Fremmede

Kapitel 11


16 år siden 0 kommentarer 52 kapitler Romaner

2Vieux-Lyon
Vognen glider op ad kabelbanen. Søren kigger ud på gamle, stejle ... [...]
Noveller
11 år siden
1Komplimenter
'Du er så smuk.' · 'Jeg kan slet ikke få nok af dig! du er så sød o... [...]
Noveller
11 år siden
1Solhverv - Kapitel 7
--- · 8. · --- · Ved aftensmaden bliver der ikke talt meget, og bornhol... [...]
Romaner
11 år siden
0Støvregn
1 · De står ved togstationen, hvor der kun er to spor og en billet-... [...]
Noveller
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 6
"Der er et spøgelse herude," siger Viktor nøgternt ved morgenbord... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 5
"Har herrerne sovet godt?" spørger Henrik for at bryde tavsheden ... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 4
Viktor har lyst til at drikke sig fuld; han har lyst til at drikk... [...]
Romaner
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Olsen (f. 1989)

Malene finder nye kunder

   Hun er lige kommet hjem, og lejligheden føles alt for tom og stille. Hun står ved CD-hylden i dagligstuen og prøver at finde et album at sætte på anlægget. Pludselig kan hun ikke rigtig lide noget af det. Der er noget dårlig dansk pop og noget dårlig amerikansk rock. Fra Nik og Jay til Evanescence. Det er alt sammen noget kommercielt lort. Hvorfor fanden købte hun det? Hun hader den slags musik. Hun hader den slags mennesker, der lytter til den slags musik. Hun vil ikke være sådan et menneske.
   Hun tænder for P3 i radioen og lytter til en tilfældig ny R'n'B sang. Hun har ikke hørt den før. I det mindste har hun ikke hørt den før. Beatet pumper ud fra anlæggets højtalere og ned igennem gulvet med den tunge bas. Måske vil underboen klage over det. Malene er ligeglad. Hun vil bare fylde den tomme, stille lejlighed med noget musik. Noget musik hun ikke har hørt før.
   Hun lader pegefingerspidsen glide hen over rækken af CD'er. Den stopper ved et bestemt album. Det var det album, hun satte på, mens hendes første kunde var her. Hun kan ikke engang huske hans navn længere. Var det noget med R? Robin? Rasmus?
   Malene trækker CD'en ud fra hylden, går ud i køkkenet og smider den i skraldespanden.
   Inde i dagligstuen stopper hun pludselig op og stirrer på sofaen. Hvor er den grim og klam. Sort læder? Hvad fanden tænkte hun på da hun bad sine forældre om at købe den til hende?
   Hun henter et lagen inde fra skabet i soveværelset og dækker sofaen med det. Hvidt, blødt stof i stedet for sort læder. Det er meget bedre sådan. Det er ligesom i sådan et hus, som har stået forladt i et stykke tid. Ligesom i en film. Når nogen lige er flyttet ind i et gammelt, støvet hus, og alle møblerne er dækkede med hvide lagner.
   Malene sætter sig ned på den tildækkede sofa. Hun stirrer ud af vinduet og hører musikken og værternes stemmer og reklamerne fra radioen uden rigtig at lytte til noget af det. Himlen er grå. Det er begyndt at regne. De små, gennemsigtige dråber sætter sig på ruden og triller ned.
   Efter et par minutter indser hun, at hun er faldet i staver. Hun rejser sig. Er nødt til at lave et eller andet, holde sig selv i gang. Hun går ind i soveværelset, sætter sig ved den bærbare computer på skrivebordet og tjekker sin mail inde på internet-siden, hvor hun har lagt sin annonce ud. Hun har fået nye kunder. Hun kigger på deres billeder inde i deres profiler. De må ikke være rigtig tykke eller rigtig gamle. Dér sætter hun grænsen. De må ikke være rigtig tykke eller rigtig gamle. Det ville bare være for deprimerende. Og de må heller ikke være perkere. Hun stoler ikke på perkere.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/11-2007 14:51 af Erik Olsen og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 485 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.