Fremmede

Kapitel 25


16 år siden 0 kommentarer 52 kapitler Romaner

2Vieux-Lyon
Vognen glider op ad kabelbanen. Søren kigger ud på gamle, stejle ... [...]
Noveller
11 år siden
1Komplimenter
'Du er så smuk.' · 'Jeg kan slet ikke få nok af dig! du er så sød o... [...]
Noveller
11 år siden
1Solhverv - Kapitel 7
--- · 8. · --- · Ved aftensmaden bliver der ikke talt meget, og bornhol... [...]
Romaner
11 år siden
0Støvregn
1 · De står ved togstationen, hvor der kun er to spor og en billet-... [...]
Noveller
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 6
"Der er et spøgelse herude," siger Viktor nøgternt ved morgenbord... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 5
"Har herrerne sovet godt?" spørger Henrik for at bryde tavsheden ... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 4
Viktor har lyst til at drikke sig fuld; han har lyst til at drikk... [...]
Romaner
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Olsen (f. 1989)

Malene holder fest

   De er alle sammen ankommet nu - de andre studerende, som Malene er veninder med. Kom dumpende i løbet af den sidste halve time. Klokken er 8 nu. Da Malene kommer ud fra badeværelset igen, har folk allerede drukket lidt mere rødvin, samtalerne er blevet lidt mere livlige, og nogle af kæresteparrene danser oven i købet lidt til den jazzede musik. Malene kigger på dem med et lille smil. Hun har aldrig selv haft en kæreste.
   Malenes bedste veninde, Helle, undskylder sig fra den samtale, hun havde i gang med to andre sociologi-studerende. Hun går tværs igennem dagligstuen og hen til Malene. "Hej! Det er en virkelig fed lejlighed, du har her; har jeg sagt det?"
   "Hver gang du er her," siger Malene og fniser.
   Helle har været Malenes bedste veninde siden folkeskolen. Hun er den eneste af Malenes veninder, der ved, at Malene sælger sex. Hun har svært ved at acceptere det, men hun hjælper Malene. De har et sikkerhedssystem kørende, hvor Malene skriver til Helle, hver gang hun får en kunde, og hvis Helle ikke har hørt fra hende én time senere, så må der være noget galt, og så skal Helle ringe til politiet.
   Helle smiler og nikker. "Ja, men det er det altså. Virkelig fedt sted. Der er meget bedre plads til fester, end der er på kollegiet. Men hvorfor har du lagt et lagen over sofaen? Er du bange for, vi skal spilde noget på den?"
   Malene ryster på hovedet og stryger det blonde hår om bag det ene øre. "Jeg syntes bare, det der sorte læder var lidt klamt, lidt for 'billigt'. Det ser bedre ud sådan her. Som om det er et møbel i et hus, der har stået forladt i lang tid."
   Helle kigger tilbage på sofaen. "Jo, det har du egentlig ret i. Det er et ret godt look." Så kigger hun tilbage på Malene. Sænker stemmen. "Du har stadig lidt, lige her ..." Hun holder en finger op og stryger sig på siden af næsen.
   Malene forstår godt. Hun tager en serviet fra sofabordet og tørrer hurtigt det hvide pulver af. Så tager hun et glas rødvin og begynder at sippe til det, lidt nervøst, som om hun skammer sig over noget.
   "Hey, du skal møde Signe og Mette. De studerer også sociologi," siger Helle pludselig med et smil og trækker Malene hen til de piger, Helle var ved at snakke med lige før.
   Malene hilser på dem, og så kører diskussionen videre.
   "Jeg synes altså ikke, det er et problem, at samfundet er ved at blive så pornoficeret," siger Mette. "Det er en naturlig udvikling -"
   "Men det sætter et for stort pres på de unge," siger Signe. "Jeg siger ikke, vi skal vende tilbage til victorianske værdier, men nu om dage ser man jo pik og patter overalt! Og det skaber en slags kollektiv følelse af lavt selvværd og, og utilstrækkelighed, i befolkningen, og især blandt de unge, der lige er begyndt at opdage deres egen seksualitet. Vi har de her guder, de her Brad Pitt'er og Angelina Jolie'er, vi skal tilbede, men ved du hvad? Så synes jeg fandeme, ateisme er bedre."

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/11-2007 16:00 af Erik Olsen og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 529 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.