Bøger, forlag og litterært · Saxo.com

7 svar
Senest opdateret 4 måneder, 26 dage siden · 6 bruger(e) deltager
2 år siden

Hej med jer - har set af mange af jer har udgivet på saxo.com. Kan I dele lidt praktiske erfaringer. Hvordan gør man A-Z? Skal man starte eget forlag eller hvordan?

Har tidligere været meget aktiv her på Fyldepennen, men har været nødt til at prioritere andre ting. Så det bliver ikke til mere foreløbig. Jeg har dog en hel bunke historier, som jeg naturligvis gerne vil have udgivet. Forlagene vil ikke have dem og jeg havde egentligt så bare tænkt mig at smide dem i skuffen og lade dem blive der.

Men måske er saxo.com en bedre løsning.

Lad høre?

Rolf/Storyman

2 år siden
2 år siden

Jeg har et par ting på saxo. Jeg mener at huske at man betaler et lille gebyr hvis de skal linke til ITunes og andre sider.
Men saxo selv gør det vist gratis. Man indsender teksten og et forsidebillede i et eller andet format. (Pas på med at sakse billeder fra nettet, hvis der ikke står at de er helt gratis.)
Hvis man vil tage betaling for værket skal saxo have visse procenter. Saxo styrer pengestrømmen og sætter pengene ind på din konto. Man kan også lade det være gratis. Så skal saxo heller ikke have noget.
Det er nok svært at vælge optimal pris. Man må ikke være for grådig. Så vil ingen betale. Men for lav pris kan måske signalere at bogen nok ikke kan være meget værd.

At udgive på saxo er ikke garanti for succes! For markedsføringen mangler. Man skal søge efter dig og din bog for at finde den. Man kan kalde det "lost in (cyber)space."

Jeg har selv reklameret i årevis på min arbejdsplads. Det har ikke givet meget bonus. Heller ikke fra dem der måske synes det er "synd for mig."
Der var nogle læger det talte om min gratis Richard Wagner bog. Men siden har jeg intet hørt. Og den anden bog der koster ca 25 kr har jeg ikke hørt at nogen har købt. Heller ikke de kolleger der står mig nærmest. (Pengene ligger nok tungt i folks lommer. Det er nok heller ikke tilstrækkeligt at betale folk 25 kr for at læse den!)
Så det med at tjene penge er ikke så let.
Har du selv idéer til markedsføring og reklame så brug dem endelig.
Hvis man kan få et forlag til at udgive, så tror jeg det er det bedste. Hvis først de betaler trykkeren, har de kun én vej til at få de penge ind igen: markedsføring og salg af bøger.

Held og lykke med det.

2 år siden
2 år siden

Ih, Rolf, jeg skriver mig op som kunde med det samme! Har savnet dine historier, men jeg har også haft travlt, så er heller ikke så aktiv herinde mere. Har du prøvet nogle af de små mikroforlag, der skyder op allevegne i øjeblikket? De er måske mere åbne overfor historiske noveller.

Signe

2 år siden
2 år siden

Mange tak, Signe. Nu bliver jeg jo helt glad. Lyder meget sjovt med Mikroforlagene. Har du et eksempel på dét? Er lidt ude af trit med udviklingen på forlagsområdet,

Rolf

2 år siden
2 år siden

Nej, man skal ikke oprette mikroforlag for at udgive på Saxo. Når man udgiver trykte bøger der som Print-on-Demand, så kommer de ud til andre Netboghandlere helt automatisk. Det koster så ikke ekstra.

Det er så rigtigt hvad dino skriver, at det koster noget for at få en e-bog ud til andre Netboghandler og på iTunes. Prisen på det er blevet ublu efterhånden, så jeg har fået en ny metode. Udover Saxo uploader jeg min e-bog på Publizon

http://pubhub.dk/

som så sørger for at de kommer til andre danske Netboghandlere og udlånstjenester (de sidste synes så ikke at være så velvillige) og til

http://www.eboknorden.com/

som er en norsk tjeneste, der kan bruges i hele Skandinavien, de sørger for at få den op på de internationale, herunder iTunes.
Begge er med undtagelse af enkelte ekstratjenester, som jeg ikke bruger, gratis.

Det er så også rigtigt, at marketing mangler på Saxo. Her må man selv gøre en indsats, f. eks. på sociale medier. Dog er Saxo ved at arbejde med nogle marketingsmuligheder, som jeg er spændt på at se, når de er færdige.

Ja, det er så ikke fordi jeg kan prale af et stort salg. Det, der har gået bedst, har været de oplag af Print-on-Demand jeg har bestilt hjem. Folk, der ser bogen og/eller har den personlige kontakt med mig, køber hurtigere end dem, der ser det på Nettet. I hvert fald ifølge min erfaring.

Det betyder ikke, at jeg har solgt nul on-line, det er bare ikke det helt store.

2 år siden
2 år siden

Længe siden, Rolf.

Jeg har selv haft travlt og har ikke benyttet mig af Fyldepennen i et par år nu, men kigger da ind en gang i mellem for lige at se hvad der rører på sig.

Jeg har benyttet mig af Saxo Publish siden 2012 nu, og selvom jeg ikke vil kalde det en bragende succes, så sælger bøgerne da i et roligt tempo. Min erfaring er dog, at de færreste har lyst til at betale for e-bøger - der findes abonnementtjenester der gør det væsentligt billigere, hvis man er til e-bøger, så overvej at udgive dem gratis, hvis det er med henblik på at komme ud til så mange som muligt. Jeg har selv gjort det i perioder, og selvom jeg selvfølgelig ikke ved, om folk rent faktisk læser bøgerne, så kommer der så sandelig skub på i forhold til antal "købte" e-bøger.

Fysiske bøger sælger i min optik noget bedre. Det er lettere at få folk til at smide 100kr for en papirbog, end 25kr for en e-bog. Det er dog blot min erfaring. Jeg har e-bøger som en mulighed, fordi det virker dumt at lade være (det koster ingenting), men sælger klart flere eksemplarer på papir. Da jeg stadig sælger papirbøger, så har jeg ikke nogen e-bøger gratis tilgængelig (undtagelsesvis i perioder, som fx her i julen, hvor mit bagkatalog kan downloades gratis via saxo).

2 år siden
2 år siden

Vi har jo Benno herindefra, som har fået udgivet sin vampyrroman hos Ulven og Uglen og nogle stykker er blevet udgivet gennem Dreamlitt. Men det er jo fantasy og det er jo ikke det, du skriver, selvom jeg tror Dreamlitt er mere alsidige. Hvis du kan finde et lille forlag, der specialiserer sig i historie, de findes tit med meget lokale interesser. Jeg kunne da forestille mig, at din træskohistorie måske kunne interessere et Køge-baseret forlag eller måske Køge Museum.

Der bliver holdt noget, der hedder Lille Bogdag i april, tror jeg, hvor små forlag holder deres eget lidt mindre bogforum. Der kan man måske stikke en finger i jorden.

Små forlag har jo tit ikke den store økonomi til markedsføring, så måske kommer det ud på et, om det er Saxo eller noget andet, men du betaler da i hvert fald ikke for udgivelsen.

2 år siden
4 måneder, 26 dage siden

Ved godt at det er lidt sent at jeg blander mig, men saxo ser ud til nu at have en lang guide til hvordan udgivelse hos dem fungerer - https://publishuni...blish-platformen/ -
Jeg har ikke selv erfaring om systemet at dele, desværre!
Og er enig med tidligere poster: Lille Bogdag er en super måde at møde mindre forlag på, det er jo også en mulighed :)

4 måneder, 26 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Saxo.com er startet 07/12-2016 12:00 af Rolf Carlsen (Storyman) og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

297Kontraster
8 timer, 5 minutter siden · Savanti
3037Dagens ord
19 timer siden · Confucius
3Sentimentalitet
4 dage siden · Kåemer
5Bøger om at skrive
5 dage siden · neran
47Politiske ideologier anno 2019
6 dage siden · dino
68Homofobi
7 dage siden · dino
12Ligheder
8 dage siden · Engbo
16Køn
8 dage siden · JohannesB
0Sekterisk aggression
11 dage siden · dino
0Diskrimination af kvindesport?
11 dage siden · dino
3El-biler
14 dage siden · Kåemer
0Skrivegruppe Midtjylland
16 dage siden · MissJPHC
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
17 dage siden · dino
0Gode fonde til rejselitteratur
18 dage siden · Rejseforfattere...
2Uartige børn i gamle dage og idag
21 dage siden · Engbo
6Lige margener?
22 dage siden · Pia Hansen
1Hvad betyder
23 dage siden · dino
3Børnebogsforfatter Søges
25 dage siden · NAHansen
0Internet
25 dage siden · Savanti
105Dagens Vits
25 dage siden · Hannepedersen89
2Redigering
25 dage siden · Machula T.
11Lykke
29 dage siden · Engbo
1Margit Sandemo
1 måned, 3 dage siden · dino
1Kvindelige betalæsere søges
1 måned, 6 dage siden · dino

Bøger, forlag og litterært

6Lige margener?
22 dage siden · Pia Hansen
1hvilke lande, hvilke genrer?
4 måneder, 3 dage siden · Muhkovending
7Saxo.com
4 måneder, 26 dage siden · Lauhan
1Hvordan er Saxo Publish?
4 måneder, 28 dage siden · Paolosaks
3Hvilke børnebogsforlag skal jeg kon...
6 måneder, 23 dage siden · mandeniskoven
8Ros til Forlag mellemgaard .
8 måneder, 23 dage siden · Savanti
2Salg af digtsamling
8 måneder, 27 dage siden · Savanti
20Forlagsbranchen er i opbrud!
11 måneder, 17 dage siden · tope
2Lektørudtalelse på en af forfattern...
11 måneder, 19 dage siden · NAHansen
5hvad er fordelen ved ISBN nr?
11 måneder, 28 dage siden · vikingo
4Boganmelder, hvordan?
1 år siden · NAHansen
2At sende en PDF til tryk...
1 år siden · little T
0No country for old men.
1 år siden · Mitmit
5Krimier
1 år, 1 måned siden · dino
14Verdens bedste roman
1 år, 2 måneder siden · dino
31Erfaringer med forlaget Mellemgaard
1 år, 2 måneder siden · tope
7Nu er jeg moden på udgivelse
1 år, 2 måneder siden · tope
1Hvilken genre er dette?
1 år, 5 måneder siden · dino
9Er det ok?
1 år, 5 måneder siden · Polo
1Det der følge brev?
1 år, 7 måneder siden · dino
38Er min forfatterdrøm dødsdømt ved f...
1 år, 7 måneder siden · JacobPatrickPou...
7Gode danske udviklingsromaner?
1 år, 8 måneder siden · Vacca foeda
2Fortælle bogens historie på en visu...
1 år, 9 måneder siden · Dizzy76
2Slagtryk
1 år, 10 måneder siden · heksemutter