Familie, børn og parforhold · Utroskab

21 svar
Senest opdateret 6 år siden · 8 bruger(e) deltager
6 år siden

Hvorfor er utroskab egentlig så forfærdeligt? Utroskab altså forstået som at have sex med andre end den eneste ene.

I diverse brevkasser, og også på Fyldepennen, skriver ulykkelige kvinder om mandens utroskab. Det kan også være kvinden der er utro, men mænd skriver sjældent til brevkasser om deres følelser og intime forhold.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Det ligger lidt i selve ordet. Hvis man har lovet noget og lagt meget i dette løfte, er det grænseoverskridende at svigte løftet.
Det er lidt som at underskrive en kontrakt. Man skriver under på noget.
Hvis det handler om penge, kan den forurettede med god grund klage over det. Og ligeledes ved et indgået ægteskab. Et ægteskaber et æresløfte.

Det der så er spørgsmålet er om sex skal være et afgørende kriterium på at løftet er blevet overholdt eller brudt.
Et ægteskab kan jo handle om meget. Sex, opvask, græsslåning, mord på edderkopper osv.
Men sandt er det at rigtig mange lægger afgørende vægt på sex som eksklusionskriterium.
Det må folk selv tage stilling til.

Hvis begge parter angiveligt elsker hinanden og har seksuelt forhold, så kan det være ganske traumatiserende at blive svigtet der.
Hvis den ene part har afvist sex i 30 år, er det så utroskab hvis den anden træder lidt ved siden af? Det vil mange nok sige nej til.
Hvis nu den seksuelle afvisning var etableret allerede inden ægteskabet blev indgået? Er det så utroskab? Det må man nok sige ja til. For situationen var jo kendt før brylluppet. Man vidste hvad man gik ind til.

Man ser på film om en der er utro, at han/hun siger til sin vrede ægtefælle som har opdaget det: "Det betyder ikke noget. Det var bare sex." Men det er ikke indlysende at dette argument om "bare sex" er godt nok.

Pointen er for mig at se at folk forandres. Som de var på bryllupsdagen forbliver man ikke altid.
Men jeg mener generelt at hvis man har lovet noget, er et brudt løfte måske nok tilgiveligt, men ikke noget man tager sig let som blot at klø sig i nakken. Det betyder noget. Og det betyder noget at gøre andre ulykkelige.

6 år siden
6 år siden

Dino

Ja, det ligger i ordet. Utroskab! Spørgsmålet er så hvad der kom først, begrebet eller ordet. selve ordet kan man jo ikke få til at betyde noget positivt, ikke engang noget neutralt.

Det er rigtigt, at ægteskabet indebærer nogle løfter, og det udelukker jo at man kun i ringe grad kan fylde det med det indhold man selv ønsker. Det er en pakkeløsning. Man skal tage hele pakken eller slet ikke.

Sagen er jo, at moderne ægteskab ikke har kærlighed, så har det slet intet indhold Men kærlighed er jo en ustabil følelse, og bygger man kun på den så er hele ægteskabet jo skrøbeligt.

Ikke så mærkeligt, at der er så mange skilsmisser.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

"Der er jo så mange andre muligheder!" - den tanke har nok ramt mange der ikke rigtig orker ægteskabets genvordigheder mere.
I gamle dage var det mere sparsomt med andre muligheder, hvis man ikke kunne få sameksistensen til at fungere.
Det er blevet mere almindeligt at man ikke gider finde sig i problemerne. Men det røber jo at det med at binde sig til den eneste ene ikke er hvad det har været.

6 år siden
6 år siden

Hvad skal jeg sige mine ord? Eller helst tie stille - eller Forfærdeligt -! Forfærdeligt?
nej, det var alle tiders . stjernerne dansede og englene sang.?

Skal vi være ærlige er forfærdeligt nok det rette ord. Kan man have det godt med at svigte? Nej, det tror jeg ikke. Utroskab er jo ikke bare mellem to mennesker; men - og ikke som man ofte siger: Det er deres sag. Andre bliver altid indblandet. Børn , familie offentlig hjælp osv.

Er man på vildspor nytter det ikke at skjule sig bag et figenblad. I næste øjeblik slår man ihjel - som Kain og Abel eller de, der i deres forvirring melder sig til fremmedlegionen.
Ganske forfærdeligt.

6 år siden
6 år siden
#5

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Frivole

Det må du vist forklare nærmere.

Emnet er alment, og er fra min side inspireret af at jeg i øjeblikket genlæser Suzanne Brøggers bog fra 70'erne: "Fri os fra kærligheden".

Selvfølgelig rammer det nogen. Det rammer også mig selv. Nu som dengang slås vi med de samme problemer. Det er problemer som i høj grad kan trænge til at endevendes endnu en gang, efter som omkring halvdelen af alle ægteskaber opløses igen. - For slet ikke at tale om alle de børn der lider under at være skilsmissebørn.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Frivole, kender nogen af os her på tråden Sine, udover dig? Jeg gør i hvert tilfælde ikke. Jeg følger bare med i tråden.

Jeg kan se styrke ved at sætte fri, men også ved at foretage et valg og holde sig til det.

6 år siden
6 år siden
#8

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Frivole

Når en stiller et så alvorligt spørgsmål som Sine gjorde i sin egen tråd har hun brug for nogle reelle svar, hvilket hun har fået, hvilket du kan konstatere ved at se mine svar i hendes tråd - og mine svar er i øvrigt ganske i tråd med dine egne. Hun har vel ikke brug for bare at blive klappet venligt på hovedet.

Men selve sagen har jo nogle generelle og principielle sider, som det nok ville være værd at drøfte, og som sagt passede det lige at jeg netop læser Suzanne Brøgger, som behandler netop dette.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jeg må indrømme at jeg slet ikke har forbundet denne tråd med andre. Jeg har givet min ærlige mening om den ting i den anden tråd.
Aktuelle tråd med Kåemers oplæg har jeg set som noget helt selvstændigt. Tanker om den anden tråd dukkede slet ikke op ved Kåemers oplæg.
Jeg beklager hvis jeg har trådt nogen over tæerne. Det har ikke været hensigten.

6 år siden
6 år siden

Frivole, jeg kan ikke læse, at Dino og Kåemer gør noget galt i denne tråd.
Jeg kunne godt tænke mig at spørge dig, om du eventuelt har skrevet sammen med Sine om denne her sag og derfor ved, at hun har samme holdning som dig. Hvis du ikke har, så skal jeg love for at du overskrider andres grænser:
1. Vores på denne tråd.
2. Sines ved at tale på hendes vegne uden at vide, hvad hun selv mener om den sag.
Sine kan tale for sig selv. Med mindre hun har sagt/skrevet det modsatte til dig.

6 år siden
6 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Frivole

Hvorfor er det så galt?: "Hvorfor er utroskab egentlig så forfærdeligt? Utroskab altså forstået som at have sex med andre end den eneste ene." Det er jo selve problemstillingen. Vil du påstå, at det ikke vedkommer hver af os?

Og du svarer ikke på, om du taler på Sines vegne og med hendes samtykke. Hvis ikke, hvem er da sladderkællingen?

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#14

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Frivole

" det er også videnskabeligt bevist at mænd er de værste sladder kællinger der findes."

Det bevis kunne jeg godt tænke mig at se. Regner med at du har det ved hånden.

Det kan såmænd godt være, at mænd er de værste sladderkællinger, men kvinderne følger så nok lige efter. Og nogen kan godt lide at sætte rav i den. - Og af en eller anden grunden føler jeg mig ikke truffet.

Og du har stadig ikke svaret på spørgsmålet, om du taler på Sines vegne og med hendes samtykke. Det skulle ellers være let nok at svare på: ja eller nej.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

"Jeg ved godt at mange mænd syntes at utroskab er iorden og ikke særlig forfærdelig, især fra deres siden, mænd har i deres gener, at de skal mangfoldiggøres, det er videnskabeligt bevist og det er også videnskabeligt bevist at mænd er de værste sladder kællinger der findes.

MH Frivole"

Tja ..det var jo en påstand. Kan kun kommentere på det, at flere og flere undersøgelser foretaget i de seneste år , ret entydigt,viser at kvinder er lige så utro som ..og måske endda mere utro end mænd er og at de har nemmere ved at acceptere lige præcis dette. Der er mange grunde og forklaringer på dette ..men det kan vi jo altid tage op

6 år siden
6 år siden
#17

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Utroskab er en dårlig ting. Ikke blot i ægteskab, men også i normale parforhold. Men da vi lever i en anden tid, er selve familie strukturen med far, mor og de 1,8 børn hver dansker i gennemsnit har, også ændret sig. Nu kan der være 2 mødre, 2 fædre, 2 fædre og 1 mor osv.

Lige meget hvad finder jeg utroskab, som noget af det værste overhovedet. Men nogle par er jo meget frisindede omkring den slags, og laver deres egne regler. Det synes jeg selv, skal være op til det enkelte parforhold. Personligt kunne jeg aldrig finde på det, da jeg er meget bundet sammen med min partner, men jeg kender mange par med andre regler, som er indforstået med begge parter.

Det at vi lever i en anden tidsalder skal være med til at åbne vores horisonter for andre muligheder. Om vi er frisindede eller gammeldaw's er jo vores eget valg. Og heldigvis for det!

6 år siden
6 år siden

Frivole, jeg har været til fyldepennetræf med blandt andre Dino. Dino, Kåemer og jeg har haft mangen en god debat herinde, selv om vi ikke altid er enige, så jeg skulle mene, at jeg kender dem godt nok til at jeg kan tale på deres vegne, når det drejer dig om lødigheden og legitimiteten af denne tråd.

Desuden har Kåemer selv bekræftet med sine svar, at VI har samme holdning. For jeg er enig i det Kåemer giver udtryk for.

Er det svar nok, Frivole???

Og kan jeg og Kåemer få svar på spørgsmålet om, hvorvidt du har snakket eller skrevet med Sine og derfor kender hendes holdning? Der står jeg last og brast med Kåemer.

Frivole, hvis du reagerer således, fordi du selv har oplevet utroskab eller et svigt, som utroskab minder dig om, så er det til at forstå, men så behøver man ikke beslaglægge andres erfaringer og bruge dem til eget formål. Dette ved jeg dog intet om. Det er et gæt. Skulle det være tilfældet, så vær vis på, at vi nok alle på tråden vil respektere dine følelser. Så kunne vi i det mindste drage dig ind i debatten her og høre dit besyv. Det er noget andet end et rent vredesudbrud.

6 år siden
6 år siden
#20

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden
#21 Kenny

#20 (frivole): Jamen så ved jeg da hvilken bås du er i :)

MH Frivole


Du bør bruge den pause, som du nu har fået fra debatten, til at prøve at forstå at dine synspunkter ikke helt fremføres på en måde der overholder Fyldepennens retningslinjer.

Jeg vil øvrigt gøre dig opmærksom på at citat-funktionens formål ikke er at gengive hele svaret fra den pågældende debattør som du ønsker at citere. Du bør bruge citat-funktionen til at udplukke de specifikke linjer som du ønsker at svare på.

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Utroskab er startet 27/01-2015 07:09 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0ups
21 timer siden · Savanti
4090Dagens ord
3 dage siden · Engbo
8Troen og kirken
3 dage siden · Engbo
4Menneskerettighederne
3 dage siden · Nicolas Jessen
0Musisk oplevelse
8 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
9 dage siden · MariaMolgaard
10Kunsten i fokus
9 dage siden · Nicolas Jessen
0En ulykke sker aldrig alene
10 dage siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
10 dage siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
17 dage siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
19 dage siden · Engbo
5Hvordan skriver man en musical?
22 dage siden · Miss-Leth
2Valg af forlag til digtsamling
22 dage siden · Michael But
151Hvad er du taknemmelig for i dag?
22 dage siden · Michael But
4Din søndag min søndag
22 dage siden · AnnaPigen3
0Presse meddelse.?
29 dage siden · JesperSB
94Ligheder
1 måned, 1 dag siden · Savanti
497Kontraster
1 måned, 1 dag siden · Engbo
0Alexander Woods musiker
1 måned, 4 dage siden · MariaMolgaard
2Spiller i også online spil?
1 måned, 7 dage siden · dino
1Feedback søges til min novellepodca...
1 måned, 18 dage siden · Henrik German Q...
8Hvordan har du det
1 måned, 20 dage siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
1 måned, 24 dage siden · Eddie
1Forstå Michael strunge og David Bow...
2 måneder, 7 dage siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
2 måneder, 7 dage siden · Den Lianer Gois...
12Hvad inspirerer dig
2 måneder, 12 dage siden · ClPollux
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
2 måneder, 17 dage siden · Savanti
1Hvad synes i
2 måneder, 17 dage siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
2 måneder, 19 dage siden · Kåemer
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
2 måneder, 25 dage siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
2 måneder, 28 dage siden · MariaMolgaard
0Aften scenerie
2 måneder, 28 dage siden · MariaMolgaard
7Korrespondent
3 måneder, 2 dage siden · Dmitri Burdykin
17Hvilken sprogstil foretrækker i?
3 måneder, 3 dage siden · Blækhuset
8Freddy - drengen fra skoven
3 måneder, 4 dage siden · Pia Hansen
0Lejlighed insperation vintage art
3 måneder, 11 dage siden · MariaMolgaard
1Filosofien kedsomhed hvad er det?
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
0Hvad skal du i aften du lyst til at...
3 måneder, 13 dage siden · MariaMolgaard
1Internationalt
3 måneder, 14 dage siden · MerakiPLyhne
1Søger app til og skrive. Historie
3 måneder, 14 dage siden · MerakiPLyhne
27Skal vi starte et skrive- fortællef...
3 måneder, 25 dage siden · Anniina
11Transgender
3 måneder, 25 dage siden · Inghard
22Lykke
3 måneder, 26 dage siden · Engbo
2Søger læsere!
3 måneder, 28 dage siden · Dahlenborg
6Teater stykke
4 måneder, 6 dage siden · Nicolas Jessen
4superhelt vs superskurk?
4 måneder, 13 dage siden · Engbo
2Skrive-software?
4 måneder, 19 dage siden · Mons1957
75Bibelen
5 måneder, 24 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
6 måneder, 3 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
6 måneder, 3 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
6 måneder, 4 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
6 måneder, 11 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
7 måneder, 1 dag siden · Kåemer
6Skriveklub?
7 måneder, 4 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
7 måneder, 5 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
7 måneder, 25 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
8 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
8 måneder, 29 dage siden · belmindelig

Familie, børn og parforhold

11Transgender
3 måneder, 25 dage siden · Inghard
11Jalousi
9 måneder, 10 dage siden · Kåemer
7Arbejde og bil
1 år siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
1 år, 4 måneder siden · Fink
16Køn
2 år siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
2 år siden · dino
6Jalousi
2 år siden · dino
6Samtykke
2 år siden · dino
21Porno
2 år siden · Kåemer
6Homofobi
2 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
3 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
3 år siden · Kåemer
56Utroskab
3 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
4 år siden · Morpho
15Overgreb
4 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
4 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
4 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
4 år siden · Anita A
8Blotter
4 år siden · Kåemer
8Overgreb
4 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
5 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
5 år siden · Kåemer
15Monogami
5 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
6 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
6 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
6 år siden · Forårsglad
6En ubærlig tanke!
6 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
6 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
6 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
6 år siden · Charly
12Gamle lege.
6 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
6 år siden · Kåemer
24Tryghed
6 år siden · Camra
21Utroskab
6 år siden · Kenny
14Du skal behandle andre som du selv ...
6 år siden · Fink
24At slå hånden af en forældre eller ...
6 år siden · smukkehjerte
5om alder og venner
7 år siden · knuram
8Dilemma
7 år siden · Vicky
16Døden
7 år siden · Maripytta