Familie, børn og parforhold · Blotter

8 svar
Senest opdateret 5 år siden · 4 bruger(e) deltager
5 år siden

Et barn bliver udsat for en blotter. Moren opdager at episoden er optaget på Brusens overvågningskamera, får fat i et billede af manden, som hun så lægger ud på Facebook. Må man det? Der bliver en sag ud af det og moren bliver frikendt. - Ja, det skulle også lige mangle.

Men det får mig til at tænke på en tilsvarende episode fra min barndom for længe siden. Jeg var sammen med min lillebror på vej hjem gennem et lille skovstykke i nærheden hvor vi boede. Men ved stien stod pludselig en mand og onanerede. Vi så lidt fascinerede og lidt skræmte på ham, og han vendte sig efter som vi passerede, så vi rigtig kunne se.

Hjemme fortalte jeg det til min mor. Hun sagde: "Sikke dog en gris", og dermed blev der ikke talt mere om det. Det vat bare en episode og vi var ikke særlig skræmte., og jeg tvivler på at vi fik traumer af det.

Der er tidsånden til forskel. Folk passede selvfølgelig deres børn som i dag, og var bange for, at der skulle ske dem noget, men jeg tror, at der var hysteriet til forskel. Min mor tog det roligt, så det gjorde vi også, pigen i dagens historie kan jo ikke tro andet end at hun har været udsat for en virkelig fare. Jeg tror de voksnes reaktioner vejer mere end den egentlige begivenhed.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Moderen blev frikendt grundet er juridisk fejl fra anklagemyndighedens side, og ikke fordi hun ikke havde begået noget ulovligt.
Hun havde overtrådt loven.
Hun burde have taget billedet og udleveret det til politiet, som så kunne have foretaget det nødvendige mod misæderen.
I det hele taget bekymrer det mig, hvordan hun har fået fat i billedet. En eller anden har da overtrådt lovgivningen om persondata beskyttelse i den forbindelse, og det er i mine øjne en alvorlig ting, som burde retsforfølges.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden

Jeg mener, at bag denne lille sag ligger der en anden sag, som er svær at få hold på. Jeg kalder den hysteri, fordi jeg ellers ikke ved hvad jeg skal kalde den. Det er hele vores indstilling til seksualitet sådan som den er i dag. På den ene side er seksualiteten mere fri i dag end den nogensinde før har været, på den anden side er der et snerperi, som blæser småfnidder op til store forbrydelser. - Hvor er da hensynet til barnets tarv. Min mors afdæmpede reaktion gjorde, at vi følte os tryg ved hende. Det der var sket var ikke en forbrydelse, men noget foragteligt, noget griseri. Hvordan mon pigen i sagen her har det, når hun ser at moren tager det som et forbryderisk overgreb, kommer i retten, osv. - Hvad er vigtigst, at få "forbryderen" hængt ud og fængslet, eller at hjælpe barnet til at føle sig tryg.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det hysteri. Der er vel nærmere tale om en frygt for, at manden ikke bare bliver stående, hvor han er, men at han forsøger at få fat i barnet. Jeg mener, når man står og gør sådan noget foran børn, flyver der vel alverdens røde flag op, om at børnene kan være i fare. At en dag er det måske ikke nok for manden 'bare' at stå og have barnet som tilskuer.
Så jeg ved ikke ... Jeg synes ikke, at der er tale om hysteri, når det gælder blottere. Det kan der være i alle mulige andre tilfælde, men altså ... en mand der står og onanere er vel netop i gang med en meget seksuel akt, som er ulovlig og skal stoppes - altså fordi den foregår i det offentlige rum.

5 år siden
5 år siden

Hej Anne Christine

Det du beskriver er vel netop hysteri, Når frygten ikke står i et rimeligt forhold til faren. Blottere er som regel aldeles harmløse. Det de laver er noget griseri (min mors ord), og det er så det.

Og hvordan virker morens reaktioner på barnet? Barnet må jo tro det har været i den yderste fare. - Men det er da okay at melde det til politiet, så kan de jo tage affære.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Nu ved vi jo ikke, hvordan hun har talt med barnet om det? Det er én ting, at hun lægger billedmateriale ud og bryder loven derigennem. Men vi ved jo ikke, hvordan samtalen har været mellem hende og barnet? Det er vel muligt, at hun er ganske rolig, når hun taler med barnet?

Jeg ser nok ikke hysteriet i at blive bange i den situation. Eller blive bange for sit barn i den situation. Men ja, selvfølgelig skal kvinden ikke rende ud og bryde loven. Jeg ved ikke, hvordan hun har talt med sit barn om hændelsen, så jeg skal ikke kunne udtale mig om, hvorvidt hun har fremstået hysterisk eller overdrevet angst foran sit barn.

5 år siden
5 år siden

Anne Christine

Du har selvfølgelig ret. Så godt kender jeg ikke sagen. Jeg bruger bare episoden for at beskrive en ændring i den almindelige holdning til den slags. En ændring til det hysteriske. Man ser det på mange måder.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Man kan diskutere, om det er en ændring til det hysteriske, som du påstår, Kåemer.

Der var en gang, hvor man måtte slå på børn. Det må man ikke i dag. Er det hysteri? Det vil de fleste nok ikke påstå, for vi kan alle være enige om, at vold, om det er i skolen eller i hjemmet, er forkert!

Jeg vil vove at påstå, at tankegangen bag den ændring, både lovmæssigt, men også mentalt hos den danske befolkning er opstået, fordi man i dag ønsker at beskytte børn.

Der var engang, hvor børn mere ansås for enheder, der skulle opdrages til at være voksne. Jo hurtigere børn blev store, jo hurtigere kunne de komme ind i voksenlivet og være til nytte. De skulle hærdes.

I dag ønsker vi jo, at børn for en fuld barndom med lykkelig uskyldighed og først skal lære om voksenlivet i en senere alder.
I dag har børn tid til at være børn.

At se en blotter kan måske påstås ikke at være så galt, da det jo blot er en nøgen mand og nøgenhed er naturligt (og ja, her er også sket en ændring, i dag er nøgenhed noget uhyggeligt), men samtidigt kan man argumentere for, at selvom børn har godt af at se nøgne kroppe, er det måske ikke ligefrem rigtigt for en mand at vise sin krop, mens han rører sig selv og får nydelse af at blive set. Det får det uskyldige i nøgenhed til at forsvinde!

Og det er her, det med at beskytte børn kommer ind. For at se en mand onanere er som sagt ikke uskyldigt. Det er en voksenting som vi ikke ønsker at udsætte børn for.

Så måske det er hysterisk at prøve at beskytte børn i dag fra at opleve voksenting i en tidlig alder, men i vores samfund i dag er det bare ikke i orden at gøre den slags foran børn. Eller voksne, men voksne har evnerne til at håndtere det og det er ikke alle børn der har, netop fordi de bliver holdt uskyldige så længe som muligt.

Derudover kan man godt forstå, at folk bliver ophidsede, eller hysteriske, som du kalder det, når en mand vælger at hive sit lem frem i offentligheden og vise det til børn. I dag er pædofili en anerkendt ting, en ting som skal nedkæmpes, og måske fordi vi alle ved, at der findes monstre derude, prøver vi at stoppe det så tidligt som muligt?
Selv for ikke ret lang tid siden, var pædofili jo ikke noget man snakkede om. Nu er jeg ikke så gammel, men jeg har en fornemmelse af, at man enten valgte at ignorere det eller simpelthen ikke ville vide, at det eksisterede?

Så det du kalder hysteri, det kalder jeg en naturlig udvikling i forhold til at ønske at beskytte sine børn.

Og jeg kommenterer overhovedet ikke på den specifikke sag, for jeg har ikke sat mig ind i den. Andet end at jeg dog ikke går ind for selvtægt som at dele billeder af en potentiel kriminel på sociale medier. Det kunne jo være, at det var den forkerte?! Lad politiet om den slags.

5 år siden
5 år siden

Hej Charlotte.

Jeg skulle ønske, at du ville forholde dig til hvad jeg skrev, og ikke vende mine ord, så de næsten siger det modsatte.

Jeg har netop sagt, at børn bør beskyttes, men for virkelige farer og ikke imaginære. Det gør man ikke ved at blæse en ikke-trussel op til noget meget farligt. Jeg har ikke sagt, at det er i orden at blotte sig og onanere over for børn, og jeg har sagt at man bør lade politiet tage sig af det.

Jeg køber ikke dit billede af, hvor idyllisk børns barndom er i dag. Når omkring halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, så er det ikke børnenes tarv der er i centrum. Og hvor meget tid har børn i dag mulighed for at være sammen med forældrene.

Man kan sige meget om den hjemmegående husmor - det går jeg ikke ind for - men børnene vidste altid at mor var der. Hvor er moren og faren i dag. Det er næppe børnene der fylder deres tilværelse.

Jeg vil tro de fleste forældre i dag går rundt med dårlig samvittighed, fordi de ikke har tid nok til børnene.

Og i øvrigt har jeg aldrig været tilhænger af at tæve børn - eller voksne for den sags skyd

Kåemer

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Blotter er startet 11/03-2017 07:38 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1Formatering fra word til Fyldepenne...
7 dage siden · Pia Hansen
14Gang i lidt større projekter: Novel...
7 dage siden · Pia Hansen
11Mellemgaard - et forlag i frit fald
8 dage siden · Henrik Petersen
131Dagens Vits
8 dage siden · dino
7Hvornår har en begyndelse for meget...
9 dage siden · Louise Frandsen
4128Dagens ord
10 dage siden · Junior C Anders...
11'Penge'
17 dage siden · Savanti
512Kontraster
17 dage siden · Savanti
15Hvad inspirerer dig
24 dage siden · Brit Skovgaard
5Anbefalinger til forlag?
1 måned, 1 dag siden · grkemacar
21Chatten
1 måned, 2 dage siden · Ellabella
1Prøver her
1 måned, 4 dage siden · FaetterA
97Ligheder
1 måned, 5 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
3 måneder, 15 dage siden · Turse
1Blinder eller blænder
3 måneder, 17 dage siden · heksemutter
0Kunst og verden politik
4 måneder, 14 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
4 måneder, 17 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
4 måneder, 17 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
4 måneder, 19 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
4 måneder, 22 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
4 måneder, 22 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
5 måneder, 20 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
5 måneder, 20 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
5 måneder, 23 dage siden · Engbo
9Freddy - drengen fra skoven
6 måneder, 6 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
6 måneder, 9 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
6 måneder, 11 dage siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
6 måneder, 15 dage siden · Provenceflemmin...
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
6 måneder, 22 dage siden · Savanti

Familie, børn og parforhold

11Transgender
1 år siden · Inghard
11Jalousi
1 år, 5 måneder siden · Kåemer
7Arbejde og bil
1 år, 9 måneder siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
2 år siden · Fink
16Køn
2 år siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
2 år siden · dino
6Jalousi
2 år siden · dino
6Samtykke
3 år siden · dino
21Porno
3 år siden · Kåemer
6Homofobi
3 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
4 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
4 år siden · Kåemer
56Utroskab
4 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
4 år siden · Morpho
15Overgreb
4 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
4 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
5 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
5 år siden · Anita A
8Blotter
5 år siden · Kåemer
8Overgreb
5 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
6 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
6 år siden · Kåemer
15Monogami
6 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
6 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
6 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
6 år siden · Forårsglad
6En ubærlig tanke!
7 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
7 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
7 år siden · Post Scriptum