Fyldepennen · Sex i publicerede tekster

2 svar
Senest opdateret 7 år siden · 3 bruger(e) deltager
7 år siden

Jeg ved at erotiske tekster som genre ikke længere er tilladt på Fyldepennen og det har jeg ikke personligt noget problem med, men jeg har længe gået og overvejet, hvor meget sex en tekst må indeholde og/eller implicerer for at den i administratorernes øjne ender i kategorien "erotik". Når jeg tænker over det, indeholder det meste af min egen yndlingslitteratur (hvor intet af det vist påtænkes at være erotik eller kategoriseres således i salget) også sex i større eller mindre grad.

Selv skriver jeg noveller og længere historier hvor sex er et element man ikke kan komme udenom. Der er ikke nødvendigvis grafiske sex scener med (det kan der dog godt være), men der er i mange tilfælde megen omtale af sex, vulgært sprog om diverse kropsdele og kropslige akter, etc. Disse ting er ikke hvad teksten handler om, men nogle af mine karakterer er udpræget seksuelle i deres væremåde og det bærer selvfølgeligt over i deres tankegang, deres opfattelse af omverdenen og i den generelle dialog.

Er det noget der ville gøre mine tekster "erotiske"? Eller er erotik kun defineret som tekster der decideret er skrevet for at supplere læserens egen seksuelle oplevelse?

Meget nysgerrig,
S.

7 år siden
7 år siden

Det spørgsmål er blevet stillet før. Jeg husker en amerikansk roman der i sit væsen egentlig er ganske lødig, men ud over handlingens volumen er der strøet ca tyve samlejer af omtrent ens tilsnit.
Det er jo tydeligt hvad det handler om. Jeg var tilfreds med bogen, men man gennemskuer let at erotikken er med som et salgsfremmende element. For det kunne sagtens have været undværet uden at bogen var blevet mærkbart ringere.
Eksempler hvor erotik synes at være lagt på som farvelade er: Barbara Bickmore: "Hjemkomst." og Robert Daley: "Hemmelig lidenskab."
Titlen på den sidstnævnte er nærmest sabotage imod en ellers udmærket og velskrevet bog. Den titel skal tiltrække kvindelige læsere. Den handler om den franske modstandsbevægelse under krigen, men det erotiske element drager opmærksomheden hen på kvinderne. (Det er vist kvinder der er de flittigste romanlæsere?) Ordet "lidenskab" er måske det ord jeg hader mest i litteratur. "Sensuel" er et andet af slagsen.
Men sådanne bøger vil klart, og med en bred margin lige indenfor Fyldepennens grænser.

Der er også erotik i mine tekster her. Dog er de uden de stærke maleriske beskrivelser. Jeg kender godt de frække ord, men i mine tekster står de ikke. Sådan noget holder jeg i den private intimsfære.

Der er mange lødige forfattere på seriøse forlag der tonser løs med sjofle beskrivelser. Der får de lov til, for man skønner at det sker med høj kunstnerisk kvalitet. Og erotikken er ikke selve formålet med bøgerne! Den er blot en uundgåelig konsekvens af det liv personerne udfolder og som det er vigtigt at beskrive, hvis bogen skal forstås rigtigt. (Og det er vel forfatteren der afgør hvad der er rigtigt.)

En decideret erotisk tekst præges af at handlingen kun er et alibi for netop at skrive frække ting. Og det er ret let et gennemskue den slags.
De såkaldte erotiske tekster på den tidligere Fyldepen var lette at udpege som eksempler på det sidste.

7 år siden
7 år siden

Det er vist et spørgsmål der er temmelig svært at svare på, da man så skulle kunne læse redaktørens tanker og normer. Men jeg har nu selv skrevet en del historier hvor sex indgik på en naturlig måde, og uden ar jeg fik ordre til at stille til tæsk af den grund.

Jeg tror bare man skal bruge almindelig sund fornuft, for selvom man ikke kan give nogen særlig præcis definition af hvad der er porno og hvad ikke, så har vi vel alle en fornemmelse af hvor grænsen går. Jeg har i hvert fald.

Jeg ville aldrig udelade en sexscene, hvis den var nødvendig for historien, men gerne hvis den ikke var det.

Kåemer

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Sex i publicerede tekster er startet 23/05-2016 17:14 af Syrene Hvid og er placeret under Fyldepennen.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Astronautens Poetik
3 dage siden · Tungnemt
0Løn er tabu
3 dage siden · sofiesverden
4Hvor blev digtene af?
7 dage siden · Tungnemt
5Dine største inspirationskilder?
16 dage siden · AnsuLa
2Digtteknikker: GAS-sætninger
1 måned, 5 dage siden · Tungnemt
4Dage med Ralf.
1 måned, 6 dage siden · MollyTrine
10Berøringsangst mht. kommentarer?
1 måned, 28 dage siden · David H
1Jeg søger en lille gruppe testlæser...
2 måneder, 10 dage siden · Kafkaesque
43Dagens DJ
2 måneder, 12 dage siden · Ansu
5Digtteknikker: undgå adjektiver
2 måneder, 13 dage siden · Tungnemt
25Digte
2 måneder, 17 dage siden · Tungnemt
26Dagens citat
2 måneder, 18 dage siden · Ansu
4Videoer med terapeutiske øvelser
2 måneder, 21 dage siden · Ansu
1Politiken promoverer pædofili
2 måneder, 22 dage siden · David H

Fyldepennen

4Venne/følge liste.
10 måneder, 6 dage siden · Ansu
23Kommentarer
1 år, 2 måneder siden · Ansu
3Høj opløsning billed redigering
1 år, 5 måneder siden · switch
2Fyldepennen
1 år, 5 måneder siden · Ansu
4NATO
2 år siden · Engbo
2Datid og fortid
2 år siden · Filia
0Musik
2 år siden · Savanti
3Hvis du kunne vælge
2 år siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
2 år siden · Eddie
1Internationalt
2 år siden · MerakiPLyhne
27Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 år siden · Anniina
2Navne
3 år siden · Engbo
2Må eller må man ikke?
3 år siden · Savanti
4Sortering af dagbog
3 år siden · Prem