Helbred · Hormonforstyrrende stoffer.

18 svar
Senest opdateret 3 år siden · 10 bruger(e) deltager
6 år siden

Skal vi tillade virksomhederne at tilsætte hormonforstyrrende stoffer i vores mad, tandpasta og flere ander produkter eller
Har det altid været der og er vi bare blevet klogere på stoffets farlighed.
Jeg er træt af selvbestaltede og "såkaldte" eksperter der igennem tiden har vejledt os i medierne, først er det kartofler, sukker, smør der er farlig, måske bliver vi immune for skræmmekampagner, og tager det ikke alvorlig.
Hvad mener I?
Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Nej selvfølgelig skal vi ikke finde os i hormonforstyrrende tilsætningsstoffer og andet skidt. Men der er jo ikke så meget vi som enkeltpersoner kan gøre ved det. Spise skal man jo, og det er også rart at få børstet tænder.

Måske er det alligevel meget godt med disse eksperter der undersøger tingene og maden for os. Deres informationer kan godt sommetider være forvirrende - gode forskere er ikke altid gode til at kommunikere deres resultater. Men oplysning får vi da, så må vi selv sortere lidt i det, så godt vi kan.

Brug så vidt muligt økologisk, selv om det ikke giver garanti for noget som helst.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Mine forælder havde en kolonihave tæt Poul Bergsøe som omsmeltede metaller.
Så vi fik grønsager og frugt fra haven, der sikkert var fyldt med bly.
Dengang var man uvidende om den form for forurening.
Området er senere blevet villa område og blev pålagt at udskifte overfladejorden, inden dyrkning af jorden.

6 år siden
6 år siden

Det er i hvert fald træls hvis en virksomhed forurener, og man så 50 år senere pålægger en uvidende parcellist der har købt et hus på en sidenhen lovligt udstykket grund at betale for oprensningen.
Det må skyldes at man ved hvem han er og hvor han bor, hvorimod forureneren er død og borte forlængst.
Sådan noget kan en privatmand jo ikke betale.
Den gamle industri har desværre svinet meget. I vor postindustrielle æra må vi nok finde os at noget kom før os på godt og ondt.

6 år siden
6 år siden

Dengang Dino, vidste man ikke hvilke konsekvenser, det fik det der kom ud af skorstenen.
Vi/I har i vores liv haft eksperter der har rådet os til at undgå ditten og datten, for senere at frigive det igen, og at de tog fejl.
For tiden er det emballagen vi bliver advaret imod, hvad f... Ligner det at forgifte os, men undskyldningen er nok at måleinstrumenterne er forbedret væsentlig så selv små mængder/ doser kan registres. Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Alt med måde.

6 år siden
6 år siden

Vagn i dag som forældre, er det noget af en opgave at give sine børn gode vaner. Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Det er det helt sikkert. Men som forældrer er jeg nu glad for, at der er kommet fokus på nogle ting. Fx køber vi gerne økologisk.
Og spænder dem fast i bilen, der ikke er fyldt med cigaretrøg :)

6 år siden
6 år siden

Vi spiste som barn også istapper fra tagene, man blev også kun badet en gang om ugen og skiftet undertøj samtidig, og allergi var ikke noget man kendte til.
Måske er vi blevet for renlig i dag, pletter på tøj er et fyord, så man opfinder sæbe der indholder stoffer vi/de intet aner om.
Jeg er ikke fanatisk men vi skal også tænke os om, hvad vi bruger. Vh. Hanna Fink

6 år siden
6 år siden

Vi er i dag i stand til at måle de mest utrolige ting og i så uanseelige mængder, at det næsten er utroligt. Jeg kan som Fink huske tidligere tider, hvor vi var omgivet af skidt og møg, røg og støj i et vanvittigt omfang, og ingen reagerede på det.
Det var i industrialiseringens teenageår, hvor jeg har oplevet skibsværft arbejderne nærmest vade dagevis rundt i asbest tåger og infernalsk støj fra nittehamrenes uophørlige knitren, ligesom landbrugets brug af insektbekæmpelsesmidler herunder især DDT var helt ude af kontrol.
Regningerne fra den tid blev betalt 40-50 år senere med frygtelige lidelser for de ramte til følge, og ikke mindst samfundet som helhed.
Det værste af alt dette fra den tid fik vi nogenlunde styr på efterhånden, som regningerne blev præsenteret.
Årsagerne blev trods massiv modstand og fejlinformation tydelige for enhver, og brugen af disse midler og arbejdsmetoder er nu flyttet til ulandenes kaffe- og bananplantager samt Asiens ophugningsstrande.
Desværre er vi som forbrugere ikke rigtig fulgt med i teknologiens udvikling.
Vi vil hellere bruge vore penge på udlandsrejser, en ny bil hvert tredje år, samtalekøkkener, og hvad ved jeg. I stedet for et ordentligt klima og sunde fødevarer.
En løsning eller måske nærmere en minimering af vort indtag af hormonforstyrrende stoffer kunne være, at vi brugte lidt mere tid i vore samtalekøkkener på madlavning fra grunden og så selvfølgelig samtale.
Så kunne vi måske til gengæld få råd til at købe kød uden penicillin resistente bakterier og grøntsager uden plantebeskyttelses- og stråforkortningsmidler.
Så kunne såvel vi selv; vore åer, vandløb, skov og vore omgivelser få det meget bedre uden kvælstofgødede tegltage og pesticid befængte fisk og skaldyr
Det er en ren utopisk tanke, som kun kan praktiseres af pensionister og andet godtfolk, der er ikke mere kan opfylde liberaløkonomernes mantra - vækst, vækst for enhver pris...

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
3 år siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Den plastik emballagen deres bruges i dag blev opfundet omkring 2. verdenskrig, hvor det var vigtigt at kunne opbevare og transportere fødevare uden af de blev våde og dermed blev dårlige. Det har altså været et problem siden 1940'erne og skyldes blandt andet ftalater, hvilket er et blødgørende middel tilsat visse former for plast. I dag er man bare mere bevist om hvilke rissi forskellige stoffer har, hvilket hovedsageligt skyldes at man ved mere end dengang. Hvilket lidt er samme årsag til at man accepterer visse skadelige kemikalier i diverse ting, fordi man kan enten bruge et stof som man ved er kræftfremkaldende eller et stof man ved intet om og som potentielt kan være mere kræftfremkaldende og siden det tager lang tid at undersøge nye stoffer og implementer nye løsninger er man desværre nød til at acceptere, at man som forbruger ikke helt kan undgå skadelige stoffer.

3 år siden
3 år siden

Det er noget skidt med alle de giftige stoffer.
Men jeg er gammel nok til at huske dengang hvor man måtte kassere dyre madvarer fordi de var blevet surre eller rådne. Det var virkelig irriterende.

Her hjalp køleskabet meget. Men det er jo med freon osv.
Også aircon er med freon. Tænk hvad der sker når en by i et varmt land bombes! - Hvor megen freon der slipper ud af alle de aircon anlæg.

Problemet med freon er dette:

freon + ozon giver ilt + freon.

Freon katalyserer processen og opbruges altså ikke uden videre.

3 år siden
3 år siden

Hej Hanna
Spændende emne. Jeg synes naturligvis ikke at vi skal tillade nogen at tilsætte skadelige stoffer i vores mad eller andre steder hvor det kan havne i vores krop. Udfordringen er nok af politisk karakter, hvor nuværende blå regering desværre har tilladt både pesticider, skadelige stoffer i vvs produkter så som vandhaner og meget andet. Hvis den politik der bliver ført først tilgodeser industrien før os forbrugere, så er fremtiden dyster. Lad os håbe en ny regering kan ændre på dette. Jeg er ligeledes tilhænger at naturlige produkter uden syntetiske stoffer og andre kunstige kemikalier. Påhttps://castorolie.dk har jeg læst flere videnskabelige undersøgelser om bl.a. ricinusolie (castor olie eller amerikansk olie), hybenkerneolie, rosmarinolie, Manuka honning og Manukaolie. Disse olier har gavnlige medicinske egenskaber til krop, hud og hår - uden bivirkninger. Fx kan ricinusolie bruges som afføringsmiddel, rosmarinolie mod hårtab, og flere olier kan bekæmpe virus og bakterier. Jeg håber fremadrettet at flere mennesker får øjnene op for hvad mennesker kan finde på i grådighedens tegn. Lad os nu få mere uvildig forskning, bedre uddannelser, mere økologi og dyrevelfærd og langt mere fokus på sund kost og færre hormonforstyrrende stoffer i vores dagligdag. Det vil spare sundhedsvæsnet og samfundet mange penge. Som Flemming D skriver er der mange skadelige stoffer, som de færreste tænker over faktisk udgør et problem for miljøet. Se nu for eksempel verdens bestande af hvaler der for manges vedkommende er ved at uddø grundet forurening. Konsekvenserne af menneskets brug af skadelig kemi udgør en bare en trussel for dyreliv, men også for menneskeheden. Lad os håbe flere vil begynde at tænke over hvad de bruger fx til deres hårkur eller til rengøring i hjemmet - og at der kommer væsentlige politiske ændringer.

3 år siden
3 år siden

Hej Mille82, jeg har kigget på hjemmesiden du har lagt op og to ting springer mig i øjnene, at Castor olie beskriver sine egne produkter, informationerne på siden kommer derfor ikke fra en uafhængig 3. part, men fra et firma der ønsker at tjene penge på deres varer og at de selv skriver, at de ikke har kunne finde videnskabelige studier der viser at indtagelse af olierne er sundt. Gudskelov bruger de kilder og flere at dem referer da også til videnskabelige artikler, men der er også steder for de ikke angiver kilder, bruger wikipedia eller dem selv som kilde. Siden firmaet ønsker at tjene penge er kilderne sikkert valgt efter hvad der understøtter deres produkter, på samme måde som at hele antivaxxer-bevægelsen hiver frem i den ene artikel, der giver dem ret i at det at vaccinere børn kan give dem autisme. Ordlyden på hjemmesiden minder heller ikke om nogen videnskabelige artikler jeg har læst, da jeg aldrig har læst en artikel referere til en olie som en slags triglyceridfedtsyre, fordi enten er det eller det ikke en triglyceridfedtsyre. Teksten og informationerne lyder ud fra mit synspunkt mere som en procure end en videnskabelig artikel. Derfor tror da gerne at Castor olie har nogle gavnlige effekter i visse henseender, jeg ville bare tage informationerne med et gran salt, da de kommer fra firmaet selv.

3 år siden
3 år siden

#1 (Kåemer): Nej selvfølgelig skal vi ikke finde os i hormonforstyrrende tilsætningsstoffer og andet skidt. Men der er jo ikke så meget vi som enkeltpersoner kan gøre ved det. Spise skal man jo, og det er også rart at få børstet tænder.

Måske er det alligevel meget godt med disse eksperter der undersøger tingene og maden for os. Deres informationer kan godt sommetider være forvirrende - gode forskere er ikke altid gode til at kommunikere deres resultater. Men oplysning får vi da, så må vi selv sortere lidt i det, så godt vi kan.

Brug så vidt muligt økologisk, selv om det ikke giver garanti for noget som helst.

Kåemer


Jeg er uenig her..
Der en en hel masse vi kan gøre..
for som med alle andre forbrugsvarer er det netop op til forbrugeren at få producenterne til at stoppe produktionen. det gøres ganske simpelt ved at undlade at købe det.

så som det første kan man jo som forbruger starte med at sætte sig ind hvilke produkter der indeholder problematiske stoffer
Når det så er gjort kan man Boycutte dem
og med tiden når producenten holder op med at tjene penge på produktet gør de også noget ved produktionen.

Der findes massere af alternative produkter.
fødevarer uden sprøjtemidler og genmodifikationer, plantemedicin,
tandpasta uden flour, deodoranter uden aluminium, sukkerfri fødevarer uden aspartam etc.
Men du er som sagt som forbruger selv nødt til aktivt at søge den viden og videreformidle den

at tro vi skal vente på en politisk løsning er naivt.. deres interesse ligger i lommepenge og ikke hverken sundhed eller velfærd.

et andet aspekt af problemet er sundheds styrelsen og "deres" kostråd
som de jo får udarbejdet af mejeriforeningen der jo på alle måder har økonomiske interesser i kostrådenes udformning.
sundheds styrelsen bruger disse kostråd fordi mejeri foringen giver dem ydelsen gratis, også selvom nogle af de råd der fremgår direkte strider imod styrelsen anbefalinger.

De giver os vacciner i hoved og røv for alt muligt
uden helt at fortælle os om bivirkningerne, risici
og sidst men absolut ikke mindst om faktum der findes serum for alt det vi vacciner imod.
Det er bare dyrere og derfor foretrækker vi hvis folk vælger den farligere men langt billigere model i form af vacciner.

så vi må jo indse det handler om hvis vi gerne vil passe på os selv, skal vi holde op med at tro vi har nogen til at gøre det for os.
De vil skide os et stykke så længe de tjener penge.
kildekritik af al information du får leveret er essentiel og enhver med økonomiske interesser i deres anbefalinger bør selvfølgelig miskrediteres.


Det er ihvertfald min overbevisning.

3 år siden
3 år siden

Jeg er enig med dig i meget af det du skriver Adam. Vaccinationer er ikke naturlige og de indeholder stoffer (kviksølv og aluminium), der ikke hører hjemme i kroppen - slet ikke i vores blodbane. Desuden tror jeg på at mange af de sygdomme vi vaccinerer imod er en naturlig modningsproces, som styrker vores immunforsvar. For ikke at snakke om at de fleste raske mennesker/børn der får rent drikkevand og alsidig kost, sagtens kan modstå fx røde hunde. Der burde ikke være et økonomisk incitament for at vaccinere. Just my opinion.
Dani jeg har læst artiklerne på castorolie.dk, og synes at deres referencer er pålidelige. Jeg aner ikke om de har økonomisk interesse i disse olier, men tror ikke de sælger dem selv. Det er vel også derfor at de har lavet referencer til uafhængige kilder bl.a. fra en stor anerkendt vidensbank (kildernes forfattere har jeg ikke nærstuderet, men gælder der ikke altid en hvis usikkerhed, når det drejer sig om forskning betalt af nogen?). Rene naturlige produkter fra planter, der er påvist ikke at være giftige for mennesker, vil i min optik altid være at foretrække fremfor syntetiske produkter. Derfor tror jeg også at det vi spiser kan helbrede dem der er syge - ikke kunstig medicin. Men det er kun min holdning.
Tak for en spændende diskussion:-)

3 år siden
3 år siden

Hej Mille82, da jeg åbnede siden castorolie.dk blev jeg mødt af et hav af reklamer og går du ind under om os og derefter kontakt kommer de med anbefalinger og flere reklamer. De har en økonomisk interesse i de produkter de fortæller om, derfor vil jeg mene at selvom de henviser til videnskabelige artikler, har de kun valgt dem, der giver dem ret, hvilket en dårlig videnskabelig metode. I forhold til at alt videnskab er betalt af nogen og kan blive præget af det, så ja det er en risiko, men der netop derfor at man pear reviewer alle videnskabelige artikler, hvilket næppe gøres for privatfirmaer hjemmesider.

Desuden har der generelt ikke været kviksølv i vacciner i Danmark siden 1992, men hvis du vil vide mere kan du læse følgende artikel, for den er for lang til at jeg vil prøve at gengive dens budskaber:
https://videnskab...et-af-videnskaben

Mvh.
Dani

3 år siden
3 år siden

Selvfølgelig skal man ikke finde sig i, at der bliver tilsat skadende stoffer af nogen art til mad og diverse andre ting, som man ikke kan gå udenom fordi de er et nødvendigt onde. Når det er sagt kan vi som privatpersoner forsøge kun at købe varer der er økologiske eller varer der har færrest mulige tilsætningsstoffer.

Hvad eksperterne angår, så er man også nødt til at lytte til ens egen sunde fornuft, for der kommer også engang imellem modstridende informationer, og der må man ty til ens egen forstand. Man er også nødt til at huske på at vi er forskellige, nogle er mere følsomme over for eks. røde farvestoffer, nogle har højere risiko for kræft osv. så man er også nødt til at tænke på om man kan undgå disse skadelige stoffer helt og hvilke er mindst/mest skadende, for hvis man ikke kan undgå skadelige stoffer helt, må man prioritere mellem dem.

Når vi kommer ind på løsninger af problemet, er der kun en måde der virkelig vil have en effekt og det er en strengere lovgivning på området, men det kommer med sin egen problem, hvordan får vi politikerne til rent faktisk at gøre noget ved det, dette er den mest effektive løsning at vi kollektiv strejker, en strejke som vil paralysere samfundet indtil politikerne får fingeren ud af starthullet. Dog er generalstrejken ikke den bedste, da den som sagt vil paralysere det danske samfund og skal derfor kun bruges i absolut nødstilfælde. Og ellers stem på den/dem som vil det til livs og som har vist at de kan holde deres løfter.

Nu er jeg kommet til scenariet hvor politikerne har lavet en lovgivning der forbyder stofferne, så kommer problemet med at sikre at virksomhederne overholder den og at de ikke bare kalder tingene andre navne osv.

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hormonforstyrrende stoffer. er startet 10/03-2016 10:21 af Hanna Fink (Fink) og er placeret under Helbred.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

8'Penge'
1 dag, 8 timer siden · Fair
4123Dagens ord
1 dag, 14 timer siden · leviP
510Kontraster
1 måned, 21 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
1 måned, 28 dage siden · Turse
1Blinder eller blænder
2 måneder, 1 dag siden · heksemutter
7Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 14 dage siden · Henrik Petersen
0Kunst og verden politik
2 måneder, 28 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
3 måneder siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
3 måneder siden · Ansu
13Kunsten i fokus
3 måneder, 2 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
3 måneder, 5 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
3 måneder, 6 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
4 måneder, 3 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
4 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
4 måneder, 6 dage siden · Engbo
95Ligheder
4 måneder, 17 dage siden · Savanti
9Freddy - drengen fra skoven
4 måneder, 19 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
4 måneder, 23 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
4 måneder, 25 dage siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
4 måneder, 28 dage siden · Provenceflemmin...
14Hvad inspirerer dig
5 måneder, 1 dag siden · Ansu
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
5 måneder, 6 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
5 måneder, 13 dage siden · dino
2Feedback søges til min novellepodca...
6 måneder, 18 dage siden · Stenfisker
0Musik
6 måneder, 21 dage siden · Savanti
0ups
6 måneder, 25 dage siden · Savanti
0Musisk oplevelse
7 måneder, 3 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
7 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
0En ulykke sker aldrig alene
7 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
7 måneder, 5 dage siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
7 måneder, 12 dage siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
7 måneder, 14 dage siden · Engbo
4Din søndag min søndag
7 måneder, 17 dage siden · AnnaPigen3
0Presse meddelse.?
7 måneder, 24 dage siden · JesperSB
0Alexander Woods musiker
7 måneder, 29 dage siden · MariaMolgaard
2Spiller i også online spil?
8 måneder, 2 dage siden · dino
8Hvordan har du det
8 måneder, 15 dage siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
8 måneder, 19 dage siden · Eddie
1Forstå Michael strunge og David Bow...
9 måneder, 2 dage siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
9 måneder, 2 dage siden · Den Lianer Gois...
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
9 måneder, 11 dage siden · Savanti
1Hvad synes i
9 måneder, 11 dage siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
9 måneder, 13 dage siden · Kåemer
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
9 måneder, 20 dage siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
9 måneder, 23 dage siden · MariaMolgaard
0Aften scenerie
9 måneder, 23 dage siden · MariaMolgaard
7Korrespondent
9 måneder, 26 dage siden · Dmitri Burdykin

Helbred

8Hvordan har du det
8 måneder, 15 dage siden · Engbo
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
1 år, 6 måneder siden · dino
0DI Georges syndrom. Helbreds opdate...
2 år siden · Savanti
18Hormonforstyrrende stoffer.
3 år siden · Stinapige
7Helbred opdatering.
3 år siden · Savanti
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
3 år siden · Kåemer
4lagt op til debat
3 år siden · Savanti
11Skepticismens tidsalder
4 år siden · Robert Kallehav...
3smerter når jeg læser
4 år siden · cronio
6Rent vand
5 år siden · dino
4Mary Shelley og tarmfloraen
6 år siden · dino
8Sovepiller
6 år siden · dino
5Blodets iltprocent ?
6 år siden · Mons1957
8Stok
6 år siden · Mikala
29Hvorfor ryger man?
7 år siden · CCDK
6Medicin(misbrug) ...
7 år siden · Robert Kallehav...