Religion, politik og samfund · Faderstyre

2 svar
Senest opdateret 3 år siden · 2 bruger(e) deltager
3 år siden

Det er jo ikke hemmeligt at der i Tyskland har været omtalt en nytårsfest, hvor der fra ellers ædruelige deltagere har været udvist usømmelig optræden af en art man ellers forbinder med større alkoholindtagelse, nemlig forulempning af de kvindelige deltagere.
Og man har hurtigt udpeget de skyldige, om ikke som navngivne individer, så som kulturel type og ikke-europæisk oprindelse.

Vi har også i Danmark modtaget en del unge mænd og anbragt dem i teltlejre. Det kan man så mene om hvad man vil. Ministeren for området mener i hvert fald at når danske soldater kan bo i dem, så må det være godt nok. Men også hos os meldes der om upassende opførsel i nattelivet, eller hvad det nu kaldes på Thistedkanten.

Så er det jeg må sige, at man ikke skal stille sig alt for måbende an. For når man kan sammenligne med soldater, så kan man jo ikke undre sig over at parallellen skal drages videre end til det rent boligmæssige.
Hvad har soldater gjort gennem historien, når de underlagde sig nye territorier? Rigtigt: De voldtog de lokale kvinder. Hvorfor gjorde de så det? Jo, de havde gennem længere tid været holdt borte fra kvinder og familieliv. Og på en kaserne er det nok lidt småt med privatlivet.
Og når så sådanne unge mænd kommer i byen og ser alle deres medbragte fordomme om nordeuropæiske piger bekræftede, hvad kan der så ske? Der er jo intet i pigernes adfærd der modsiger deres fordomme om at sådanne piger er let tilgængelige. De er let påklædte og færdes i nattelivet uden ledsagelse. Det er i deres hjemlande kun ludere der gør sådan.

Det gør det ikke acceptabelt at pigerne bliver forulempet. Det er ikke en rimelig konklusion, at pigerne så skal holde sig hjemme eller tage en sæk over hovedet.
Men man må også prøve at forstå hvad der sker og hvorfor.

Pia Dyhr Olsen taler om at vi skal have færre enlige mænd og i stedet for flere familier. Fordi, siger hun, at disse ungkarle er for patriarkalske. Så siger jeg: Fatter du intet, Pia?
Hvorfra har de unge mænd deres patriarkalske holdning fra? Rigtigt! Fra deres opvækst i en patriarkalsk familie.
Patriarkalsk kommer af det latinske ord Pater, som betyder far. Patriarkalsk vedrører altså fædre. Og i muslimske lande betyder fædre familiemennesker. Så begrebet henviser derfor mere til familieliv end noget andet.

Pernille skipper talte også på TV om kvindefrigørelsen som er nået videre i Norden end i Arabiske lande. Det, siger hun, skyldes at kvinder her tjener egne penge og kan skride fra deres dumme mænd. Rigtigt! Og hvorfor gør de så det? Jo, det skyldes at kvinderne fra ca 1960 i store tal strømmede ud på arbejdsmarkedet for at opfylde kapitalismens behov for øget produktion. Man kan altså her takke kapitalismen for kvindernes frigørelse!

(I østlandene sendte man også kvinderne på arbejde, og i Østeuropa blev ligelønnen vistnok gennemført førend det skete hos os.)

Patriarkalsk tankegang findes også hos os! Og har altid gjort det. Det stammer fra det simple faktum at mænd normalt kan banke kvinderne. Mænd har fået deres muskler fordi de så kan forsvare deres familie imod fjender og uønskede bejlere. Men desværre misbruger mange mænd deres kræfter til at tæve konerne.
Der indskydes i debatterne at man ikke kun kan kaste skylden på Islam, da også europæiske mænd øver vold imod kvinder. Den maskuline adfærd findes også hos os.
Men...
Vort system er blevet bedre. Og intet sted i vore regler kan man se sådan magtanvendelse retfærdiggjort. Ikke i hverken religiøse eller verdslige love. Og det er et overlegent træk ved vor kultur. Her kan andre lande lære noget.

Nu er kvinderne også selv lidt skyld i det! For de har altid selv foretrækket mænd med store muskler. Det ligger i biologien. En stærk mand kan beskytte hendes børn og give hende status i stammen. Kvinderne vil have vindere, ikke tabere. Ikke leptosome svæklinge, med centimeter tykke brilleglas, og som altid siger: "Ja ja, jeg skal nok!" Det er et kæmpe fremskridt at vi fik love der forbyder forskelsbehandling af kønnene. Sådanne love har man ikke alle vegne.

Naser Kadar siger at det er uretfærdigt at modtage de indvandrere der selv dukker op. Dem med penge, de stærke, den der har gode menneskesmuglere i ryggen osv. Hellere som Canada rejse ned til lejrene og søge venlige folk der kan indpasses, men som blot er for svage til at rejse herop selv.
Jeg har en del sympati for hans synspunkt. Frem for at støtte danske pampere der lever af danskernes godgørenhed, og som hævder at vi ikke kan vælge og vrage, men må tage dem med "behov for hjælp."
Kadar siger tvært imod at de med størst behov nok netop ikke er dem der kan komme selv. Og denne model kan give os styring, så ikke kaos truer vores fremtid.

3 år siden
3 år siden

Den gode holdning til flygtninge skal man finde - især - hos de borgerlige politikere og medier fra 1950 erne. og videre i så langt tid som kærligheden holdt.
"Ingen forlader hus og hjem, hvis ikke der er en grund til det." Skrev man og efterlevede.

En ungarsk flygtning var, en af mine gode venner i landarbejder tiden i Sverige. Vi fulgtes en gang i Lund og der mødte han nogle landsmænd til en kort samtale på gaden. Jeg bemærkede da de var gået. "Ja, jeg kunne jo ikke forstå, hvad I snakkede om. Men det så da ud som om de var nogle flinke folk." "Ja," sagde han, det synes svenskerne nok også, især når de fortæller om deres mistede gods i Ungarn, som de grimme kommunister har taget fra dem." - og det er sandt. Den gang var det , modsat nu, et argument for at flygte.

Men måske har de borgerlige udviklet deres sociale sans, så de nu kun vil hjælpe de fattige? Måske den gryende sociale bevidsthed også snart kommer danskerne til gode?

3 år siden
3 år siden

I kølvandet på denne affære er der opstået kritik at Socialdemokratiets håndtering af politikken. Nogle synes at partiet driver for langt imod højre.
Hertil er der det at sige at det ikke er så mærkeligt at partiet stiller op sammen med regeringen.
For Socialdemokratiet vil jo gerne selv danne regering efter den nuværende. Men hvis Venstre knækker halsen på flygtningeaffæren, fordi problemerne ikke løses, og liste A skal tage over - så sidder aben i samme sekund på Mette Frederiksens skuldre.
Gode resultater under Venstreregeringen er et nemmere udgangspunkt for opstart af en ny Socialdemokratisk regering.
Men hun og sit parti skal roses for mod til at tage arbejdstøjet på.
Enhedslisten og Alternativet er den direkte vej til svenske tilstande, om deres politik blev realiseret.

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Faderstyre er startet 15/01-2016 12:11 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Vil I venligst lade være med.
6 timer, 3 minutter siden · Savanti
192Kontraster
15 timer siden · Engbo
2918Dagens ord
15 timer siden · Engbo
30Kristendom
1 dag, 13 timer siden · Engbo
99Dagens Vits
3 dage siden · Savanti
2Hjælp - flyt af tekst til anden kat...
4 dage siden · knudkp
1En god slutning
4 dage siden · dino
18Homofobi
5 dage siden · dino
2Skrivegrupper eller blot makkere
7 dage siden · heksemutter
2Kulturkanon
7 dage siden · Engbo
23folkeafstemning
13 dage siden · Engbo
18Dinosaurus.
14 dage siden · JohannesB
3Sletning af profiler
15 dage siden · NAHansen
4Bøger om at skrive
16 dage siden · IntetNavn
0DI Georges syndrom. Helbreds opdate...
18 dage siden · Savanti
6Samtykke
18 dage siden · dino
1Beskyttelse af truede dyrearter
18 dage siden · dino
12Forfatteri og ensomhed
18 dage siden · NAHansen
2Har du osse været ude for det?
18 dage siden · NAHansen
1Redigering af kategori efter public...
18 dage siden · NAHansen

Religion, politik og samfund

30Kristendom
1 dag, 13 timer siden · Engbo
18Homofobi
5 dage siden · dino
23folkeafstemning
13 dage siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
21 dage siden · dino
74På'n igen.
1 måned, 29 dage siden · Engbo
44Politiske ideologier anno 2019
2 måneder, 5 dage siden · Engbo
121Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 16 dage siden · Engbo
82Tysklands ansvar
4 måneder, 19 dage siden · Engbo
8Bøn
4 måneder, 26 dage siden · Morpheus
32Politik .
6 måneder, 8 dage siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
6 måneder, 9 dage siden · dino
47At rejse er at leve?
6 måneder, 9 dage siden · Inghard
27Evolutions forskning.
6 måneder, 10 dage siden · Inghard
8Circumcisio.
6 måneder, 12 dage siden · dino
6Den nye EU aftale
6 måneder, 17 dage siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
6 måneder, 21 dage siden · Engbo
4Salme
8 måneder, 13 dage siden · Engbo
6Victoria
9 måneder siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
9 måneder, 8 dage siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
10 måneder, 3 dage siden · Nicolas Birch-J...