Familie, børn og parforhold · En ven opførelse og min dårlige samvittighed

9 svar
Senest opdateret 4 år siden · 5 bruger(e) deltager
4 år siden

En ven har fået en kæreste, som han har tumlet lidt rundt med i nogle måneder. Hans nye kæreste har ikke rigtig ville, fordi hun var bange for at hun ville blive såret igen. Hun har tidligere haft kærester som ikke var reelle over for hende, og havde andre bekendtskaber samtidig med hende.

Sagen er nu den, at jeg igen har flirtet lidt med min ven de seneste måneder. Frække snakke, billeder, mødtes forskellig steder, hvor vi har kælet og kysset. Vi har generelt en svaghed for hinanden, igennem de 6 år vi har kendt hinanden. Vi tænder på hinanden og har de samme fantasien. Da vi mødtes i sin tid, datede vi et par måneder, men var begge lige kommet ud af forhold, og var ikke klar til et nyt. Vi er dog blevet ved med at vende tilbage og opsøge hinanden. For 3 måneder siden lagde min ven kortene på bordet, efter han har gået til psykolog... Han havde alle årene været vild med mig, og jeg var nok den eneste ene for ham.

Jeg har ikke turde kaste mig ud i et forhold til ham, for jeg ved han er meget glad for kvinder, og er i tvivl om, om jeg vil kunne stole på ham. Jeg ved han hver dag liker billeder på Instagram af kvinder med meget lidt tøj på.

siden offentliggørelsen af deres forhold på Facebook for en uge siden, har jeg holdt mig fra at have kontakt med min ven - men for pokker jeg har ondt af hans nye kæreste, fordi hun er så nervøs for de ting hun tidligere har været udsat for... og jeg tvivler på, at han nøjes med hende. Han har ikke kunne holde sig fra mig - så sent som for 14 dage siden var vi sammen.

Hvad gør jeg med min dårlige samvittighed? jeg er selv blevet snydt af en kæreste for mange år siden, og ville have ønsket, at nogen havde fortalt mig hvordan han var... så et eller andet sted, så ville jeg helst fortælle hende det, men synes på den anden side heller ikke, at jeg har ret til at blande mig.

4 år siden
4 år siden

Jeg forstår ærlig talt ikke hvorfor du har dårlig samvittighed, et par kys er jo ikke et kæresteforhold, men når du nu har, så hold dig fra ham. Det er dog absurd, for hans don juantilbøjeligheder vedkommer jo ikke dig. Du har ansvar for din egen opførsel, ikke for nogen andres, og bland dig for guds skyld ikke i hans diverse kæresteforhold. Det kommer der aldrig noget godt ud af.

Kåemer

4 år siden
4 år siden

Jeg har lyst til at tilføje et par ord.

Hvis man sætter så stor pris på et andet menneske, at man ønsker at være permanent sammen med ham, så må det vel være fordi han er som han er, og så er det ikke fair at ville lave ham om. Og slår man sig sammen med Don Juan, så er det altså Don Juan man er sammen med.

Om Don Juan skal lave om på sig sig selv, må være helt op til ham.

Kåemer

4 år siden
4 år siden

Men når hun ikke ved det er en Don Juan hun er løbet ind i, såre det ikke et valg hun gør - men en grim oplevelse, når det går op for hende.

4 år siden
4 år siden

Der er nogle erfaringer man selv skal drage, jeg ville måske tidligere have prædikede moral, men med årene blevet lidt rundere, mennesker må selv
se sig i spejlet og dømme.
Jeg kunne i den forbindelse godt tænke at spørge, jer hvor går grænsen for utroskab, måske er der i dag en anden gradbøjning af hvordan og hvornår?

Vh. Hanna Fink

4 år siden
4 år siden

Ganske enig med Fink. At blande sig i den slags forhold fører sandsynligvis til, at du selv får en ordentlig en over næsen. - Noget andet er, hvis du direkte bliver spurgt. så siger du naturligvis din oprigtige mening. - Men så vil det nok også være slut på dit eget kissemisseri med don Juan.

Kåemer

4 år siden
4 år siden

Fink

Jeg ved ikke hvor grænsen for troskab går i dag. Jeg synes nok, at grænserne var mere åbne for en generation siden, men at de nu igen er snerpet ind.

Mig selv har alderen befriet for den slags problemer, men i mine meninger holder jeg stadig fast ved hippietidens "Make love, not war".

Kåemer

4 år siden
4 år siden

Hej Sommer

Den anden pige bliver ved med at løbe ind i det samme problem fordi hun har en vane. Den må hun selv lære at komme af med. Det er absolut ikke dit ansvar. Højst sandsynlig tøffer hun lige ind armene på totalt det samme igen og igen, for som mennesker er vi virkelig dårlig til at bryde vaner. Donner er charme trolde. De er skide godt til at charme en til man er helt rundt på gulvet, og det er med garanti det hun falder for, og ikke har lært at genkende. Når hun er erfaringen rigere...BØH så opdager man trolden lidt før.

Hvad angår dig. Du står til ansvar for dig. Han står til ansvar for ham. Han er som han er, du skriver han får noget hjælp, er hans utroskab en del af det? Han er garanteret også kommet ind i en dårlig vane han ikke kan bryde.

Du har set trolden, men ved også at det er noget du gerne vil, lidt måske. Kvinder har en stor fejl. Vi tror vi gerne have vores mænd på en bestemt måde, når de så er som vi mener de skal være, syntes vi de er kedelige. Skæld ud og vær gal, men giv ham en udvej til at vælge hvad han gerne vil, men giv ham et hul i hækken, ellers laver han det selv, og det er sikker stort grimt og meget svært at leve med.

Fool me once shame on you, fool me twice shame on me. Hvis du ikke han leve med ham som han er, så lad være.
Hvis du absolut skal prøve så giv ham en chance hvis det er det du har lyst til det til at fejle. For tæl ham ikke at han har denne chance, giv ham lov til ikke at bruge den. Gør han det så gør ham opmærksom på at du går næste gang, og vær så din egen bedste ven og gør det, inden det bliver en vane at tilgive ham.

Det er mit bedste råd. Nu du spørger.

M.A.

4 år siden
4 år siden

De unge må ind i debatten her, vi "gamle" kan ikke byde ind her, måske er der mindre forskel end vi tror.
Sjovt du skriver sådan Kåemer, jeg ville tro det måske er omvendt.
Det kommer også an på hvilke cirkler man bevæger sig i. Vh. Hanna Fink

4 år siden
4 år siden

Tænker at jeg selv gerne ville vide hvis nogen havde været mig utro. Vil vi alle i det?

Sig det til hende. Og hvis du elsker ham, så grib chancen.


SN

4 år siden

Besvar debattråd

Debatten En ven opførelse og min dårlige samvittighed er startet 03/07-2016 07:53 af Sommer16 og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3460Dagens ord
6 timer, 58 minutter siden · Fink
4Det primitive holdbare.
6 timer, 59 minutter siden · Fink
198Forbyde kritik?
19 timer siden · Wernn
3Det filosofiske hjørne.
1 dag, 3 timer siden · Savanti
14Aftægtens objektive problem
1 dag, 4 timer siden · dino
2Musik fænomen.
2 dage, 6 timer siden · Savanti
12Nicht diese Töne...noch eimal.
4 dage siden · dino
0Betalæsere søges til fantasy roman
4 dage siden · melberg
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
4 dage siden · melberg
8Spansk
6 dage siden · Savanti
31Er kunst mulig eller umulig?
7 dage siden · Fink
4Dans
10 dage siden · dino
6Hvem er du?
11 dage siden · Engbo
63Lykken
12 dage siden · JacobScribus
11Råd søges om tid til at skrive
12 dage siden · JacobScribus
3Down to Earth . Med zac efron.
12 dage siden · Savanti
6Tips og tricks til skriveprocessen
15 dage siden · JacobScribus
4Hobbitten
18 dage siden · Kafkaesque
18Forstyrrende elementer i læsning
19 dage siden · JohannesB
126Virus
19 dage siden · Fink
12Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
20 dage siden · Morpheus
2Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
22 dage siden · Filia

Familie, børn og parforhold

4Det primitive holdbare.
6 timer, 59 minutter siden · Fink
16Køn
10 måneder, 1 dag siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
10 måneder, 10 dage siden · dino
6Jalousi
10 måneder, 29 dage siden · dino
6Samtykke
1 år siden · dino
21Porno
1 år, 4 måneder siden · Kåemer
6Homofobi
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
2 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
2 år siden · Kåemer
56Utroskab
2 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
2 år siden · Morpho
15Overgreb
2 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
2 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
3 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
3 år siden · Anita A
8Blotter
3 år siden · Kåemer
8Overgreb
3 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
4 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
4 år siden · Kåemer
15Monogami
4 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
4 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
4 år siden · Forårsglad