Tekstdebatter · Rim

34 svar
Senest opdateret 2 år siden · 8 bruger(e) deltager
2 år siden

Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim. Det er min mening.

På den anden side beundrer jeg dem der kaster sig ud i forsøg med rim. Jeg ville selv ikke driste mig til det. At lave rimfri digte er lettere, men kræver så mere af form og rytme.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Det vil måske komme an på, om man lægger vægt på form eller indhold. I princippet kunne et digt med dårlige rim godt have et godt indhold. Jeg vil så måske sige, at digteren skulle have valgt en rimløs form, fordi de dårlige rim skæmmer.

2 år siden
2 år siden

I digte er formen alt, hvis der så også er et interessant indhold er det jo fint, men det er ikke afgørende. Prøv at se på mange berømte klassiske digte, så er indholdet ofte ganske banalt, hvis det blev sat op som prosa.

Tænk på Benny Andersens Svantes Viser. Hvad ville de være som prosa, en meget banal historie. Men formen løfter sangene, de originale formuleringer og de skæve rim.

Tove Ditlevsens "De evige tre", handler ganske banalt om en kvinde der hat svært ved at vælge mellem sine forskellige elskere. Men det er et dejligt digt.

Sangen Solitudevej, hvad ville den være uden alle de skæve rim. Den ene sjove pointe efter den anden bliver hevet i land af rimene på Solitudevej.
Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Jeg er helt enig i at et digt med fine rim er en dejlig ting. Det sprudler ud mellem linierne og rimene gør det meget lettere at huske, hvad det egentlig handler om. Prøv bare at huske et digt uden rim! Det kan kun lade sig gøre, hvis de enkelte linier har en god rytme, og så kan det alligevel være svært.
Hvis et rimet digt (som er meget sjovere at skrive) så også har et fornuftigt indhold, så vil jeg langt foretrække det fremfor noget prosaagtigt, der blot er blevet fordelt i korte linier.
Det skal lige tilføjes, at jeg selv benytter mig af begge dele samt at jeg også laver visuelle ting, det vil sige digte, der ikke står på linier, men i stedet for danner andre former.

2 år siden
2 år siden

"Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay."

Kåemer

Mange meninger er nu udtrykt i digte. Som f.eks. i den sønderjyske "Du skønne land med dal og bakker fagre", hvvor den tyske bejler bliver udtrykt, som "Den ene kom i glansen af rigdom og af magt - og bød dig brudekransen og herlighed og pragt.
Fagre ord talte han med liste.
Fagre ord mange hjerter bristed.
Fagre ord."
---og den danske: "Den anden rakte hånden jævnt og stille og havde ikke mange ord at spilde. Dog var der i hans stemme.
Den gamle kendte klang, som ingen kan forglemme,
der hørte det en gang.
Fagre ord, stundom hjertet kvæder.
Fagre ord volde tit vi græde. Fagre ord."

Nå, ja. Det kunne måske lige så godt havde været udtrykt i essay?--Men bare et eksempel.

2 år siden
2 år siden

Rim interesserer mig ikke så meget. Jeg foretrækker rytmisk placerede klanglyde, der skaber fremdrift i mine sætninger. Hvis vokallydene passer godt sammen, så er det godt nok for mig. Jeg tror det er en generationskløft, da alle os, som er vokset op med hip hops anti-autoritære rim-definition måske ikke helt går så meget op i det "korrekte rim" som generationen før os. At forsøge at overgå de gamle mestre med stringent poetisk struktur er for mig også at kaste mudder på deres arv. Jeg ved jeg ikke er nogen Yeats, Keats, Chaucer, Shakespeare og alle dem(selvom jeg er helt pjattet med deres poesi). Jeg vil ikke tilsværte deres digte med mine ynkelige forsøg på at overgå dem, for det kan jeg slet og ret ikke. Jeg er bare nødt til at gøre min egen ting. Jeg udtaler også nogle af de ord, de skriver anderledes end de gjorde da de skrev dem, så nogle af deres rim ville også være tabt for mig. Alt i alt vil jeg sige at rim er overvurderet i moderne poesi. Alt for få har noget at sige og alt for mange tror at skrive ALT med STORT gør deres ord vigtigere(Yayha Hassan'er). Det er dog også et interessant emne at snakke om nogle gange. Anywho, det er mine tanker omkring emnet.

2 år siden
2 år siden

Mørkets sang er ikke med i Benny Andersens Samlede digte. Måske er det fordi, at denne har en mening? Hvor andre hellere vil beundre ordets akrobater'? Jeg gentager det - noget - som en tanke til Kåemers burde være essay.

Mørkets sang
Floden er gammel, og floden er ung.
Byen er sorgfuld og munter.
Natten er glædelig. Natten er tung.
Livet er timer, sekunder.
Hold dig til livet et stykke endnu
døden har masser af venner.
Æd kun af mørket, men tro på at du
snart finder hende, du kender.


Lande blir' nedlagt og lande består
venner forsvinder og savnes.
Livet er mer' end sekunder og år.
Snart vil vi mødes og favnes.
Gribben er ikke en kolibri.
Lænken er ikke en kæde.
Vis mig dit ansigt før alt er forbi
så er vi begge tilstede.

2 år siden
2 år siden

Engbo

Ja, hvor er Benny Andersens digt dog godt. Han er en af dem der kan skabe god balance mellem indhold og form og hvor rimene kommer ganske naturligt. Men hvor mange kan leve op til det?

Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen.

Så det er ikke entydigt, at det er bedre at skrive et essay end et rimdigt. Men mon det alligevel ikke generelt er det bedste.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Her er jeg nok ikke helt enig, Kåemer. Ligesom enderim alene ikke er nok til at sikre god lyrik, kan digte også være gode uden enderim.
Man kan ikke sige at dette digt er bedre end hint fordi det har bedre enderim.
Men jeg vil komme dig imøde ved at sige at et digt der tydeligvis prøver at lave enderim, men ikke klarer det godt - det kan meget let blive et dårligt digt. Forsøger man sig i en stil, skal den udføres godt.
Men digte kan bestemt være gode selv uden forsøg på enderim.
Læs gerne Sophie S Lamperts (Vicky) digte her på Fyldepennen.

2 år siden
2 år siden

Dino

Ja, selvfølgelig kan digte være gode uden enderim. Jeg selv har skrevet geniale digte uden enderim (Undskyld!), og jeg har aldrig forsøgt mig med rim, da jeg ved at jeg ikke ville kunne beherske det.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Dino

Du har ganske ret, Sophie S Lamperts digte er gode. Jeg skal lige læse dem noget mere før jeg kommenterer dem. Hendes digte er rimfri.

Kåemer

2 år siden
2 år siden
#11 Engbo

#7 Kåemer
"Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen."

"Rejs jer fordømte her på jordeden(...)" Er jo en opfordring til arbejdere og besiddelsesløse.
"Kringsat af fjender gå ind i din tid" er jo direkte adresseret "Til Ungdommen." eller Scharnebergs: "Du der husker tilbage, udnyt en viden du har"(...) er jo en direkte opfordring til dig og mig. Det samme kan vel siges om andres digte, sange og salmer.

De har et budskab, der ofte bygger på andre måder at bevidstgøre på: som "Kæmp for alt hvad du har kær."
Det poetiske er jo en form for sprog, der kan læres, som man lærer sprog.
Det er min erfaring(med lidt usikkerhed) at i min barndom skole lærte vi mindre end nutidens børn. Men lige poesi blev mere indlært.
Hensigt eller ej, så har det opnået andre muligheder. Det gjorde det allerede i barndommen. Når vi drenge fortalte hinanden uartige historier, var de ofte krydret med rim.
Men som det også står i en fædrelands sang: "Hvert ord der kom fra hjertet og som til hjertet når..." siger jo lidt om at dyrke den poetiske måde at tale/synge på. Som det siges om hjernefunktioner, at de har mange flere muligheder end der bliver brugt. Så er det også sådan med poesien, som kan fremkalde skjulte følelser og lære at dyrke menneskelige værdier. ... Venligst Engbo

2 år siden
2 år siden

Min far skrev engang en festsang på melodien til
"Sneflokke kommer vrimlende."
Den er en udfordring!

2 år siden
2 år siden

I skal lige have disse sange.Sjovt at man har bevaret dem.

2 år siden
2 år siden

Ja, hvor er de gode de gamle visesangere, og sikke melodier og tekster. Elga Olga havde denne lidt rå stemme, som passede så fint til "Solitudevej". Hendes mor, Olga Svendsen havde meget større stemme, nærmest en operastemme, og når hun sang "Nyboders pris" kunne hun slå benene væk under enhver. Og en vidunderlig melodi.Vi kommer helt væk fra trådens emne. HJÆLP! - Nå, skidt. Vi kan vel altid finde tilbage igen, hvis der skulle være stemning for det.

Kåemer

2 år siden
2 år siden
#15 Engbo

Læs og lyt til Jeppe Åkjærs Der dukker af disen min fædrene jord." Få især det store udbytte af den sang når Bente Kurer tolker den - i øvrigt sammen med andre fra "Rugens sange." '

Sangen er som et foredrag; men kan ikke erstattes af et foredrag. Sangen er både en kærlighedserklæring til Jylland - og på trods af fattigdommen. "De havde en enkel række pølser på loft; men ellers kun armod og gæld."

For både turister og arbejdsøgende i andre lande rammer den plet med:
"Hvad var vel alverdens det fattige liv
med al dets besnærende tant,
hvis ikke et sted med en dal og lidt siv
vort hjerte i skælvinger fandt
- og standser vi op ved det yderste hav
for bøjet her atter at stå
og høre de kluk.
De mindernes suk,
fra bækken vi kyssed ' som små.

2 år siden
2 år siden

Eneste problem, Kåemer ved sangen "nyboders Pris er at melodien ligner den til Horst Wessel Lied.
Jeg skal undlade at bringe den her. I må nynne den i jert indre.

2 år siden
2 år siden

Dino

Det har jeg ikke tænkt på, at den minder om Horst Wessel, og det generer mig ikke, "ånden" i den er anderledes. Men jeg har tænkt på at den minder om "Alperosen".

Kåemer

2 år siden
2 år siden
#18 Engbo

Ja, det er sandt, som Kåemer skriver - eller jeg mener også den minder om Alperosen. Men flere af de nazistske slag sabe er jo stjålet fra arbejdernes kampsange.

2 år siden
2 år siden

Ja, og alle parter har stjålet fra tyske folkesange.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Der er lige Deutschland über alles, der er stjålet fra den østrigske kejserhymne komponeret af Joseph Haydn, men ellers i øvrigt stjal de meget fra tyske folkesange.

2 år siden
2 år siden

Derfor er det også så ærgerligt (en underdrivelse!) at Tyskland sådan skejede ud, da Tyskland har så megen kultur at byde på.

Jeg er enig i det med Alperosen. Men er det ikke simpelthen den samme melodi?
Trille sang Alperosen, men med en lidt anden rytme end den i Nyboders Pris.
Trilles var mere "Frelsens Hær agtig." (Det ville hun nok ikke vedgå, men sådan synes jeg det er.)

2 år siden
2 år siden

Det burde jo være let, at sige om Alperosen og Nyboders Pris er samme melodi, for Nyboders pris har lidt andre drejninger, som gør dens karakter lidt anderledes. Tilfældigt eller bevidst kopieret? Det er ikke let at afgøre. Og det er vel heller ikke vigtigt. Vi har to dejlige melodier, som måske nok er næsten ens, men som formidler to vidt forskellige stemninger.

Kåemer

2 år siden
2 år siden
#23 Engbo

"Når skidt kommer til ære,
ved de ikke hvordan, de skal være." Kan det bruges som en forkortelse af Holbergs Jeppe på Bjerget"? Som Jeppe i baronens seng...?

2 år siden
2 år siden

Jeg har meget svært ved at vurdere det med Nyboders Pris, fordi jeg har Papa Bues jazzificerede version kørende i hovedet. Med folkesange skal man tænke på, at her bliver det meget ofte kopieret med småændringer.

2 år siden
2 år siden
#25 Engbo

"Og hØr, du favre gangerpilt,
leg tavlebord med mig!"
"Men jeg har intet røden guld
at sætte ind med dig." -fra folkevisen Prinsessen og gangerpilten - et bevis på, at man godt kan fortælle historie på digt og sang.

Ja, jeg ved godt, I ved det godt. Jeg fik bare lyst til at fremhæve nogen. Christian Winther fortæller jo mange historier med sine digte. "Hjortens Flugt" f.eks.

2 år siden
2 år siden
#26 Engbo

Helle
"Hr. Peter kasted' runer over spange, som Helleliden over skulle gange.." Tænk på hvor besværligt det var for de, der ville udtrykke deres følelser. Man måtte hugge runer i sten eller som her skære det i spangen/broen. Nu er det letterre især med internettet. Så er det bare om følelserne er der - og behovet for at give og modtage...?

2 år siden
2 år siden

Prøv at forestille jer disse digte uden rim. Så bliver de straks mere flade. Som jeg tidligere har skrevet: "Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim."

Christian Winthers "Hjortens flugt" er en sag for sig. Det ville nok også være en god historie som prosa, men jeg tvivler på, at den ville have overlevet til i dag.

B.S. Ingemann skrev mængder af historier på prosa, mange af dem rigtig gode, men hvem husker dem i dag? Men hans digte huskes og synges.

Kåemer

2 år siden
2 år siden

Med H.C. Andersen var det lige modsat. Hans prosatekster er jo verdensberømte, men hans digte er, med få undtagelser, glemte.

Kåemer
.

2 år siden
2 år siden
#29 Engbo

Matæus og HC Andersen
Bjergprædiken er i grunden som et digts rytme; men ellers er den jo gengivet i salmen "Lille Guds barn, hvad skader dig."

2 år siden
2 år siden

For mig at se er en af de største "fejl" man kan lave i sine digte når man vrider digtet rundt i omvendte ordstillinger for at det skal rime.
Man skriver: Han ind ad døren kom - hvor der jo skulle stå: Han kom ind ad døren - for nu at tage et eksempel.
Denne form for poesi hører til i en for længst svunden tid og man må hele tiden holde sig for øje at det er digtets hensigt der skal være i fokus. Ikke at det rimer.
Man kan "rime" i rytmen men ordrim er i dag næsten kun brugt i sange - og selv der er de efterhånden sjældne
Irene

2 år siden
2 år siden

Der er stadig digtere der kan få meget ud af rim. som nu Halfdan Rasmussen:

Noget om tab og gevinst

Min skrivemaskine har mistet
en skråstreg i ø.
Den skriver bestandig en so,
når jeg mener en sø.
Og skriver jeg, bonden har bøfler,
da står der, har bofler.
Så nu har jeg endelig fundet
et rim på kartofler!

2 år siden
2 år siden
#32 Engbo

#30 Der kan godt skrives digte uden rim. Men det betyder ikke at de, der rimer er forkerte.

"Den danske sang er en ung blond pige,
der går og nynner i Danmarks hus.
Hun er et barn af det havblå rige,
hvor bøge lytter til bølgers brus..."
Meningen med det eksempel kan ikke erstattes af et digt uden rim eller af essay. Nordahl Grieg skrev om en anden norsk digter, Bjørn Stjærne Bjørnson,

Der er to, der har skabt jorden. Bjørn S B gav liv til de golde fjelde. Jamen fjeldene var der jo alligevel. Men mange skal først have ord på før de ser skønheden. Det er en digters opgave.

2 år siden
2 år siden

At digte uden rimeri,
er det de fleste nok ka' li,
i al fald selv at gøre,
men lyt, og prøv at høre:
På Fyldepennens sider her,
der er der plads til en og hver,
som skrivekløen rammer.
skriv før dig noget lammer:
Ud strømmer ord i metervis,
og skrives ned, naturligvis.
Og flere her giver bøger ud,
helt uden ord med rim på Knud.
I stedet skønne billeddigte,
og de skal heller ikke svigte,
Ej heller - ja Irene,
jeg ved hvad du vil mene;O)
om ord som byttes om og rundt,
(men hjernegymnastik er sundt),
romaner, som der skrives om,
og Essay med de tanker som,
den enkelte behager...
eller gruk med klager
og tusind andre sager.
Og kloge ord fra Käemer, som
først tænker før han ytrer om,
han syn's om hint og dette,
mens andre går i rette,
med dem, der mener noget andet,
Ja, Fyldepennens flok er blandet!

Sience fiktion fik jeg ikke lært,
begyndelse ka' godt vær'svært,
og Fantasy ej heller,
men af og til noveller.
Men det jeg virk'li godt ka' li
er her er holdnings-ytring fri.

2 år siden
2 år siden
#34 Engbo

Melodi Nu falmer skoven

Nu grønnes skoven skønt om land
Og fuglesangen stiger. Snart kan vi ved den danske strand betragte bare piger.(1)

Snart bølger marken grøn og gul
og overalt det spirer,
som lokkes af den danske muld
- og bævreaspen dirrer.

I skoven vandrer to og to -
og plukker anemoner
Livsglæden stiger kan I tro
For ung- og gamle koner.

Og i vor lade og vor lo
er plads til nye grøder.
Der festes så - mens kornet gro
og som vort liv forsøder.

Vi går mod lyse nætters tid.
Så skøn er Nordens sommer
Vi nyder bare hver en bid
som bare til os kommer.

(1) - bare piger rimer. Det gør ikke svaner eller måger.

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten Rim er startet 14/03-2017 07:11 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

166Kontraster
13 timer siden · Savanti
2853Dagens ord
14 timer siden · Engbo
13Kristendom
18 timer siden · dino
96Dagens Vits
8 dage siden · Savanti
10Danmark
9 dage siden · dino
60Hvad er meningen med livet?
12 dage siden · Lowrater
16Chettoer
14 dage siden · Engbo
5Norges bjerge
15 dage siden · Engbo
0To Liv
23 dage siden · Dyekjaer
74På'n igen.
27 dage siden · Engbo
0Er E-sport sport?
27 dage siden · dino
0Otiumstol - anbefalinger
28 dage siden · Machula T.
3Sonateform
1 måned, 2 dage siden · Muhkovending
1hvilke lande, hvilke genrer?
1 måned, 2 dage siden · Muhkovending
44Politiske ideologier anno 2019
1 måned, 3 dage siden · Engbo
9Humor .
1 måned, 8 dage siden · Engbo
5Udgivet novelle Inder
1 måned, 11 dage siden · Birkmand
1Super-søger søges
1 måned, 11 dage siden · Kattegat
18Hormonforstyrrende stoffer.
1 måned, 13 dage siden · Stinapige
4Gætteleg
1 måned, 16 dage siden · Polo
7Saxo.com
1 måned, 24 dage siden · Lauhan
1Hvordan er Saxo Publish?
1 måned, 26 dage siden · Paolosaks
12Nem mad til 1
1 måned, 27 dage siden · Kattegat
3Udgivelse af digtsamling
2 måneder, 4 dage siden · Fink
8MODERSMÅLET
2 måneder, 4 dage siden · Engbo
3Entropi og evolution
2 måneder, 9 dage siden · dino
2Skrivegruppe Randers og omegn
2 måneder, 11 dage siden · Stinapige
121Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 14 dage siden · Engbo
2Bøger om at skrive
2 måneder, 24 dage siden · litteraturmagi
3Grammatikkurser?
2 måneder, 27 dage siden · Dyppepennen
0Lidt sjov med statestikken
3 måneder, 3 dage siden · knudkp
0Opfindelse til fyldepennen
3 måneder, 5 dage siden · Savanti
21Porno
3 måneder, 6 dage siden · Kåemer
8Voldtægter og overgreb
3 måneder, 9 dage siden · maryanna
11Forfatteri og ensomhed
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
3Hjælp til handling
3 måneder, 11 dage siden · Det Anonyme Pun...
20Korrekturlæsning
3 måneder, 11 dage siden · Filia
2Hvorfor ?
3 måneder, 13 dage siden · Brehmer
0Anbefal et fælleskontor
3 måneder, 14 dage siden · sylvain_24
2Google
3 måneder, 16 dage siden · Savanti
1Dagbøger
3 måneder, 17 dage siden · dino
82Tysklands ansvar
3 måneder, 17 dage siden · Engbo
10Min nye bog er netop sat i salg
3 måneder, 17 dage siden · Syrene Hvid
9Novellesamling
3 måneder, 17 dage siden · dino
6Sprogproblemer
3 måneder, 21 dage siden · Marver
102Kontraster
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
3Hvilke børnebogsforlag skal jeg kon...
3 måneder, 22 dage siden · mandeniskoven
9Komma
3 måneder, 23 dage siden · Dyppepennen
8Bøn
3 måneder, 24 dage siden · Morpheus
82Perfekt?
3 måneder, 26 dage siden · Engbo
7Hvor kan jeg finde noget om Egyptis...
3 måneder, 26 dage siden · dino
23Efter døden
3 måneder, 26 dage siden · dino
7Helbred opdatering.
3 måneder, 27 dage siden · Savanti
7Udslettelse af selvet
3 måneder, 29 dage siden · Morpheus
6Skriveøvelser
4 måneder siden · Miss-Leth
1Retstilstand og retssikkerhed
4 måneder, 2 dage siden · Kattegat
4Samtykke
4 måneder, 3 dage siden · dino
0Sjovt!
4 måneder, 3 dage siden · knudkp
2Er det virkelig rigtigt?
4 måneder, 4 dage siden · dino
2Mindre smerter når jeg skriver
4 måneder, 6 dage siden · dino
4Gratis
4 måneder, 6 dage siden · Savanti
2GROFT
4 måneder, 8 dage siden · knudkp
0Statestik
4 måneder, 12 dage siden · knudkp
14Historisk forfatter?
4 måneder, 21 dage siden · Bondekonen
2Statestikken der gik
4 måneder, 21 dage siden · knudkp
3Krav om 5 kommentarer før tekst kan...
4 måneder, 24 dage siden · Birkmand
24Digte
4 måneder, 24 dage siden · Kåemer
4Plagiat, inspiration, kopiering ell...
4 måneder, 24 dage siden · Hellerhigh
16Skrivegruppe Midtjylland
4 måneder, 29 dage siden · MissJPHC
2I gang.
5 måneder siden · dino

Tekstdebatter

2Bøger om at skrive
2 måneder, 24 dage siden · litteraturmagi
8Voldtægter og overgreb
3 måneder, 9 dage siden · maryanna
11Forfatteri og ensomhed
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
3Hjælp til handling
3 måneder, 11 dage siden · Det Anonyme Pun...
1Dagbøger
3 måneder, 17 dage siden · dino
6Sprogproblemer
3 måneder, 21 dage siden · Marver
102Kontraster
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
4Plagiat, inspiration, kopiering ell...
4 måneder, 24 dage siden · Hellerhigh
7Råd til hvordan man starter på en 2...
5 måneder, 24 dage siden · NAHansen
1Hej hej
6 måneder, 15 dage siden · Engbo
9Skriveblokering/flow
7 måneder, 8 dage siden · Polo
2Mødregruppen
7 måneder, 22 dage siden · Savanti
1Digte/ tekster om månen
8 måneder, 19 dage siden · Kåemer
7Redigering - og ikke mindst slutnin...
9 måneder, 21 dage siden · Mitmit
2Spørgsmål i datid eller nutid?
10 måneder, 15 dage siden · Kåemer
4Kapitler eller noveller?
11 måneder siden · Kåemer
4Tips mod kedsomhed og præstationsan...
11 måneder, 1 dag siden · Bondekonen
23Skabelsen af værker
1 år siden · Herja
10Skriveblokering
1 år siden · Polo
12Uforståelige digte
1 år, 1 måned siden · Savanti
15antal kapitler på fyldepennen - hvo...
1 år, 4 måneder siden · prefu
5Digt af Thøger Larsen
1 år, 4 måneder siden · Engbo
21Hvordan finder jeg en titel?
1 år, 4 måneder siden · JacobPatrickPou...
3Et kuk om kommentarer
1 år, 5 måneder siden · Morpho
2Ny facebookgruppe: Forfattertricks ...
1 år, 8 måneder siden · Dizzy76
8Novelle - input til håndtering af t...
1 år, 8 måneder siden · Pino
6Inspiration
1 år, 9 måneder siden · leviP
3cliffhang...
1 år, 9 måneder siden · dino
4Ungdomsroman- længde?
1 år, 9 måneder siden · prefu
5Livshistorie - at beskrive en hænde...
1 år, 9 måneder siden · KrisTheDwarf
1Tankadigte
1 år, 10 måneder siden · Syrene Hvid
15Løbet tør for ideer!!!
1 år, 11 måneder siden · prefu
14Hvad er god poesi?
2 år siden · Theplayer1978
4kreative pauser
2 år siden · o-madsen
42Hvor længe skriver I?
2 år siden · louise93
9At skrive sig selv varm, digte
2 år siden · o-madsen
2Y-writer programmet ?
2 år siden · Asilla
2Social commentary: Go or No?
2 år siden · DenFrieNukleoti...
2kan man sige denne her sætning?
2 år siden · sejehugo
0Genre forvirring
2 år siden · DenFrieNukleoti...
34Rim
2 år siden · Engbo
15Hvor mange POV karaktere er for man...
2 år siden · DenFrieNukleoti...
3Om at tage betalæsning seriøst
2 år siden · Babyangel85
2Redigering
2 år siden · HanneR
10kladder og færdige værker
2 år siden · dino
4Fortællerens rolle
2 år siden · Kåemer
9Ville du publicere noget, som såred...
2 år siden · dino
4Forhold til struktur
2 år siden · Bondekonen
5Så langt så godt, og så er man lost...
2 år siden · Morten Vesterga...
2Hvor meget dialog?
2 år siden · dino
10Problemer med plottet
2 år siden · Kåemer
7Frygter frontalt sammenstød med en ...
2 år siden · Den Frie Nukleo...
4At stjæle fra andre forfattere
2 år siden · Sachi
2Krop og identitet i digte
2 år siden · dino
2Er der en advokat i huset?
2 år siden · Marie Alexander
9Mange brikker til historie
2 år siden · leviP
9Børnelitteraur - kan man skrive om ...
2 år siden · dino
0Hvordan kommer jeg videre i process...
2 år siden · JesperSehested8
10Hvordan har I det med at skrive?
3 år siden · Mariaskriveblog...
2Julekalender
3 år siden · Miss-Leth
6Hvem vil lege med
3 år siden · Marie Alexander
1Hvilken forhold mellem jeres blog o...
3 år siden · solitaire
1børne sange
3 år siden · dino
14Synopsis
3 år siden · HanneR
7Anslag pr side i ungdomsroman
3 år siden · Majken2424
13Tekster der danner billeder.
3 år siden · dino
5Malerier i digtsamling??
3 år siden · LauraHelena
7Original slash forfattere - hvor er...
3 år siden · Lady venus
3Hjælp til en børnebog
3 år siden · tove1710
9Forfattere og deres genre?
3 år siden · dino