Bøger, forlag og litterært · Saxo.com

6 svar
Senest opdateret 1 år, 6 måneder siden · 5 bruger(e) deltager
1 år, 6 måneder siden

Hej med jer - har set af mange af jer har udgivet på saxo.com. Kan I dele lidt praktiske erfaringer. Hvordan gør man A-Z? Skal man starte eget forlag eller hvordan?

Har tidligere været meget aktiv her på Fyldepennen, men har været nødt til at prioritere andre ting. Så det bliver ikke til mere foreløbig. Jeg har dog en hel bunke historier, som jeg naturligvis gerne vil have udgivet. Forlagene vil ikke have dem og jeg havde egentligt så bare tænkt mig at smide dem i skuffen og lade dem blive der.

Men måske er saxo.com en bedre løsning.

Lad høre?

Rolf/Storyman

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Jeg har et par ting på saxo. Jeg mener at huske at man betaler et lille gebyr hvis de skal linke til ITunes og andre sider.
Men saxo selv gør det vist gratis. Man indsender teksten og et forsidebillede i et eller andet format. (Pas på med at sakse billeder fra nettet, hvis der ikke står at de er helt gratis.)
Hvis man vil tage betaling for værket skal saxo have visse procenter. Saxo styrer pengestrømmen og sætter pengene ind på din konto. Man kan også lade det være gratis. Så skal saxo heller ikke have noget.
Det er nok svært at vælge optimal pris. Man må ikke være for grådig. Så vil ingen betale. Men for lav pris kan måske signalere at bogen nok ikke kan være meget værd.

At udgive på saxo er ikke garanti for succes! For markedsføringen mangler. Man skal søge efter dig og din bog for at finde den. Man kan kalde det "lost in (cyber)space."

Jeg har selv reklameret i årevis på min arbejdsplads. Det har ikke givet meget bonus. Heller ikke fra dem der måske synes det er "synd for mig."
Der var nogle læger det talte om min gratis Richard Wagner bog. Men siden har jeg intet hørt. Og den anden bog der koster ca 25 kr har jeg ikke hørt at nogen har købt. Heller ikke de kolleger der står mig nærmest. (Pengene ligger nok tungt i folks lommer. Det er nok heller ikke tilstrækkeligt at betale folk 25 kr for at læse den!)
Så det med at tjene penge er ikke så let.
Har du selv idéer til markedsføring og reklame så brug dem endelig.
Hvis man kan få et forlag til at udgive, så tror jeg det er det bedste. Hvis først de betaler trykkeren, har de kun én vej til at få de penge ind igen: markedsføring og salg af bøger.

Held og lykke med det.

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Ih, Rolf, jeg skriver mig op som kunde med det samme! Har savnet dine historier, men jeg har også haft travlt, så er heller ikke så aktiv herinde mere. Har du prøvet nogle af de små mikroforlag, der skyder op allevegne i øjeblikket? De er måske mere åbne overfor historiske noveller.

Signe

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Mange tak, Signe. Nu bliver jeg jo helt glad. Lyder meget sjovt med Mikroforlagene. Har du et eksempel på dét? Er lidt ude af trit med udviklingen på forlagsområdet,

Rolf

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Nej, man skal ikke oprette mikroforlag for at udgive på Saxo. Når man udgiver trykte bøger der som Print-on-Demand, så kommer de ud til andre Netboghandlere helt automatisk. Det koster så ikke ekstra.

Det er så rigtigt hvad dino skriver, at det koster noget for at få en e-bog ud til andre Netboghandler og på iTunes. Prisen på det er blevet ublu efterhånden, så jeg har fået en ny metode. Udover Saxo uploader jeg min e-bog på Publizon

http://pubhub.dk/

som så sørger for at de kommer til andre danske Netboghandlere og udlånstjenester (de sidste synes så ikke at være så velvillige) og til

http://www.eboknorden.com/

som er en norsk tjeneste, der kan bruges i hele Skandinavien, de sørger for at få den op på de internationale, herunder iTunes.
Begge er med undtagelse af enkelte ekstratjenester, som jeg ikke bruger, gratis.

Det er så også rigtigt, at marketing mangler på Saxo. Her må man selv gøre en indsats, f. eks. på sociale medier. Dog er Saxo ved at arbejde med nogle marketingsmuligheder, som jeg er spændt på at se, når de er færdige.

Ja, det er så ikke fordi jeg kan prale af et stort salg. Det, der har gået bedst, har været de oplag af Print-on-Demand jeg har bestilt hjem. Folk, der ser bogen og/eller har den personlige kontakt med mig, køber hurtigere end dem, der ser det på Nettet. I hvert fald ifølge min erfaring.

Det betyder ikke, at jeg har solgt nul on-line, det er bare ikke det helt store.

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Længe siden, Rolf.

Jeg har selv haft travlt og har ikke benyttet mig af Fyldepennen i et par år nu, men kigger da ind en gang i mellem for lige at se hvad der rører på sig.

Jeg har benyttet mig af Saxo Publish siden 2012 nu, og selvom jeg ikke vil kalde det en bragende succes, så sælger bøgerne da i et roligt tempo. Min erfaring er dog, at de færreste har lyst til at betale for e-bøger - der findes abonnementtjenester der gør det væsentligt billigere, hvis man er til e-bøger, så overvej at udgive dem gratis, hvis det er med henblik på at komme ud til så mange som muligt. Jeg har selv gjort det i perioder, og selvom jeg selvfølgelig ikke ved, om folk rent faktisk læser bøgerne, så kommer der så sandelig skub på i forhold til antal "købte" e-bøger.

Fysiske bøger sælger i min optik noget bedre. Det er lettere at få folk til at smide 100kr for en papirbog, end 25kr for en e-bog. Det er dog blot min erfaring. Jeg har e-bøger som en mulighed, fordi det virker dumt at lade være (det koster ingenting), men sælger klart flere eksemplarer på papir. Da jeg stadig sælger papirbøger, så har jeg ikke nogen e-bøger gratis tilgængelig (undtagelsesvis i perioder, som fx her i julen, hvor mit bagkatalog kan downloades gratis via saxo).

1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden

Vi har jo Benno herindefra, som har fået udgivet sin vampyrroman hos Ulven og Uglen og nogle stykker er blevet udgivet gennem Dreamlitt. Men det er jo fantasy og det er jo ikke det, du skriver, selvom jeg tror Dreamlitt er mere alsidige. Hvis du kan finde et lille forlag, der specialiserer sig i historie, de findes tit med meget lokale interesser. Jeg kunne da forestille mig, at din træskohistorie måske kunne interessere et Køge-baseret forlag eller måske Køge Museum.

Der bliver holdt noget, der hedder Lille Bogdag i april, tror jeg, hvor små forlag holder deres eget lidt mindre bogforum. Der kan man måske stikke en finger i jorden.

Små forlag har jo tit ikke den store økonomi til markedsføring, så måske kommer det ud på et, om det er Saxo eller noget andet, men du betaler da i hvert fald ikke for udgivelsen.

1 år, 6 måneder siden

Besvar debattråd

Debatten Saxo.com er startet 07/12-2016 12:00 af Rolf Carlsen (Storyman) og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3Ved bålet --ja, ved bålet
41 minutter siden · Engbo
1Er mænd mere jaloux end kvinder?
49 minutter siden · Margana 12-9-22...
11Skepticismens tidsalder
2 timer, 16 minutter siden · Robert Kallehav...
9Hvad skete der med dige.dk ?
4 timer, 4 minutter siden · dino
1Grundtvigs højskole
4 timer, 5 minutter siden · dino
1956Dagens ord
5 timer, 42 minutter siden · Charly
9Skriveblokering
18 timer siden · Margana 12-9-22...
0Lydbog?
23 timer siden · SikiloHenrik
40Skrivegruppe søges - København og o...
2 dage, 4 timer siden · Papirkanin
16Kontraster
2 dage, 14 timer siden · Engbo
10Udvikling af Fyldepnnen.dk
2 dage, 17 timer siden · knudkp
6Moderne fraser og vendinger.
7 dage siden · Stinapige
4Smag
7 dage siden · Stinapige
0Skrivegruppe Randers og omegn
7 dage siden · Stinapige
3Skriveklub?
7 dage siden · Bitten Andrease...
12Uforståelige digte
7 dage siden · Savanti
10Følgebrev?
8 dage siden · Stinapige
0Betalæser søges til juleeventyr for...
9 dage siden · Scott Rasmussen
6Brug af begrebet seksuelt
11 dage siden · Kåemer
20Legalisering af cannabis
11 dage siden · thevoid
35Hvad er du taknemmelig for i dag?
11 dage siden · Arwen
19Nogen der har gang i noget
13 dage siden · nillepoulsen
50Dagens Vits
13 dage siden · Savanti

Bøger, forlag og litterært

9Verdens bedste roman
1 måned, 3 dage siden · dino
1Hvilken genre er dette?
1 måned, 10 dage siden · dino
9Er det ok?
1 måned, 21 dage siden · Polo
6Nu er jeg moden på udgivelse
1 måned, 26 dage siden · tope
26Erfaringer med forlaget Mellemgaard
2 måneder, 2 dage siden · tope
2Boganmelder, hvordan?
2 måneder, 12 dage siden · dino
1Det der følge brev?
3 måneder, 12 dage siden · dino
7Gode danske udviklingsromaner?
4 måneder, 4 dage siden · Vacca foeda
2Fortælle bogens historie på en visu...
5 måneder, 12 dage siden · Dizzy76
2Slagtryk
5 måneder, 29 dage siden · heksemutter
6Et Spørgsmål
6 måneder, 13 dage siden · Bondekonen
24Skuespil
7 måneder, 5 dage siden · Kåemer
4Illustrator og forfatter, samt inds...
7 måneder, 12 dage siden · prefu
1Lokation reception - København
7 måneder, 22 dage siden · Bondekonen
32Afslag
7 måneder, 26 dage siden · prefu
2Hvilken kontrakt skal jeg vælge
8 måneder, 29 dage siden · DE-O
2Pris og design af forside til ebog?
10 måneder, 13 dage siden · Ordspinderen
3Bog på fyldepennen
11 måneder, 5 dage siden · thevoid
5Intet svar fra forlag om modtagelse...
11 måneder, 15 dage siden · Theplayer1978
9Imaginære sprog til fantasy bog: ni...
1 år, 2 måneder siden · DenFrieNukleoti...
6Gode forlag (uden medfinansiering)
1 år, 3 måneder siden · Anne Christine ...
2Få min roman anmeldt, og få den ud ...
1 år, 3 måneder siden · Gryphon
1Oplæsninger og lignende - dit forho...
1 år, 4 måneder siden · Bondekonen