Fremmede

Kapitel 51


16 år siden 0 kommentarer 52 kapitler Romaner

2Vieux-Lyon
Vognen glider op ad kabelbanen. Søren kigger ud på gamle, stejle ... [...]
Noveller
11 år siden
1Komplimenter
'Du er så smuk.' · 'Jeg kan slet ikke få nok af dig! du er så sød o... [...]
Noveller
11 år siden
1Solhverv - Kapitel 7
--- · 8. · --- · Ved aftensmaden bliver der ikke talt meget, og bornhol... [...]
Romaner
11 år siden
0Støvregn
1 · De står ved togstationen, hvor der kun er to spor og en billet-... [...]
Noveller
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 6
"Der er et spøgelse herude," siger Viktor nøgternt ved morgenbord... [...]
Romaner
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Olsen (f. 1989)

Vita

   Havne-arbejderne skæver til den fint klædte ældre dame, da hun går forbi, mystificerede, som dyr, der ser et andet dyr bevæge sig uden for dets territorium. Vita ignorerer dem. Hun går videre, ned til den øde brolagte kaj, forbi høje pakhuse og den kulsorte havnekanal. Et par husbåde ligger fortøjede. Vinden rusker i Vita og får hendes grå halstørklæde og grå hår til at blafre vildt.
   Vita bærer på to sorte plastic-poser, der er fyldte med bøger. Digt-samlinger. Alt sammen hendes værker, hendes banebrydende poesi fra dengang, hun var berømt og berygtet i 60'erne og 70'erne. Hun har samlet det ind fra alle hylderne og bordene og skufferne i hendes lejlighed og proppet det hele ned i de her poser, som om det blot var skrald.
   Hun kigger på de rustne metal-tønder, hun passerer. Endelig finder hun én, der er næsten tom bortset fra noget forkullet skrald, som nogle hjemløse vel har brændt af for at kunne varme sig ved ilden.
   Vita stopper op ved denne tønde. Hun lægger poserne ned på asfalten. Så binder hun knuderne op og begynder at samle digt-samlingerne op fra de rodede bunker indeni. Hun smider dem alle sammen ned i tønden. Alle hendes grænse-overskridende værker, som anmelderne har rost til skyerne, som har inspireret så mange andre digtere og forfattere, som hun selv plejede at være så stolt af. Hun smider alle bøgerne ned i én stor bunke i den rustne, beskidte tønde. Et laset eksemplar af 'Larm' ender med at ligge øverst.
   Der er lige akkurat plads til dem alle sammen.
   Hun finder en tændstik-æske frem fra lommen i hendes tykke vindfrakke. Hun holder den ned i tønden, hvor vinden ikke kan slukke flammen. Så tænder hun en enkelt tændstik og lader den falde ned i bunken af bøger.
   Ilden fænger med det samme.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/11-2007 17:35 af Erik Olsen og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 304 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.