Familie, børn og parforhold · Blotter

8 svar
Senest opdateret 2 år siden · 4 bruger(e) deltager
2 år siden

Et barn bliver udsat for en blotter. Moren opdager at episoden er optaget på Brusens overvågningskamera, får fat i et billede af manden, som hun så lægger ud på Facebook. Må man det? Der bliver en sag ud af det og moren bliver frikendt. - Ja, det skulle også lige mangle.

Men det får mig til at tænke på en tilsvarende episode fra min barndom for længe siden. Jeg var sammen med min lillebror på vej hjem gennem et lille skovstykke i nærheden hvor vi boede. Men ved stien stod pludselig en mand og onanerede. Vi så lidt fascinerede og lidt skræmte på ham, og han vendte sig efter som vi passerede, så vi rigtig kunne se.

Hjemme fortalte jeg det til min mor. Hun sagde: "Sikke dog en gris", og dermed blev der ikke talt mere om det. Det vat bare en episode og vi var ikke særlig skræmte., og jeg tvivler på at vi fik traumer af det.

Der er tidsånden til forskel. Folk passede selvfølgelig deres børn som i dag, og var bange for, at der skulle ske dem noget, men jeg tror, at der var hysteriet til forskel. Min mor tog det roligt, så det gjorde vi også, pigen i dagens historie kan jo ikke tro andet end at hun har været udsat for en virkelig fare. Jeg tror de voksnes reaktioner vejer mere end den egentlige begivenhed.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Moderen blev frikendt grundet er juridisk fejl fra anklagemyndighedens side, og ikke fordi hun ikke havde begået noget ulovligt.
Hun havde overtrådt loven.
Hun burde have taget billedet og udleveret det til politiet, som så kunne have foretaget det nødvendige mod misæderen.
I det hele taget bekymrer det mig, hvordan hun har fået fat i billedet. En eller anden har da overtrådt lovgivningen om persondata beskyttelse i den forbindelse, og det er i mine øjne en alvorlig ting, som burde retsforfølges.

Med venlig hilsen
Kattegat

2 år siden
2 år siden

Jeg mener, at bag denne lille sag ligger der en anden sag, som er svær at få hold på. Jeg kalder den hysteri, fordi jeg ellers ikke ved hvad jeg skal kalde den. Det er hele vores indstilling til seksualitet sådan som den er i dag. På den ene side er seksualiteten mere fri i dag end den nogensinde før har været, på den anden side er der et snerperi, som blæser småfnidder op til store forbrydelser. - Hvor er da hensynet til barnets tarv. Min mors afdæmpede reaktion gjorde, at vi følte os tryg ved hende. Det der var sket var ikke en forbrydelse, men noget foragteligt, noget griseri. Hvordan mon pigen i sagen her har det, når hun ser at moren tager det som et forbryderisk overgreb, kommer i retten, osv. - Hvad er vigtigst, at få "forbryderen" hængt ud og fængslet, eller at hjælpe barnet til at føle sig tryg.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det hysteri. Der er vel nærmere tale om en frygt for, at manden ikke bare bliver stående, hvor han er, men at han forsøger at få fat i barnet. Jeg mener, når man står og gør sådan noget foran børn, flyver der vel alverdens røde flag op, om at børnene kan være i fare. At en dag er det måske ikke nok for manden 'bare' at stå og have barnet som tilskuer.
Så jeg ved ikke ... Jeg synes ikke, at der er tale om hysteri, når det gælder blottere. Det kan der være i alle mulige andre tilfælde, men altså ... en mand der står og onanere er vel netop i gang med en meget seksuel akt, som er ulovlig og skal stoppes - altså fordi den foregår i det offentlige rum.

2 år siden
2 år siden

Hej Anne Christine

Det du beskriver er vel netop hysteri, Når frygten ikke står i et rimeligt forhold til faren. Blottere er som regel aldeles harmløse. Det de laver er noget griseri (min mors ord), og det er så det.

Og hvordan virker morens reaktioner på barnet? Barnet må jo tro det har været i den yderste fare. - Men det er da okay at melde det til politiet, så kan de jo tage affære.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Nu ved vi jo ikke, hvordan hun har talt med barnet om det? Det er én ting, at hun lægger billedmateriale ud og bryder loven derigennem. Men vi ved jo ikke, hvordan samtalen har været mellem hende og barnet? Det er vel muligt, at hun er ganske rolig, når hun taler med barnet?

Jeg ser nok ikke hysteriet i at blive bange i den situation. Eller blive bange for sit barn i den situation. Men ja, selvfølgelig skal kvinden ikke rende ud og bryde loven. Jeg ved ikke, hvordan hun har talt med sit barn om hændelsen, så jeg skal ikke kunne udtale mig om, hvorvidt hun har fremstået hysterisk eller overdrevet angst foran sit barn.

2 år siden
2 år siden

Anne Christine

Du har selvfølgelig ret. Så godt kender jeg ikke sagen. Jeg bruger bare episoden for at beskrive en ændring i den almindelige holdning til den slags. En ændring til det hysteriske. Man ser det på mange måder.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Man kan diskutere, om det er en ændring til det hysteriske, som du påstår, Kåemer.

Der var en gang, hvor man måtte slå på børn. Det må man ikke i dag. Er det hysteri? Det vil de fleste nok ikke påstå, for vi kan alle være enige om, at vold, om det er i skolen eller i hjemmet, er forkert!

Jeg vil vove at påstå, at tankegangen bag den ændring, både lovmæssigt, men også mentalt hos den danske befolkning er opstået, fordi man i dag ønsker at beskytte børn.

Der var engang, hvor børn mere ansås for enheder, der skulle opdrages til at være voksne. Jo hurtigere børn blev store, jo hurtigere kunne de komme ind i voksenlivet og være til nytte. De skulle hærdes.

I dag ønsker vi jo, at børn for en fuld barndom med lykkelig uskyldighed og først skal lære om voksenlivet i en senere alder.
I dag har børn tid til at være børn.

At se en blotter kan måske påstås ikke at være så galt, da det jo blot er en nøgen mand og nøgenhed er naturligt (og ja, her er også sket en ændring, i dag er nøgenhed noget uhyggeligt), men samtidigt kan man argumentere for, at selvom børn har godt af at se nøgne kroppe, er det måske ikke ligefrem rigtigt for en mand at vise sin krop, mens han rører sig selv og får nydelse af at blive set. Det får det uskyldige i nøgenhed til at forsvinde!

Og det er her, det med at beskytte børn kommer ind. For at se en mand onanere er som sagt ikke uskyldigt. Det er en voksenting som vi ikke ønsker at udsætte børn for.

Så måske det er hysterisk at prøve at beskytte børn i dag fra at opleve voksenting i en tidlig alder, men i vores samfund i dag er det bare ikke i orden at gøre den slags foran børn. Eller voksne, men voksne har evnerne til at håndtere det og det er ikke alle børn der har, netop fordi de bliver holdt uskyldige så længe som muligt.

Derudover kan man godt forstå, at folk bliver ophidsede, eller hysteriske, som du kalder det, når en mand vælger at hive sit lem frem i offentligheden og vise det til børn. I dag er pædofili en anerkendt ting, en ting som skal nedkæmpes, og måske fordi vi alle ved, at der findes monstre derude, prøver vi at stoppe det så tidligt som muligt?
Selv for ikke ret lang tid siden, var pædofili jo ikke noget man snakkede om. Nu er jeg ikke så gammel, men jeg har en fornemmelse af, at man enten valgte at ignorere det eller simpelthen ikke ville vide, at det eksisterede?

Så det du kalder hysteri, det kalder jeg en naturlig udvikling i forhold til at ønske at beskytte sine børn.

Og jeg kommenterer overhovedet ikke på den specifikke sag, for jeg har ikke sat mig ind i den. Andet end at jeg dog ikke går ind for selvtægt som at dele billeder af en potentiel kriminel på sociale medier. Det kunne jo være, at det var den forkerte?! Lad politiet om den slags.

2 år siden
2 år siden

Hej Charlotte.

Jeg skulle ønske, at du ville forholde dig til hvad jeg skrev, og ikke vende mine ord, så de næsten siger det modsatte.

Jeg har netop sagt, at børn bør beskyttes, men for virkelige farer og ikke imaginære. Det gør man ikke ved at blæse en ikke-trussel op til noget meget farligt. Jeg har ikke sagt, at det er i orden at blotte sig og onanere over for børn, og jeg har sagt at man bør lade politiet tage sig af det.

Jeg køber ikke dit billede af, hvor idyllisk børns barndom er i dag. Når omkring halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, så er det ikke børnenes tarv der er i centrum. Og hvor meget tid har børn i dag mulighed for at være sammen med forældrene.

Man kan sige meget om den hjemmegående husmor - det går jeg ikke ind for - men børnene vidste altid at mor var der. Hvor er moren og faren i dag. Det er næppe børnene der fylder deres tilværelse.

Jeg vil tro de fleste forældre i dag går rundt med dårlig samvittighed, fordi de ikke har tid nok til børnene.

Og i øvrigt har jeg aldrig været tilhænger af at tæve børn - eller voksne for den sags skyd

Kåemer

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten Blotter er startet 11/03-2017 07:38 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

160Hvad betyder én menneskehed for dig...
42 minutter siden · Jack the Rapper...
3SAS
20 timer siden · dino
373Kontraster
1 dag, 7 timer siden · Savanti
0Google Docs oversætter til engelsk!
1 dag, 9 timer siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
3 dage siden · dino
379Gud
6 dage siden · Wernn
31Forfatteri og ensomhed
6 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
7 dage siden · Wernn
3219Dagens ord
8 dage siden · leviP
0Yousee.
9 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
9 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
10 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
15 dage siden · Morpheus
27Hvad mener i?
15 dage siden · Wernn
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
16 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
16 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
20 dage siden · Savanti
1Skriveklub
20 dage siden · Wernn
1Det blå EU
23 dage siden · dino
2Hvad med en skrivekonkurrence for f...
23 dage siden · hermanøv
3Synonymer
25 dage siden · Engbo
16Din dag
26 dage siden · Regina
11Så udkommer min digtsamling
26 dage siden · Fink
5Verdens økonomi
28 dage siden · dino
1470% sænkning af CO2 udslip
28 dage siden · Wernn
32Ligheder
1 måned, 2 dage siden · Savanti
0En molbohistorie?
1 måned, 6 dage siden · dino
4som der
1 måned, 6 dage siden · dino
3Findes der mon sådan en bog???
1 måned, 7 dage siden · Savanti

Familie, børn og parforhold

16Køn
4 måneder, 11 dage siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
4 måneder, 20 dage siden · dino
6Jalousi
5 måneder, 9 dage siden · dino
6Samtykke
6 måneder, 20 dage siden · dino
21Porno
10 måneder, 11 dage siden · Kåemer
6Homofobi
1 år, 1 måned siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
1 år, 8 måneder siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
1 år, 9 måneder siden · Kåemer
56Utroskab
1 år, 11 måneder siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
2 år siden · Morpho
15Overgreb
2 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
2 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
2 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
2 år siden · Anita A
8Blotter
2 år siden · Kåemer
8Overgreb
3 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
3 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
3 år siden · Kåemer
15Monogami
3 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
4 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
4 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
4 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
4 år siden · mejsen
6En ubærlig tanke!
4 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
4 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
4 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
4 år siden · Charly
12Gamle lege.
5 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
5 år siden · Kåemer