Kunstnersnak · Bedste bog

19 svar
Senest opdateret 1 måned, 9 dage siden · Syrene Hvid, DenFrieNukleotid, mariannemariamarietoft, Kåemer, Anni Idorn, KFriis, Lisbeth Cederholm-Rytter, Gyes, Ace63, trudi ... (17)
1 år, 1 måned siden

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvilken bog, der er den bedste i har læst?
For at finde mulige kandidater til bøger, jeg skal have læst.

Jeg har selv haft et system, hvor jeg har givet de bøger, jeg læser, karakter.
Det startede fint med en 1-5 skala. Den sprang Frederik Bachman dog med "min mormor hilser og siger undskyld" - den fik 6. Det samme har er par andre bøger opnået efterfølgende.
Jeg har dog nu læst den bedste bog (eller de bedste bøger), jeg nogensinde har læst. Det er 3 sammenhængende noveller af Agota Kristof. The Notebook, The Proof & The Third Lie.
Jeg har ikke besluttet, om de skal have den samlede karakter 7 - eller måske 10 :-)

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

I min ungdom læste jeg Brødrene Karamasow af Dostojevskij. Den er vist aldrig blevet overgået i min optik.

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Ready Player One af Ernest Cline var den bedste bog jeg læste i 2015

I 2014 var det The Stand af Stephen King

:)

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Vil da også gerne Dostojevskijs: Forbrydelse og straf.
Desuden Martin Andersen Nexøs Erindringer: Et lille Kræ, Under åben Himmel, For Lud og koldt Vand og Vejs Ende.

Med venlig hilsen
Kattegat

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Jeg har ikke nogen favoritbog, jeg har læst så mange og har svært ved at vælge en bestemt, fordi alle bøger er gode på hver deres måde.
I stedet går jeg lidt mere efter forfattere.

Nu samler jeg på Stephen King, så det ville være ret indlysende at nævne noget af ham - Jeg tror altid, at jeg vil sige, at min favoritserie vil være "Det mørke tårn" (The Dark Tower), som er typisk Stephen King med horror, fantasy og stærke karakterer.

Hvis jeg skal nævne en anden forfatter, er den første, der lige popper op Martin Jensen. Han har skrevet en serie om "Eske Litle", der handler om en foged i Assens tilbage i.. pas, men en historisk krimi. Han har også skrevet en bog "Frit gennem Jylland", som jeg husker bedre end ret meget andet, jeg har læst.

Håber du finder noget godt i mellem vores forslag :)

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Dark Tower brød jeg mig ikke om. Men Den Grønne Mil og Joyland er også fantastiske. :)

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Hmmm det er svært for der er rigtig mange fantastiske bøger derude :-)

Robert Jordan er efter min mening fuldstændig fantastisk hvis man er til fantasy - eller Kate Elliot og George R R Martin

I en anden retning kan nævnes Haruki Murakami men Trækopfuglens Krønike

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Spændende med forskellige forslag. Dostoyevsky er jeg blevet anbefalet en gang. Så må se om jeg kan få åbnet døren til ham. Lige færdig med sult af Hamsun.

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Hej Vagn

Har ikke 'en yngling. Men der har været en del jeg samler op igen og igen. Jeg har altid været vild med "Det år hestene kom" "Hestene i folden" og "Forårets bål" af Mary Mackey.
"Greceling" "Fire" og "Bitterblue" af Kristen Cashore. Er tiden værd. Ynglings Stephen King er "Søvnløs" det var en meget lille brøkdel, af mine ynglings.

M.A.

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Jeg var lige inde og kigge på min blog - i min kategori "all-time favoritter" har jeg fire bøger - fire meget forskellige bøger

I vilkårlig rækkefølge:
- Den fredløse af Carina Evytt (herinde fra)
- Monster af Patrick Ness
- Astrid Lindgrens klogebog
- Sarahs nøgle af Tatiana de Rosnay

1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden

Dark Tower serien (Stephen King), Slagtehal 5 (Kurt Vonnegut) er da to forslag :)

1 år, 1 måned siden
1 år siden

Det er jo svært at sige hvilken bog, der er den bedste. Umuligt vil jeg næsten sige. Det kommer jo i høj grad an på situation, stemning, humør, alder. Og der er så mange bøger, rigtigt gode bøger, som er gode på hver deres måde, på hver deres præmisser.
Det er bøger som er gode lige i det øjeblik man læser dem, nogle krimier fx, som til gengæld også lukker sig så snart man er igennem. så er der andre bøger som er lidt tunge eller svære eller krævende at læse der omvendt åbner sig og bliver hos én i lang tid.

Hvis jeg alligevel skal prøve at pege på den bedste bog, eller i hvert fald den der har betydet mest for mig, den som er blevet hos mig i længest tid vil jeg lede i denne stak:

Tåber Dør (Puzo, Mario)
Trolddomsbjerget (Mann, Thomas)
Gå - eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (Espedal, Tomas)
Veronika ønsker at dø (Coelho, Paulo)
Sidste nat i Twisted River (Irving, John)

Og allerede har nu har jeg begrænset mig og kommer i tanker om Baudolino (Eco), En bøn for Owen Meany (Irving), 1Q84 og Kafka på stranden(Murakami), Min Kamp (Knausgård), Madame Terror (Gulliou), Steppeulven (Hesse), Idioten (Dostojevskij) og så videre og så videre...

Men. Den bedste bog er nok og forhåbentlig den næste jeg læser :)

1 år siden
1 år siden

Uden tvivl "The picture of Dorian Gray" Oscar Wilde's eneste roman (så vidt jeg ved), men hvilken én :)

1 år siden
11 måneder, 24 dage siden

Jeg ved ikke med en yndlingsbog, eller forfatter for den sags skyld, men jeg bliver ved med at vende tilbage til Hitchhikers Guide to the Univers. Den er hylende morsom og finurligt skrevet, jeg tror jeg har læst den snart 10 gange, men den er stadig lige god for mig :)

11 måneder, 24 dage siden
11 måneder, 24 dage siden

Jeg har tidligere her på Fyldepennen anbefalet Donna Tartt's "Stillidsen", og det vil jeg gerne gøre igen. Den er på 837 sider og jeg har læst den tre gange, og jeg kommer såmænd nok til at læse den endnu engang. En tolvårs dreng, Theo, er på kunstmuseum med sin mor. En terrorbombe lægger museet delvis i ruiner og hans mor bliver dræbt, og samtidig kommer han i besiddelse af et klassisk maleri. Stillidsen". Morens død og dette maleri sætter ham ud på en fantastisk livsrejse. Det er tragisk, morsomt og spændende, og det er først og fremmest en meget klod bog. Og foruden Theo er der en anden hovedperson, nemlig Boris, som er den mest vidunderlige person i nogen roman jeg kan huske. Og ikke at forglemme Popchik, et lille uldbundt af en hund som følger de to drenge gennem alle år. - Jo, den skulle I læse.

Kåemer

11 måneder, 24 dage siden
11 måneder, 23 dage siden

Ja det er en dejlig bog!! Jeg har lyttet til den . Heldigvis en god oplæser. Jeg kan ikke lige slå op, men også antikvarhandleren og pigen der bor hos ham er skønne figurer. Det er en bog der udvikler sig uhæmmet !

11 måneder, 23 dage siden
11 måneder, 23 dage siden

Anni

Ja, jeg kan ikke få armene ned. Hele dette register af personer, her af dem tegnet så klart så de bliver lyslevende, selv bipersoner der kun optræder et øjeblik, en taxichauffør, en dørvogter, tjeneren på en restaurant, alle er de levende mennesker så man er sikker på, at man kunne møde dem i virkeligheden. Den dejlige men skrøbelige Pipa, Hobie, den gennemreelle antikvitetshandler. Mrs. Barbour, skøn overklassefrue, og hele hendes særprægede familie, den stakkels, stakkels Andy, Theos far og hans kæreste Xandra, osv. Og jeg må gentage, Boris, så vist ikke noget dydsmønster, snarere tvært imod, men ikke desto mindre vidunderlig.

Årh, nu må jeg holde op. Jeg kunne blive ved.

Kåemer

11 måneder, 23 dage siden
11 måneder, 23 dage siden

En, set med mine øjne, vidunderlig bog er, "Så var verden deres" af Ib Michael. Den her unge fyr, der oplever hele verden omkring sig. Eller i hvertfald sin verden. Alt bliver muligt for hovedpersonen og hans kammerater. Han udforsker filmproducer-verdenen, kvinder, mange kvinder, venner, musik, Bob Dylan. Vi er måske et sted i 60-70'erne. Og livet er skønt.

En anden bog der har en speciel plads i mit hjerte er Den Kroniske Uskyld af Rifbjerg. Min mormor siger den hænger hende langt ud af halsen og at hun var tvunget til at læse den i folkeskolen. Selv er jeg ikke blevet tvunget til noget, har læst den helt fivilligt og har forelsket mig i den.

11 måneder, 23 dage siden
1 måned, 9 dage siden

Intet af Janne Teller.

Jeg læste Intet i folkeskolen i forbindelse med en stil, jeg skulle skrive. Selvom det ikke normalt ville være en bog jeg selv ville havde valgt, så vil jeg indrømme, at jeg har aldrig læst noget der har fået mig til at tænke i samme grad og ikke har kunne glemme (det er 11 år siden at jeg har læst den). Det er derfor i mine øjne den bedste bog jeg har læst, selvom jeg har læst andre ting, jeg har nydt mere.

Mvh.
DFN

1 måned, 9 dage siden
1 måned, 9 dage siden

Min personlige yndlingsbog er "Sputnik min elskede" af Haruki Murakami, jeg har læst den flere gange og elsket den afsindigt hver gang. Nogle siger at det er en af de svageste af Murakamis romaner, men jeg synes den er noget af det mest fantastiske jeg har læst overhovedet, måske fordi jeg foretrækker Murakami, når han udfolder sig på færre sider. Jeg er også helt vild med de fleste af hans noveller.

1 måned, 9 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Bedste bog er startet 24/05-2016 22:48 af Vagn F. S. Ejegam (Nesnerøs) og er placeret under Kunstnersnak.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

14Forlagskontrakt
2 timer, 39 minutter siden · HTHS
0Sikke en weekend!
2 timer, 59 minutter siden · HTHS
953Dagens ord
3 timer, 38 minutter siden · leviP
2Sommerlæsning - anbefalinger søges
6 timer, 33 minutter siden · DenFrieNukleoti...
5Hvad er god poesi?
12 timer siden · Engbo
0afgivne kommentarer, pr.uge ?
1 dag, 4 timer siden · Asilla
26det rød hvide flag
1 dag, 10 timer siden · dino
14Hvad er det der gør dig til forfatt...
1 dag, 14 timer siden · Bondekonen
11Løbet tør for ideer!!!
2 dage, 10 timer siden · dino
0Kursus / Online undervisning
2 dage, 22 timer siden · Alicha
0Korrekturlæsning
4 dage siden · remmerali
5Komplimenter
4 dage siden · Morpho
11Ligger-lægger
4 dage siden · thevoid
4Nu er det på tide med lidt sjov!
7 dage siden · dino
16Monogami-utroskab
8 dage siden · maryanna
13Koranen
9 dage siden · Kåemer
4kreative pauser
10 dage siden · o-madsen
3slevudgivelse
10 dage siden · Mons1957
16Symboler
14 dage siden · Kattegat
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
14 dage siden · Anita A
32Kætteri?
14 dage siden · Kåemer
3Hvedekorn
15 dage siden · dino
0Oplæsning af tekstbid
15 dage siden · SarahK
0SØGER EN FILMFORFATTER/MANUSKRIPTFO...
17 dage siden · Svensson
43Hvor længe skriver I?
19 dage siden · prefu
8Får udgivet en digtsamling til jul
19 dage siden · Fink
10Kønsskifte
21 dage siden · HTHS
3DIGTE.DK - Gamle brugere på linjen?
25 dage siden · Lysholdt

Kunstnersnak

32Kætteri?
14 dage siden · Kåemer
19Bedste bog
1 måned, 9 dage siden · Syrene Hvid
27Er forfattere kloge?
4 måneder, 27 dage siden · DenFrieNukleoti...
024syv
11 måneder, 22 dage siden · Fink
25Fungerer oversættelser af store lit...
1 år, 8 måneder siden · JamesLei
5Liv eller værk?
1 år, 11 måneder siden · dino
6sekretær kassetteafspiller ?
2 år siden · Robert Kallehav...
1Skriveeksperiment...
2 år siden · Lisa_F
35Klaus Rifbjerg
2 år siden · Lisa_F
14Sympati contra fordom ?
2 år siden · Robert Kallehav...
4Karen Blixen ?
2 år siden · Kåemer
71864 ?
2 år siden · dino