Religion, politik og samfund · Punktafgift på det danske sprog

30 svar
Senest opdateret 5 år siden · 8 bruger(e) deltager
6 år siden

En interessant tanke fra Dansk Folkeparti, at lægge en punktafgift på brug af Engelsk ord i reklamer (fremsat som lovforslag fra DF i 2006 og 2012). Det skal naturligvis også gælde for de omkring 800 danske ord i retskrivningsordbogen, der kommer fra Engelsk. Nyere ord som computer og racercykel, og ældre ord som Mølle (mylna på oldengelsk). Når folketinget har besluttet, at man kan lægge punktafgifter på brug af sproget, vil det være naturligt, at fortsætte af denne indbringende vej, til også at lade det gælde for pressen og litteratur generelt. Ord og sætninger vi gerne vil have færre af: bandeord, racistiske udtryk osv. Siden mere specifikke ord. DF vil meget naturligt foreslå, at det skal være dyrt, at anvende ord som: Halal, shawarma og pizzeria. Venstre er sikkert trætte af at høre kritik af landbruget, så afgifter på ord som burhønseæg og tremmegrise, vil lige være vand på venstres mylna (det bliver dyrt Dan Jørgensen). Skulle Socialdemokraterne og Det Radikale venstre fortsætte i regering, kunne de jo foreslå, at lægge afgifter på ord som: indvandrer (så vi kan spare lidt på den debat) og Bjørn Lomborg. Måske behøver vi ikke i fremtiden at spare på kulturstøtten, hvis vi bare sikre, at pengene går tilbage til kulturen, den kultur et flertal altid gerne vil have: Morten Korch, HC. Andersen og den lille havfrue. Så er du også fri for at læse indlæg som dette, da jeg næppe havde skrevet det, hvis jeg var blevet opkrævet punkafgifter for alle de uønskede ord. . .

Med venlig hilsen
Carsten Cederholm

6 år siden
6 år siden

I Danmark er der afgift på så mange ting. Det virker på mange underligt at man skal betale skat af noget som man har betalt med penge som man allerede en gang har betalt fuld skat af.
Så som ejendom.

En pointe er, at det argument kan bruges om alt som er belagt med afgift.
Hvis man er imod ejendomsskat ud fra ovenstående argument, så skulle man også være imod afgift på spiritus. For også det køber man jo med penge som man allerede har betalt skat af!

Grundene er at man i det ene tilfælde har skaffet sig et indtægtsgrundlag, da fast ejendom er tilbøjelig til at stige i værdi. (Så kunne man eventuelt betale skat af provenuet til den tid, hvor et salg bliver aktuelt. Men det der sker i vor tid med eksploderende grundskyld virker direkte perverst. Et overgreb fra politikere der for en stor del selv bor i lejlighed, hvor udgiften er ganske beskeden. I ved godt hvem jeg mener!)
I det andet tilfælde vil man belaste sundhedsministeriet, hvis man køber (og drikker) for megen spiritus.

Så helt uden rationale er disse afgifter trods alt ikke.

Hvis man mener at udenlandsk sprogbrug i det offentlige rum (og i kommercielt øjemed) er skadeligt for vor danske identitet, så kunne man godt få den tanke at når det (som spiritus) ikke kan forbydes, så skal det i det mindste koste penge.

Det virker ikke mere åndssvagt end så mange andre afgifter. Men hvordan administreres det? Ved at ansætte reklamecensorer med fornøden viden om etymologi? Tjah, den slags folk skal jo også beskæftiges. Det er jo fremme i tiden: Folk skal sættes i arbejde. Så må man jo håbe at de kan tjene til deres egen gage.
Jeg får en idé! Man kunne lave en positivliste med tilladte ord. Så kunne en computer klare arbejdet. Endda selv skrive regningen til ham der har indsendt reklamen til godkendelse, for de ord der ikke står på listen.

Men mest af alt synes jeg forslaget ligner en aprilsnar.

6 år siden
6 år siden
#2

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

1984?

6 år siden
6 år siden
#4

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden
#5

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Ja, bortset fra at en hel del naragtigheder finansieres af folk der selv kan hente pengene der! (I statskassen.)

6 år siden
6 år siden

#4 Sabbath
"Mit ærinde var et helt andet. At gøre opmærksom på det ultimativt latterlige i, at netop en socialdemokrat gør grin med diverse afgiftspålæggelser."

Hmmmm:
Hvad skatter og afgifter angår, så har borgerlige regeringer nu suverænt førertrøjen.
De største vi har set kom under Schlüter i firserne. Skarpt forfulgt af VK regeringen i 2005. Her nåede vi 51 % i skattetryk - ny rekord. Derefter steg skattetrykket med 20 mia. i perioden 2010-12.

Men hva'? At rette bager for smed er jo sket før.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden
#8

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden
#9

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

#8 Sabbath

Jamen du behøver skam ikke stole på mig. Tallene er tilgængelige på finansministeriets web site.

Der fremgår det med al ønskelig tydelighed, at skatter og afgifter ikke er en socialdemokratisk specialitet, men derimod en borgerlig.

Jeg beklager, det er uhyre let for dig at søge sandheden, men de passer sikkert ikke ind dit verdensbillede, så ingen grund til at spilde tid på det vrøvl længere.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden
#11

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

#2 (Sabbath): Til Carsten Cederholm

Det skal jo nok foregive at være morsomt, dit lange indlæg her. Jeg ved det ikke.

Morsomt er det til gengæld ikke med jer socialdemokrater, der lægger afgifter på alt.


Jeg går ud fra at du har googlet mig og set at jeg tidligere har været stillet op til kommunalvalget for S, da jeg ikke udtaler mig som socialdemokrat.

Jeg kan ikke se, at det på nogen måde er relevant. Jeg skriver på mine egne vegne og kan sagtens komme med en meget lang liste over ting Socialdemokratiet mener, som jeg ikke er enig i.

Med venlig hilsen
Carsten

6 år siden
6 år siden

Min hovedpointe er, at det er en form for censur, hvis man begynder at lægge afgifter på sproget. Det kan umiddelbart virke som en god idé, for dem der mener, at vi hører for meget Engelsk i fjernsynet. Hvorfor ikke lægge en afgift på noget vi ikke vil have? Men hvad med dem som er uenige.

Man kunne sagtens argumentere for, at vi lever i en globaliseret verden og det er vigtigt, at vi kan tale og forstå engelsk. Jo mere vi høre og bruger Engelsk jo bedre; og hvad er Engelsk? Vi har mange ord på dansk, der stammer fra Engelsk. Hvis Danmark ikke var blevet påvirket udefra talte vi stadig oldnordisk og ikke det dansk vi kender. Bare se på Island, der er mere isoleret end Danmark, her hedder en computer tölva og en telefon simi.

En afgift på Engelsk sprogbrug i reklamer, er et spørgsmål om at lægge afgift på det sprogbrug og de ord nogen ikke kan lide; og så er afstanden til at lægge afgifter på andre ord og sprog, som dem der har magten ikke kan lide meget lille. Hvad med en afgift på bandeord? Eller racistiske udtryk?

Med venlig hilsen
Carsten Cederholm

6 år siden
6 år siden
#14

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

gad vide hvad englænderne ville sige

Husband: [Middle English huseband, from Old English hūsbōnda, from Old Norse hūsbōndi : hūs, house + bōndi, būandi, householder, present participle of būa, to dwell; see bheuə- in Indo-European roots.]

6 år siden
6 år siden

jeg burde måske forklare mere. Husband er kun et meget gammelt eksempel. Engelsk blev druknet i nordiske germanske udtryk før normannerne kom, derefter blev det engelske sprog udsat for en fransk invasion. I de følgende par århundreder var det Hansa'ens sprog fra Nederlandene og de tyske lande, der havde vægt. Udlændinge, der ikke kunne sige Bread and Cheese, men sagde Brot und Käse blev slagtet i London. Da england fik kolonier kom sproget også til at lide. Særligt Indien gav det engelske sprog mange ord.

Thug: 1A violent person, especially a criminal:
he was attacked by a gang of thugs

2
(Thug)
historical A member of an organization of robbers and assassins in India. Devotees of the goddess Kali, the Thugs waylaid and strangled their victims, usually travellers, in a ritually prescribed manner. They were suppressed by the British in the 1830s.

Men også ord fra Jamaica eller de asiatiske kolonier er en fast del af det engelske sprog. Alt dette er sket FØR vi havde en global økonomi, fly og internettet, men Danmark en nation på 5 millioner indbyggere kan naturligvis "redde" sit eget sprog, særligt når man slår op i gamle versioner af Holbergs værker og tager dem som forbillede for hvad man kan gøre for at sikre vores enestående sprog. Nej, hovsa, der har vi også franske vendinger og ord...

Jeg gentager det som jeg sagde først: 1984

En skat på "fremmede" ord kan udelukkende blive en pengemaskine som før eller senere kan få visse personer til at styre debatten. Nazisme, Fascisme og Waffen-SS ryger først og fordyrer fagbøger, derefter ryger bandeord. Pizza bliver til italiensk kødbrød, en slice bliver til en italiensk trekant, og før vi får set os om har vi skattevæsenets ordpoliti. En totalitær stat overtager som det første kontrollen over sproget og vupti? så har vi et tankepoliti som i Orwells 1984...

Hvad debatten om skatter her angår, så kan jeg se at der dem, der siger at rød er skyld i det hele mens andre siger at blå er skyld i det hele? Jeg vil vove at påstå at ALLE er lige gode om at finde muligheder for at statskassen får sin andel af kagen når regningerne skal betales. Særligt i krisetider gør Hr og Fru Christiansborg deres bedste for at deres lønpose ikke bliver mindre.

6 år siden
6 år siden

At prøve på at styre den måde på hvilken kulturen udvikler sig, er, at dræbe den skabende kreativitet, som gang på gang redder os fra vores med tiden ødelæggende opfindelser.

DF's forslag er i dén(den grimmeste) grad demoraliserende og demobiliserende, for at bruge populære ord. Både dansk og engelsk stammer fra latin, hvilket, hvis man skulle følge DF's logik, betyder, at vi skal alle sammen tale latin. Men jeg tror ikke, de helt har overvejet, hvad de selv siger. Men det er åbenbart nogle gange populært, noget af det, de siger. "De". Haha de er selvfølgelig ikke allesammen DF men tydeligvis individer, hvor i mellem nogle få får udtryk for deres omsorgssvigt på en måde, der går udover andre.

Det klogeste jeg har hørt i mit liv: "Det, man siger, er man selv." Det forslags oprindelse stammer fra ren restriktion. En opvækst i et hjem, hvor far og mors regler var lov ellers skulle barnet få at føle. Det er SÅ tydeligt. Hvis der er konsensus om det foreslag, så er der i virkeligheden konsensus om, at mor og fars rene restriktion har været fællesnævner for folk, der giver deres konsensus til det forslag. AMEN.

6 år siden
6 år siden

Sofa - via fransk fra tyrkisk sofa 'forhøjning dækket med tæpper' fra arabisk suffa 'afsats, hylde, bænk'

Attache - egentlig perfektum participium af fransk attacher 'tilknytte'

Entre - via nedertysk fra fransk entrer 'træde ind i', af latin intrare

Vupti - fra tysk wuppdich, imperativ af tysk wuppen 'bevæge sig i ryk'

Bare for lige at banke mine ord fast med syvtommersøm - et ord hvis samlede dele ville være gratis, hvis man skulle sætte en skat på fremmede ord.

6 år siden
6 år siden

Hvad stammer alle sprogene egentlig fra - hah. Det bliver svært for politikere at få ret. Med mindre de er dovne og nemt giver op. Men det er heldigt, at de er dovne, for ellers ville ingen få ret. Dovenheden vidner imidlertid om en implicit vished om, at ingen får nogensinde helt ret i noget - mere end alle andre altså. For alle ting har deres ret.


P.S.

Alle politkere udtrykker vilkårene for deres opvækst, hvor udtrykket for mig at se grundlæggende kan være af tre karakterer:

A) Udtrykker sin opvækst indirekte, for at ændre på dens betingelser for andres eller sit eget vedkommende. Dette er en konstruktiv fremgang.

B) Udtrykker sin opvækst indirekte, for at andre kan føle, hvad man har følt. Dette er en destruktiv fremgang.

C) Udtrykker sin opvækst indirekte, for ikke at gøre noget som helst men håbe på at lade sig "gå uopdaget hen". Dette er en konstruktiv fremgang.

Jeg ved godt, at alle tre former både kan være destruktive og konstruktive. Men det er et tankeeksperiment, som måske kan vække genkendelse hos læseren.

6 år siden
6 år siden

Bortset fra det lettere gakkede i en ordafgift, så er det trods alt noget om det.
Det er en masse ord som ikke er velsete og andre som man kalder newspeak. Det vil sige ord som er politisk korrekte metaforer for noget hvis "ædruelige" betegnelse ville give panderynken.

Ord kan indgå i sproget med en politisk hensigt, som det udførligt blev beskrevet i romanen 1984. Her hed det på dansk "Nysprog."

Et hurtigt eksempel, hvis jeg husker ret. (Det er mindst 25 år siden jeg læste den.)
"tankeforbryder umaveføle engsoc."

Tre ord der betyder: " Folk der har sat sig uden for vort fællesskab kan i bund og grund ikke forstå vort politiske system med navnet engelsk socialisme."

Et aktuelt eksempel er en debat vi nys kørte her: Det med afskaffelsen af maskuline og feminine pronomener i børnehaver.
Man må ikke mere hedde han eller hun, men skal alle hedde hen.
(Selvom jeg stadig mener at "hon" er en mere logisk betegnelse.)

Det er newspeak i børnehøjde.

6 år siden
6 år siden

Hvis nu en Herr Christiansborg finder ud af, at han ikke kan lide ordet sofa, efter at den lov bliver banket igennem, fordi det er fransk tyrkisk og arabisk (og fordi han som otteårig fik en røvfuld, da han hoppede på mormors sofa) så bliver der lige lagt skat på det ord. Jeg forstår at de damer og herrer i folketinget gerne vil værne om sproget, men de skal ikke smide en spændetrøje efter mit sprog uanset om nu statskassen ville have godt af det eller ej.

Hvis Dansk Folkeparti - Parti fra fransk partie, parti, perfektum participium af partir 'dele, skille sig ud, afrejse' fra latin partiri 'dele', af pars 'del, part' - vil redde danskheden kan de gå ned i supermarkedet og købe en krydderiblanding til "danske" frikadeller, der lover en ægte dansk smag, og understøtte den producent i stedet.

Frikadelle: via tysk fra italiensk frittella '(en slags) æbleskive', formen er måske påvirket af fransk fricandeau

6 år siden
6 år siden

fricandeau - fricandelle - hvorfor ikke? :-)

Det er nok lidt som med knivloven. Man kan ikke give gode love imod holdninger, kun imod handlinger.
Jeg kan godt se det hensigtsmæssige i at man bevaret det danske sprog.
Den bedste måde at gøre det på er nok at forældre lærer deres børn dansk. Og taler med deres børn.

Vi må nok erkende at Danmark er for lille et balletområde til at have sit helt eget sprog. Og trods det skal der være flere danske ord end tyske. Det ville man nok ikke have gættet. (Min tysklærer sagde
det.)

Men jeg kan også blive irriteret når en forretning har "sale."
Og jeg irriteres, når beskeder eller skilte starter med "venligst ... gør et eller andet." Det hedder "Gør venligst ... et eller andet."

Jeg kan faktisk godt lide engelsk - når det skal være engelsk. Men skal det være dansk, kan jeg bedst lide dansk. Eller "danificerede" fremmedord. For dem er der jo mange af.
I fagsprog er der masser af udenlandske ord. Og det kan være en fordel at de forbliver med udenlandsk stavning, så man kan spore oprindelsen. I modsætning til norsk, hvor man har kvalt etymologien i hjemstavnsnaivistisk stavning.

En lov imod fremmedord i reklamer virker forkrampet fordi man forsøger at ramme en holdning.
Det svarer til at børn ikke må heppe på Real Madrid fordi det ikke er et dansk hold. Væmmelse-ubbehage er altså ikke så langt i EM for klubhold. (Hvad hedder det nu?)

6 år siden
6 år siden

Det jeg er faktisk er mest bange for er at man giver sproget en spændetrøje på som ikke beskytter det, men afliver det. Hvis vi måske var lad os sige Rusland eller Tyskland fint, men Danmark har ALTID været under indflydelse af naboerne i så høj en grad, at en manøvre som en ordskat, er det samme som at hugge fødderne af for at kunne løbe bedre, fordi man så er de par kilo lettere.

Dan Brown...bah... :)

Jeg læser sommetider bladene fra dansk sprognævn, artiklerne er faktisk gode. En del engelske udtryk som medierne elsker at bruge får selv de unge til at råbe op. Der hvor vi allerede har fine danske udtryk ser de færreste nogen grund til at holde et "Meeting" frem for et møde. Det lader forresten til at Dansk Folkeparti skal have et roadshow ...

"Valgkampen er i fuld gang

DF's roadshow "Tillid og tryghed direkte til dig" tager rundt i landet. Roadshowet består af foruden toppolitikere, lokale folketingskandidater og lokale DF'ere af "Dialogtorvet", der er den fysiske ramme om aktiviteten. Det er en hyggelig kulisse, der består af en lille pølsevogn, retrokaffebar og lidt fin pynt. Desuden mængder af lakridspiber - og en skål med vand til tørstige hunde."

Selvmål DF - eller skulle jeg måske bare skrige GOAL! GOAL! GOOOAL!!!? :)

6 år siden
6 år siden

Jeg syntes det er uproffessionelt og grinagtigt med 'ordskat', men omvendt så irriteres jeg over angloficeringen af det danske sprog.

Nogle lande har gjort en dyd af at fastholde deres egen dialekt, bare se Island, så jeg syntes det er uværdigt at nedgøre problematikken.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

Arbejdet med at sikre det islandske sprog skete på et tidspunkt hvor det var muligt at minimere indflydelsen fra andre sprog 1800-50 cirka. Personligt mener jeg ikke at det samme kan gøres for dansk, nu (2015) men skal det gøres fint, til gengæld skal ingen bilde mig ind at en skat er løsningen.

En skat er blot yderligere et forsøg på at skaffe penge så regningerne kan betales og jeg æder en ordbog hvis mere end 1 procent af de penge bliver brugt til undervisning eller andet der måske kunne retfærdiggøre skatten. Ovre i valgdebattet står to lejre og prøver at bilde folk ind, at de røde eller blå er de onde men her står vi så med en skat. Hvem får skylden for den her i fremtiden?

6 år siden
6 år siden

Man skulle også tro at der var skatter nok i forvejen.

Hvis nogen skulle stille et sådant forslag, hvad er mon så årsagen? Hvorfor får nogen en så underlig tanke?
Hænger kritikken af fremmedsproglige udtryk i reklame og andre public relation ting sammen med andre tiltag der skal berøve ungdommen deres følelse af være urokkeligt forbundet med det danske folk og den danske historie, som for eksempel Viggo hørup der står i Kongens have (i strid med vore dages radikale politikere) må siges at være? For man kunne godt få den tanke at nogen ville foretrække at Danmark bliver til et engelsksproget amt i det land der hedder EU.
(For jeg ser endnu ikke tegn på indvækst af tysk, fransk eller mediterrane sprog. For slet ikke at tale om østeuropæiske sprog som jo ingen regner med overhovedet.)
Det er engelsk der er trækplastret. Mange unge der er gode til engelsk synes at opfatte sig selv som særdeles internationale trods den kun bilinguale sprogforstand.

Danmark er et lille land. Det svinger imellem mindreværdskompleks og kompenserende storhedsvanvid. Nogle ser internationalisering som udtryk for åndelig vækst,(Noget jeg må se som delvist rigtigt.) Andre ser fremmedgørelsen som en slags national hukommelsestab. (Heller ikke det kan siges at være helt uden sandhed.)

Selv vil jeg nok sige at vi kan profitere ved at nærme os det bedste fra begge verdener: Vi skal mestre vort danske og højne os ved kundskaber om sprog i andre lande, der er større og mægtigere end vort eget og derfor tales af langt flere end os selv.
Det har sin egen klare logik: Hvem besidder størst viden - en gruppe på fem eller en gruppe på tusind? Nemt at svare på. Mon det så ikke er klogt at tale det sprog som den største gruppe benytter?
Men blot at substituere ord fra sit eget gamle og gode sprog i den hensigt at lyde mere international er ikke at syne klogere. Tværtimod!
Dumhed kan man imidlertid ikke lovgive imod eller opkræve skat af. Derimod er det absolut muligt at stemme mindre vise politikere ind i vor lovgivende forsamling. Og sådanne parlamentariske vildskud må vi ind imellem betale for.

6 år siden
5 år siden
#27

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Hvis der kom afgift på hele vokabulariet, ville alle nok vælge total tavshed, og så kommer der ingen penge alligevel.
Så bliver det nok nødvendigt med en tillægslov: "Hvis du vil bo i Danmark har du pligt til at tale." Og det bliver så til den dyre tarif med udenlandske ord.
Men ud over engelsk, burde vi måske lære arabisk i Danmark. For det kan være en sikkerhedsrisiko at mange hundredtusinder taler og skriver sprog som danskerne intet fatter af.

5 år siden
5 år siden
#29

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Punktafgift på engelske ord, så tænker jeg bare det bliver dyrt af være Sidney Lee :D

Bare en tanke...

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Punktafgift på det danske sprog er startet 04/06-2015 17:39 af Carsten Cederholm og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

7Brug af kommentarer?
23 timer siden · Pia Hansen
2Efterlysning af serie
2 dage, 11 timer siden · Kåemer
474Kontraster
3 dage siden · Engbo
3918Dagens ord
5 dage siden · Engbo
6Skriveklub?
5 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
7 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
27 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 6 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 10 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 15 dage siden · Kåemer
0Inspirationsråd til at skrive digte
2 måneder, 1 dag siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 3 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
2 måneder, 5 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
2 måneder, 6 dage siden · Prem
2Navne
2 måneder, 6 dage siden · Engbo
94Dagens Had
2 måneder, 7 dage siden · Prem
74Ligheder
2 måneder, 8 dage siden · Prem
20Komplimenter
2 måneder, 8 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 8 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
2 måneder, 10 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
2 måneder, 11 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
2 måneder, 11 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
2 måneder, 11 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 15 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 17 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
2 måneder, 20 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
2 måneder, 20 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
2 måneder, 28 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
3 måneder, 1 dag siden · Aurelian
2opbygning
3 måneder, 1 dag siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
3 måneder, 2 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
3 måneder, 3 dage siden · mlsj
7Kalle er død
3 måneder, 4 dage siden · Pia Hansen
68Bibelen
3 måneder, 5 dage siden · Engbo
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
3 måneder, 7 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
3 måneder, 8 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
3 måneder, 8 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
3 måneder, 10 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
3 måneder, 12 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
3 måneder, 13 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
3 måneder, 14 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
3 måneder, 15 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
3 måneder, 20 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
3 måneder, 23 dage siden · dino
2jeg søger feedback
3 måneder, 29 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
4 måneder, 1 dag siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
4 måneder, 3 dage siden · hermanøv
137Virus
4 måneder, 11 dage siden · dino
1Mangler kritik
4 måneder, 19 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
4 måneder, 21 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
4 måneder, 21 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
4 måneder, 27 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
4 måneder, 29 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
5 måneder, 1 dag siden · Michael But
27Godt man ikke kan
5 måneder, 12 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
5 måneder, 16 dage siden · Wernn
33Din dag.
5 måneder, 19 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
5 måneder, 20 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
5 måneder, 29 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 2 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 4 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
6 måneder, 8 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
6 måneder, 10 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
6 måneder, 11 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 11 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
6 måneder, 15 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
6 måneder, 20 dage siden · Wernn
8Meddelelse
6 måneder, 21 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 9 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 10 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
7 måneder, 17 dage siden · Emeli
11Metwo-two
7 måneder, 23 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
7 måneder, 24 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
7 måneder, 28 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
7 måneder, 28 dage siden · Wernn
11668
7 måneder, 29 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
8 måneder, 6 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
8 måneder, 7 dage siden · Prem
11Hvem er du?
8 måneder, 7 dage siden · Prem
64Lykken
8 måneder, 8 dage siden · Prem
5Livsbane . Livsveje. Livsvalg.
8 måneder, 12 dage siden · Savanti
4Hvornår er en tekst mest for børn?
8 måneder, 13 dage siden · Pia Hansen
33Hvem er du? Personality
8 måneder, 21 dage siden · Wernn

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 8 dage siden · Prem
137Virus
4 måneder, 11 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 2 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 4 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 11 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 9 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 10 dage siden · Engbo
11Metwo-two
7 måneder, 23 dage siden · dino
11668
7 måneder, 29 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
9 måneder, 5 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
10 måneder siden · Wernn
0Kringsat
10 måneder, 15 dage siden · Engbo
52Treenigheden
11 måneder, 20 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 2 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 2 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 3 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 3 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 3 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 4 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 4 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 4 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 4 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 5 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 6 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 6 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 6 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 6 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 7 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 7 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 8 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 9 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 9 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 10 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
2 år siden · dino
47At rejse er at leve?
2 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
2 år siden · Inghard
8Circumcisio.
2 år siden · dino
6Den nye EU aftale
2 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
2 år siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
3 år siden · dino
5Før Adams tid.
3 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
3 år siden · dino
31Spare på DR?
3 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
3 år siden · Engbo
0Land og by
3 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
3 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
3 år siden · dino
22#metoo
3 år siden · dino
109Selvforsvar
3 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
3 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
3 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
3 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
3 år siden · Morpho
10Fordomme
3 år siden · Kåemer
33Skyld
3 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
3 år siden · Engbo
7Flygtninge
3 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
3 år siden · dino
13Koranen
3 år siden · Kåemer
53Skat
4 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
4 år siden · dino
11Normal
4 år siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
4 år siden · Engbo
58Udvisning
4 år siden · Kåemer
1FNs Menneskeretserklæring
4 år siden · Kåemer
5Finansloven
4 år siden · Kattegat