Tekstdebatter · Rim

32 svar
Senest opdateret 38 minutter siden · Engbo, Kåemer, Irene Haffner, Mons1957, dino, Titken Toft, solvejgh
15 dage siden

Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim. Det er min mening.

På den anden side beundrer jeg dem der kaster sig ud i forsøg med rim. Jeg ville selv ikke driste mig til det. At lave rimfri digte er lettere, men kræver så mere af form og rytme.

Kåemer

15 dage siden
15 dage siden

Det vil måske komme an på, om man lægger vægt på form eller indhold. I princippet kunne et digt med dårlige rim godt have et godt indhold. Jeg vil så måske sige, at digteren skulle have valgt en rimløs form, fordi de dårlige rim skæmmer.

15 dage siden
15 dage siden

I digte er formen alt, hvis der så også er et interessant indhold er det jo fint, men det er ikke afgørende. Prøv at se på mange berømte klassiske digte, så er indholdet ofte ganske banalt, hvis det blev sat op som prosa.

Tænk på Benny Andersens Svantes Viser. Hvad ville de være som prosa, en meget banal historie. Men formen løfter sangene, de originale formuleringer og de skæve rim.

Tove Ditlevsens "De evige tre", handler ganske banalt om en kvinde der hat svært ved at vælge mellem sine forskellige elskere. Men det er et dejligt digt.

Sangen Solitudevej, hvad ville den være uden alle de skæve rim. Den ene sjove pointe efter den anden bliver hevet i land af rimene på Solitudevej.
Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay.

Kåemer

15 dage siden
14 dage siden

Jeg er helt enig i at et digt med fine rim er en dejlig ting. Det sprudler ud mellem linierne og rimene gør det meget lettere at huske, hvad det egentlig handler om. Prøv bare at huske et digt uden rim! Det kan kun lade sig gøre, hvis de enkelte linier har en god rytme, og så kan det alligevel være svært.
Hvis et rimet digt (som er meget sjovere at skrive) så også har et fornuftigt indhold, så vil jeg langt foretrække det fremfor noget prosaagtigt, der blot er blevet fordelt i korte linier.
Det skal lige tilføjes, at jeg selv benytter mig af begge dele samt at jeg også laver visuelle ting, det vil sige digte, der ikke står på linier, men i stedet for danner andre former.

14 dage siden
14 dage siden

"Er det en mening man vil have frem, skan hellere skrive et essay."

Kåemer

Mange meninger er nu udtrykt i digte. Som f.eks. i den sønderjyske "Du skønne land med dal og bakker fagre", hvvor den tyske bejler bliver udtrykt, som "Den ene kom i glansen af rigdom og af magt - og bød dig brudekransen og herlighed og pragt.
Fagre ord talte han med liste.
Fagre ord mange hjerter bristed.
Fagre ord."
---og den danske: "Den anden rakte hånden jævnt og stille og havde ikke mange ord at spilde. Dog var der i hans stemme.
Den gamle kendte klang, som ingen kan forglemme,
der hørte det en gang.
Fagre ord, stundom hjertet kvæder.
Fagre ord volde tit vi græde. Fagre ord."

Nå, ja. Det kunne måske lige så godt havde været udtrykt i essay?--Men bare et eksempel.

14 dage siden
14 dage siden

Rim interesserer mig ikke så meget. Jeg foretrækker rytmisk placerede klanglyde, der skaber fremdrift i mine sætninger. Hvis vokallydene passer godt sammen, så er det godt nok for mig. Jeg tror det er en generationskløft, da alle os, som er vokset op med hip hops anti-autoritære rim-definition måske ikke helt går så meget op i det "korrekte rim" som generationen før os. At forsøge at overgå de gamle mestre med stringent poetisk struktur er for mig også at kaste mudder på deres arv. Jeg ved jeg ikke er nogen Yeats, Keats, Chaucer, Shakespeare og alle dem(selvom jeg er helt pjattet med deres poesi). Jeg vil ikke tilsværte deres digte med mine ynkelige forsøg på at overgå dem, for det kan jeg slet og ret ikke. Jeg er bare nødt til at gøre min egen ting. Jeg udtaler også nogle af de ord, de skriver anderledes end de gjorde da de skrev dem, så nogle af deres rim ville også være tabt for mig. Alt i alt vil jeg sige at rim er overvurderet i moderne poesi. Alt for få har noget at sige og alt for mange tror at skrive ALT med STORT gør deres ord vigtigere(Yayha Hassan'er). Det er dog også et interessant emne at snakke om nogle gange. Anywho, det er mine tanker omkring emnet.

14 dage siden
14 dage siden

Mørkets sang er ikke med i Benny Andersens Samlede digte. Måske er det fordi, at denne har en mening? Hvor andre hellere vil beundre ordets akrobater'? Jeg gentager det - noget - som en tanke til Kåemers burde være essay.

Mørkets sang
Floden er gammel, og floden er ung.
Byen er sorgfuld og munter.
Natten er glædelig. Natten er tung.
Livet er timer, sekunder.
Hold dig til livet et stykke endnu
døden har masser af venner.
Æd kun af mørket, men tro på at du
snart finder hende, du kender.


Lande blir' nedlagt og lande består
venner forsvinder og savnes.
Livet er mer' end sekunder og år.
Snart vil vi mødes og favnes.
Gribben er ikke en kolibri.
Lænken er ikke en kæde.
Vis mig dit ansigt før alt er forbi
så er vi begge tilstede.

14 dage siden
14 dage siden

Engbo

Ja, hvor er Benny Andersens digt dog godt. Han er en af dem der kan skabe god balance mellem indhold og form og hvor rimene kommer ganske naturligt. Men hvor mange kan leve op til det?

Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen.

Så det er ikke entydigt, at det er bedre at skrive et essay end et rimdigt. Men mon det alligevel ikke generelt er det bedste.

Kåemer

14 dage siden
14 dage siden

Her er jeg nok ikke helt enig, Kåemer. Ligesom enderim alene ikke er nok til at sikre god lyrik, kan digte også være gode uden enderim.
Man kan ikke sige at dette digt er bedre end hint fordi det har bedre enderim.
Men jeg vil komme dig imøde ved at sige at et digt der tydeligvis prøver at lave enderim, men ikke klarer det godt - det kan meget let blive et dårligt digt. Forsøger man sig i en stil, skal den udføres godt.
Men digte kan bestemt være gode selv uden forsøg på enderim.
Læs gerne Sophie S Lamperts (Vicky) digte her på Fyldepennen.

14 dage siden
14 dage siden

Dino

Ja, selvfølgelig kan digte være gode uden enderim. Jeg selv har skrevet geniale digte uden enderim (Undskyld!), og jeg har aldrig forsøgt mig med rim, da jeg ved at jeg ikke ville kunne beherske det.

Kåemer

14 dage siden
14 dage siden

Dino

Du har ganske ret, Sophie S Lamperts digte er gode. Jeg skal lige læse dem noget mere før jeg kommenterer dem. Hendes digte er rimfri.

Kåemer

14 dage siden
14 dage siden
#11 Engbo

#7 Kåemer
"Mange af de socialistiske sange, som du så ofte har citeret har jo også nogle klare budskaber, men de er jo mest skrevet til dem der er inde i disse budskaber i forvejen."

"Rejs jer fordømte her på jordeden(...)" Er jo en opfordring til arbejdere og besiddelsesløse.
"Kringsat af fjender gå ind i din tid" er jo direkte adresseret "Til Ungdommen." eller Scharnebergs: "Du der husker tilbage, udnyt en viden du har"(...) er jo en direkte opfordring til dig og mig. Det samme kan vel siges om andres digte, sange og salmer.

De har et budskab, der ofte bygger på andre måder at bevidstgøre på: som "Kæmp for alt hvad du har kær."
Det poetiske er jo en form for sprog, der kan læres, som man lærer sprog.
Det er min erfaring(med lidt usikkerhed) at i min barndom skole lærte vi mindre end nutidens børn. Men lige poesi blev mere indlært.
Hensigt eller ej, så har det opnået andre muligheder. Det gjorde det allerede i barndommen. Når vi drenge fortalte hinanden uartige historier, var de ofte krydret med rim.
Men som det også står i en fædrelands sang: "Hvert ord der kom fra hjertet og som til hjertet når..." siger jo lidt om at dyrke den poetiske måde at tale/synge på. Som det siges om hjernefunktioner, at de har mange flere muligheder end der bliver brugt. Så er det også sådan med poesien, som kan fremkalde skjulte følelser og lære at dyrke menneskelige værdier. ... Venligst Engbo

14 dage siden
13 dage siden

Min far skrev engang en festsang på melodien til
"Sneflokke kommer vrimlende."
Den er en udfordring!

13 dage siden
13 dage siden

I skal lige have disse sange.Sjovt at man har bevaret dem.

13 dage siden
13 dage siden

Ja, hvor er de gode de gamle visesangere, og sikke melodier og tekster. Elga Olga havde denne lidt rå stemme, som passede så fint til "Solitudevej". Hendes mor, Olga Svendsen havde meget større stemme, nærmest en operastemme, og når hun sang "Nyboders pris" kunne hun slå benene væk under enhver. Og en vidunderlig melodi.Vi kommer helt væk fra trådens emne. HJÆLP! - Nå, skidt. Vi kan vel altid finde tilbage igen, hvis der skulle være stemning for det.

Kåemer

13 dage siden
13 dage siden
#15 Engbo

Læs og lyt til Jeppe Åkjærs Der dukker af disen min fædrene jord." Få især det store udbytte af den sang når Bente Kurer tolker den - i øvrigt sammen med andre fra "Rugens sange." '

Sangen er som et foredrag; men kan ikke erstattes af et foredrag. Sangen er både en kærlighedserklæring til Jylland - og på trods af fattigdommen. "De havde en enkel række pølser på loft; men ellers kun armod og gæld."

For både turister og arbejdsøgende i andre lande rammer den plet med:
"Hvad var vel alverdens det fattige liv
med al dets besnærende tant,
hvis ikke et sted med en dal og lidt siv
vort hjerte i skælvinger fandt
- og standser vi op ved det yderste hav
for bøjet her atter at stå
og høre de kluk.
De mindernes suk,
fra bækken vi kyssed ' som små.

13 dage siden
12 dage siden

Eneste problem, Kåemer ved sangen "nyboders Pris er at melodien ligner den til Horst Wessel Lied.
Jeg skal undlade at bringe den her. I må nynne den i jert indre.

12 dage siden
12 dage siden

Dino

Det har jeg ikke tænkt på, at den minder om Horst Wessel, og det generer mig ikke, "ånden" i den er anderledes. Men jeg har tænkt på at den minder om "Alperosen".

Kåemer

12 dage siden
12 dage siden
#18 Engbo

Ja, det er sandt, som Kåemer skriver - eller jeg mener også den minder om Alperosen. Men flere af de nazistske slag sabe er jo stjålet fra arbejdernes kampsange.

12 dage siden
12 dage siden

Ja, og alle parter har stjålet fra tyske folkesange.

Kåemer

12 dage siden
12 dage siden

Der er lige Deutschland über alles, der er stjålet fra den østrigske kejserhymne komponeret af Joseph Haydn, men ellers i øvrigt stjal de meget fra tyske folkesange.

12 dage siden
12 dage siden

Derfor er det også så ærgerligt (en underdrivelse!) at Tyskland sådan skejede ud, da Tyskland har så megen kultur at byde på.

Jeg er enig i det med Alperosen. Men er det ikke simpelthen den samme melodi?
Trille sang Alperosen, men med en lidt anden rytme end den i Nyboders Pris.
Trilles var mere "Frelsens Hær agtig." (Det ville hun nok ikke vedgå, men sådan synes jeg det er.)

12 dage siden
12 dage siden

Det burde jo være let, at sige om Alperosen og Nyboders Pris er samme melodi, for Nyboders pris har lidt andre drejninger, som gør dens karakter lidt anderledes. Tilfældigt eller bevidst kopieret? Det er ikke let at afgøre. Og det er vel heller ikke vigtigt. Vi har to dejlige melodier, som måske nok er næsten ens, men som formidler to vidt forskellige stemninger.

Kåemer

12 dage siden
12 dage siden
#23 Engbo

"Når skidt kommer til ære,
ved de ikke hvordan, de skal være." Kan det bruges som en forkortelse af Holbergs Jeppe på Bjerget"? Som Jeppe i baronens seng...?

12 dage siden
11 dage siden

Jeg har meget svært ved at vurdere det med Nyboders Pris, fordi jeg har Papa Bues jazzificerede version kørende i hovedet. Med folkesange skal man tænke på, at her bliver det meget ofte kopieret med småændringer.

11 dage siden
9 dage siden
#25 Engbo

"Og hØr, du favre gangerpilt,
leg tavlebord med mig!"
"Men jeg har intet røden guld
at sætte ind med dig." -fra folkevisen Prinsessen og gangerpilten - et bevis på, at man godt kan fortælle historie på digt og sang.

Ja, jeg ved godt, I ved det godt. Jeg fik bare lyst til at fremhæve nogen. Christian Winther fortæller jo mange historier med sine digte. "Hjortens Flugt" f.eks.

9 dage siden
2 dage, 17 timer siden
#26 Engbo

Helle
"Hr. Peter kasted' runer over spange, som Helleliden over skulle gange.." Tænk på hvor besværligt det var for de, der ville udtrykke deres følelser. Man måtte hugge runer i sten eller som her skære det i spangen/broen. Nu er det letterre især med internettet. Så er det bare om følelserne er der - og behovet for at give og modtage...?

2 dage, 17 timer siden
2 dage, 9 timer siden

Prøv at forestille jer disse digte uden rim. Så bliver de straks mere flade. Som jeg tidligere har skrevet: "Hvis man i digte vil bruge enderim bliver det rimet der afgør digtets kvalitet. Man kan ikke tænke sig et godt digt med dårlige rim."

Christian Winthers "Hjortens flugt" er en sag for sig. Det ville nok også være en god historie som prosa, men jeg tvivler på, at den ville have overlevet til i dag.

B.S. Ingemann skrev mængder af historier på prosa, mange af dem rigtig gode, men hvem husker dem i dag? Men hans digte huskes og synges.

Kåemer

2 dage, 9 timer siden
2 dage, 8 timer siden

Med H.C. Andersen var det lige modsat. Hans prosatekster er jo verdensberømte, men hans digte er, med få undtagelser, glemte.

Kåemer
.

2 dage, 8 timer siden
1 dag, 23 timer siden
#29 Engbo

Matæus og HC Andersen
Bjergprædiken er i grunden som et digts rytme; men ellers er den jo gengivet i salmen "Lille Guds barn, hvad skader dig."

1 dag, 23 timer siden
4 timer, 27 minutter siden

For mig at se er en af de største "fejl" man kan lave i sine digte når man vrider digtet rundt i omvendte ordstillinger for at det skal rime.
Man skriver: Han ind ad døren kom - hvor der jo skulle stå: Han kom ind ad døren - for nu at tage et eksempel.
Denne form for poesi hører til i en for længst svunden tid og man må hele tiden holde sig for øje at det er digtets hensigt der skal være i fokus. Ikke at det rimer.
Man kan "rime" i rytmen men ordrim er i dag næsten kun brugt i sange - og selv der er de efterhånden sjældne
Irene

4 timer, 27 minutter siden
3 timer, 29 minutter siden

Der er stadig digtere der kan få meget ud af rim. som nu Halfdan Rasmussen:

Noget om tab og gevinst

Min skrivemaskine har mistet
en skråstreg i ø.
Den skriver bestandig en so,
når jeg mener en sø.
Og skriver jeg, bonden har bøfler,
da står der, har bofler.
Så nu har jeg endelig fundet
et rim på kartofler!

3 timer, 29 minutter siden
38 minutter siden
#32 Engbo

#30 Der kan godt skrives digte uden rim. Men det betyder ikke at de, der rimer er forkerte.

"Den danske sang er en ung blond pige,
der går og nynner i Danmarks hus.
Hun er et barn af det havblå rige,
hvor bøge lytter til bølgers brus..."
Meningen med det eksempel kan ikke erstattes af et digt uden rim eller af essay. Nordahl Grieg skrev om en anden norsk digter, Bjørn Stjærne Bjørnson,

Der er to, der har skabt jorden. Bjørn S B gav liv til de golde fjelde. Jamen fjeldene var der jo alligevel. Men mange skal først have ord på før de ser skønheden. Det er en digters opgave.

38 minutter siden

Besvar debattråd

Debatten Rim er startet 14/03-2017 07:11 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

32Rim
38 minutter siden · Engbo
721Dagens ord
48 minutter siden · leviP
3Eternal DarkRay udkommer i 2 dele
2 timer, 14 minutter siden · Jeremy Dusk
16Skrivekonkurrence sparringsgruppe s...
18 timer siden · Jacob k
0Skrivegruppe Odense/Fyn søger nyt/n...
20 timer siden · anoa
2Redigering
1 dag, 3 timer siden · HanneR
12Lidt hjælp tak.
1 dag, 4 timer siden · HanneR
11Normal
3 dage siden · Kåemer
41Hvor længe skriver I?
3 dage siden · HanneR
10Hvad kan man dele i sin dagbog heri...
3 dage siden · Tranborg85
5Ords placering
11 dage siden · solvejgh
10kladder og færdige værker
12 dage siden · dino
5Hjælp til brainstorm.
13 dage siden · Willow Gram
8Hvad betyder dine drømme for dig?
13 dage siden · Miss-Leth
8Blotter
15 dage siden · Kåemer
6Gode forlag (uden medfinansiering)
15 dage siden · Anne Christine ...
4Fortællerens rolle
18 dage siden · Kåemer
10Digtsamlinger
18 dage siden · Mons1957
17Andre forfatterfora, ligende Fyldep...
18 dage siden · Brownie Jannik
3Hvad med en udfordring?
19 dage siden · MIMIK
1Om at tage betalæsning seriøst
19 dage siden · MIMIK
6Publicering - hvad er tilladt?
22 dage siden · december87
2Få min roman anmeldt, og få den ud ...
22 dage siden · Gryphon
1E-bog.
24 dage siden · Mons1957
1Hvorfor?
25 dage siden · Engbo
5Titel på roman... Argh!!
26 dage siden · december87
12Chatten
29 dage siden · Babyangel85
2Skrive lounge (Aarhus)
29 dage siden · HanneR
11Inspirationsleg
1 måned, 1 dag siden · polina s
4Er der nogen der ved
1 måned, 6 dage siden · MollyTrine
9Ville du publicere noget, som såred...
1 måned, 7 dage siden · dino
35Fyldepennens start
1 måned, 7 dage siden · Engbo
0betalæser til krimi søges
1 måned, 9 dage siden · Grækeren
4Forhold til struktur
1 måned, 9 dage siden · Bondekonen
1Oplæsninger og lignende - dit forho...
1 måned, 9 dage siden · Bondekonen
2Literatur og Samfund
1 måned, 10 dage siden · Engbo
15Hvad hører I af musik, når I skrive...
1 måned, 10 dage siden · Dusty
0Søger efter betalæser til novelle.
1 måned, 11 dage siden · Merridith
2Artikler?
1 måned, 14 dage siden · Mons1957
5Så langt så godt, og så er man lost...
1 måned, 18 dage siden · Morten Vesterga...
7Engelske tekster?
1 måned, 19 dage siden · dino
2Feedback på børne/ungdoms bog til o...
1 måned, 20 dage siden · JesperSehested8
2Hvordan kommer jeg videre?
1 måned, 20 dage siden · JesperSehested8
2Hvor meget dialog?
1 måned, 21 dage siden · dino
4At huske og glemme
1 måned, 25 dage siden · dino
37Er min forfatterdrøm dødsdømt ved f...
1 måned, 25 dage siden · Stinapige
3Interview i medier, hvad har I ople...
1 måned, 26 dage siden · Jeremy Dusk
1Hvor starter jeg
1 måned, 26 dage siden · dino
27Er forfattere kloge?
1 måned, 27 dage siden · DenFrieNukleoti...
1Lad mig betalæse dine tekster!
1 måned, 29 dage siden · MissJPHC
2White noise
2 måneder siden · dino
10Din dag.
2 måneder, 2 dage siden · leviP
10Problemer med plottet
2 måneder, 3 dage siden · Kåemer
1Spoken Word festival.
2 måneder, 4 dage siden · Charly
7Frygter frontalt sammenstød med en ...
2 måneder, 4 dage siden · Den Frie Nukleo...

Tekstdebatter

32Rim
38 minutter siden · Engbo
2Redigering
1 dag, 3 timer siden · HanneR
41Hvor længe skriver I?
3 dage siden · HanneR
10kladder og færdige værker
12 dage siden · dino
4Fortællerens rolle
18 dage siden · Kåemer
1Om at tage betalæsning seriøst
19 dage siden · MIMIK
9Ville du publicere noget, som såred...
1 måned, 7 dage siden · dino
4Forhold til struktur
1 måned, 9 dage siden · Bondekonen
5Så langt så godt, og så er man lost...
1 måned, 18 dage siden · Morten Vesterga...
2Hvor meget dialog?
1 måned, 21 dage siden · dino
10Problemer med plottet
2 måneder, 3 dage siden · Kåemer
7Frygter frontalt sammenstød med en ...
2 måneder, 4 dage siden · Den Frie Nukleo...
4At stjæle fra andre forfattere
2 måneder, 13 dage siden · Sachi
2Krop og identitet i digte
3 måneder, 13 dage siden · dino
16Hvordan finder jeg en titel?
3 måneder, 29 dage siden · Asterioka
2Er der en advokat i huset?
3 måneder, 29 dage siden · Marie Alexander
9Mange brikker til historie
5 måneder, 10 dage siden · leviP
9Børnelitteraur - kan man skrive om ...
5 måneder, 25 dage siden · dino
0Hvordan kommer jeg videre i process...
7 måneder, 4 dage siden · JesperSehested8
10Hvordan har I det med at skrive?
8 måneder, 3 dage siden · Mariaskriveblog...
2Julekalender
8 måneder, 9 dage siden · Miss-Leth
6Hvem vil lege med
8 måneder, 25 dage siden · Marie Alexander
1Hvilken forhold mellem jeres blog o...
9 måneder, 2 dage siden · solitaire
1børne sange
9 måneder, 11 dage siden · dino
14Synopsis
10 måneder, 2 dage siden · HanneR
7Anslag pr side i ungdomsroman
10 måneder, 12 dage siden · Majken2424
13Tekster der danner billeder.
11 måneder, 1 dag siden · dino
5Malerier i digtsamling??
11 måneder, 5 dage siden · LauraHelena
7Original slash forfattere - hvor er...
11 måneder, 14 dage siden · Lady venus
3Hjælp til en børnebog
11 måneder, 15 dage siden · tove1710
9Forfattere og deres genre?
1 år, 4 dage siden · dino
7Spørgsmål om komposition og spændin...
1 år siden · dino
1Brug af bagsidetekst i skriveproces...
1 år siden · Mikala
2Billedbogsmanuskript
1 år, 1 måned siden · SuKara
5Roman-rutine?
1 år, 1 måned siden · Ida Plum
1Løbet tør for ideer!!!
1 år, 1 måned siden · Babyangel85
8Skriveblokering-Hvorfor? Hvad Så?
1 år, 3 måneder siden · Lyngholt
2Starten på historien
1 år, 3 måneder siden · Lyngholt
9Kan en hovedperson være uden navn?
1 år, 3 måneder siden · Lyngholt
7Tekstredgeringsprogram
1 år, 3 måneder siden · Vacca foeda
21Research
1 år, 3 måneder siden · Friis-Holst
15Rigtigt eller forkert?
1 år, 4 måneder siden · Friis-Holst
5personkarakteristik
1 år, 4 måneder siden · abbifar
3Hvad betyder sætningen?
1 år, 4 måneder siden · KastrupHolmgaar...
14Det bedste skriveråd du nogensinde ...
1 år, 4 måneder siden · Frix
4ny i branchen
1 år, 4 måneder siden · Babyangel85
50Hvor meget har du skrevet i dag?
1 år, 5 måneder siden · Babyangel85
8Spørgsmål angående manuskript
1 år, 5 måneder siden · Celina Nyvang
3NaNoWriMo
1 år, 5 måneder siden · Willow Gram
10Fortællerkommentarer i tredjeperson
1 år, 5 måneder siden · Oktober
1Start på ny bog
1 år, 5 måneder siden · WeirdSpace
3flashback
1 år, 5 måneder siden · december87
2Skrive bog
1 år, 5 måneder siden · Stine Mai
14At skrive sig op i et hjørne
1 år, 5 måneder siden · Bondekonen
4Hvad skal min bog handle om
1 år, 6 måneder siden · Stine Mai