Brokkassen · Jeg - en kværulant

9 svar
Senest opdateret 2 år siden · 5 bruger(e) deltager
2 år siden

JEG HAVDE GENNEM LÆNGERE TID skrevet diverse kommentarer til artikler på avisen Information.dk. Da en af mine kommentarer blev slettet, skrev jeg følgende brokke-kommentar hvor jeg kommenterede sletningen:


Puf! Der blev min kommentar lige slettet. Den havde ellers fået 5 anbefalinger og alting. Men der må have noget ved den der pirrede administratorens slettetrang. Hvad aner jeg ikke. Jeg ved af erfaring at Information ignorerer mails hvor man spørger ind til årsagen til sletningen.
I min kommentar havde jeg skrevet at den øvrige journalistik er lige så ukritisk som sportjournalistikken samt opremset nogle eksempler. Måske følte de sig ramt?
Jeg har ikke stødt på andre steder på nettet hvor admins har gjort sig så upopulære som på Information. Normalt er der nogen retningslinier defineret i en FAQ, og kun hvis man bryder disse bliver ens indlæg slettet. Men på Information har jeg stadig ikke sporet nogen rød tråd i hvad der slettes og hvad der får lov at stå. Jeg tager for det meste backup af mine kommentarer her, da jeg aldrig ved om de skulle blive slettet. Information er det eneste sted jeg finder dette nødvendigt.


DETTE INDLÆG blev også slettet - sammen med min profil. Jeg oprettede en ny profil, og skrev endnu et indlæg:


Hej, dette er en konto jeg oprettede udelukkende for at skrive denne besked.
jeg er den bruger der tidligere hed Mi Phuna - Men den konto blev slettet af administratorne. Årsagen til sletningen var at jeg i en kommentar udtrykte modvilje over at at jeg fik en kommetar slettet. Jeg reposter lige:
<i>Puf! Der blev min kommentar lige slettet. Den havde ellers fået 5 anbefalinger og alting. Men der må have noget ved den der pirrede administratorens slettetrang. Hvad aner jeg ikke. Jeg ved af erfaring at Information ignorerer mails hvor man spørger ind til årsagen til sletningen.
I min kommentar havde jeg skrevet at den øvrige journalistik er lige så ukritisk som sportjournalistikken samt opremset nogle eksempler. Måske følte de sig ramt?
Jeg har ikke stødt på andre steder på nettet hvor admins har gjort sig så upopulære som på Information. Normalt er der nogen retningslinier defineret i en FAQ, og kun hvis man bryder disse bliver ens indlæg slettet. Men på Information har jeg stadig ikke sporet nogen rød tråd i hvad der slettes og hvad der får lov at stå. Jeg tager for det meste backup af mine kommentarer her, da jeg aldrig ved om de skulle blive slettet. Information er det eneste sted jeg finder dette nødvendigt.</i>
Så altså - jeg er færdig her i debatten. Pænt farvel til jer allesammen!


DENNE FARVEL-BESKED forsvandt selvsagt også meget hurtigt. Det er ikke første gang jeg har fået profil og kommentar slettet derinde, uden at ane hvorfor. Engang, i 2013, skrev jeg en venlig mail til debatredaktionen hvor jeg bad den fortælle hvad det var der havde været galt med en af mine kommentarer, siden de slettede den. Jeg fik intet svar. Men her i 2015 besluttede jeg at gøre det til min mission at opklare vide hvad de havde haft imod min kommentar. Dette er mit livsformål. Jeg stopper ikke for noget. Så jeg sendte en mail, ikke til debatredaktionen, men til redaktøren af Information:


Hejsa,
under brugernavnet Mi Phuna skrev jeg en kommentar til denne artikel: http://www.information.dk/540222
Kommentaren blev dog slettet. Da jeg i en efterfølgende kommentar kritiserede sletningen, blev min profil lukket.
Det var primært via Informations kommetarfelt at jeg deltog i den demokratiske debat. Mi Phuna profilen havde 50+ kommentarer bag sig. Ved
lukningen af profilen mistede jeg en skattet del af min identitet.
At min 'brokke-kommentar' førte til profil-lukning går jeg ikke så meget op i. Men jeg ville egentlig godt vide hvorfor min første kommentar blev
slettet?
Venlig hilsen Kasper


EFTER NOGLE DAGE fik jeg faktisk svar fra debatredaktionen:


Kære Kasper Hviid
Din konto blev lukket, da den brød med vore retningslinjer. Da vi har erfaring for, at det skaber den bedste grobund for en lødig debat,
kræver vi, at debattører fremstår under eget navn, hvilket også fremgår af de retningslinjer, du har sagt ja til, da du registrerede brugerprofilen.
Jeg forsøgte at kontakte dig vedrørende lukningen, men da du var registreret med en midlertidig mail, kunne dette ikke lade sig gøre. Vi vil for fremtiden kræve, at brugere registrerer sig med en permanent mailadresse.
Med venlig hilsen


DER ER SÅDAN SET intet forkert i det de skrev. Det var bare ikke lige det jeg spurgte om. Faktisk uddybede jeg i min mail at jeg netop IKKE var intereseret i at få svar på lige præcis det. Så jeg skrev endnu en mail:


Hej,
jeg beklager at du havde måtte skrive forgæves til min engangs-email. Jeg har altid været indforstået med at fake navn - plus disposable email - selvfølgelig kan medføre konto-lukning.
Men det var nu ikke lukningen af min konto jeg spurgte ind til. Det jeg derimod var nysgerrig efter, er hvad der afstedkom sletningen af min næst-sidste kommentar hvor jeg med en række eksempler kritiserede det generelle journalistiske stade. Det var til denneher artikel: http://www.information.dk/540222
Helt oprigtigt, så aner jeg faktisk ikke hvorfor det jeg skrev medførte kommentarsletning. Hvis du kunne oplyse dette, ville jeg blive rigtig glad!
Venlig hilsen Kasper


NU ER DER gået 6 dage siden jeg skrev den mail. Jeg venter til efter weekenden før jeg spørger ind til om de har modtaget min sidste mail. Vil jeg faktisk få svar? Spændingen stiger!

2 år siden
2 år siden
#1

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

Hej Sabbath,

det handler mest om at få gjort rent bord - jeg har investeret en del tid på Informations kommentarspor, og hvis jeg ikke får lavet en ordentlig afslutning, vil det blive ved at nage mig.

Information har faktisk haft et frodigt debatmiljø i kommentarsporet. Men desværre er en del af de faste kommentatorer enten blevet smidt ud af admins eller valgt selv at gå pga. admins. Disse afskeds-kommentarer slettes konsekvent af admins.

Jeg havde, under mit eget navn, skrevet lidt over 500 kommentarer på Information. Men pludselig fik jeg slettet min profil. Da jeg dengang skrev og spurgte admins om årsagen, fik jeg intet svar. Derefter valgte jeg oprette en profil og meddele at jeg var færdig med at kommentere her, og sige farvel til mine bekendtskaber derinde (denne besked blev lynhurtigt slettet)

Senere endte jeg med at komme tilbage, dennegang under pseudonymet Mi Phuna. Da denne profil også blev slettet, besluttede jeg at nu ville jeg have denneher mangeårige frustration over admin-staben på Information ud af verden.

Derfor min kværulantiske optagenhed af årsagen til sletningen af en kommentar på Information.dk!

2 år siden
2 år siden

Jeg forstår dig udmærket. Man knytter sig til sådan en debatside. Det bliver nærmest en personlig ven og debatpartner. Når den så svigter, ja så er det som en ven der svigter en.

Jeg har været der selv. Det var en uoverensstemmelse med redaktionen her på Fyldepennen og jeg forlod den i en periode, men valgte da at komme tilbage. Det var dog ikke så groft, som det du refererer, nærmest misforståelser.

Det er kamp mod vejrmøller. Læg det bag dig, og find et andet debatsted, f.eks. Fyldepennen her. Vi har en god atmosfære her, men redaktøren kan godt være skrap, hvis man ikke overholder reglerne.

Kåemer

2 år siden
2 år siden
#4

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden

De høje journalistiske idealer pressen tit trækker op af hatten, når noget går dem imod, står i skærende kontrast til den censur de redaktionelle personer udøver uden at stå til regnskab for deres beslutninger.

Så finder man ikke et alternativt medie at fremsætte sine meninger i, så kvæles man selv og det frie ord effektivt.

Mvh/Robert

2 år siden
2 år siden

TAK for gode kommentarer, folkens! Nu er der gået 10 dage siden min mail, så det er tid til en opfølgende henvendelse. Jeg overvejede at spørge dem om min mail var nået frem - men det syntes jeg på en anden side ville virke lidt falsk. Jeg ved jo min mail selvfølgelig er nået frem. Jeg vil helst være så oprigtig som muligt - så i stedet gør jeg dem blot opmærksom på at de har undladt at svare på min mail:

Hej,
du glemte sørme at besvare min forrige mail. Jeg er stadig nysgerrig angående årsagen til kommentarsletningen!
Venlig hilsen Kasper

SÅ HAR JEG BLOT givet en venlig påmindelse, ud fra den tanke at de selvfølgelig blot har glemt min mail. (Dette er ikke helt oprigtigt fra min side - jeg er ikke helt sikker på at de nu også havde glemt den - men i dette tilfælde er min uærlige facade begrundet i netikkettens grundregel om at tiltro at ens moddebatører de ædleste intentioner ... har den regel ikke et navn, for øvrigt?)

2 år siden
2 år siden

Så, min ven, hold nu op. Bliver du ved med dette ender det med, at de ikke bare regnes for kværulant, men for at have fis i kasketten - eller hvad det nu hedder. Tag dig sammen, vask dine hænder, og vend ryggen til. Bliver du ved, rammer du kun dig selv.

Venlig hilsen

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Jeg kender godt den med at man har noget på hjerte. Den anden part lægger på. Man ringer op igen for at forklare at man er blevet misforstået, at det slet ikke var det man mente - faktisk ønsker man slet ikke at sige noget ubehageligt, vi er i virkeligheden enige, man vil bare lige forklare ... og røret lægges på igen.

Jeg mindes Dostojevskijs roman "Dobbeltgængeren."
Hr Goljadkin har også de ædleste hensigter og vil blot lige forklare sig ... Men han skæres af.

Jeg er enig med Kåemer. Det nytter ikke! Trods de mange bidrag til debatten, så er det altså avisen der bestemmer over hjemmesiden. Op på hesten og videre ad nye ruter. Selvom det føles skide ærgerligt.

2 år siden
2 år siden

Med fare for at afspore denne debat, vil jeg tage et indlæg fra netop Information, der ord til andet kunne ligne en debat her på Pennen. I skrivende stund har jeg læst 55 kommentarer, af svingende kvalitet.

Det jeg selvfølgeligt ikke ved, er hvor mange indlæg der er blevet bortcensureret.

http://www.information.dk/543212

Med venlig hilsen Robert

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten Jeg - en kværulant er startet 21/08-2015 13:09 af metaDrøm og er placeret under Brokkassen.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1892Dagens ord
4 timer, 21 minutter siden · Engbo
31Hvad er du taknemmelig for i dag?
16 timer siden · nillepoulsen
3Lidt om dig og mig :-)
16 timer siden · nillepoulsen
3Ny ide til bog.
2 dage, 16 timer siden · Jes B
9Verdens bedste roman
3 dage siden · dino
3Brug af ordet 'dog'
4 dage siden · Theplayer1978
13Lysets Engel
5 dage siden · Engbo
2Valg af stedord
6 dage siden · DenFrieNukleoti...
0Moderne fraser og vendinger.
6 dage siden · dino
7Æblemostreglementet
7 dage siden · dino
11Scifi/fantasy skrivegruppe i Københ...
10 dage siden · John Blicher Ma...
47Dagens Vits
10 dage siden · Morpho
1Hvilken genre er dette?
11 dage siden · dino
5Status på fantasy-skriverier?
14 dage siden · DenFrieNukleoti...
5Før Adams tid.
17 dage siden · Engbo
0Ugebladsnovelle
18 dage siden · Dizzy76
0Fantasy-novelle til unge
20 dage siden · Dizzy76
1Magt mellem elskende
21 dage siden · Kåemer
9Er det ok?
21 dage siden · Polo
11Uforståelige digte
21 dage siden · Circle
55Saudi Arabien og Rusland
22 dage siden · Engbo
59Den selektive etik.
23 dage siden · dino
7Litteratur festival for Horror m.m.
25 dage siden · FrkNordZ
3Udvikling af Fyldepnnen.dk
26 dage siden · dino
6Nu er jeg moden på udgivelse
27 dage siden · tope
26Erfaringer med forlaget Mellemgaard
1 måned, 3 dage siden · tope
0Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
1 måned, 10 dage siden · dino
21Din dag.
1 måned, 11 dage siden · Engbo
2Boganmelder, hvordan?
1 måned, 12 dage siden · dino
31Spare på DR?
1 måned, 12 dage siden · dino
19Legalisering af cannabis
1 måned, 15 dage siden · ErDetSåVigtigt
38Er du kristen/religiøs?
1 måned, 18 dage siden · Engbo
4analfabeter og internettet
1 måned, 20 dage siden · WeirdSpace
3Skrivegruppe København/Frederiksber...
1 måned, 29 dage siden · Joaqin
56Utroskab
2 måneder, 4 dage siden · Engbo
1Hvad skete der med dige.dk ?
2 måneder, 4 dage siden · Mons1957
0Land og by
2 måneder, 7 dage siden · dino
5Svarkommentar
2 måneder, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
10Det at skrive
2 måneder, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
1Irrelevante kommentarer
2 måneder, 9 dage siden · JacobPatrickPou...
7Vilde dyr tilbage i naturen?
2 måneder, 9 dage siden · Engbo
4Stilart vs. tekst-politiet
2 måneder, 12 dage siden · ErDetSåVigtigt

Brokkassen

0illustrationer
3 måneder, 7 dage siden · kirstine12
8Jeg elsker jeres site, men lige det...
2 år siden · magicmagnus
4Hvad med nej?
2 år siden · Engbo
9Jeg - en kværulant
2 år siden · Robert Kallehav...