Noget for sig selv

19. kapitel


19 år siden 0 kommentarer 58 kapitler Romaner

1Til minde om en god aften
Hvordan beskriver man højt til loftet, væg til væg bøger og maler... [...]
Digte · kunst, socialrealisme
11 måneder, 22 dage siden
2Du har sat Havet imellem os
Ude af øje, ude af sind · virker ikke med dig. · Du fylder ligeså meg... [...]
Digte · venskab, afstand, savn
5 år siden
3Ovenpå
Munden kører på dig. · Dine pupiller er så udspilede at den blå far... [...]
Digte · stoffer, venskaber, samtaler
5 år siden
1Punkerne på langebro
Vores møde har varet under 5 sekunder, men hans ansigt har allere... [...]
Kortprosa · punk, møde, indtryk
6 år siden
3En aften
Mig · "Sover du?" · Han svarer med det samme: · "Nej, gør du?" · Mig: · "Må... [...]
Kortprosa · venskab, aften
6 år siden
6Hvor er ærligheden?
Jeg ville ønske at der var plads til at være ærlige. · Men ærlighed... [...]
Digte · livet, ord, tanker
6 år siden
3Fra nu af
Vil årets første sommerdag · Minde mig om · Alkoholfri vin · En dobbelt... [...]
Digte · sommer
6 år siden
5Rusen
Ulempen ved rusen er, at den er midlertidig. · Du tager stoffer for... [...]
Digte · sårbarhed, venskaber, alkohol
6 år siden
8Kaffen
Vi kender den alle sammen · Alligevel er den forskellig for de fles... [...]
Digte · hverdagslivet, mennesker, kaffe
6 år siden
7Jeg kan ikke trække vejret
Jeg drukner i overfladen · Jeg kan ikke trække vejret heroppe · hvor ... [...]
Digte · fuldskab, ærlighed, fortrydelse
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Tenna Hermansen (f. 1986)

En følelse af kvalme og indelukkethed

   Alle de stærke og "kampdygtige", som 'omdeleren' havde kaldt dem, blev sat i træning i en lukket lejr. Også Ewan var blevet taget med der... Pigerne var blevet delt op i to grupper. Dem der skulle i 'køkkenet' og dem der skulle arbejde på hospitalet. Til Angels store lettelse blev hun sat på hospitals holdet. Det betød at hun havde mulighed for at finde og opsøge Orlando. Hun fulgtes med alle de andre unge piger hen til en anden stor bygning, hvorpå der var malet et stort rødt kors. Den skulle virke som hospital... Så snart de trådte indenfor kunne de lugte sygdommen. Det lå tungt i luften og den stærke lugt af medicin skjulte den kun halvt. Rundt omkring, i tilfældige hjørner, stod senge med kroppe i. Men der var ikke liv i dem. De lå svøbt i et hvidt klæde og med hovedet dækket til. Dette syn fik flere af de unge piger til at knække sammen og brække sig, men Angel stod som i en drøm. Hun var næsten sikker på at hun ville vågne op lige om lidt og alt ville være ved det gamle. Men nej. En mand klædt i hvidt, sandsynligvis en læge, begyndte straks at sende de forskellige piger hen i forskellige afdelinger af hospitalet. Det var først da lægen hev fat i Angels arm, at hun vågnede fra sin trance. Da hun blev skubbet hen mod en elevator mærkede hun at det var virkelighed. Hun trådte derind sammen med ca. 10 andre. Hun fik øje på én der var ældre, og som allerede havde en stor hvid kittel på. Men kitlen var ikke kun hvid. den var dækket af røde pletter. Blod. Både størknet og friskt. Pludselig mærkede Angel en følelse af kvalme og indelukkethed blomstrer i hendes krop. En stemme inden i hende skreg "jeg vil ud! Jeg vil væk!" men der var intet hun kunne gøre. Hun følte sig malplaceret. det var ikke her hun hørte til. Hun hørte til ude i byen, med Orlando!
   Den første dag gik med en kort instruering af hvad Angel skulle lave og en hurtig rundvisning på hospitalet. Hun fik også en kittel og blev sat til at arbejde på en afdeling sammen med to andre piger. Men hun snakkede ikke med pigerne. Den ene var lille og mager og gik rundt med et bange udtryk i øjnene hele tiden mens den anden tværtimod var stor og kraftig. Men Angel følte sig ikke tryk i selskab med nogle af dem og valgte kun at tale til dem når det blev allermest nødvendigt.
   Men Angel havde også andet at lave end at finde nye venner. Hun skulle finde ud af hvor Orlando var. Hun vidste at han var på hospitalet, hun havde set ham blive kørt forbi på en båre.
   Det var faktisk ved at tilfælde at hun fandt ud af hvor han var. Hun kom ved et tilfælde til at kigge ind på en af sygestuerne, da hun fik øje på hans skikkelse i lyset fra vinduet.

"Orlando!? Åh, Orlando, jeg er så glad for at se dig." Hun faldt ham om halsen. Krammede ham, puttede sig ind til ham. Han holdt om hende, som han aldrig havde holdt om hende før. På en ny måde.. Han holdt om hende, som var hun et barn, der havde brug for beskyttelse. Knugede hende ind til sig, men kun i kort tid. Så holdt han hende ud fra sig og kigge alvorligt på hende.
   "Angel. Vi må væk. Hurtigt!"
   "Men... du er skadet..."
   " Jeg kan stadig gå! Vi bliver nød til at flygte, hurtigt!" Orlando mente det alvorligt. "Hvad med Ewan?" Angels spørgsmål hang længe i luften før Orlando svarede...
   "Så må vi først komme i kontakt med ham... Vores eneste mulighed er at jeg bliver sat i træning... Så kan jeg opsøge ham. Det er umuligt herfra. Orlando vidste at det var sværere at flygte fra træningslejren end fra hospitalet, men Angel havde ret... de kunne ikke lade Ewan i stikken.

En uge gik hvor arbejdet på hospitalet fortsatte som det skulle, men så kom Orlando sig, og han blev sendt i træning. Også Angel havde forberedt sig på dette. Hun havde allerede sikret sig en plads på køkkenholdet i lejren for soldater.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/06-2005 22:07 af Tenna Hermansen (Tenna) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 715 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.