Religion, politik og samfund · Faderstyre

2 svar
Senest opdateret 4 år siden · 2 bruger(e) deltager
4 år siden

Det er jo ikke hemmeligt at der i Tyskland har været omtalt en nytårsfest, hvor der fra ellers ædruelige deltagere har været udvist usømmelig optræden af en art man ellers forbinder med større alkoholindtagelse, nemlig forulempning af de kvindelige deltagere.
Og man har hurtigt udpeget de skyldige, om ikke som navngivne individer, så som kulturel type og ikke-europæisk oprindelse.

Vi har også i Danmark modtaget en del unge mænd og anbragt dem i teltlejre. Det kan man så mene om hvad man vil. Ministeren for området mener i hvert fald at når danske soldater kan bo i dem, så må det være godt nok. Men også hos os meldes der om upassende opførsel i nattelivet, eller hvad det nu kaldes på Thistedkanten.

Så er det jeg må sige, at man ikke skal stille sig alt for måbende an. For når man kan sammenligne med soldater, så kan man jo ikke undre sig over at parallellen skal drages videre end til det rent boligmæssige.
Hvad har soldater gjort gennem historien, når de underlagde sig nye territorier? Rigtigt: De voldtog de lokale kvinder. Hvorfor gjorde de så det? Jo, de havde gennem længere tid været holdt borte fra kvinder og familieliv. Og på en kaserne er det nok lidt småt med privatlivet.
Og når så sådanne unge mænd kommer i byen og ser alle deres medbragte fordomme om nordeuropæiske piger bekræftede, hvad kan der så ske? Der er jo intet i pigernes adfærd der modsiger deres fordomme om at sådanne piger er let tilgængelige. De er let påklædte og færdes i nattelivet uden ledsagelse. Det er i deres hjemlande kun ludere der gør sådan.

Det gør det ikke acceptabelt at pigerne bliver forulempet. Det er ikke en rimelig konklusion, at pigerne så skal holde sig hjemme eller tage en sæk over hovedet.
Men man må også prøve at forstå hvad der sker og hvorfor.

Pia Dyhr Olsen taler om at vi skal have færre enlige mænd og i stedet for flere familier. Fordi, siger hun, at disse ungkarle er for patriarkalske. Så siger jeg: Fatter du intet, Pia?
Hvorfra har de unge mænd deres patriarkalske holdning fra? Rigtigt! Fra deres opvækst i en patriarkalsk familie.
Patriarkalsk kommer af det latinske ord Pater, som betyder far. Patriarkalsk vedrører altså fædre. Og i muslimske lande betyder fædre familiemennesker. Så begrebet henviser derfor mere til familieliv end noget andet.

Pernille skipper talte også på TV om kvindefrigørelsen som er nået videre i Norden end i Arabiske lande. Det, siger hun, skyldes at kvinder her tjener egne penge og kan skride fra deres dumme mænd. Rigtigt! Og hvorfor gør de så det? Jo, det skyldes at kvinderne fra ca 1960 i store tal strømmede ud på arbejdsmarkedet for at opfylde kapitalismens behov for øget produktion. Man kan altså her takke kapitalismen for kvindernes frigørelse!

(I østlandene sendte man også kvinderne på arbejde, og i Østeuropa blev ligelønnen vistnok gennemført førend det skete hos os.)

Patriarkalsk tankegang findes også hos os! Og har altid gjort det. Det stammer fra det simple faktum at mænd normalt kan banke kvinderne. Mænd har fået deres muskler fordi de så kan forsvare deres familie imod fjender og uønskede bejlere. Men desværre misbruger mange mænd deres kræfter til at tæve konerne.
Der indskydes i debatterne at man ikke kun kan kaste skylden på Islam, da også europæiske mænd øver vold imod kvinder. Den maskuline adfærd findes også hos os.
Men...
Vort system er blevet bedre. Og intet sted i vore regler kan man se sådan magtanvendelse retfærdiggjort. Ikke i hverken religiøse eller verdslige love. Og det er et overlegent træk ved vor kultur. Her kan andre lande lære noget.

Nu er kvinderne også selv lidt skyld i det! For de har altid selv foretrækket mænd med store muskler. Det ligger i biologien. En stærk mand kan beskytte hendes børn og give hende status i stammen. Kvinderne vil have vindere, ikke tabere. Ikke leptosome svæklinge, med centimeter tykke brilleglas, og som altid siger: "Ja ja, jeg skal nok!" Det er et kæmpe fremskridt at vi fik love der forbyder forskelsbehandling af kønnene. Sådanne love har man ikke alle vegne.

Naser Kadar siger at det er uretfærdigt at modtage de indvandrere der selv dukker op. Dem med penge, de stærke, den der har gode menneskesmuglere i ryggen osv. Hellere som Canada rejse ned til lejrene og søge venlige folk der kan indpasses, men som blot er for svage til at rejse herop selv.
Jeg har en del sympati for hans synspunkt. Frem for at støtte danske pampere der lever af danskernes godgørenhed, og som hævder at vi ikke kan vælge og vrage, men må tage dem med "behov for hjælp."
Kadar siger tvært imod at de med størst behov nok netop ikke er dem der kan komme selv. Og denne model kan give os styring, så ikke kaos truer vores fremtid.

4 år siden
4 år siden

Den gode holdning til flygtninge skal man finde - især - hos de borgerlige politikere og medier fra 1950 erne. og videre i så langt tid som kærligheden holdt.
"Ingen forlader hus og hjem, hvis ikke der er en grund til det." Skrev man og efterlevede.

En ungarsk flygtning var, en af mine gode venner i landarbejder tiden i Sverige. Vi fulgtes en gang i Lund og der mødte han nogle landsmænd til en kort samtale på gaden. Jeg bemærkede da de var gået. "Ja, jeg kunne jo ikke forstå, hvad I snakkede om. Men det så da ud som om de var nogle flinke folk." "Ja," sagde han, det synes svenskerne nok også, især når de fortæller om deres mistede gods i Ungarn, som de grimme kommunister har taget fra dem." - og det er sandt. Den gang var det , modsat nu, et argument for at flygte.

Men måske har de borgerlige udviklet deres sociale sans, så de nu kun vil hjælpe de fattige? Måske den gryende sociale bevidsthed også snart kommer danskerne til gode?

4 år siden
4 år siden

I kølvandet på denne affære er der opstået kritik at Socialdemokratiets håndtering af politikken. Nogle synes at partiet driver for langt imod højre.
Hertil er der det at sige at det ikke er så mærkeligt at partiet stiller op sammen med regeringen.
For Socialdemokratiet vil jo gerne selv danne regering efter den nuværende. Men hvis Venstre knækker halsen på flygtningeaffæren, fordi problemerne ikke løses, og liste A skal tage over - så sidder aben i samme sekund på Mette Frederiksens skuldre.
Gode resultater under Venstreregeringen er et nemmere udgangspunkt for opstart af en ny Socialdemokratisk regering.
Men hun og sit parti skal roses for mod til at tage arbejdstøjet på.
Enhedslisten og Alternativet er den direkte vej til svenske tilstande, om deres politik blev realiseret.

4 år siden

Besvar debattråd

Debatten Faderstyre er startet 15/01-2016 12:11 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3227Dagens ord
50 minutter siden · Savanti
2Fyldepennen.dk
3 timer, 55 minutter siden · JohannesB
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 dag, 1 time siden · Wernn
27SAS
1 dag, 20 timer siden · Morpheus
1HJÆÆLP
4 dage siden · Morten Vesterga...
373Kontraster
10 dage siden · Savanti
0Google Docs oversætter til engelsk!
10 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
11 dage siden · dino
379Gud
15 dage siden · Wernn
31Forfatteri og ensomhed
15 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
16 dage siden · Wernn
0Yousee.
18 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
18 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
19 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
23 dage siden · Morpheus
27Hvad mener i?
24 dage siden · Wernn
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
24 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
25 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
29 dage siden · Savanti
1Skriveklub
29 dage siden · Wernn

Religion, politik og samfund

221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 dag, 1 time siden · Wernn
27SAS
1 dag, 20 timer siden · Morpheus
379Gud
15 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
16 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
25 dage siden · dino
4Nytårstalen
1 måned, 24 dage siden · dino
117Statsborgerskab
1 måned, 27 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
2 måneder siden · dino
65Demokrati
2 måneder, 11 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 måneder, 17 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 18 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
109Homofobi
2 måneder, 25 dage siden · leviP
5Pengetroen
3 måneder, 19 dage siden · Wernn
19Lykke
3 måneder, 24 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
3 måneder, 25 dage siden · Wernn
1Det store intet
4 måneder, 2 dage siden · dino
0Sekterisk aggression
4 måneder, 23 dage siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
5 måneder, 2 dage siden · Engbo
30Kristendom
6 måneder, 12 dage siden · Engbo