Brokkassen · Jeg - en kværulant

9 svar
Senest opdateret 5 år siden · 5 bruger(e) deltager
6 år siden

JEG HAVDE GENNEM LÆNGERE TID skrevet diverse kommentarer til artikler på avisen Information.dk. Da en af mine kommentarer blev slettet, skrev jeg følgende brokke-kommentar hvor jeg kommenterede sletningen:


Puf! Der blev min kommentar lige slettet. Den havde ellers fået 5 anbefalinger og alting. Men der må have noget ved den der pirrede administratorens slettetrang. Hvad aner jeg ikke. Jeg ved af erfaring at Information ignorerer mails hvor man spørger ind til årsagen til sletningen.
I min kommentar havde jeg skrevet at den øvrige journalistik er lige så ukritisk som sportjournalistikken samt opremset nogle eksempler. Måske følte de sig ramt?
Jeg har ikke stødt på andre steder på nettet hvor admins har gjort sig så upopulære som på Information. Normalt er der nogen retningslinier defineret i en FAQ, og kun hvis man bryder disse bliver ens indlæg slettet. Men på Information har jeg stadig ikke sporet nogen rød tråd i hvad der slettes og hvad der får lov at stå. Jeg tager for det meste backup af mine kommentarer her, da jeg aldrig ved om de skulle blive slettet. Information er det eneste sted jeg finder dette nødvendigt.


DETTE INDLÆG blev også slettet - sammen med min profil. Jeg oprettede en ny profil, og skrev endnu et indlæg:


Hej, dette er en konto jeg oprettede udelukkende for at skrive denne besked.
jeg er den bruger der tidligere hed Mi Phuna - Men den konto blev slettet af administratorne. Årsagen til sletningen var at jeg i en kommentar udtrykte modvilje over at at jeg fik en kommetar slettet. Jeg reposter lige:
<i>Puf! Der blev min kommentar lige slettet. Den havde ellers fået 5 anbefalinger og alting. Men der må have noget ved den der pirrede administratorens slettetrang. Hvad aner jeg ikke. Jeg ved af erfaring at Information ignorerer mails hvor man spørger ind til årsagen til sletningen.
I min kommentar havde jeg skrevet at den øvrige journalistik er lige så ukritisk som sportjournalistikken samt opremset nogle eksempler. Måske følte de sig ramt?
Jeg har ikke stødt på andre steder på nettet hvor admins har gjort sig så upopulære som på Information. Normalt er der nogen retningslinier defineret i en FAQ, og kun hvis man bryder disse bliver ens indlæg slettet. Men på Information har jeg stadig ikke sporet nogen rød tråd i hvad der slettes og hvad der får lov at stå. Jeg tager for det meste backup af mine kommentarer her, da jeg aldrig ved om de skulle blive slettet. Information er det eneste sted jeg finder dette nødvendigt.</i>
Så altså - jeg er færdig her i debatten. Pænt farvel til jer allesammen!


DENNE FARVEL-BESKED forsvandt selvsagt også meget hurtigt. Det er ikke første gang jeg har fået profil og kommentar slettet derinde, uden at ane hvorfor. Engang, i 2013, skrev jeg en venlig mail til debatredaktionen hvor jeg bad den fortælle hvad det var der havde været galt med en af mine kommentarer, siden de slettede den. Jeg fik intet svar. Men her i 2015 besluttede jeg at gøre det til min mission at opklare vide hvad de havde haft imod min kommentar. Dette er mit livsformål. Jeg stopper ikke for noget. Så jeg sendte en mail, ikke til debatredaktionen, men til redaktøren af Information:


Hejsa,
under brugernavnet Mi Phuna skrev jeg en kommentar til denne artikel:http://www.information.dk/540222
Kommentaren blev dog slettet. Da jeg i en efterfølgende kommentar kritiserede sletningen, blev min profil lukket.
Det var primært via Informations kommetarfelt at jeg deltog i den demokratiske debat. Mi Phuna profilen havde 50+ kommentarer bag sig. Ved
lukningen af profilen mistede jeg en skattet del af min identitet.
At min 'brokke-kommentar' førte til profil-lukning går jeg ikke så meget op i. Men jeg ville egentlig godt vide hvorfor min første kommentar blev
slettet?
Venlig hilsen Kasper


EFTER NOGLE DAGE fik jeg faktisk svar fra debatredaktionen:


Kære Kasper Hviid
Din konto blev lukket, da den brød med vore retningslinjer. Da vi har erfaring for, at det skaber den bedste grobund for en lødig debat,
kræver vi, at debattører fremstår under eget navn, hvilket også fremgår af de retningslinjer, du har sagt ja til, da du registrerede brugerprofilen.
Jeg forsøgte at kontakte dig vedrørende lukningen, men da du var registreret med en midlertidig mail, kunne dette ikke lade sig gøre. Vi vil for fremtiden kræve, at brugere registrerer sig med en permanent mailadresse.
Med venlig hilsen


DER ER SÅDAN SET intet forkert i det de skrev. Det var bare ikke lige det jeg spurgte om. Faktisk uddybede jeg i min mail at jeg netop IKKE var intereseret i at få svar på lige præcis det. Så jeg skrev endnu en mail:


Hej,
jeg beklager at du havde måtte skrive forgæves til min engangs-email. Jeg har altid været indforstået med at fake navn - plus disposable email - selvfølgelig kan medføre konto-lukning.
Men det var nu ikke lukningen af min konto jeg spurgte ind til. Det jeg derimod var nysgerrig efter, er hvad der afstedkom sletningen af min næst-sidste kommentar hvor jeg med en række eksempler kritiserede det generelle journalistiske stade. Det var til denneher artikel:http://www.information.dk/540222
Helt oprigtigt, så aner jeg faktisk ikke hvorfor det jeg skrev medførte kommentarsletning. Hvis du kunne oplyse dette, ville jeg blive rigtig glad!
Venlig hilsen Kasper


NU ER DER gået 6 dage siden jeg skrev den mail. Jeg venter til efter weekenden før jeg spørger ind til om de har modtaget min sidste mail. Vil jeg faktisk få svar? Spændingen stiger!

6 år siden
6 år siden
#1

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Hej Sabbath,

det handler mest om at få gjort rent bord - jeg har investeret en del tid på Informations kommentarspor, og hvis jeg ikke får lavet en ordentlig afslutning, vil det blive ved at nage mig.

Information har faktisk haft et frodigt debatmiljø i kommentarsporet. Men desværre er en del af de faste kommentatorer enten blevet smidt ud af admins eller valgt selv at gå pga. admins. Disse afskeds-kommentarer slettes konsekvent af admins.

Jeg havde, under mit eget navn, skrevet lidt over 500 kommentarer på Information. Men pludselig fik jeg slettet min profil. Da jeg dengang skrev og spurgte admins om årsagen, fik jeg intet svar. Derefter valgte jeg oprette en profil og meddele at jeg var færdig med at kommentere her, og sige farvel til mine bekendtskaber derinde (denne besked blev lynhurtigt slettet)

Senere endte jeg med at komme tilbage, dennegang under pseudonymet Mi Phuna. Da denne profil også blev slettet, besluttede jeg at nu ville jeg have denneher mangeårige frustration over admin-staben på Information ud af verden.

Derfor min kværulantiske optagenhed af årsagen til sletningen af en kommentar på Information.dk!

6 år siden
6 år siden

Jeg forstår dig udmærket. Man knytter sig til sådan en debatside. Det bliver nærmest en personlig ven og debatpartner. Når den så svigter, ja så er det som en ven der svigter en.

Jeg har været der selv. Det var en uoverensstemmelse med redaktionen her på Fyldepennen og jeg forlod den i en periode, men valgte da at komme tilbage. Det var dog ikke så groft, som det du refererer, nærmest misforståelser.

Det er kamp mod vejrmøller. Læg det bag dig, og find et andet debatsted, f.eks. Fyldepennen her. Vi har en god atmosfære her, men redaktøren kan godt være skrap, hvis man ikke overholder reglerne.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#4

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

De høje journalistiske idealer pressen tit trækker op af hatten, når noget går dem imod, står i skærende kontrast til den censur de redaktionelle personer udøver uden at stå til regnskab for deres beslutninger.

Så finder man ikke et alternativt medie at fremsætte sine meninger i, så kvæles man selv og det frie ord effektivt.

Mvh/Robert

6 år siden
6 år siden

TAK for gode kommentarer, folkens! Nu er der gået 10 dage siden min mail, så det er tid til en opfølgende henvendelse. Jeg overvejede at spørge dem om min mail var nået frem - men det syntes jeg på en anden side ville virke lidt falsk. Jeg ved jo min mail selvfølgelig er nået frem. Jeg vil helst være så oprigtig som muligt - så i stedet gør jeg dem blot opmærksom på at de har undladt at svare på min mail:

Hej,
du glemte sørme at besvare min forrige mail. Jeg er stadig nysgerrig angående årsagen til kommentarsletningen!
Venlig hilsen Kasper

SÅ HAR JEG BLOT givet en venlig påmindelse, ud fra den tanke at de selvfølgelig blot har glemt min mail. (Dette er ikke helt oprigtigt fra min side - jeg er ikke helt sikker på at de nu også havde glemt den - men i dette tilfælde er min uærlige facade begrundet i netikkettens grundregel om at tiltro at ens moddebatører de ædleste intentioner ... har den regel ikke et navn, for øvrigt?)

6 år siden
6 år siden

Så, min ven, hold nu op. Bliver du ved med dette ender det med, at de ikke bare regnes for kværulant, men for at have fis i kasketten - eller hvad det nu hedder. Tag dig sammen, vask dine hænder, og vend ryggen til. Bliver du ved, rammer du kun dig selv.

Venlig hilsen

Kåemer

6 år siden
5 år siden

Jeg kender godt den med at man har noget på hjerte. Den anden part lægger på. Man ringer op igen for at forklare at man er blevet misforstået, at det slet ikke var det man mente - faktisk ønsker man slet ikke at sige noget ubehageligt, vi er i virkeligheden enige, man vil bare lige forklare ... og røret lægges på igen.

Jeg mindes Dostojevskijs roman "Dobbeltgængeren."
Hr Goljadkin har også de ædleste hensigter og vil blot lige forklare sig ... Men han skæres af.

Jeg er enig med Kåemer. Det nytter ikke! Trods de mange bidrag til debatten, så er det altså avisen der bestemmer over hjemmesiden. Op på hesten og videre ad nye ruter. Selvom det føles skide ærgerligt.

5 år siden
5 år siden

Med fare for at afspore denne debat, vil jeg tage et indlæg fra netop Information, der ord til andet kunne ligne en debat her på Pennen. I skrivende stund har jeg læst 55 kommentarer, af svingende kvalitet.

Det jeg selvfølgeligt ikke ved, er hvor mange indlæg der er blevet bortcensureret.
http://www.information.dk/543212

Med venlig hilsen Robert

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Jeg - en kværulant er startet 21/08-2015 13:09 af metaDrøm og er placeret under Brokkassen.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

21Lykke
23 timer siden · Inghard
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
23 timer siden · Inghard
4superhelt vs superskurk?
2 dage, 6 timer siden · Engbo
4000Dagens ord
2 dage, 22 timer siden · Skovgoblin
25Skal vi starte et skrive- fortællef...
6 dage siden · MariaMolgaard
11Hvad inspirerer dig
6 dage siden · MariaMolgaard
2Skrive-software?
8 dage siden · Mons1957
0Internationalt
20 dage siden · Savanti
492Kontraster
21 dage siden · Engbo
0Søger læsere!
1 måned, 5 dage siden · turkdaddy
9Transgender
1 måned, 12 dage siden · Eddie
75Bibelen
1 måned, 13 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
1 måned, 22 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
1 måned, 23 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
1 måned, 23 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
2 måneder siden · Anita A
2Efterlysning af serie
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
2 måneder, 23 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
2 måneder, 25 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
3 måneder, 14 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
3 måneder, 24 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
4 måneder, 19 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
4 måneder, 22 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
4 måneder, 23 dage siden · Prem
2Navne
4 måneder, 24 dage siden · Engbo
74Ligheder
4 måneder, 26 dage siden · Prem
20Komplimenter
4 måneder, 26 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
4 måneder, 28 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
4 måneder, 29 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
4 måneder, 29 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
4 måneder, 29 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
5 måneder, 3 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
5 måneder, 5 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
5 måneder, 7 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
5 måneder, 8 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
5 måneder, 16 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
5 måneder, 18 dage siden · Aurelian
2opbygning
5 måneder, 19 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
5 måneder, 20 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
5 måneder, 21 dage siden · mlsj
7Kalle er død
5 måneder, 21 dage siden · Pia Hansen
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
5 måneder, 25 dage siden · Kafkaesque

Brokkassen

0En molbohistorie?
1 år, 6 måneder siden · dino
4Vil I venligst lade være med.
1 år, 11 måneder siden · knudkp
24Digte
2 år siden · Kåemer
6Feisbuuk
2 år siden · Savanti
8Musik i film
2 år siden · dino
8Vejret.
2 år siden · Savanti
0illustrationer
3 år siden · kirstine12
8Jeg elsker jeres site, men lige det...
5 år siden · magicmagnus
4Hvad med nej?
5 år siden · Engbo
16Publicering vs. kommentar
5 år siden · Birkmand
9Jeg - en kværulant
5 år siden · Robert Kallehav...
11Når mobberen fralægger sig ansvaret
6 år siden · Fink
17Hvad skal vi med Halloween ...
6 år siden · peter_romer
1At sejre sig ihjel?
6 år siden · dino
5passende replikker
6 år siden · Lisa_F
3hvidevarers holdbarhed
7 år siden · Robert Kallehav...
63Hvorfor deltager du ikke i debatten...
7 år siden · Post Scriptum
51Kommentargivningens tab af mening
7 år siden · westendahl
2Bogklub eller bondefangeri?
7 år siden · Høeg
22Hvor er den gode fantasy blevet af!...
7 år siden · Bondekonen
4Øv
8 år siden · Kornblomst
3På vagt
8 år siden · Jon Vest
12ARGH!
8 år siden · dino