Religion, politik og samfund · Afsløringer

20 svar
Senest opdateret 5 år siden · 4 bruger(e) deltager
5 år siden

Når man kritiserer, må man også være villig til at indrømme. Min kritik har ofte gået på, at journalister fortiede magthavernes spil. De bøjede sig for den stærkeste af hensyn til egen karrier.

Når så de, journalister og andre debattører, afslører liberalismen i al dens vælde. Så må jeg f.eks jeg - indrømme, at det er et mesterligt arbejde, de har gjort.
Og når store banker lover, at sådan vil de ikke gøre mere, når de kritiseres for at skjule penge, så viser det jo, hvor godt kritik kan virke.
Det er, hvad de afsløringer angår, helt revolutionært. Styrken ligger i, at emnet bliver bragt offentsivt.

Afsløringerne gentages og der bliver stillet spørgsmål til de skyldige og eksperter.

Jeg kunne ønske det samme om udenrigspolitikken. Den opmærksomme kan godt finde sandheden; men forsøget på at afsløre mangler, så det bliver ikke et offentlig problem/afsløring er der ikke.
Den gode forståelse med samarbejdet med Saudi Arabien, og nødvendigheden for at bekæmpe Syrien og Rusland burde behandles på samme afslørende måde.
Bagmændene for den politiske linje, er da nok peronlige hæderlige mennesker. Men politisk er de lige som pyromaner. Dem bør vi ikke berige med tændstikker og benzin..

5 år siden
5 år siden

Engbo

Det er vist to meget forskellige sager du skriver om her. Når det gælder sagen om banker og skattely, er den forholdsvis enkel og let overskuelig, Men når det gælder udenrigspolitikken så er der så mange motiver og hensyn som krydser og infiltrerer hinanden, at man ikke uden videre kan udpege helte og skurke. Det kan jo være let nok, hvis man tænker fundamentalistisk, og ser verden bestående af to systemer over for hinanden. Andre ser ikke verden så enkelt, men snarere som et utal af enkeltpersoner og grupper med hver deres motiver og ønsker.

Man kan jo godt sætte kapitalisme og socialisme over for hinanden sådan rent teoretisk, men når det så kommer til virkeligheden så bliver det mere kompliceret.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Ja, det lyder jo så rigtigt Kåemer.
Men virkeligheden er nu en anden. Når vi bruger rigtige pæne ord, om at handle med Saudi Arabien, for de gode forbindelser udvikler jo - og modsat Rusland, hvor man bare skal sende en besked med missiler og boykot. For det er det eneste sprog de forstår. så får du nu besvær med at fortælle, at det er en kamp mellem socialisme og kapitalisme. Mellem yderliggående og moderate.

Den udenrigspolitik, vi fører er næsten en bøn om, at vi får en ny verdenskrig igen -- og så kan man jo lige som FNs grudnlæggere samles og bestemme:

Det må aldrig ske igen. Men måske er det at være yderliggående at forsøge at være sin broders vogter.
Jeg ville da ønske nogle tog sig af udenrigsministerens farlige planer.

5 år siden
5 år siden

Engbo

Jeg har ikke sagt, at det er en kamp mellem socialisme og kapitalisme. Det er dig der siger det og har sagt det utallige gange i tidens løb. Jeg siger, at det er langt mere komplekst, så selv selv eksperter kun kan overskue dele af virkeligheden.

Politik er, som det hedder, det muliges kunst. Måske man snarere kunne sige, det umuliges.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Hvis jeg må være med.
Journalisterne på TV mener jeg helt alvorligt har en rød slagside. De elsker derimod netop at afsløre magten osv. Men over for visse emner undlader de at stille de mest indlysende modspørgsmål. For eksempel har Enhedslistens frontfigurer nærmest orakelstatus på TV. Jeg kan ikke mindes at jeg har hørt journalister komme med borende modspørgsmål eller kontraspørgsmål til dem! Og det mener jeg, som sagt, helt alvorligt.
Prøv selv at lægge mærke til det.
TV journalisternes karriere er i bedste hænder med disse attityder. Jeg tror at den tid er forbi i DK hvor journalister valgte at tie ved mødet med de rige og stærke.

Men jeg forstår godt problemets karakter, når det er udlandet det handler om. For eksempel når journalister i Rusland stiller spørgsmål der vedrører Tjetjenien.
Jeg tror også at journalister har været tilbageholdende overfor Saddam Hussein og hans lige.

5 år siden
5 år siden

#4 dino Jamen så holder jeg øje med at Johanne ikke slipper så let.

Husk nu lige - krigen mod Irak blev ført fordi Irak var en trussel for verden på grund af, de havde A- våben. Da de ikke havde det, bestemte man andre årsager for krigen.
Det burde oprører, at de ikke havde de eftersøgte våben, og at men ikke har nået længere med demokrati og menneskerettigheder.
Tvært i mod.
Menneskenes liv er blevet værre. Hvorfor skulle vi bøje os for sådanne argumenter, når de samme ikke gælder Saudi Arabien eller andre lande?
Jeg vil påstå, at det skyldes ligegyldighed - og tager jeg fejl, vil jeg gerne sige undskyld. Det burde være utroligt, at vælgerforeninger bare finder sig i at deres ledere opfører sig på den måde.

I min tid når jeg har kendt Værnemagtens soldater, når jeg har besøgt Tyskland tvunget og frivilligt, så har det undret mig, at de flinke mennesker kunne tolerere de alvorlige krænkelser nazisterne pådrog - med jøde udryddelse med tortur og angrebskrige.

Men når jeg tænker på de lige så venlige danske, jeg kender og færdes i blandt, så stiger forståelsen lidt.
Det er ikke umuligt; men næsten umuligt at får socialdemokrater, venstremænd og konservative til at forholde sig til, hvad deres ledere bedriver - om et var det de mente, da de stemte.

5 år siden
5 år siden

#1 Kåemer
Ja, det er sandt , det var jo sådan du skrev. Det gør jo en forskel!
"Det kan jo være let nok, hvis man tænker fundamentalistisk, og ser verden bestående af to systemer over for hinanden. Andre ser ikke verden så enkelt, men snarere som et utal af enkeltpersoner og grupper med hver deres motiver og ønsker."

Den måde vi tænker på, er der nogen forfattere f.eks. der forstår at udlægge- Prøv en gang, hvis ikke du allerede kender den, slutningen på Scherfiegs "Frydenholm." Hvor taleren for de to dødes mindesten Godsejrens og arbejdsmandens - slår fast at det var et godt symbol på klasse kampen var forbi...Nå; men prøv at læse, måske finder du dine egne tanker der..

5 år siden
5 år siden

Engbo

Jeg har skam læst Scherfieg, selvom det er mange år siden. Han er en dejlig forfatter, og at han var kommunist er ikke svært at se. Men han forstod at fremsætte sit livssyn med humor. Selvfølgelig er der brug for de venstreorienterede, og såmænd også for kommunisterne. Men jeg ville ikke bryde mig om at leve i en verden hvor de var enerådende eller bare dominerende.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Enerådende? Når kommunismen er gennemført, er der ikke brug for nogen regering heller ikke en kommunistisk.
Men det er en fremtids vision.
Det er socialismen vi arbejder hen i mod, for at afskaffe krig og udbytning.

Ja, og så mindes jeg en tegner, der lod en ---bedre borger sige: "Ja, og så vil de afskaffe udbytning, krig og prostitution ---nej, hvor kedeligt."

Jo: men nu bliver jeg selv skyldig.
For mit ærinde var nu at få svar på om det virkelig er logisk, menneskeligt? - at bruge diplomatiske kræfter på et så forbryderisk kongedømme - og så må vi for stå, at Assad skal fjernes og Rusland boykottes og omringes - og oprustning er nødvendig.

5 år siden
5 år siden

Vasalstater har ingen selvstændig udenrigspolitik.
De må som adelen under enevælden støtte ubetinget op om magtens symbol - kongen.
Danmark er i adelens rolle i forhold til supermagten USA.
Hop! Siger USA.
Hvor højt og hvor langt? Svarer den danske udenrigsminister.

Længere og mere indviklet er Danmarks udenrigspolitik ikke.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden

Hej Engbo og i andre.

Det var ikke A-våben man mistænkte Irak for at besidde.
Man vidste at de havde brugt sennepsgas, og det ville være helt usandsynligt om de ikke havde mere.
Man kan så diskutere om det er en undskyldning for at intervenere.
Men Man holdt sig til at Irak havde obstrueret FN's inspektioner og en resolution til at agere imod det var vedtáget, det vil sige man havde stillet FN-baserede krav. Man da Irak så brød dem, trak mange lande i land og ville ikke intervenere. Det var især Frankrig, Tyskland og Rusland. (De havde fået etableret sig for meget i forretninger med irak. Hver gang, man så en bil dernede på TV, var det en Renault.)
DK gik med fordi FN-kriteriet VAR overskredet.
Det kan deer siges en masse mere om, men nok for nu.

Han Scherfig var en herlig forfatter, og jeg har med glæde læst Frydenholm flere gange. (Selvom den også er alvorlig.)
Ligning: Frydenholm + Livsens Ondskab = Matador.

5 år siden
5 år siden
#11 Engbo

Hej dino og i andre
Skal det være korrekt, så var begrundelsen for krigen mod Irak: Masseødelæggelses våben.

FNs rolle? Ja, de der skulle finde våbnene fandt dem ikke - og den ansvarlige bad om mere tid: "Husk vi skriver historie,"sagde han for begrunde, at der ikke var noget motiv for krig.

Men man ville have krig.
Sennepsgas?
Ja, det er utroligt du vil finde dig i det, dino. For den barbariske Hussein købte jo sennepsgassen i Vesten, så han - imellem akterne. Kunne straffe kurderne.

For at få Hussein hængt brugte man ikke de beviser for hans forbrydelser for, som aviserne frit skrev, så kunne andre jo også anklages.
Så fantastisk er løgnen, at man kan sige: V i lyver; men i skal bare tro, det er sandt. - og som det fremgår, metoden virker. Men jeg er jo lige så magtesløs som dino.
Forskellen er bare, at han har fundet den mest passende "sandhed," - og som dino tidligere her, har skrevet: De er ønsker åbenhed burde selv straffes.

Det var om kommissionen, der skulle finde ud af om krigsførelsen var lovlig.

5 år siden
5 år siden
#12 Engbo

I øvrigt synes jeg nuværende situation, hvor vi, Danmark, igen indtræder i en krig, er et godt argument for det, der omtales og især det, der ikke omtales.

Krigspolitikerne ønsker ikke debat om denne beslutning.
Jeg tror, det er rigtigt, som Kattegat skriver, som Vasalstat følger vi bare med. Men mon ikke alle inderst inde er mennesker? - og derfor har det lidt svært med at udtrykke begejstring. Jeg tror de har det hårdt med at sende ungdom i krig, der knap ved , hvad de kæmper for og i mod.

Ja, man kan selvfølgelig også sige det modsatte; vi er kreative og holder lidt med kurderne; men ikke helt for vor NATO allierede Tyrkiet bekæmper jo også dem. Og Tyrkiet har jo en nødvendig handel med IS, så de kan få råd til at bekæmpe IS.
Jo, man skal sandelig ikke tro, det er let at tage de beslutninger. Føler dybt.

5 år siden
5 år siden

Der var megen tale om masseødelæggelsesvåben, men DK's deltagelse hvilede på at Irak havde obstrueret FN's krav om adgang til alt. Dette FN relaterede brud var etableret og principielt et tilstrækkeligt argument for at skride ind.
Men USA's dagsord en handlede tydeligt om meget andet.
FN kunne jo ikke stå for en total omkalfatring af Iraks politiske system.
Desværre blev Iraks nye styre ikke kvalificeret til at skabe det demokrati som man ville have. Og det var nok fordi man ikke tog fornødent hensyn til de etniske og kulturelle stridigheder der bestod under Saddam Husseins "paraply."

Uanset hvad: Fred med en enevældig diktator er aldrig fred! En sådan hersker har ingen legitimitet.
Det var præcis derfor danske modstandsfolk i fyrrene greb til våben. Diktaturet var blevet for utåleligt.

5 år siden
5 år siden
#14 Engbo

Dino
Jeg tror nu nok modstandsbevægelsens folk indtil 1943, havde det på samme måde, som jeg har det i den her situation - i forhold til samarbejdspolitikerne den gang og i forhold til NATO tilhængerne nu.

"Man må underordne sig de nye forhold i Europa," sagde Stauning.
Jeg tror nu nok de partier, der i dag går ind for NATO siger ca. det samme om USA. Men jo, der var faktisk en frihedsbevægelse i Irak, der samarbejdede med amerikanerne efter den første krig mod Irak.

Så trak amerikanerne sig og overlod disse oprøre til Husein og lod ham tage sig af dem - og det samme med kurderne. det med retssagen mod Husein og grusomhederne over for kurderne med det indkøbte gift, svarer du ikke på - og det er forståeligt nok, når det skal passe ind i din filosofi.

Nu da de grusomme krige er gennemførte, ville jeg også ønske, de havde en mening.
Det er kun spekulationen i olie og andre handelsforbindelser, der giver mening. Altså til forståelse for spekulanter og krigsherrer.
Hvis det er godt, når Hitler organiserede et polsk angreb på Tyskland, for at finde et påskud til at bombe Warzava - Ja, så havde Anders Fogh og Bush også ret med omtale krig. Der er principielt ingen forskel.

5 år siden
5 år siden

Engbo: Citat fra #10: "Man vidste at de havde brugt sennepsgas, og det ville være helt usandsynligt om de ikke havde mere."
Så jeg forbigik altså ikke giftgassen!
Jeg mente bare, at ligesom man kan diskutere om eksistensen af masseødelæggelsesvåben kan være alibi for en intervention, så var det heller ikke det der formelt fik DK til at gå med, men Iraks faktiske brud på FN's resolution. Der ligge ikke filosofi til grund for at jeg nævner det, men kun at det skete.

Jeg kan se, Engbo at du sammenligner Anders Fog Rasmussen med Hitler og at Irakinterventionen ikke principielt adskiller sig fra Hitlers angreb på Polen.

Sådan ser jeg ikke på sagen. Jeg ville sammenligne med at demokratiske lande intervenerede i Tyskland for at få afsat Hitler, som man vidste havde brugt giftgas imod jøderne.
Ville du i givet fald have kritiseret en sådan indervention? Det må du selv svare på, men mit gæt ville blive et ja, hvis USA havde stået for affæren.

5 år siden
5 år siden
#16 Engbo

De allierede under 2. Verdenskrig var enig om den fælles sag, at krigsforbryderne skulle stilles for retten efter en betingelsesløs kapitulation. Som sådan blev krigsforbryderne dømt - sammen med anklagen for igangsættelse af krig.

Anders Fogh Rasmussen er ikke Hitler og jeg vil ikke sammenligne ham med - undtagen sammen med så mange andre, at lyve for at få et påskud til krig.

Hvis du følger debatten om lovligheden af Irak krigen og en lang række andre krige, så vil du se, det er rigtigt - at det var en ulovlig krig.
Det ville være godt, hvis stormagterne fulgte den mening, de selv formulerede med oprettelsen af FN. Det er et paradoks, at folk der findes folk og foreninger over hele jorden, der kæmper for fred - privat og i foreninger - men hvis de våbenstærke lande ville det, så kunne der skabes fred og en udvikling, hvor krig ikke var nødvendig for nogen. Den mulighed bliver ikke søgt. Tværtimod Danmark og USA opruster og truer, og modparten svare igen med samme oprustning og nedskæringer, der forringer folkenes muligheder for et godt liv både materielt og moralsk.

Men kom bare og overbevis mig om at regeringen - gerne søger fred. Nogle organisationer - både kirkelige og andre humanitære forsøger at byde på ulykkerne vi skaber; men er også underlagt - med Pia Kjærsgårds udtryk: "Lederen af den frie verden." Det var I Bushs tid - men selv hans gamle parifæller bryder sig ikke om en gentagelse.

5 år siden
5 år siden

Man kan altid spørge om en krig kan være lovlig. Lovlighed handler vel kun om at tilstrækkeligt mange er enige om en sags berettigelse.
DKs deltagelse i Irakkrigen skyldtes at FN havde stillet krav til Irak om agdang og åbenhed omkring vise forhold. Og irak havde ikke efterkommet denne FN resolution. Pointen var at når FN resolutionen blev krænket, så VAR der hjemmel for en intervention.

Nu er det nok ikke så vigtigt hvad DK beslutter, når USA og England havde bestemt sig for at få afsat Hussein.
Men DK bestemte sig for at bidrage fordi man ville tage konsekvensen af sine holdninger, og ikke som Frankrig, Tyskland og Rusland sige nej - nok ikke fordi de var imod, men fordi de tjente for mange penge på samhandel med Irak.
Jeg har flere gange spurgt dig, Engbo: Synes du at man skulle have ladet Saddam Hussein forblive ved magten? Men du har aldrig villet svare på det.

5 år siden
5 år siden

Dino

Nu skal jeg ikke svare for Engbo. Han kan nok svare for sig selv. Men spørgsmålet har da også plaget mig. Skulle man have ladet Saddam Hussein blive ved magten? Først, det var udmærket at afsætte ham, såvel som andre diktatorer, men var det realpolitisk klogt? Det synes jeg slet ikke er let at svare på. Jeg kan i hvert fald hverken svare ja eller nej. Dertil er forholdene i de lande alt for komplicerede. Det gale er, at man tror man kan sætte den slags spørgsmål op som sort og hvidt.

Kåemer

5 år siden
5 år siden
#19 Engbo

Helt bestemt dino. Det er da en fejl, hvis jeg aldrig har svaret på det.

For det syntes jeg vi skulle, meget mere end vore repræsentanter synes kongen af Saudi Arabien skulle blive ved magten.

Men der er mange, jeg ikke synes, skal blive ved magten, hvis det var noget, jeg bestemte.

Men krig er - som også er bevist - en dårlig løsning. Så var historien som du fortæller bare ikke rigtig.
Husein bøjede sig for alle de krav, som blev stillet. Til sidst lå han nærmest som en hund med benene i vejret.

Men Bush og Anders Fogh Rasmussen ville bare have krig. Prøv at gennemgå den omtalte udvikling - og du vil se, at de motiver du tildeler krigsherrerne ikke holder stik.

Man har frejdigt støttet Husein - også i krige og brug af ulovlig krigsførelse. Du og jeg er skyldige i, at vi støtter den slags som Bush, Fogh m.fl. Forskelle er bare den , at jeg ikke gør det frivilligt. Jeg mener vi skal afsløre forbrydelser - uanset, hvor de kommer fra.

5 år siden
5 år siden
#20 Engbo

Lige et citat fra TV 2 - her hentet fra FB.

"IS er den største fjende mod den vestlige verden - måske hele verden. Men jeg mener ikke, at krig er vejen frem."
af
Oversergent Bjørn Lindvang Lassen. Se mere af samtalen.


5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Afsløringer er startet 06/04-2016 00:06 af Engbo og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

9Brug af kommentarer?
30 minutter siden · Pia Hansen
3926Dagens ord
1 dag, 4 timer siden · Aviaja
480Kontraster
1 dag, 23 timer siden · Savanti
2Efterlysning af serie
11 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
14 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
15 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
1 måned, 5 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 15 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 18 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 24 dage siden · Kåemer
0Inspirationsråd til at skrive digte
2 måneder, 9 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 11 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
2 måneder, 13 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
2 måneder, 14 dage siden · Prem
2Navne
2 måneder, 15 dage siden · Engbo
94Dagens Had
2 måneder, 15 dage siden · Prem
74Ligheder
2 måneder, 16 dage siden · Prem
20Komplimenter
2 måneder, 17 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
2 måneder, 19 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
2 måneder, 20 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
2 måneder, 20 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 23 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 26 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
2 måneder, 28 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
2 måneder, 29 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
3 måneder, 7 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
3 måneder, 9 dage siden · Aurelian
2opbygning
3 måneder, 10 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
3 måneder, 12 dage siden · mlsj
7Kalle er død
3 måneder, 12 dage siden · Pia Hansen
68Bibelen
3 måneder, 13 dage siden · Engbo
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
3 måneder, 15 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
3 måneder, 16 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
3 måneder, 16 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
3 måneder, 18 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
3 måneder, 20 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
3 måneder, 22 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
3 måneder, 23 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
3 måneder, 23 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
3 måneder, 28 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
4 måneder, 1 dag siden · dino
2jeg søger feedback
4 måneder, 8 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
4 måneder, 9 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
4 måneder, 11 dage siden · hermanøv
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
1Mangler kritik
4 måneder, 28 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
4 måneder, 29 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
4 måneder, 29 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
5 måneder, 5 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
5 måneder, 7 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
5 måneder, 10 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
5 måneder, 21 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
5 måneder, 24 dage siden · Wernn
33Din dag.
5 måneder, 27 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
5 måneder, 28 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
6 måneder, 8 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 19 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 19 dage siden · Engbo
11Metwo-two
8 måneder, 2 dage siden · dino
11668
8 måneder, 8 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 13 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
9 måneder, 14 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
10 måneder, 8 dage siden · Wernn
0Kringsat
10 måneder, 24 dage siden · Engbo
52Treenigheden
11 måneder, 29 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 2 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 2 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 3 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 3 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 4 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 4 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 4 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 4 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 5 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 5 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 6 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 6 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 6 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 6 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 7 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 7 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 9 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 9 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 9 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 11 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
2 år siden · dino
47At rejse er at leve?
2 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
2 år siden · Inghard
8Circumcisio.
2 år siden · dino
6Den nye EU aftale
2 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
2 år siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
3 år siden · dino
5Før Adams tid.
3 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
3 år siden · dino
31Spare på DR?
3 år siden · dino