Religion, politik og samfund · Ikke mere EU

64 svar
Senest opdateret 5 år siden · 8 bruger(e) deltager
5 år siden

Der blev for en tid siden efterlyst mere debat - som i de gode gamle dage.

Jeg har ventet på at andre tog ordet i det lys om folkeafstemningen i morgen om bevarelse eller forkastelse af retsforbeholdet.

Eller rettere om nej til at opgive forbeholdet - eller ja for at stryge samme.
Jeg vil stemme NEJ altså X ved nej. Det ser ud til, at jeg er enig med et flertal i følge undersøgelser. Ikke mere EU. Jeg tror, det det, der får den store tilslutning.
Venligst Engbo

5 år siden
5 år siden

Det er jo et stort emne, så jeg bære over med de hidsige kommentarer.
Fredelige Engbo

5 år siden
5 år siden

Engbo

"hidsige kommentarer". Jeg ser da slet ingen. Er noget blevet fjernet?

Jeg selv er ja-siger. Det er jeg i de fleste af livets forhold, og altså også i dette. Jeg kan dog sagtens sige nej, hvis det skal være, og jeg ser udmærket svaghederne i EU. Jeg er endda medlem af DEO, som er en forening for EU-skeptikere, eller rettere for dem der går ind for mere demokrati i Europa.

Jeg kan slet ikke overskue kompleksiteten i dette valg, men bruger min mavefornemmelse, og den fornemmelse er dog opbygget ved at følge udviklingen i verden gennem mange år,

Jeg har ingen særlige slagkræfter for eller imod EU, men personligt siger jeg altså ja.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Nej, der er ikke noget fjernet - før nu. Mit svar til dig, Kåemer forsvandt pludselig mens jeg skrev. Men det var helt klart teknisk; men træls.

Min overbærenhed for den hidsige debat var bare venskabelig ironi. Ingen havde kommenteret, så længslen efter fortidens stærke debatter kunne alt så ikke udfordres på grund af EU.

Jeg stemmer NEJ fordi jeg ønsker ikke mere EU. EU drømmer slet ikke om at holde hvad de lovede.

Det er bare karrieren, der får top politikkere til at opgive, hvad de stod for. Det er ingen falsk beskyldning; men kan let dokumenteres.

EU betyder fjernere og fjerne demokrati og retsbegreb ene især kan blive meget fjerne - og sørgeligt nok ligegyldigheden øges.

5 år siden
5 år siden

Kampen mod EU er en forsættelse af frihedskampen under besættelsen.

Men det er en fredelig kamp - takket være udviklingen, så man godt kan være venner med sine modstandere. Men der for er den ikke mindre alvorlig.

Kampen for et frit Danmark og for international udvikling er lige så vigtig som i midten af det gamle århundrede. Samarbejde bør ikke være blok politik!

5 år siden
5 år siden

Jeg ved ikke om EU udvikler sig godt eller dårligt. Så skulle jeg kunne se ind i fremtiden, men jeg tror på det der er tanken med det, nemlig et tæt europæisk samarbejde. Nationalstaten i sin gamle form passer ikke med alle de forbindelser der er over grænserne. Og jeg er dog så dansk som nogen. Jeg elsker det danske sprog, historien og kulturen - ja, også kongehuset, folketinget osv, men det er ikke afhængig af at nationalstaten er som på Frederik den syvendes tid. - USA består af halvtreds stater med hver deres regering og særpræg, og dog udgør de tilsammen et land. Jeg godt at man ikke uden videre kan sammenligne, de to kontinenters udvikling har været forskellig, men det viser bare at så mange stater godt tilsammen kan udgøre en enhed.

Kåemer

5 år siden
 
Viser kun 10 af i alt 64 indlæg
5 år siden
#59 Engbo

#58 Jeg mener, at der er en hvis forskel på at sige naziregeringen eller kupregeringen og nazisterne. Man skal ikke beskylde nogen for at være nazister, når ikke de er det.

Det gælder også her. Men nazisterne i Ukraine var altså spydspidsen for de voldlige aktioner, der fandt sted. Det ville klæde socialdemokrater, venstrefolk osv i dansk og europæisk politik, at det var dem, der tog afstand fra de metoder.

Det gælder også i den debat. I Danmark og Sverige har politiet jo somme tider været nødt til at opfinde vold, når den ikke har v æret det.

Her er det altså omvendt. Her vender man skytsets mod de sagesløse. Og det skal jeg ikke skrive, hvis ikke det passer.

Prøv at undersøge. Jo, det har noget med EU at gøre. For volden begyndte, da statsministeren afbrød forhandlingerne med EU Den vedtagne sandhed begyndte med, at russerne annekterede Krim. Spørger man personer, der siger det. Er det n u rigtigt, så indrømmer de, at konflikten begyndte, som jeg har beskrevet - og så kører de ellers videre med den bestilte sandhed.

5 år siden
5 år siden

Engbo

Men vi ved da godt, hvad der gik forud for russernes annektering af Krim. Det har da været grundigt belyst af de medier jeg har adgang til. Så hvorfor tale om en vedtaget sandhed. Men resultatet hvordan end forløbet har været, så er det dog endt med russernes annektering af Krim. Det kan man så mene om hvad man vil.

Sagen er jo, at hvis man absolut vil se alting i sort-hvid - eller rødt-blåt - så gælder det om hvilken side man vil vippe til. Men nogen af os vil nok gerne se de forskellige sager mere nuanceret.

Kåemer

5 år siden
5 år siden
#61 Engbo

"Sagen er jo, at hvis man absolut vil se alting i sort-hvid - eller rødt-blåt - så gælder det om hvilken side man vil vippe til. Men nogen af os vil nok gerne se de forskellige sager mere nuanceret." - skriver Kåemer og det bør man ikke.

Man skal forsøge, at se hvad der virkelig er sket. Jeg synes det er oprørende, at man ikke kommenterer de grovheder, der er begået i Ukraine, for at støtte den kupregering, der for en hver pris ville have magten og hvor sort hvidt var de rigtige gode og så de onde, der følte sig mest tilknyttet til russiske side.

Tænk på de kriser der var omkring Ungarn1956 og senere Tjechoslovakiet 1968. Prøv så at sammenligne de onder der overgik, og som vi har støttet i Ukraine.

Så ved du da også Kåemer, hvad der startede krisen - for det har medierne fortalt. Helt bestemt lader medierne ikke forstå, at det oprør vi støttede begyndte, da præsidenten afbrød forhandlingerne med EU.
Men du har dog ret i, at den der søger sandheden kan læse den også i nogle danske medier.

Men det overordnede fordrejer sandheden om udviklingen med al det de har lært om bagtalelsens værdi - og skolet i NATOs psykologiske krigsførelse.
Men prøv du bare en rundspørge om hvad, der startede krisen i Ukraine.

5 år siden
5 år siden

"Man skal forsøge, at se hvad der virkelig er sket."

Ja netop. Men hvad er virkeligheden og sandheden? Problemet er jo ikke at du har en holdning og jeg en anden, problemet er, hvis en af os mener, at vi har patent på sandheden. Jeg går ud fra at du ikke har været på Krim for nylig, jeg har i hvert fald ikke. Og de mennesker der formidler begivenhederne til os har mange forskellige holdninger. Det betyder ikke at de er upålidelige, bare at de er mennesker. Jeg ved ikke hvorfor du mener at dine informationskilder er mere pålidelige end alle andre. Så vidt jeg kan bedømme ud fra dine holdninger er det kilder der så absolut ser alt fra én bestemt side. Jeg tvivler skam ikke på, at dine informationskilder giver god viden, men hvis jeg læste dem ville jeg tage al information derfra med et gran salt, lige som jeg gør med dem jeg bruger nu. Og så ville jeg vide, at hvor alsidigt jeg end studerede, så ville jeg aldrig komme til at kende hele sandheden. Ikke fordi vore meddelere er upålidelige, men fordi heller ikke de kender hele sandheden. Men de gør så godt de kan.

Kåemer

5 år siden
5 år siden
#63 Engbo

#62 Sådan er vore uenigheder jo ikke. Vi behøver ikke at have været i Vietnam for at se, hvad der er sandt.
(jeg har i øvrigt været både i Vietnam og Ukraine)
De løgne der startede Vietnamkrigen kostede millioner af menneskeliv.

USA og Frankrig er vore allierede. Så det er nok mest holdningen, der skiller os - og jeg har det ikke godt med at være allieret med nationer, der fører så forbryderisk politik.
USA har ført mange krige siden da. De nyere mod Irak blev jo også til ved løgne - også om motiver.
IS er det nyeste, værste som kæmper med blandt andet amerikanske våben og finanseres ved at sælge billig olie til vor tyrkiske allierede.

Undskyld. Det er langt fra NEJ til EU. Det eneste, der kan retfærdiggøre det er, at EU jo også er medspiller på det plan.

Vil vi ha'fred på jord, bliver vi nødt til at finde krigens årsager. Og her bør vi søge sandheden - og ellers bare trække på skuldrene og sige at det ene vel ikke er værre end det andet.

5 år siden
5 år siden

Alle lande har ført forbryderisk krig på et tidspunkt. Se filmen "Under sandet" der går i biograferne i øjeblikket. Den er ikke god for Danmarks ry. Og hvad Vietnamkrigen angår, så gav den et gevaldigt hak i USA's ry. Det ved alle, også alle amerikanere, bortset dem der tænker fundamentalistisk og mener at USA ikke kan gøre noget galt.

Jeg trækker ikke på skuldrene, men jeg mener virkelig, at den ene ikke er værre end den anden. Er det virkelig nødvendigt at vælge side?

Hvis vi var politikere var vi jo sommetider nødt til at vælge en side, for at kunne træffe en afgørelse, men det er vist hverken du eller jeg. Og når vi står i stemmeboksen må vi jo også sætte krydset et bestemt sted. Men det forhindrer os jo ikke i at tænke frit.

Min ven stemte blankt. En sådan stemme regnes i dag for ugyldig, men der er rejst forslag om, at de også burde tælles op. De er jo også en meningstilkendegivelse. - Men jeg vil nu altid sætte mit kryds.

Kåemer

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Ikke mere EU er startet 02/12-2015 11:37 af Engbo og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

9Brug af kommentarer?
1 time, 36 minutter siden · Pia Hansen
3926Dagens ord
1 dag, 5 timer siden · Aviaja
480Kontraster
2 dage siden · Savanti
2Efterlysning af serie
11 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
14 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
15 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
1 måned, 5 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 15 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 18 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 24 dage siden · Kåemer
0Inspirationsråd til at skrive digte
2 måneder, 9 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 11 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
2 måneder, 13 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
2 måneder, 14 dage siden · Prem
2Navne
2 måneder, 15 dage siden · Engbo
94Dagens Had
2 måneder, 15 dage siden · Prem
74Ligheder
2 måneder, 16 dage siden · Prem
20Komplimenter
2 måneder, 17 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
2 måneder, 19 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
2 måneder, 20 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
2 måneder, 20 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 23 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 26 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
2 måneder, 28 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
2 måneder, 29 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
3 måneder, 7 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
3 måneder, 9 dage siden · Aurelian
2opbygning
3 måneder, 10 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
3 måneder, 12 dage siden · mlsj

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 19 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 19 dage siden · Engbo
11Metwo-two
8 måneder, 2 dage siden · dino
11668
8 måneder, 8 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 13 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
9 måneder, 14 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
10 måneder, 8 dage siden · Wernn
0Kringsat
10 måneder, 24 dage siden · Engbo
52Treenigheden
11 måneder, 29 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 2 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 2 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 3 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 3 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 4 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 4 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 4 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 4 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 5 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 5 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 6 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 6 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 6 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 6 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 7 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 7 måneder siden · Engbo