Kunstnersnak · Bedste bog

22 svar
Senest opdateret 10 måneder, 2 dage siden · 17 bruger(e) deltager
2 år siden

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvilken bog, der er den bedste i har læst?
For at finde mulige kandidater til bøger, jeg skal have læst.

Jeg har selv haft et system, hvor jeg har givet de bøger, jeg læser, karakter.
Det startede fint med en 1-5 skala. Den sprang Frederik Bachman dog med "min mormor hilser og siger undskyld" - den fik 6. Det samme har er par andre bøger opnået efterfølgende.
Jeg har dog nu læst den bedste bog (eller de bedste bøger), jeg nogensinde har læst. Det er 3 sammenhængende noveller af Agota Kristof. The Notebook, The Proof & The Third Lie.
Jeg har ikke besluttet, om de skal have den samlede karakter 7 - eller måske 10 :-)

2 år siden
2 år siden

I min ungdom læste jeg Brødrene Karamasow af Dostojevskij. Den er vist aldrig blevet overgået i min optik.

2 år siden
2 år siden

Ready Player One af Ernest Cline var den bedste bog jeg læste i 2015

I 2014 var det The Stand af Stephen King

:)

2 år siden
2 år siden

Vil da også gerne Dostojevskijs: Forbrydelse og straf.
Desuden Martin Andersen Nexøs Erindringer: Et lille Kræ, Under åben Himmel, For Lud og koldt Vand og Vejs Ende.

Med venlig hilsen
Kattegat

2 år siden
2 år siden

Jeg har ikke nogen favoritbog, jeg har læst så mange og har svært ved at vælge en bestemt, fordi alle bøger er gode på hver deres måde.
I stedet går jeg lidt mere efter forfattere.

Nu samler jeg på Stephen King, så det ville være ret indlysende at nævne noget af ham - Jeg tror altid, at jeg vil sige, at min favoritserie vil være "Det mørke tårn" (The Dark Tower), som er typisk Stephen King med horror, fantasy og stærke karakterer.

Hvis jeg skal nævne en anden forfatter, er den første, der lige popper op Martin Jensen. Han har skrevet en serie om "Eske Litle", der handler om en foged i Assens tilbage i.. pas, men en historisk krimi. Han har også skrevet en bog "Frit gennem Jylland", som jeg husker bedre end ret meget andet, jeg har læst.

Håber du finder noget godt i mellem vores forslag :)

2 år siden
2 år siden

Dark Tower brød jeg mig ikke om. Men Den Grønne Mil og Joyland er også fantastiske. :)

2 år siden
2 år siden

Hmmm det er svært for der er rigtig mange fantastiske bøger derude :-)

Robert Jordan er efter min mening fuldstændig fantastisk hvis man er til fantasy - eller Kate Elliot og George R R Martin

I en anden retning kan nævnes Haruki Murakami men Trækopfuglens Krønike

2 år siden
2 år siden

Spændende med forskellige forslag. Dostoyevsky er jeg blevet anbefalet en gang. Så må se om jeg kan få åbnet døren til ham. Lige færdig med sult af Hamsun.

2 år siden
2 år siden

Hej Vagn

Har ikke 'en yngling. Men der har været en del jeg samler op igen og igen. Jeg har altid været vild med "Det år hestene kom" "Hestene i folden" og "Forårets bål" af Mary Mackey.
"Greceling" "Fire" og "Bitterblue" af Kristen Cashore. Er tiden værd. Ynglings Stephen King er "Søvnløs" det var en meget lille brøkdel, af mine ynglings.

M.A.

2 år siden
2 år siden

Jeg var lige inde og kigge på min blog - i min kategori "all-time favoritter" har jeg fire bøger - fire meget forskellige bøger

I vilkårlig rækkefølge:
- Den fredløse af Carina Evytt (herinde fra)
- Monster af Patrick Ness
- Astrid Lindgrens klogebog
- Sarahs nøgle af Tatiana de Rosnay

2 år siden
2 år siden

Dark Tower serien (Stephen King), Slagtehal 5 (Kurt Vonnegut) er da to forslag :)

2 år siden
1 år, 11 måneder siden

Det er jo svært at sige hvilken bog, der er den bedste. Umuligt vil jeg næsten sige. Det kommer jo i høj grad an på situation, stemning, humør, alder. Og der er så mange bøger, rigtigt gode bøger, som er gode på hver deres måde, på hver deres præmisser.
Det er bøger som er gode lige i det øjeblik man læser dem, nogle krimier fx, som til gengæld også lukker sig så snart man er igennem. så er der andre bøger som er lidt tunge eller svære eller krævende at læse der omvendt åbner sig og bliver hos én i lang tid.

Hvis jeg alligevel skal prøve at pege på den bedste bog, eller i hvert fald den der har betydet mest for mig, den som er blevet hos mig i længest tid vil jeg lede i denne stak:

Tåber Dør (Puzo, Mario)
Trolddomsbjerget (Mann, Thomas)
Gå - eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (Espedal, Tomas)
Veronika ønsker at dø (Coelho, Paulo)
Sidste nat i Twisted River (Irving, John)

Og allerede har nu har jeg begrænset mig og kommer i tanker om Baudolino (Eco), En bøn for Owen Meany (Irving), 1Q84 og Kafka på stranden(Murakami), Min Kamp (Knausgård), Madame Terror (Gulliou), Steppeulven (Hesse), Idioten (Dostojevskij) og så videre og så videre...

Men. Den bedste bog er nok og forhåbentlig den næste jeg læser :)

1 år, 11 måneder siden
1 år, 11 måneder siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

1 år, 11 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

Jeg ved ikke med en yndlingsbog, eller forfatter for den sags skyld, men jeg bliver ved med at vende tilbage til Hitchhikers Guide to the Univers. Den er hylende morsom og finurligt skrevet, jeg tror jeg har læst den snart 10 gange, men den er stadig lige god for mig :)

1 år, 10 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

Jeg har tidligere her på Fyldepennen anbefalet Donna Tartt's "Stillidsen", og det vil jeg gerne gøre igen. Den er på 837 sider og jeg har læst den tre gange, og jeg kommer såmænd nok til at læse den endnu engang. En tolvårs dreng, Theo, er på kunstmuseum med sin mor. En terrorbombe lægger museet delvis i ruiner og hans mor bliver dræbt, og samtidig kommer han i besiddelse af et klassisk maleri. Stillidsen". Morens død og dette maleri sætter ham ud på en fantastisk livsrejse. Det er tragisk, morsomt og spændende, og det er først og fremmest en meget klod bog. Og foruden Theo er der en anden hovedperson, nemlig Boris, som er den mest vidunderlige person i nogen roman jeg kan huske. Og ikke at forglemme Popchik, et lille uldbundt af en hund som følger de to drenge gennem alle år. - Jo, den skulle I læse.

Kåemer

1 år, 10 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

Ja det er en dejlig bog!! Jeg har lyttet til den . Heldigvis en god oplæser. Jeg kan ikke lige slå op, men også antikvarhandleren og pigen der bor hos ham er skønne figurer. Det er en bog der udvikler sig uhæmmet !

1 år, 10 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

Anni

Ja, jeg kan ikke få armene ned. Hele dette register af personer, her af dem tegnet så klart så de bliver lyslevende, selv bipersoner der kun optræder et øjeblik, en taxichauffør, en dørvogter, tjeneren på en restaurant, alle er de levende mennesker så man er sikker på, at man kunne møde dem i virkeligheden. Den dejlige men skrøbelige Pipa, Hobie, den gennemreelle antikvitetshandler. Mrs. Barbour, skøn overklassefrue, og hele hendes særprægede familie, den stakkels, stakkels Andy, Theos far og hans kæreste Xandra, osv. Og jeg må gentage, Boris, så vist ikke noget dydsmønster, snarere tvært imod, men ikke desto mindre vidunderlig.

Årh, nu må jeg holde op. Jeg kunne blive ved.

Kåemer

1 år, 10 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

En, set med mine øjne, vidunderlig bog er, "Så var verden deres" af Ib Michael. Den her unge fyr, der oplever hele verden omkring sig. Eller i hvertfald sin verden. Alt bliver muligt for hovedpersonen og hans kammerater. Han udforsker filmproducer-verdenen, kvinder, mange kvinder, venner, musik, Bob Dylan. Vi er måske et sted i 60-70'erne. Og livet er skønt.

En anden bog der har en speciel plads i mit hjerte er Den Kroniske Uskyld af Rifbjerg. Min mormor siger den hænger hende langt ud af halsen og at hun var tvunget til at læse den i folkeskolen. Selv er jeg ikke blevet tvunget til noget, har læst den helt fivilligt og har forelsket mig i den.

1 år, 10 måneder siden
1 år siden

Intet af Janne Teller.

Jeg læste Intet i folkeskolen i forbindelse med en stil, jeg skulle skrive. Selvom det ikke normalt ville være en bog jeg selv ville havde valgt, så vil jeg indrømme, at jeg har aldrig læst noget der har fået mig til at tænke i samme grad og ikke har kunne glemme (det er 11 år siden at jeg har læst den). Det er derfor i mine øjne den bedste bog jeg har læst, selvom jeg har læst andre ting, jeg har nydt mere.

Mvh.
DFN

1 år siden
1 år siden

Min personlige yndlingsbog er "Sputnik min elskede" af Haruki Murakami, jeg har læst den flere gange og elsket den afsindigt hver gang. Nogle siger at det er en af de svageste af Murakamis romaner, men jeg synes den er noget af det mest fantastiske jeg har læst overhovedet, måske fordi jeg foretrækker Murakami, når han udfolder sig på færre sider. Jeg er også helt vild med de fleste af hans noveller.

1 år siden
10 måneder, 2 dage siden

Sjovt, Kåemer.
Når jeg ser debatten her igen...havde ikke set dit efterfølgende, ja, så kommer Stillidsen også tilbage igen, Det er mere end personerne, det er beskrivelse af stemninger, ordbilleder.
bog til alle dage, også regnvejr.
kh Anni

10 måneder, 2 dage siden
10 måneder, 2 dage siden

Årh Anni. Mind mig dog ikke om "Stillidsen", så bliver jeg jo nødt til at læse den en gang til.

Kåemer

10 måneder, 2 dage siden
10 måneder, 2 dage siden

Ja men husk:: DenTid der er gået godt kommer ikke dårlig tilbage;0)

10 måneder, 2 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Bedste bog er startet 24/05-2016 22:48 af Vagn F. S. Ejegam (Nesnerøs) og er placeret under Kunstnersnak.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3Ny ide til bog.
5 timer siden · Jes B
1884Dagens ord
5 timer, 40 minutter siden · Charly
9Verdens bedste roman
1 dag, 6 timer siden · dino
3Brug af ordet 'dog'
1 dag, 21 timer siden · Theplayer1978
13Lysets Engel
3 dage siden · Engbo
2Valg af stedord
3 dage siden · DenFrieNukleoti...
0Moderne fraser og vendinger.
4 dage siden · dino
7Æblemostreglementet
5 dage siden · dino
11Scifi/fantasy skrivegruppe i Københ...
8 dage siden · John Blicher Ma...
47Dagens Vits
8 dage siden · Morpho
1Hvilken genre er dette?
8 dage siden · dino
5Status på fantasy-skriverier?
12 dage siden · DenFrieNukleoti...
5Før Adams tid.
14 dage siden · Engbo
0Ugebladsnovelle
16 dage siden · Dizzy76
0Fantasy-novelle til unge
17 dage siden · Dizzy76
1Magt mellem elskende
18 dage siden · Kåemer
9Er det ok?
19 dage siden · Polo
11Uforståelige digte
19 dage siden · Circle
55Saudi Arabien og Rusland
20 dage siden · Engbo
59Den selektive etik.
21 dage siden · dino
7Litteratur festival for Horror m.m.
22 dage siden · FrkNordZ
3Udvikling af Fyldepnnen.dk
23 dage siden · dino
6Nu er jeg moden på udgivelse
24 dage siden · tope
26Erfaringer med forlaget Mellemgaard
1 måned siden · tope
0Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
1 måned, 7 dage siden · dino
21Din dag.
1 måned, 8 dage siden · Engbo
2Boganmelder, hvordan?
1 måned, 10 dage siden · dino
31Spare på DR?
1 måned, 10 dage siden · dino
19Legalisering af cannabis
1 måned, 13 dage siden · ErDetSåVigtigt
38Er du kristen/religiøs?
1 måned, 15 dage siden · Engbo
4analfabeter og internettet
1 måned, 17 dage siden · WeirdSpace
3Skrivegruppe København/Frederiksber...
1 måned, 26 dage siden · Joaqin
0Lidt om dig og mig :-)
1 måned, 29 dage siden · smukkehjerte

Kunstnersnak

13Portræt
9 måneder, 29 dage siden · Morpho
22Bedste bog
10 måneder, 2 dage siden · Anni Idorn
10Matador marathon
10 måneder, 10 dage siden · dino
32Kætteri?
11 måneder, 15 dage siden · Kåemer
27Er forfattere kloge?
1 år, 3 måneder siden · DenFrieNukleoti...
024syv
1 år, 10 måneder siden · Fink
25Fungerer oversættelser af store lit...
2 år siden · JamesLei
5Liv eller værk?
2 år siden · dino