Religion, politik og samfund · Varme politiske kartofler

1 svar
Senest opdateret 5 år siden · 2 bruger(e) deltager
5 år siden

På hjemmefronten og ude i verden er der nye toner på harpen. Først til USA:
Det tyder på et valg imellem Hillary Clinton og Donald Trump. Hillary står nok for det velkendte, i det store og hele, altså en omtrentlig fortsættelse af Obamas linje.
Trump synes at ville have et opgør med ikke mindst udenrigspolitisk tradition. Han vil have andre lande til at tage ansvar for deres forsvar, når de til syneladende har råd til det. Det kan vel synes træls hvis vi skal til at tredoble vort forsvarsbudget eller mere endnu, men egentlig har Trump jo ret. Det er ikke primært USA's op gave at stille penge og menneskeliv til rådighed for os andre som de ellers har gjort så tit.
Der er dog den hage ved den holdning, at hvis vi andre kan klare os selv, kan USA nok heller ikke blande sig så meget.
Men uanset at Trump har en lødig pointe er det altid farligt at lave sådan røre i andedammen. Og derfor gør han jo folk nervøse, og det er vel ikke så mærkeligt.
Det værste jeg har hørt om ham er at han vil afskaffe Obamas sundhedsforsikring igen. Det synes jeg er rigtig dumt. Der er mange der der ikke kan gå i job fordi de er syge og ikke har råd til behandling. Hvis samfundet rækker en hånd kan folk måske lettere komme i arbejde og betale tilbage.

Og herhjemme: Her er der også nye toner. Fra Socialdemokratiet. Her gik man og troede at Mette Frederiksen var til venstre for Helle Thorning!
Det er hun måske også endnu, men det lyder ikke sådan. Hvad er galt? Jeg tror forklaringen er at DK har en masse problemer pga blandt andet flygtningekrisen. Og uanset hvad Mette mener om sagen, vil hun gerne have problemerne løst, mens Lars Løkke er statsminister. Han sidder på et meget spinkelt flertal, og hvis han knækker halsen på problemet, bliver der jo valg. Og sæt nu Mette vinder? Hvem arver så problemerne? Rigtigt! Så har hun aben, og det bliver ikke sjovt. Så hellere hjælpe Lars, så banen er ren den dag Mette skal tage over.

Der tegner sig den interessante mulighed at vi kunne få en regering bestående af socialdemokraterne, venstre og dansk folkeparti? Det lyder nok helt gak-gak, men tænk på hvor stærk en sådan koalition kunne være?
Der skal gabes ret højt og skylles godt efter førend alle varme kartofler er gledet ned. Men jeg tror det er bedre end den konstellation vi har i Folketinget idag.

5 år siden
5 år siden

Ja, sådan en regering dino foreslår, vil i hvert fald få kapitalbesidderne til - også på forhånd at rose en god udvikling.

Når/hvis socialdemokraterne går med der, har man for alvor styr på den plyndrede befolkning. Det er så naturligt, som får er skabt for at mætte ulve.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Varme politiske kartofler er startet 01/04-2016 23:33 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

9Brug af kommentarer?
1 time, 59 minutter siden · Pia Hansen
3926Dagens ord
1 dag, 6 timer siden · Aviaja
480Kontraster
2 dage, 1 time siden · Savanti
2Efterlysning af serie
11 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
14 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
15 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
1 måned, 5 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 15 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 18 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 24 dage siden · Kåemer

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 19 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 19 dage siden · Engbo
11Metwo-two
8 måneder, 2 dage siden · dino
11668
8 måneder, 8 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 13 dage siden · Wernn