Religion, politik og samfund · Varme politiske kartofler

1 svar
Senest opdateret 3 år siden · 2 bruger(e) deltager
3 år siden

På hjemmefronten og ude i verden er der nye toner på harpen. Først til USA:
Det tyder på et valg imellem Hillary Clinton og Donald Trump. Hillary står nok for det velkendte, i det store og hele, altså en omtrentlig fortsættelse af Obamas linje.
Trump synes at ville have et opgør med ikke mindst udenrigspolitisk tradition. Han vil have andre lande til at tage ansvar for deres forsvar, når de til syneladende har råd til det. Det kan vel synes træls hvis vi skal til at tredoble vort forsvarsbudget eller mere endnu, men egentlig har Trump jo ret. Det er ikke primært USA's op gave at stille penge og menneskeliv til rådighed for os andre som de ellers har gjort så tit.
Der er dog den hage ved den holdning, at hvis vi andre kan klare os selv, kan USA nok heller ikke blande sig så meget.
Men uanset at Trump har en lødig pointe er det altid farligt at lave sådan røre i andedammen. Og derfor gør han jo folk nervøse, og det er vel ikke så mærkeligt.
Det værste jeg har hørt om ham er at han vil afskaffe Obamas sundhedsforsikring igen. Det synes jeg er rigtig dumt. Der er mange der der ikke kan gå i job fordi de er syge og ikke har råd til behandling. Hvis samfundet rækker en hånd kan folk måske lettere komme i arbejde og betale tilbage.

Og herhjemme: Her er der også nye toner. Fra Socialdemokratiet. Her gik man og troede at Mette Frederiksen var til venstre for Helle Thorning!
Det er hun måske også endnu, men det lyder ikke sådan. Hvad er galt? Jeg tror forklaringen er at DK har en masse problemer pga blandt andet flygtningekrisen. Og uanset hvad Mette mener om sagen, vil hun gerne have problemerne løst, mens Lars Løkke er statsminister. Han sidder på et meget spinkelt flertal, og hvis han knækker halsen på problemet, bliver der jo valg. Og sæt nu Mette vinder? Hvem arver så problemerne? Rigtigt! Så har hun aben, og det bliver ikke sjovt. Så hellere hjælpe Lars, så banen er ren den dag Mette skal tage over.

Der tegner sig den interessante mulighed at vi kunne få en regering bestående af socialdemokraterne, venstre og dansk folkeparti? Det lyder nok helt gak-gak, men tænk på hvor stærk en sådan koalition kunne være?
Der skal gabes ret højt og skylles godt efter førend alle varme kartofler er gledet ned. Men jeg tror det er bedre end den konstellation vi har i Folketinget idag.

3 år siden
3 år siden

Ja, sådan en regering dino foreslår, vil i hvert fald få kapitalbesidderne til - også på forhånd at rose en god udvikling.

Når/hvis socialdemokraterne går med der, har man for alvor styr på den plyndrede befolkning. Det er så naturligt, som får er skabt for at mætte ulve.

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Varme politiske kartofler er startet 01/04-2016 23:33 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

2919Dagens ord
21 minutter siden · leviP
0Vil I venligst lade være med.
6 timer, 47 minutter siden · Savanti
192Kontraster
15 timer siden · Engbo
30Kristendom
1 dag, 14 timer siden · Engbo
99Dagens Vits
3 dage siden · Savanti
2Hjælp - flyt af tekst til anden kat...
4 dage siden · knudkp
1En god slutning
4 dage siden · dino
18Homofobi
5 dage siden · dino
2Skrivegrupper eller blot makkere
7 dage siden · heksemutter
2Kulturkanon
7 dage siden · Engbo

Religion, politik og samfund

30Kristendom
1 dag, 14 timer siden · Engbo
18Homofobi
5 dage siden · dino
23folkeafstemning
13 dage siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
21 dage siden · dino
74På'n igen.
1 måned, 29 dage siden · Engbo
44Politiske ideologier anno 2019
2 måneder, 5 dage siden · Engbo
121Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 16 dage siden · Engbo
82Tysklands ansvar
4 måneder, 19 dage siden · Engbo
8Bøn
4 måneder, 26 dage siden · Morpheus
32Politik .
6 måneder, 8 dage siden · Engbo