Helbred · Skepticismens tidsalder

11 svar
Senest opdateret 3 år siden · 3 bruger(e) deltager
6 år siden

Jeg tager en rædsom mængde lægeordineret medicin. Ifølge indlægssedlerne må noget ikke tages sammen med andet, hvis man fejler det eller det. Jeg syntes at vi er noget i lommen på de autoriserede læger, for de burde jo vide bedst, eller hva'?

Skal man stole på producenterne og deres anvisning, eller på lægerne og deres erfaring ?

Eksempelvis har jeg diabetes og får derfor både Victoza, insulin og piller i store mængder. Men eksempelvis indlægssedlen for Victoza nævner at man ikke må tage produktet sammen med insulin. Men jeg får maksimale mængder af alle tre dele.

Af hjerte- og blodtryksmedicin, får jeg noget der på den ene side giver kvalme og forgiftningssymptomer, og på den anden side ikke må tages hvis man har diabetes.

Vi lever i en tidsalder hvor man ikke bare tager lægers ord for pålydende, hvilket måske er meget godt, men på den anden side er en skam. Naturmedicin er en spiller på et meget broget - tiltider suspekt - marked.

Jeg er noget forvirret og tiltider modløs. Vil trods alt gerne have et tåleligt seniorliv.

Hvilke erfaringer og overvejelser gør i jer ?

Bedste sommerhilsener fra Robert

6 år siden
6 år siden

"Af hjerte- og blodtryksmedicin, får jeg noget der på den ene side giver kvalme og forgiftningssymptomer, og på den anden side ikke må tages hvis man har diabetes."

Er det noget du og lægen har talt om?

Som du har formuleret det her ser det da helt forkert ud?
Jeg ville bede lægen om klar besked om interaktionen imellem de medikamenter han har givet dig recept til.
Har han overblik over din totale situation, når han skriver medicin ud? Eller ser han kun på tingene som isolerede fænomener? Er det tilfældet virker det ikke godt nok, skulle jeg mene.

Omkring det mere generelle: Vi lever i en tid hvor alle selv googler sig til videnskabelige konklusioner som de egentlig ikke har forudsætninger for at forstå. Det skaber en uheldig og accelererende mistillid til de såkaldte videnskabelige autoriteter. Der truer faktisk en slags paradigmeskifte. Informationsmængden er så enorm, men man lades i stikken uden mulighed for at sortere tingene hensigtsmæssigt.

Tilbage til dig, Kallehave? Jeg kan næsten ikke tro at din læge er så dum! Jeg håber du kan kontakte lægen og få en klarere besked, så du kan få sorteret i alle disse oplysninger og måske få revideret din medicinstatus, hvis den vitterlig er så forkert.
Skal du have fintunet ordinationerne? Eller skal der rettes op på deciderede fejl? For du har krav på klarhed! Du må konfrontere ham med de informationer der får din medicinering til at virke helt forkert. Eller i det mindste få opklaret eventuelle misforståelser.
For situationen, som du beskriver den, virker bestemt ikke tillidvækkende.

Bedste ønsker.

6 år siden
6 år siden

Jae såmænd Dino, jeg er glad for min praktiserende læge og vi får tit en drøftelse over medicinsituationen, for det meste med mig i en noget ydmyg rolle (tro det eller lad være :-)). Senest omkring mine forgiftningssymptomer, spurgte han lidt lakonisk 'om det ikke var til at leve med'. Det skal jeg hilse at sige, at det er det ikke og det fortalte jeg ham. Nu er han taget på sommerferie, mens jeg upædagogisk forsøger at 'skrue' lidt på doseringerne.

Men det er nok rigtigt at jeg bør gennemgå min medicinliste med en tættekam og finde de kontraindikationer der rent faktisk er, og så præsentere ham for resultatet (og ikke konklusionen). Nogle produkter findes der måske anerkendte alternativer til.

Jeg har været igennem en del diabetesspecialister siden jeg fik diabetes i 2001. Og de seneste år efterlades jeg med det indtryk, at jeg er en del af sygehusenes taxametersystem, med så mange patienter igennem som muligt, kvantitet istedet for kvalitet.

Når en som jeg, kaster dette emne op til debat, så har det også noget at gøre med at man føler man har fået nok og vil have tingene til at modnes, så det krudt man fyrer af overfor en akademiker, har den rette dosering og slagkraft. Derfor også meget gerne jeres kommentarer her på Pennen.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

Bare en sidebemærkning.
En jeg kender godt, får noget medicin, hvor vedkommende er helt overbevist om at kopipræparater indeholder hjælpestoffer som giver bivirkninger, som ikke findes hos originalmedicinen. (Som desværre er dyrere.) Derfor vil hun have de originale, uanset prisen.

6 år siden
6 år siden

Det er en stort og også alvorlig problemkreds, som du rejser Kallehave.
Den indeholder ihvertfald følgende massive problematikker:

1 Kan man have tillid til at det officielle sundhedssystem, vi har idag, har ens helse som højeste prioritet?

2 Kan man selv tage ansvar for sit eget helbred?

3 Kan 'det alternative' noget som det officielle sundhedssystem ikke kan?

4 Hvad er jeg egentlig for noget? - En slags kemisk/mekanisk/elektrisk maskine? Eller er jeg et levende væsen som har taget en 'materiel klædning på for at få erfaringer, som det levende væsen ellers ikke kunne få.?

Mine egne erfaringer og studier har ført mig til følgende svar:

1 Nej det kan jeg ikke stole på. Medicinalindustriens formål er at tjene penge. Derfor er det godt, at der er patienter med en diagnose. Her er sundhedsvæsenet en god partner. Og denne partners aktører er det en god ide at styre, så stadig flere mennesker får en diagnose, som kræver at de skal have mere af medicinalindustriens produkter. (Der er masser af doku. på at det forholder sig således)

2 Det kan man godt. Som bekendt anbefaler staten mange ting man 'bør gøre og ikke gøre'. Og mange gør det. Men der er meget mere end det med at følge officielle råd. Man kan gøre sig umage med, hvordan man faktisk 'har det'. Hvad kroppen fortæller en. Jeg har f.eks. opdaget at noget mad gør mig utilpas, andet gør mig i godt humør. Hvis jeg er træt, er det godt at cykle en tur med hunden. En daglig meditation løfter mit energiniveau betragteligt. De og de kosttilskud virker på mig, andre gør det ikke. Det er lidt et studie i, hvordan man faktisk virker - nåh men alt kan jo overdrives...

3 Det kan det godt, ca 50% af danskerne bruger det, de betaler selv. Det gjorde de ikke, hvis ikke det gav dem noget, som det officielle system gav dem gratis. Jeg har selv haft gode erfaringer. Man skal ikke forvente mirakler, - men rygtevis kommer de nu og da -. Men her drejer det sig igen om tillid til behandleren og en afstemning af hvad ens 'mavefornemmelse' siger om behandling og behandler. Altså øve sig i at høre, hvad det er, kroppen fortæller en om, hvordan den har det med det.

4 Jeg er ikke en maskine, men et kompleks af materielle ting, tanker, følelser, vilje og intuition. Og når jeg bliver syg, er det fordi der kommer ubalance i dette kompleks. Denne synsvinkel har sundhedsvæsenet ikke, men den findes hos 'det alternative'.

Lidt tanker - som måske kan inspirere.

6 år siden
6 år siden

Også dit indlæg Grosvenor #4, er tankevækkende.

Det har ikke altid været sådan, at jeg studerede indlægssedlerne til min ordinerede medicin, grundigt. Det gør jeg nu og googler for det meste også oplysningerne. Jeg tror at jeg, som de fleste, har haft en forholdsvis blind tillid til at den ordinerede medicin, harmonerede indbyrdes og at lægerne studerede ens lægejournal, for at se om der kunne opstå kontraindikationer.

Den tillid er væk !

Jeg har i behersket omfang benyttet mig af naturlægemidler og uden dårlig erfaring, nogle gange dog også uden direkte god erfaring. Produkter fra et stort anerkendt firma i Schweiz benytter jeg jævnligt og jeg har gode fornemmelser for meget af den gamle Kinesiske naturmedicinkultur.

Jeg nævnte ovenfor, at jeg har 'skruet' lidt på indtagelsen af den lægeordinerede medicin. I de seneste par måneder har jeg følt mig (meget) forgiftet. Det er nu, i første omgang, blevet indkredset til noget hjertemedicin, hvor der er markant forskel på om jeg tager det eller ej. Produktet kan selvfølgeligt interagere med anden medicin, så jeg får disse virkninger, men ihvertfald er jeg stoppet med det nu og indtil jeg har fået talt med egen læge. Så dette udsagn er ikke beskrevet for at andre skal holde op med at tage deres ordinerede medicin. Men man må godt være kritisk forbruger.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

RETTELSE OM VICTOZA !

I min introduktion ovenfor, nævner jeg at indlægssedlen til Victoza nævner at produktet ikke bør tages sammen med insulinpræparater. Det er forkert !

Da jeg fik Victoza i sept. 2010, stod der ganske rigtigt at produktet ikke måtte tages sammen med insulin. Dette forbehold er nu fjernet og det anbefales vistnok ligefrem at tage Victoza som suplement til insulin.

Jeg beklager hvis jeg har gjort nogle urolige, eller unødigt skeptiske.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

... er er åbenbart meget man tager for givet, når man sender sine dresserede spyfluer rundt i cyberspace.

Fortsat go' sommer/Robert

6 år siden
3 år siden

Jeg faldt over denne ældre debat og vil gerne supplere.
Hvis man skal have dyr originalmedicin, er det smart at være i "Danmark" gruppe 2. Den dyre af dem. For så får man kæmpe refusion af udgifterne.

Meld jer ind i Danmark i tide. Mens I endnu kan skrive at I intet fejler og ingen behandling får. Er man først indenfor er det let at skifte gruppe efter forholdene. Selv er jeg i den billigste gruppe indtil videre. Så får man visse tilskud hos tandlægen og medicin på recept.

Jeg vil til Kallehave anbefale sund mad og levevis og ikke stole på at medicin kan klare alle problemerne. Men det er let at være klog på den slags. Især når man selv, som jeg, aldrig har viet sundhed særlig opmærksomhed.

Det er som med alkohol: Får man hovedpine af rødvin skal man heller ikke bare drikke løs og satse på at codeimagnyl kan klare problemet.

Bedste ønsker fortsat.

3 år siden
3 år siden

Hej Dino, 'Long time, no see' - men endnu i live, nogle erfaringer rigere siden 2015.

Din rekommandation er velplaceret. Selv har jeg og familien været medlem af Danmark ihvertfald siden begyndelsen af 80'erne, og det har absolut været et regnskab til min fordel, de seneste 15-20 år.

Meeen, jeg mærker at livshorisonten er noget indsnævret nu og så må jeg jo bare få det bedste ud af det. Og det gør jeg så.

Fortsat go' sommer til dig og dine ;-)

3 år siden
3 år siden

Selv tak, Kallehave.
Ja, jeg kender godt følelsen af at tiden går hurtigere og hurtigere og at man begynder at tænke over hvad man har tilbage.
Men jeg vil sige med john Lennon: (Frit oversat) "Livet er der der sker mens man har travlt med at lægge andre planer."

3 år siden
3 år siden

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Skepticismens tidsalder er startet 30/06-2015 21:27 af Robert Kallehave og er placeret under Helbred.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4055Dagens ord
11 timer, 16 minutter siden · Savanti
91Ligheder
11 timer, 28 minutter siden · Savanti
1Feedback søges til min novellepodca...
2 dage, 11 timer siden · Henrik German Q...
8Hvordan har du det
4 dage siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
8 dage siden · Eddie
4Kunsten i fokus
9 dage siden · Inghard
1Forstå Michael strunge og David Bow...
21 dage siden · Allimacc
1Spiller i også online spil?
21 dage siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
21 dage siden · Den Lianer Gois...
1Din søndag min søndag
24 dage siden · Engbo
12Hvad inspirerer dig
26 dage siden · ClPollux
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
1 måned siden · Savanti
1Hvad synes i
1 måned siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
1 måned, 2 dage siden · Kåemer
0Hvis du kunne vælge
1 måned, 6 dage siden · Savanti
493Kontraster
1 måned, 8 dage siden · Savanti
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
1 måned, 9 dage siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
1 måned, 12 dage siden · MariaMolgaard
0Aften scenerie
1 måned, 12 dage siden · MariaMolgaard
7Korrespondent
1 måned, 15 dage siden · Dmitri Burdykin
17Hvilken sprogstil foretrækker i?
1 måned, 17 dage siden · Blækhuset
8Freddy - drengen fra skoven
1 måned, 17 dage siden · Pia Hansen
0Lejlighed insperation vintage art
1 måned, 25 dage siden · MariaMolgaard
1Filosofien kedsomhed hvad er det?
1 måned, 25 dage siden · Engbo
0Hvad skal du i aften du lyst til at...
1 måned, 26 dage siden · MariaMolgaard
1Internationalt
1 måned, 27 dage siden · MerakiPLyhne
1Søger app til og skrive. Historie
1 måned, 27 dage siden · MerakiPLyhne
27Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 8 dage siden · Anniina
11Transgender
2 måneder, 9 dage siden · Inghard
22Lykke
2 måneder, 10 dage siden · Engbo
2Søger læsere!
2 måneder, 11 dage siden · Dahlenborg
4Troen og kirken
2 måneder, 16 dage siden · Engbo
6Teater stykke
2 måneder, 19 dage siden · Nicolas Jessen
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 25 dage siden · Inghard
4superhelt vs superskurk?
2 måneder, 26 dage siden · Engbo
2Skrive-software?
3 måneder, 2 dage siden · Mons1957
75Bibelen
4 måneder, 7 dage siden · Engbo

Helbred

8Hvordan har du det
4 dage siden · Engbo
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
10 måneder, 3 dage siden · dino
0DI Georges syndrom. Helbreds opdate...
2 år siden · Savanti
18Hormonforstyrrende stoffer.
2 år siden · Stinapige
7Helbred opdatering.
2 år siden · Savanti
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
3 år siden · Kåemer
4lagt op til debat
3 år siden · Savanti
11Skepticismens tidsalder
3 år siden · Robert Kallehav...
3smerter når jeg læser
3 år siden · cronio
6Rent vand
4 år siden · dino
4Mary Shelley og tarmfloraen
5 år siden · dino
8Sovepiller
5 år siden · dino
5Blodets iltprocent ?
5 år siden · Mons1957
8Stok
6 år siden · Mikala
20GMO-dyrket foder !
6 år siden · Robert Kallehav...
29Hvorfor ryger man?
6 år siden · CCDK
6Medicin(misbrug) ...
7 år siden · Robert Kallehav...
5Om p-pillekomplikationer, fortsat:
7 år siden · Jubas
22D- vitamin/ vitaminer
7 år siden · Ajardo