Familie, børn og parforhold · Curlingforældre

11 svar
Senest opdateret 6 år siden · 4 bruger(e) deltager
6 år siden

http://common.tv2..._Underside_Video_
Håber mit link virker.
Titlen handler om at forældre går grassat over indsamling af dyrekort fra "Dansk supermarked" fordi deres børn ikke kan bare få "dem"de mangler, der har alle dage været kort man kunne samle. Fodboldkort, kort i "Rich" tilsætningskaffe pakker og flere andre.
Plageriets fra børn og forældre er gået over gevind, hvad sker der i tiden? Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Jeg synes egentlig ikke, at børnene kan bebrejdes noget i denne sammenhæng. Det er forældrene, der hidser sig op. Børnene leger bare med deres kort og vil gerne have flere - sådan har det jo altid været med børn ... og mennesker generelt o.o Det er forældrenes ansvar at holde tingene under kontrol, ikke barnets. Jeg plagede ski' også noget som grusomt, da jeg var lille og i Bilka med min far xD Man skulle jo liiiige se, om man kunne få sig en eller anden lille ting med ud. Så fik man at vide, at nej, det kunne man ikke, og så levede man med det :P Hvis børn teer sig er det forældrenes ansvar at få dem under kontrol.
Men ja, jeg er enig i, at nogle forældre bliver lige overbeskyttende nok :S Børn har da kun godt af at skulle gå gennem lidt for at få de der særlige, sjældne kort. Hvis de alle sammen med almindelige, ville man jo også være færdig alt for hurtigt med sin samling. At skulle kæmpe lidt for at færdiggøre den, gør det da kun så meget federe, når man endelig får de sjældne kort :D (Ja, så jeg samlede Pokemon kort, da jeg var lille! Don't judge! xD)

6 år siden
6 år siden
#2

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Johannes så kom det på plads, godt vi har dig til at finpudse forhastede konklusioner. Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Jeg er uenig med forskernes replikker i JyllandsPosten (jfr. Johannes' anden henvisning i #2). At gå imod deres holdning, må jeg så tage de tæsk for, jeg får.

Det burde være åbenbart for enhver tilskuer, at i mange forældres forhold til børn er alting til debat, istedet for at forældre træffer en voksen beslutning.

Så jeg syntes egentligt at begrebet 'curling-forældre' er meget passende. Hvilken planet de omtalte forskere har befundet sig på, får stå hen i det uvisse; men de er måske selv forældre til curlingbørn.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

Du får ikke tæsk af mig Robert.
Med hensyn til de "kort" er mine børnebørn over den alder, men tiden er en anden end da vi var børn, børn bliver opdraget til tidligt til at tage stilling i dag, derfor er de velformuleret.
Vi kan kun tage udgangspunkt fra os selv, pengene var også små dengang, jeg gik i hjemmesyede og hjemmestrikkede tøj men de fleste mødre gik også hjemme, og fik hjemmelavet mad, ellers var vi nøglebørn, vi var ikke "curlingbarn"
Vi blev måske mere robuste af det, jeg vidste at jeg selv måtte gøre en forskel.
Jeg ville måske godt have haft noget af det omsorg børn får i dag, men det har jo også formede den jeg er i dag. Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Jeg ved ikke. Jeg tror, at det er meget godt, at barnet får lov til at have noget at sige ind i mellem - i hvert fald når det omhandler barnet selv. Selvfølgelig skal forældre også kunne stå fast og faktisk være autoriteten i forholdet, men mon ikke mange forældre følger en eller anden gylden mellemvej.
F.eks. skal forældre selvfølgelig ikke give deres barn alt, hvad det peger på. De skal sætte nogle klare grænser omkring den slags. Men HVAD barnet får - når det så endelig får noget - må vel være barnets beslutning og ikke forældrens :3 Altså hvis en dreng f.eks. ønsker sig en Barbie, så er det selvfølgelig en Barbie han skal have osv. Der bør en forælder vel ikke gå ind og lege magtfigur :)
Jeg er enig i, at der helt sikkert er forældre der ikke er særlig gode til at sætte grænser for deres børn, men jeg er nu sikker på, at majoriteten af forældre har fint styr på deres børn. Eller har bedsteforældrene bare ikke opdraget dem ordentligt? For hvis forældre ikke er ordentlige forældre, bør det vel lede tilbage til, hvordan de selv er blevet opdraget - og dermed til bedsteforældrene. Det er klart, man ikke kan sætte grænser, hvis man aldrig selv har været udsat for det :3
Så ja, jeg tror ikke, at forskerne påstår, at curling-forældre slet ikke eksisterer, men nærmere at de er en minoritet - som så desværre er langt lettere at spotte end majoriteten, siden majoriteten ikke laver diverse scener over det ene eller andet :3

6 år siden
6 år siden

Hvis man snakker med butiksassistenter, vil mange af dem sige at helt op mod 50% af forældre/børn der er i butikken for at vælge en vare, er kropumulige.

Butiksassistenterne vil samtidigt kunne fortælle at sådanne kunder, er værst om eftermiddagen, somom der er sammenhæng med at børnene/de unge har været i institution/skole.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

Tja, negative oplevelser vejer ofte tungt i ens hukommelse. Butiksassisenters oplevelser siger ikke noget om majoriteten af forældre i Danmark. Alt vi ved ud fra sådanne holdninger er, at det tager udgangspunkt i de, der har deres børn med ude at handle. Det siger intet om alle de forældre, der så handler alene - hvilket mange jo netop gør, når de er på vej hjem fra arbejdet og dermed intet barn har på armen. Eller måske har de sat ungen af hjemme ved partner og er så futtet af sted for at handle alene - eller måske stod partner for hentning af unge.
Og ja, børn kan jo være noget pylrede, hvis de er trætte efter en lang dag i børnehaven. Det kan de vel ikke gøre for? Men ganske rigtig kan man selvfølgelig undre sig over, at forældrene vælger at slæbe ungen med ud at handle :P Måske orker de ikke turen hjem med ungen for så at skulle af sted igen for at handle. Forældre er vist også tit trætte efter en lang dag på arbejde - det er i hvert fald min egen barndomserfaring xD

6 år siden
6 år siden

RETTELSE !

Ret skal være ret. Da jeg undersøgte emnet lidt bredere, end blot fra en faglig gruppe, så sagde ekspedienterne i butikkerne, at skønsmæssigt hver femte børnefamilie der besøgte butikkerne, havde uregerlige børn.

Og der var forskel på om det var Matas, boghandleren, legetøjsbutikken eller skobutikken jeg spurgte hos.

Så jeg skal altså være mere påpasselig, når jeg slynger om mig med procenter. Jeg beklager.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

#10: Johannes, skal der skabes en forandring på dét område der hedder opdragelse og omsorg, så skal bruddet være mærkbart, som når en gren brækkes i to dele.

Der skal gøres op med den samfundsskabte kultur der medfører at begge forældre, under børns opvækst, absolut skal være på arbejde. Så længe samfundet nærmest fordrer at begge forældre skal arbejde, så medvirker det også til at man får det indtryk at familien kun kan eksistere med to indtægter. Og hvem betaler i første omgng for det? = vore mindreårrige. Dernæst samfundet, fordi det får en generation af krævende egoister og i sidste ende forældrene der egentligt godt ved at de svigter deres rolle som opdragende forældre.

Mvh/Robert

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Curlingforældre er startet 02/05-2015 11:37 af Hanna Fink (Fink) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4superhelt vs superskurk?
1 dag, 6 timer siden · Engbo
148Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 dag, 6 timer siden · Engbo
20Lykke
1 dag, 21 timer siden · Skovgoblin
4000Dagens ord
1 dag, 21 timer siden · Skovgoblin
25Skal vi starte et skrive- fortællef...
5 dage siden · MariaMolgaard
11Hvad inspirerer dig
5 dage siden · MariaMolgaard
2Skrive-software?
7 dage siden · Mons1957
0Internationalt
19 dage siden · Savanti
492Kontraster
19 dage siden · Engbo
0Søger læsere!
1 måned, 4 dage siden · turkdaddy
9Transgender
1 måned, 10 dage siden · Eddie
75Bibelen
1 måned, 12 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
1 måned, 21 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
1 måned, 22 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
1 måned, 22 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
1 måned, 29 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
2 måneder, 19 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
2 måneder, 22 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
2 måneder, 24 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
3 måneder, 13 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
3 måneder, 23 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
4 måneder, 18 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
4 måneder, 21 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
4 måneder, 22 dage siden · Prem
2Navne
4 måneder, 23 dage siden · Engbo
74Ligheder
4 måneder, 25 dage siden · Prem
20Komplimenter
4 måneder, 25 dage siden · Prem

Familie, børn og parforhold

9Transgender
1 måned, 10 dage siden · Eddie
11Jalousi
4 måneder, 28 dage siden · Kåemer
7Arbejde og bil
8 måneder, 16 dage siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
11 måneder, 21 dage siden · Fink
16Køn
1 år, 9 måneder siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
1 år, 10 måneder siden · dino
6Jalousi
1 år, 10 måneder siden · dino
6Samtykke
2 år siden · dino
21Porno
2 år siden · Kåemer
6Homofobi
2 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
3 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
3 år siden · Kåemer
56Utroskab
3 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
3 år siden · Morpho
15Overgreb
3 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
3 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
4 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
4 år siden · Anita A
8Blotter
4 år siden · Kåemer
8Overgreb
4 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
5 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
5 år siden · Kåemer
15Monogami
5 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
5 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
5 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
5 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
6 år siden · mejsen