så går jeg længe og tænker historien igennem. Tænker og tænker. Og får ikke skrevet noget. Og så lige pludselig bliver jeg grebet af lysten - og det kan nogle gange være midt i noget andet, arbejde for eksempel - og så skriver jeg helt sindssygt hurtigt. Og det er næsten færdigt, det der kommer ud. Jeg skal sjældent gennemskrive noget. Og sådan skal det også være. Jeg keder mig, hvis jeg skal beskæftige mig for meget med den samme tekst. Men sådan har det altid været med mig. I alle sammenhænge. Går rundt om den varme grød og får ikke lavet en skid - og så tager fanden ved mig og så knokler jeg som en besat og er lynhurtigt færdig. Og det bliver som regel godt. Både stressende og lidt en gave.

6 år siden
6 år siden

Når jeg endelig er i gang med, at skrive så bliver jeg ved til der ikke er flere ord den dag - det kan være en time og det kan være meget mere. Det er meget forskelligt. jeg bliver ofte ukoncentreret undervejs, men så må jeg bare lige op og rundt om bordet og så tilbage igen :D

6 år siden
6 år siden

Indtil der ikke kommer flere ord ud. :)

6 år siden
6 år siden
#24

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Som regel når jeg skriver digte, kan jeg ikke holde koncentrationen i mere end ti til tyve minutter. Men når jeg skriver på min roman eller en novelle, kan jeg sagtens skrive i flere timer.

6 år siden
6 år siden

Jeg forsøger at holde det på minimum en time om dagen. Det er så MEGET varieret hvor den bliver langt, da det kan være lige fra morgenstunden til sen nat. Oftest kommer mine tanker bedst inden jeg skal sove, eller halvvejs.

6 år siden
6 år siden

Det er forskelligt, nu har jeg jo min skole at se til, og mine mange fritidsaktiviter, men for det meste kan det blive måske 1-2 timer hvis mit hoved er fyldt med ideer, nogle gange er det kun 10 minutter. Jeg skriver tit nogle stikord op hvis jeg lige får en god ide.
Håber det er svar nok..

6 år siden
6 år siden
#28 Idabee

Nogen gange er mit hoved sprængfyldt med ideer og fantasier, så jeg kan Skrive længe , men det kommer an på så meget... I sær hvor meget inspiration du har fået. Jeg vil sige at jeg Max skriver en time hver dag.

6 år siden
6 år siden

Jeg skriver 2000 ord om dagen; hverken mere eller mindre. Når jeg er færdig med novellen/romanen, redigerer jeg 3 timer om dagen; hverken mere eller mindre, og redigeringen kræver 7 gennemlæsninger. Meget firkantet; det ved jeg godt, men sådan er det for mig.

6 år siden
6 år siden

Når jeg skriver, så kommer det nok mere i omgange, nogle gange kan jeg sidde i flere timer og skrive, men andre gange går jeg kold efter fem minutter.
Nogle gange skriver jeg flere gange om ugen, andre gange kan der gå flere uger, måneder imellem at jeg får skrevet noget.
Jeg går dog altid rundt med mange ideer i mit hoved til, hvad jeg kan skrive, hvor jeg er træt af, at jeg ikke har en optager på min mobil, for så kunne jeg bare lige indtale ideerne på den.

Når du bliver ukoncentreret, så lav noget andet, lad det stå klar til at komme tilbage, men lav noget andet i fem/ti minutter, så skriv videre, for små pauser ind i mellem, så får du også fornyet energi til at skrive.
Men når du så ikke kan skrive i længere tid, så benyt dig af at have noget du kan indtale dine ideer på, for når du så bliver ukoncentreret og har hold pause, så kan du jo altid sidde og lytte til det du har indtalt, så kan det måske give dig fornyet muligheder for at komme videre, eller bare noget at skrive ind, hvor du ikke skal koncentreret dig så meget.

Det vil nok være mit råd, men man skal jo også tænke på, at ikke alle er ens, så man skal finde den løsning der er bedst for en selv, prøve sig lidt frem, for måske er der en helt anden løsning der er bedre for dig.

6 år siden
5 år siden
#31

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#32

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#33

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Jeg har skiftende arbejdstider, så det hele er lidt afhængigt deraf.

På normale hverdage skriver jeg gerne en time efter ungerne er lagt i seng.
Men på de dage hvor jeg har aftenstur, skriver jeg gerne 2-3 timer.
I weekender skriver jeg hvis jeg har tid.

Jeg er p.t. ved at skrive en trilogi, og det er min erfaring, at det er vigtigt at skrive ofte. Gerne hver dag. Ellers risikerer man projektet stagnerer, og før man ved af det, har man ikke skrevet i flere uger. (Been there, done that.)

Mit mål er at opnå et gennemsnit på 500-1000 ord om dagen. :)

5 år siden
5 år siden

Wau..
Jeg kan se at der er ligeså mange svar, som der er skrivere herinde.

Det er også bekræftende, fordi jeg bildte mig selv ind, at jeg var den eneste, der havde dage uden at skrive. :)

Jeg synes Zofrosts idé med intervaller er ret god. Måske jeg så rent faktisk også kan få noget praktisk fra hånden??? :)

Og Bondekonen sagde også noget godt... Kan ikke lige huske hvad præcist det var. Var det dig, der skrev, at det ikke handlede om tiden, men om indholdet på papiret bagefter???

Personligt giver jeg mig ikke i kast med at skrive, hvis jeg har under en time.

Jeg føler mig også som en klovn, fordi jeg starter med at gennemlæse det jeg skrev sidst og nogle gange finpudser det, til det faktisk har et andet indhold... Lidt ala guitarsoloen, som jeg pludselig beslutter mig for, skal spilles på klaver i stedet... :-(
Jeg føler det er tidsspilde, men det er vel bare den person jeg er? Lidt for perfektionistisk i processen? Jeg håber det lønner sig i den efterfølgende hele gennemlæsning...

Som nu idag har jeg åbnet den bærbare for at skrive. Men starter altid på FP... Det er der snart gået en times tid med... Hvis det er svært at komme igang, så starter jeg tit her, hvor jeg alligevel føler jeg får noget ud af at bruge min tid. Jeg lærer ofte en del. Som jeg kan bruge fremover i mit skriveri, når der igen er overskud til det...

Hvis jeg har trang til at skrive, men ikke meget koncentration, så hiver jeg et oldgammel materiale frem, som jeg renskriver... Det skal jeg ikke bruge den vildeste kreative energi på.

Hvis jeg brænder for mit næste kapitel, som jeg også har skitseret i et plotark, men aligevel ikke helt kan få taget hul på. Så sætter jeg hurtigskrivningen igang. Jeg skriver så hurtigt jeg kjan på tastaturet, uden at se på skærmen, hvad jeg forestiller mig der sker i historien, det kan se sådan her ud:

"skoven, han synes hun er flot, butterfly, kaffe og sandwich, cafe cafe cafe trekantdrama, de ser Cobalt, han ser dem det er farligt han redder dem"

Når min tankestrøm går i stå skriver jeg bare det foregående ord flere gange indtil det næste ord popper op. Som fx her, hvor jeg skrev cafe tre gange...

Ofte behøber jeg ikke mere end ovenstående, før jeg har blod på tanden og ikke kan vente med at komme igang med kapitlet..

Jeg tager en gang i mellem på en cafe og skriver. på trods af al den aktivitet giver det mig en anden ro, end at sidde hjemme... Jeg bliver mere produktiv af en eller anden årsag. ???

Men du skal nok prøve at finde forklaringen på, hvad der får dig til at miste koncentrationen? Måske tænder du ikke selv helt på din egen historie? På et tidspunkt blev jeg så søvnig mens jeg skrev, at jeg var nødt til at overveje, om det simpelthen var for kedeligt, det jeg skrev. Da det blev lagt op her på FP, fik jeg netop denne kritik. Det var for langtrukkent og du kan skære fra her og der...

En anden idé kunne være, at når din hjerne trænger til pause, så snup evt en omgang suduko eller lignende. Brug den anden halvdel af din hjerne. Den logiske... Så kan den kreative måske lidt igen bagefter?

Nå, det er ikke sikkert dette hjalp. Men find selv ind til årsagen til dit stop. Måske er det ikke et stop men kun en pause du har brug for?

Brainstormende
Sandie

5 år siden
5 år siden

Jeg kan også anbefale interval, det fungerer ofte rigtig godt for mig.
En halv times hyggesnak (fx. her på fp's chat), ordning af vasketøj, internetsurfing mv. Og så en halv times reel skrivning.

Som oftest giver det lige et skub at man ved at om en halv time er der 'pause' og hyggesnak igen.

Og ellers kan en gang hurtigtskrivning til at varme op på. Der kan jeg fx finde på at skrive om min historie og hvilke problemer jeg synes jeg har med at komme videre og tit løsner det op for nogle ting og så efter 20 min. er jeg klar til at skrive på selve historien.

5 år siden
4 år siden

Jeg er begyndt at sætte mig ned hver dag at skrive. Ikke en mekanisk tilstand, men mere en naturlig process i mit skrivearbejde. I timevis kan jeg sidde og skrive, drikke kaffe og glemme alt om tid og sted...

4 år siden
4 år siden
#38

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

4 år siden
4 år siden
#39

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

4 år siden
4 år siden

Det er blandet for mig, på mit højeste skrev jeg vist i 2 timer(vist ikke tre) og mit laveste 10 minutter. Sagen er, at jeg ikke har så meget lyst til at skrive lige nu, hvilket er normalt for mig(det kommer sikkert igen). :)

4 år siden
4 år siden

Det er også meget forskelligt for mig. Jeg kan som sådan godt bruge lang tid men det er sjældent at jeg har mere end 1 time så jeg bruger indsats på at prøve at få noget ud af den tid jeg har = udryd overspringshandlinger :-)

4 år siden
3 år siden

Man kan indfanges i sit eget spind, fra hjerne til tasterne. Er konspirationen i fortællingen stærk nok bliver det til mange ord uden besvær. Det svære er forspillet, jo længere man trækker det ud, jo mere drama, her ligger den svære øvelse, syntes jeg.

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvor længe skriver I? er startet 14/10-2014 13:18 af Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3908Dagens ord
18 timer siden · Engbo
0Presse meddelser
2 dage, 9 timer siden · JesperSB
1Copyright af navn
12 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
15 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
20 dage siden · Kåemer
469Kontraster
22 dage siden · Engbo
0Inspirationsråd til at skrive digte
1 måned, 6 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
1 måned, 8 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
1 måned, 10 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
1 måned, 11 dage siden · Prem
2Navne
1 måned, 11 dage siden · Engbo
94Dagens Had
1 måned, 12 dage siden · Prem
74Ligheder
1 måned, 13 dage siden · Prem
20Komplimenter
1 måned, 13 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 14 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
1 måned, 15 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
1 måned, 16 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
1 måned, 16 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
1 måned, 17 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
1 måned, 20 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
1 måned, 22 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
1 måned, 25 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
1 måned, 25 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
2 måneder, 4 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
2 måneder, 6 dage siden · Aurelian
2opbygning
2 måneder, 6 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
2 måneder, 7 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
2 måneder, 9 dage siden · mlsj
7Kalle er død
2 måneder, 9 dage siden · Pia Hansen
68Bibelen
2 måneder, 10 dage siden · Engbo
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
2 måneder, 12 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
2 måneder, 13 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
2 måneder, 13 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
2 måneder, 15 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
2 måneder, 17 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
2 måneder, 18 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
2 måneder, 20 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
2 måneder, 20 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
2 måneder, 25 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
2 måneder, 28 dage siden · dino
2jeg søger feedback
3 måneder, 5 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
3 måneder, 6 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
3 måneder, 8 dage siden · hermanøv
137Virus
3 måneder, 16 dage siden · dino
1Mangler kritik
3 måneder, 24 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
3 måneder, 26 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
3 måneder, 26 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
4 måneder, 2 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
4 måneder, 4 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
4 måneder, 6 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
4 måneder, 18 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
4 måneder, 21 dage siden · Wernn
33Din dag.
4 måneder, 24 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
4 måneder, 25 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
5 måneder, 4 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
5 måneder, 7 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
5 måneder, 10 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
5 måneder, 13 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
5 måneder, 15 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
5 måneder, 16 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
5 måneder, 16 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
5 måneder, 20 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
5 måneder, 25 dage siden · Wernn
8Meddelelse
5 måneder, 26 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
6 måneder, 14 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
6 måneder, 15 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
6 måneder, 22 dage siden · Emeli
11Metwo-two
6 måneder, 28 dage siden · dino

Tekstdebatter

0Inspirationsråd til at skrive digte
1 måned, 6 dage siden · belmindelig
10Skriveblokering/flow
2 måneder, 4 dage siden · Prem
2opbygning
2 måneder, 6 dage siden · Avj81
7Novelle vs Kort Roman
2 måneder, 9 dage siden · mlsj
0Hej Alle sammen!
2 måneder, 13 dage siden · mlsj
9Voldtægter og overgreb
2 måneder, 18 dage siden · Ormstunge
3Ja ja, ser man det.
2 måneder, 25 dage siden · dino
20Hvad hedder det modsatte
4 måneder, 4 dage siden · Wernn
30Hvad er meningen med
7 måneder, 4 dage siden · Wernn
4Hvornår er en tekst mest for børn?
7 måneder, 18 dage siden · Pia Hansen
31Hvad mener i?
11 måneder, 2 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
11 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
33Forfatteri og ensomhed
1 år, 1 måned siden · Wernn
1HJÆÆLP
1 år, 1 måned siden · Morten Vesterga...
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
1 år, 2 måneder siden · hermanøv
3Fatter du det?
1 år, 3 måneder siden · Wernn
7Redigering
1 år, 3 måneder siden · NAHansen
5Bøger om at skrive
1 år, 6 måneder siden · neran
1En god slutning
1 år, 8 måneder siden · dino
3Hjælp til handling
2 år siden · Det Anonyme Pun...
1Dagbøger
2 år siden · dino
6Sprogproblemer
2 år siden · Marver
102Kontraster
2 år siden · Engbo
4Plagiat, inspiration, kopiering ell...
2 år siden · Hellerhigh
7Råd til hvordan man starter på en 2...
2 år siden · NAHansen
1Hej hej
2 år siden · Engbo
2Mødregruppen
2 år siden · Savanti
1Digte/ tekster om månen
2 år siden · Kåemer
7Redigering - og ikke mindst slutnin...
2 år siden · Mitmit
2Spørgsmål i datid eller nutid?
2 år siden · Kåemer
4Kapitler eller noveller?
2 år siden · Kåemer
4Tips mod kedsomhed og præstationsan...
2 år siden · Bondekonen
23Skabelsen af værker
2 år siden · Herja
10Skriveblokering
2 år siden · Polo
12Uforståelige digte
2 år siden · Savanti
15antal kapitler på fyldepennen - hvo...
3 år siden · prefu
5Digt af Thøger Larsen
3 år siden · Engbo
21Hvordan finder jeg en titel?
3 år siden · JacobPatrickPou...
3Et kuk om kommentarer
3 år siden · Morpho
2Ny facebookgruppe: Forfattertricks ...
3 år siden · Dizzy76
8Novelle - input til håndtering af t...
3 år siden · Pino
6Inspiration
3 år siden · leviP
3cliffhang...
3 år siden · dino
4Ungdomsroman- længde?
3 år siden · prefu
5Livshistorie - at beskrive en hænde...
3 år siden · KrisTheDwarf
1Tankadigte
3 år siden · Syrene Hvid
15Løbet tør for ideer!!!
3 år siden · prefu
14Hvad er god poesi?
3 år siden · Theplayer1978
4kreative pauser
3 år siden · o-madsen
42Hvor længe skriver I?
3 år siden · prefu
9At skrive sig selv varm, digte
3 år siden · o-madsen
2Y-writer programmet ?
3 år siden · Asilla
2Social commentary: Go or No?
3 år siden · DenFrieNukleoti...
2kan man sige denne her sætning?
3 år siden · sejehugo
0Genre forvirring
4 år siden · DenFrieNukleoti...
34Rim
4 år siden · Engbo
15Hvor mange POV karaktere er for man...
4 år siden · DenFrieNukleoti...
3Om at tage betalæsning seriøst
4 år siden · Babyangel85
2Redigering
4 år siden · HanneR
10kladder og færdige værker
4 år siden · dino
4Fortællerens rolle
4 år siden · Kåemer
9Ville du publicere noget, som såred...
4 år siden · dino
4Forhold til struktur
4 år siden · Bondekonen
5Så langt så godt, og så er man lost...
4 år siden · Morten Vesterga...
2Hvor meget dialog?
4 år siden · dino
10Problemer med plottet
4 år siden · Kåemer
7Frygter frontalt sammenstød med en ...
4 år siden · DenFrieNukleoti...
4At stjæle fra andre forfattere
4 år siden · Sachi