Tekstdebatter · Rim

34 svar
Senest opdateret 9 måneder, 12 dage siden · Engbo, Anni Idorn, Kåemer, Irene Haffner, Mons1957, dino, Titken Toft, solvejgh
10 måneder, 15 dage siden

Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim. Det er min mening.

På den anden side beundrer jeg dem der kaster sig ud i forsøg med rim. Jeg ville selv ikke driste mig til det. At lave rimfri digte er lettere, men kræver så mere af form og rytme.

Kåemer

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

Det vil måske komme an på, om man lægger vægt på form eller indhold. I princippet kunne et digt med dårlige rim godt have et godt indhold. Jeg vil så måske sige, at digteren skulle have valgt en rimløs form, fordi de dårlige rim skæmmer.

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

I digte er formen alt, hvis der så også er et interessant indhold er det jo fint, men det er ikke afgørende. Prøv at se på mange berømte klassiske digte, så er indholdet ofte ganske banalt, hvis det blev sat op som prosa.

Tænk på Benny Andersens Svantes Viser. Hvad ville de være som prosa, en meget banal historie. Men formen løfter sangene, de originale formuleringer og de skæve rim.

Tove Ditlevsens "De evige tre", handler ganske banalt om en kvinde der hat svært ved at vælge mellem sine forskellige elskere. Men det er et dejligt digt.

Sangen Solitudevej, hvad ville den være uden alle de skæve rim. Den ene sjove pointe efter den anden bliver hevet i land af rimene på Solitudevej.
Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay.

Kåemer

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

Jeg er helt enig i at et digt med fine rim er en dejlig ting. Det sprudler ud mellem linierne og rimene gør det meget lettere at huske, hvad det egentlig handler om. Prøv bare at huske et digt uden rim! Det kan kun lade sig gøre, hvis de enkelte linier har en god rytme, og så kan det alligevel være svært.
Hvis et rimet digt (som er meget sjovere at skrive) så også har et fornuftigt indhold, så vil jeg langt foretrække det fremfor noget prosaagtigt, der blot er blevet fordelt i korte linier.
Det skal lige tilføjes, at jeg selv benytter mig af begge dele samt at jeg også laver visuelle ting, det vil sige digte, der ikke står på linier, men i stedet for danner andre former.

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

"Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay."

Kåemer

Mange meninger er nu udtrykt i digte. Som f.eks. i den sønderjyske "Du skønne land med dal og bakker fagre", hvvor den tyske bejler bliver udtrykt, som "Den ene kom i glansen af rigdom og af magt - og bød dig brudekransen og herlighed og pragt.
Fagre ord talte han med liste.
Fagre ord mange hjerter bristed.
Fagre ord."
---og den danske: "Den anden rakte hånden jævnt og stille og havde ikke mange ord at spilde. Dog var der i hans stemme.
Den gamle kendte klang, som ingen kan forglemme,
der hørte det en gang.
Fagre ord, stundom hjertet kvæder.
Fagre ord volde tit vi græde. Fagre ord."

Nå, ja. Det kunne måske lige så godt havde været udtrykt i essay?--Men bare et eksempel.

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

Rim interesserer mig ikke så meget. Jeg foretrækker rytmisk placerede klanglyde, der skaber fremdrift i mine sætninger. Hvis vokallydene passer godt sammen, så er det godt nok for mig. Jeg tror det er en generationskløft, da alle os, som er vokset op med hip hops anti-autoritære rim-definition måske ikke helt går så meget op i det "korrekte rim" som generationen før os. At forsøge at overgå de gamle mestre med stringent poetisk struktur er for mig også at kaste mudder på deres arv. Jeg ved jeg ikke er nogen Yeats, Keats, Chaucer, Shakespeare og alle dem(selvom jeg er helt pjattet med deres poesi). Jeg vil ikke tilsværte deres digte med mine ynkelige forsøg på at overgå dem, for det kan jeg slet og ret ikke. Jeg er bare nødt til at gøre min egen ting. Jeg udtaler også nogle af de ord, de skriver anderledes end de gjorde da de skrev dem, så nogle af deres rim ville også være tabt for mig. Alt i alt vil jeg sige at rim er overvurderet i moderne poesi. Alt for få har noget at sige og alt for mange tror at skrive ALT med STORT gør deres ord vigtigere(Yayha Hassan'er). Det er dog også et interessant emne at snakke om nogle gange. Anywho, det er mine tanker omkring emnet.

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 15 dage siden

Mørkets sang er ikke med i Benny Andersens Samlede digte. Måske er det fordi, at denne har en mening? Hvor andre hellere vil beundre ordets akrobater'? Jeg gentager det - noget - som en tanke til Kåemers burde være essay.

Mørkets sang
Floden er gammel, og floden er ung.
Byen er sorgfuld og munter.
Natten er glædelig. Natten er tung.
Livet er timer, sekunder.
Hold dig til livet et stykke endnu
døden har masser af venner.
Æd kun af mørket, men tro på at du
snart finder hende, du kender.


Lande blir' nedlagt og lande består
venner forsvinder og savnes.
Livet er mer' end sekunder og år.
Snart vil vi mødes og favnes.
Gribben er ikke en kolibri.
Lænken er ikke en kæde.
Vis mig dit ansigt før alt er forbi
så er vi begge tilstede.

10 måneder, 15 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Engbo

Ja, hvor er Benny Andersens digt dog godt. Han er en af dem der kan skabe god balance mellem indhold og form og hvor rimene kommer ganske naturligt. Men hvor mange kan leve op til det?

Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen.

Så det er ikke entydigt, at det er bedre at skrive et essay end et rimdigt. Men mon det alligevel ikke generelt er det bedste.

Kåemer

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Her er jeg nok ikke helt enig, Kåemer. Ligesom enderim alene ikke er nok til at sikre god lyrik, kan digte også være gode uden enderim.
Man kan ikke sige at dette digt er bedre end hint fordi det har bedre enderim.
Men jeg vil komme dig imøde ved at sige at et digt der tydeligvis prøver at lave enderim, men ikke klarer det godt - det kan meget let blive et dårligt digt. Forsøger man sig i en stil, skal den udføres godt.
Men digte kan bestemt være gode selv uden forsøg på enderim.
Læs gerne Sophie S Lamperts (Vicky) digte her på Fyldepennen.

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Dino

Ja, selvfølgelig kan digte være gode uden enderim. Jeg selv har skrevet geniale digte uden enderim (Undskyld!), og jeg har aldrig forsøgt mig med rim, da jeg ved at jeg ikke ville kunne beherske det.

Kåemer

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Dino

Du har ganske ret, Sophie S Lamperts digte er gode. Jeg skal lige læse dem noget mere før jeg kommenterer dem. Hendes digte er rimfri.

Kåemer

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden
#11 Engbo

#7 Kåemer
"Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen."

"Rejs jer fordømte her på jordeden(...)" Er jo en opfordring til arbejdere og besiddelsesløse.
"Kringsat af fjender gå ind i din tid" er jo direkte adresseret "Til Ungdommen." eller Scharnebergs: "Du der husker tilbage, udnyt en viden du har"(...) er jo en direkte opfordring til dig og mig. Det samme kan vel siges om andres digte, sange og salmer.

De har et budskab, der ofte bygger på andre måder at bevidstgøre på: som "Kæmp for alt hvad du har kær."
Det poetiske er jo en form for sprog, der kan læres, som man lærer sprog.
Det er min erfaring(med lidt usikkerhed) at i min barndom skole lærte vi mindre end nutidens børn. Men lige poesi blev mere indlært.
Hensigt eller ej, så har det opnået andre muligheder. Det gjorde det allerede i barndommen. Når vi drenge fortalte hinanden uartige historier, var de ofte krydret med rim.
Men som det også står i en fædrelands sang: "Hvert ord der kom fra hjertet og som til hjertet når..." siger jo lidt om at dyrke den poetiske måde at tale/synge på. Som det siges om hjernefunktioner, at de har mange flere muligheder end der bliver brugt. Så er det også sådan med poesien, som kan fremkalde skjulte følelser og lære at dyrke menneskelige værdier. ... Venligst Engbo

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Min far skrev engang en festsang på melodien til
"Sneflokke kommer vrimlende."
Den er en udfordring!

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

I skal lige have disse sange.Sjovt at man har bevaret dem.

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 13 dage siden

Ja, hvor er de gode de gamle visesangere, og sikke melodier og tekster. Elga Olga havde denne lidt rå stemme, som passede så fint til "Solitudevej". Hendes mor, Olga Svendsen havde meget større stemme, nærmest en operastemme, og når hun sang "Nyboders pris" kunne hun slå benene væk under enhver. Og en vidunderlig melodi.Vi kommer helt væk fra trådens emne. HJÆLP! - Nå, skidt. Vi kan vel altid finde tilbage igen, hvis der skulle være stemning for det.

Kåemer

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 13 dage siden
#15 Engbo

Læs og lyt til Jeppe Åkjærs Der dukker af disen min fædrene jord." Få især det store udbytte af den sang når Bente Kurer tolker den - i øvrigt sammen med andre fra "Rugens sange." '

Sangen er som et foredrag; men kan ikke erstattes af et foredrag. Sangen er både en kærlighedserklæring til Jylland - og på trods af fattigdommen. "De havde en enkel række pølser på loft; men ellers kun armod og gæld."

For både turister og arbejdsøgende i andre lande rammer den plet med:
"Hvad var vel alverdens det fattige liv
med al dets besnærende tant,
hvis ikke et sted med en dal og lidt siv
vort hjerte i skælvinger fandt
- og standser vi op ved det yderste hav
for bøjet her atter at stå
og høre de kluk.
De mindernes suk,
fra bækken vi kyssed ' som små.

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 13 dage siden

Eneste problem, Kåemer ved sangen "nyboders Pris er at melodien ligner den til Horst Wessel Lied.
Jeg skal undlade at bringe den her. I må nynne den i jert indre.

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 13 dage siden

Dino

Det har jeg ikke tænkt på, at den minder om Horst Wessel, og det generer mig ikke, "ånden" i den er anderledes. Men jeg har tænkt på at den minder om "Alperosen".

Kåemer

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 13 dage siden
#18 Engbo

Ja, det er sandt, som Kåemer skriver - eller jeg mener også den minder om Alperosen. Men flere af de nazistske slag sabe er jo stjålet fra arbejdernes kampsange.

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 13 dage siden

Ja, og alle parter har stjålet fra tyske folkesange.

Kåemer

10 måneder, 13 dage siden
10 måneder, 12 dage siden

Der er lige Deutschland über alles, der er stjålet fra den østrigske kejserhymne komponeret af Joseph Haydn, men ellers i øvrigt stjal de meget fra tyske folkesange.

10 måneder, 12 dage siden
10 måneder, 12 dage siden

Derfor er det også så ærgerligt (en underdrivelse!) at Tyskland sådan skejede ud, da Tyskland har så megen kultur at byde på.

Jeg er enig i det med Alperosen. Men er det ikke simpelthen den samme melodi?
Trille sang Alperosen, men med en lidt anden rytme end den i Nyboders Pris.
Trilles var mere "Frelsens Hær agtig." (Det ville hun nok ikke vedgå, men sådan synes jeg det er.)

10 måneder, 12 dage siden
10 måneder, 12 dage siden

Det burde jo være let, at sige om Alperosen og Nyboders Pris er samme melodi, for Nyboders pris har lidt andre drejninger, som gør dens karakter lidt anderledes. Tilfældigt eller bevidst kopieret? Det er ikke let at afgøre. Og det er vel heller ikke vigtigt. Vi har to dejlige melodier, som måske nok er næsten ens, men som formidler to vidt forskellige stemninger.

Kåemer

10 måneder, 12 dage siden
10 måneder, 12 dage siden
#23 Engbo

"Når skidt kommer til ære,
ved de ikke hvordan, de skal være." Kan det bruges som en forkortelse af Holbergs Jeppe på Bjerget"? Som Jeppe i baronens seng...?

10 måneder, 12 dage siden
10 måneder, 11 dage siden

Jeg har meget svært ved at vurdere det med Nyboders Pris, fordi jeg har Papa Bues jazzificerede version kørende i hovedet. Med folkesange skal man tænke på, at her bliver det meget ofte kopieret med småændringer.

10 måneder, 11 dage siden
10 måneder, 10 dage siden
#25 Engbo

"Og hØr, du favre gangerpilt,
leg tavlebord med mig!"
"Men jeg har intet røden guld
at sætte ind med dig." -fra folkevisen Prinsessen og gangerpilten - et bevis på, at man godt kan fortælle historie på digt og sang.

Ja, jeg ved godt, I ved det godt. Jeg fik bare lyst til at fremhæve nogen. Christian Winther fortæller jo mange historier med sine digte. "Hjortens Flugt" f.eks.

10 måneder, 10 dage siden
10 måneder, 3 dage siden
#26 Engbo

Helle
"Hr. Peter kasted' runer over spange, som Helleliden over skulle gange.." Tænk på hvor besværligt det var for de, der ville udtrykke deres følelser. Man måtte hugge runer i sten eller som her skære det i spangen/broen. Nu er det letterre især med internettet. Så er det bare om følelserne er der - og behovet for at give og modtage...?

10 måneder, 3 dage siden
10 måneder, 3 dage siden

Prøv at forestille jer disse digte uden rim. Så bliver de straks mere flade. Som jeg tidligere har skrevet: "Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim."

Christian Winthers "Hjortens flugt" er en sag for sig. Det ville nok også være en god historie som prosa, men jeg tvivler på, at den ville have overlevet til i dag.

B.S. Ingemann skrev mængder af historier på prosa, mange af dem rigtig gode, men hvem husker dem i dag? Men hans digte huskes og synges.

Kåemer

10 måneder, 3 dage siden
10 måneder, 2 dage siden

Med H.C. Andersen var det lige modsat. Hans prosatekster er jo verdensberømte, men hans digte er, med få undtagelser, glemte.

Kåemer
.

10 måneder, 2 dage siden
10 måneder, 2 dage siden
#29 Engbo

Matæus og HC Andersen
Bjergprædiken er i grunden som et digts rytme; men ellers er den jo gengivet i salmen "Lille Guds barn, hvad skader dig."

10 måneder, 2 dage siden
10 måneder siden

For mig at se er en af de største "fejl" man kan lave i sine digte når man vrider digtet rundt i omvendte ordstillinger for at det skal rime.
Man skriver: Han ind ad døren kom - hvor der jo skulle stå: Han kom ind ad døren - for nu at tage et eksempel.
Denne form for poesi hører til i en for længst svunden tid og man må hele tiden holde sig for øje at det er digtets hensigt der skal være i fokus. Ikke at det rimer.
Man kan "rime" i rytmen men ordrim er i dag næsten kun brugt i sange - og selv der er de efterhånden sjældne
Irene

10 måneder siden
10 måneder siden

Der er stadig digtere der kan få meget ud af rim. som nu Halfdan Rasmussen:

Noget om tab og gevinst

Min skrivemaskine har mistet
en skråstreg i ø.
Den skriver bestandig en so,
når jeg mener en sø.
Og skriver jeg, bonden har bøfler,
da står der, har bofler.
Så nu har jeg endelig fundet
et rim på kartofler!

10 måneder siden
10 måneder siden
#32 Engbo

#30 Der kan godt skrives digte uden rim. Men det betyder ikke at de, der rimer er forkerte.

"Den danske sang er en ung blond pige,
der går og nynner i Danmarks hus.
Hun er et barn af det havblå rige,
hvor bøge lytter til bølgers brus..."
Meningen med det eksempel kan ikke erstattes af et digt uden rim eller af essay. Nordahl Grieg skrev om en anden norsk digter, Bjørn Stjærne Bjørnson,

Der er to, der har skabt jorden. Bjørn S B gav liv til de golde fjelde. Jamen fjeldene var der jo alligevel. Men mange skal først have ord på før de ser skønheden. Det er en digters opgave.

10 måneder siden
9 måneder, 23 dage siden

At digte uden rimeri,
er det de fleste nok ka' li,
i al fald selv at gøre,
men lyt, og prøv at høre:
På Fyldepennens sider her,
der er der plads til en og hver,
som skrivekløen rammer.
skriv før dig noget lammer:
Ud strømmer ord i metervis,
og skrives ned, naturligvis.
Og flere her giver bøger ud,
helt uden ord med rim på Knud.
I stedet skønne billeddigte,
og de skal heller ikke svigte,
Ej heller - ja Irene,
jeg ved hvad du vil mene;O)
om ord som byttes om og rundt,
(men hjernegymnastik er sundt),
romaner, som der skrives om,
og Essay med de tanker som,
den enkelte behager...
eller gruk med klager
og tusind andre sager.
Og kloge ord fra Käemer, som
først tænker før han ytrer om,
han syn's om hint og dette,
mens andre går i rette,
med dem, der mener noget andet,
Ja, Fyldepennens flok er blandet!

Sience fiktion fik jeg ikke lært,
begyndelse ka' godt vær'svært,
og Fantasy ej heller,
men af og til noveller.
Men det jeg virk'li godt ka' li
er her er holdnings-ytring fri.

9 måneder, 23 dage siden
9 måneder, 12 dage siden
#34 Engbo

Melodi Nu falmer skoven

Nu grønnes skoven skønt om land
Og fuglesangen stiger. Snart kan vi ved den danske strand betragte bare piger.(1)

Snart bølger marken grøn og gul
og overalt det spirer,
som lokkes af den danske muld
- og bævreaspen dirrer.

I skoven vandrer to og to -
og plukker anemoner
Livsglæden stiger kan I tro
For ung- og gamle koner.

Og i vor lade og vor lo
er plads til nye grøder.
Der festes så - mens kornet gro
og som vort liv forsøder.

Vi går mod lyse nætters tid.
Så skøn er Nordens sommer
Vi nyder bare hver en bid
som bare til os kommer.

(1) - bare piger rimer. Det gør ikke svaner eller måger.

9 måneder, 12 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Rim er startet 14/03-2017 07:11 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1554Dagens ord
12 timer siden · Brehmer
12Erfaringer med forlaget Mellemgaard
13 timer siden · Gorm Winther
22#metoo
16 timer siden · dino
3Det at skrive
1 dag, 19 timer siden · Pia Hansen
9Dagens Vits
2 dage, 12 timer siden · leviP
4Verdens bedste roman
2 dage, 16 timer siden · dino
3Underlig sætning
5 dage siden · DenFrieNukleoti...
2Fortælle bogens historie på en visu...
10 dage siden · Dizzy76
5Skriveblokering
11 dage siden · Dizzy76
13Forfatterhøjskole - God ide eller s...
14 dage siden · Miana
2Musik og maleri
15 dage siden · dino
8Min moders stemme
17 dage siden · Engbo
24Evolutions forskning.
22 dage siden · Engbo
8Glædeligt jul og godt nytår!
23 dage siden · Engbo
17Musik man kan lide, men ikke ved hv...
26 dage siden · Kåemer
2Slagtryk
28 dage siden · heksemutter
42Utroskab
1 måned, 1 dag siden · Kåemer
6Et Spørgsmål
1 måned, 11 dage siden · Bondekonen
12Bandeord
1 måned, 12 dage siden · Morpho
109Selvforsvar
1 måned, 12 dage siden · thevoid
33Er ligestillingen umagen værd?
1 måned, 14 dage siden · Morpho
1Forbrugersamfund
1 måned, 16 dage siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
1 måned, 17 dage siden · Morpho
8Uforståelige digte
1 måned, 19 dage siden · Agrippo
12Hurra nu nåede bogen frem.
1 måned, 22 dage siden · heksemutter
15Overgreb
1 måned, 25 dage siden · Morpho
0Fed guide til at skrive dialog
1 måned, 25 dage siden · Dizzy76
0Bruger du cliffhangers i din tekst?
1 måned, 25 dage siden · Dizzy76
4Svarkommentar
1 måned, 29 dage siden · Kekko
4Når det kommer til at skrive beskri...
1 måned, 29 dage siden · Brownie Jannik
21Ligger-lægger
2 måneder siden · solvejgh
24Skuespil
2 måneder, 4 dage siden · Kåemer
1Kursus / Online undervisning
2 måneder, 6 dage siden · kmjensen
8Filmen over alle
2 måneder, 8 dage siden · dino
4Illustrator og forfatter, samt inds...
2 måneder, 10 dage siden · prefu
6Beskrivelse af lyde...
2 måneder, 14 dage siden · amandastorgaard
2Ny facebookgruppe: Forfattertricks ...
2 måneder, 15 dage siden · Dizzy76
21Eternal DarkRay udkommer i 2 dele
2 måneder, 20 dage siden · Jeremy Dusk
1Lokation reception - København
2 måneder, 21 dage siden · Bondekonen
5ABC
2 måneder, 21 dage siden · dino
3Litteratur festival for Horror m.m.
2 måneder, 23 dage siden · Fink
8Novelle - input til håndtering af t...
2 måneder, 23 dage siden · Pino
32Afslag
2 måneder, 24 dage siden · prefu
3Hvad sker der, når han dør?
2 måneder, 26 dage siden · Blækhuset
8NaNoWriMo - National Novel Writing ...
2 måneder, 28 dage siden · Syrene Hvid
11Kønsskifte
3 måneder siden · smukkehjerte
18Din dag.
3 måneder siden · smukkehjerte
6Inspiration
3 måneder, 1 dag siden · leviP
3cliffhang...
3 måneder, 3 dage siden · dino
15Oplæsning ved festuge-event i Aarhu...
3 måneder, 4 dage siden · Syrene Hvid
13publiceringsbesvær - kan nogen hjæl...
3 måneder, 6 dage siden · Anni Idorn
20Hvordan finder jeg en titel?
3 måneder, 9 dage siden · dino
10Legalisering af cannabis
3 måneder, 11 dage siden · thevoid
16Hvad er det der gør dig til forfatt...
3 måneder, 12 dage siden · Pino
4Ungdomsroman- længde?
3 måneder, 13 dage siden · prefu
10Spørge Jørgen
3 måneder, 15 dage siden · Kattegat
5Relancering
3 måneder, 16 dage siden · dino
2Skrivegruppe på Fyn/Odense
3 måneder, 19 dage siden · KitKatten
7Redigering.... tekstpandex
3 måneder, 25 dage siden · dino
0Kritik på min tekst
3 måneder, 26 dage siden · Manden fra Nord
29ytringsfriheden
3 måneder, 27 dage siden · thevoid
10Sand identitet på Fyldepennen
3 måneder, 27 dage siden · Bondekonen
2Hvilken kontrakt skal jeg vælge
3 måneder, 27 dage siden · DE-O
1Emails til de stræbende
3 måneder, 27 dage siden · Kåemer
5Livshistorie - at beskrive en hænde...
3 måneder, 28 dage siden · KrisTheDwarf
1Tankadigte
4 måneder, 1 dag siden · Syrene Hvid
9Lokkeland-reality
4 måneder, 1 dag siden · Morpho
2Det der med at gøre opmærksom på si...
4 måneder, 5 dage siden · Bondekonen
9Sikke en weekend!
4 måneder, 11 dage siden · Mille82
2smerter når jeg læser
4 måneder, 11 dage siden · Mille82

Tekstdebatter

5Skriveblokering
11 dage siden · Dizzy76
8Uforståelige digte
1 måned, 19 dage siden · Agrippo
2Ny facebookgruppe: Forfattertricks ...
2 måneder, 15 dage siden · Dizzy76
8Novelle - input til håndtering af t...
2 måneder, 23 dage siden · Pino
6Inspiration
3 måneder, 1 dag siden · leviP
3cliffhang...
3 måneder, 3 dage siden · dino
20Hvordan finder jeg en titel?
3 måneder, 9 dage siden · dino
4Ungdomsroman- længde?
3 måneder, 13 dage siden · prefu
5Livshistorie - at beskrive en hænde...
3 måneder, 28 dage siden · KrisTheDwarf
1Tankadigte
4 måneder, 1 dag siden · Syrene Hvid
15Løbet tør for ideer!!!
5 måneder, 19 dage siden · prefu
14Hvad er god poesi?
6 måneder, 15 dage siden · Theplayer1978
4kreative pauser
7 måneder, 11 dage siden · o-madsen
9At skrive sig selv varm, digte
8 måneder siden · o-madsen
2Y-writer programmet ?
8 måneder, 12 dage siden · Asilla
2Social commentary: Go or No?
8 måneder, 20 dage siden · DenFrieNukleoti...
2kan man sige denne her sætning?
8 måneder, 21 dage siden · sejehugo
0Genre forvirring
9 måneder, 4 dage siden · DenFrieNukleoti...
34Rim
9 måneder, 12 dage siden · Engbo
15Hvor mange POV karaktere er for man...
9 måneder, 19 dage siden · DenFrieNukleoti...
3Om at tage betalæsning seriøst
9 måneder, 20 dage siden · Babyangel85
2Redigering
10 måneder, 1 dag siden · HanneR
10kladder og færdige værker
10 måneder, 12 dage siden · dino
4Fortællerens rolle
10 måneder, 18 dage siden · Kåemer
9Ville du publicere noget, som såred...
11 måneder, 7 dage siden · dino
4Forhold til struktur
11 måneder, 9 dage siden · Bondekonen
5Så langt så godt, og så er man lost...
11 måneder, 19 dage siden · Morten Vesterga...
2Hvor meget dialog?
11 måneder, 22 dage siden · dino
10Problemer med plottet
1 år, 3 dage siden · Kåemer
7Frygter frontalt sammenstød med en ...
1 år siden · Den Frie Nukleo...
4At stjæle fra andre forfattere
1 år siden · Sachi
2Krop og identitet i digte
1 år, 1 måned siden · dino
2Er der en advokat i huset?
1 år, 2 måneder siden · Marie Alexander
9Mange brikker til historie
1 år, 3 måneder siden · leviP
9Børnelitteraur - kan man skrive om ...
1 år, 3 måneder siden · dino
0Hvordan kommer jeg videre i process...
1 år, 5 måneder siden · JesperSehested8
10Hvordan har I det med at skrive?
1 år, 6 måneder siden · Mariaskriveblog...
2Julekalender
1 år, 6 måneder siden · Miss-Leth
6Hvem vil lege med
1 år, 6 måneder siden · Marie Alexander
1Hvilken forhold mellem jeres blog o...
1 år, 7 måneder siden · solitaire
1børne sange
1 år, 7 måneder siden · dino
14Synopsis
1 år, 8 måneder siden · HanneR
7Anslag pr side i ungdomsroman
1 år, 8 måneder siden · Majken2424
13Tekster der danner billeder.
1 år, 9 måneder siden · dino
5Malerier i digtsamling??
1 år, 9 måneder siden · LauraHelena
7Original slash forfattere - hvor er...
1 år, 9 måneder siden · Lady venus
3Hjælp til en børnebog
1 år, 9 måneder siden · tove1710
9Forfattere og deres genre?
1 år, 10 måneder siden · dino
7Spørgsmål om komposition og spændin...
1 år, 10 måneder siden · dino
1Brug af bagsidetekst i skriveproces...
1 år, 10 måneder siden · Mikala
2Billedbogsmanuskript
1 år, 11 måneder siden · SuKara
5Roman-rutine?
1 år, 11 måneder siden · Ida Plum
8Skriveblokering-Hvorfor? Hvad Så?
2 år siden · Lyngholt
2Starten på historien
2 år siden · Lyngholt
9Kan en hovedperson være uden navn?
2 år siden · Lyngholt
7Tekstredgeringsprogram
2 år siden · Vacca foeda
21Research
2 år siden · Friis-Holst
15Rigtigt eller forkert?
2 år siden · Friis-Holst
5personkarakteristik
2 år siden · abbifar
3Hvad betyder sætningen?
2 år siden · KastrupHolmgaar...
14Det bedste skriveråd du nogensinde ...
2 år siden · Frix
4ny i branchen
2 år siden · Babyangel85
50Hvor meget har du skrevet i dag?
2 år siden · Babyangel85
8Spørgsmål angående manuskript
2 år siden · Celina Nyvang
3NaNoWriMo
2 år siden · Willow Gram
10Fortællerkommentarer i tredjeperson
2 år siden · Oktober
1Start på ny bog
2 år siden · WeirdSpace
3flashback
2 år siden · december87
2Skrive bog
2 år siden · Stine Mai
14At skrive sig op i et hjørne
2 år siden · Bondekonen