Fremmede

Kapitel 46


16 år siden 0 kommentarer 52 kapitler Romaner

2Vieux-Lyon
Vognen glider op ad kabelbanen. Søren kigger ud på gamle, stejle ... [...]
Noveller
11 år siden
1Komplimenter
'Du er så smuk.' · 'Jeg kan slet ikke få nok af dig! du er så sød o... [...]
Noveller
11 år siden
1Solhverv - Kapitel 7
--- · 8. · --- · Ved aftensmaden bliver der ikke talt meget, og bornhol... [...]
Romaner
11 år siden
0Støvregn
1 · De står ved togstationen, hvor der kun er to spor og en billet-... [...]
Noveller
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 6
"Der er et spøgelse herude," siger Viktor nøgternt ved morgenbord... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 5
"Har herrerne sovet godt?" spørger Henrik for at bryde tavsheden ... [...]
Romaner
13 år siden
0Solhverv - Kapitel 4
Viktor har lyst til at drikke sig fuld; han har lyst til at drikk... [...]
Romaner
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Olsen (f. 1989)

Christian

   Han står inde på Nikolajs værelse. Det er en mandag, hvor Christian kun har haft to modulers fysik ude på gymnasiet og er kommet hjem ved 12-tiden. Der er omtrent tre timer til, at Nikolaj kommer hjem.
   Christian står midt på det tomme, støvede gulv med hænderne på hofterne. Han lader blikket løbe henover de steder i værelset, hvor man kan gemme noget under eller bag ved eller indeni noget andet. Bøgerne på reolen. Skabet. Skufferne i skrivebordet.
   Der gik nogle dage efter den middag, hvor de nye lærere endte med at fortælle ham om lugten inde på Nikolajs værelse. I de dage talte Christian hverken med Stef eller Nikolaj. Han lavede alt det arbejde, han havde fra gymnasiet - rettede nogle fysik-rapporter og nogle matematik-opgaver. Han ordnede noget have-arbejde og snakkede med nogle håndværkere om at få udbygget terrassen og repareret nogle rør i badeværelset på første sal. Han prøvede at lade være med tænke særlig meget over noget som helst.
   Men nu skyller det ind over ham, som en bølge, han bare har gået og ventet på. Nu tænker han endelig på, hvor Nikolaj kan have gemt det.
   Han går hen til skrivebordet og hiver skufferne ud. Han roder igennem dem, lægger papirerne i sirlige bunker på skrivebordet. Gamle skolepapirer, tegninger, et par breve og postkort, gratis blade om musik og computerspil. Jo længere ned i skufferne, han kommer, desto mere barnlige og åndssvage bliver tegningerne og de overmaklede skolepapirer. Han finder oven i købet et par gamle, krøllede porno-blade, der er flere år gamle. Men det kan være lige meget.
   Han er nået til bunden af den nederste skuffe, da han finder den lille klump pakket ind i sølv-folie. Og én til, og én til, alle sammen solide, firkantede klumper pakket ind i sølvfolie. De er mørkebrune, ligner små småkager eller chokolade.
   "For helvede, Nikolaj," mumler Christian. "For helvede."
   Han synker sammen på rullestolen foran skrivebordet. Han sidder krumbøjet og stirrer på hashen. Han tænker lidt over, om Mikkel ville gøre sådan noget - tage sådan noget møg. Nej. Mikkel har styr på sit liv; Mikkel får ordentlige karakterer og er altid fokuseret og kvik og klog. For første gang i sit liv ønsker Christian næsten, at han kunne bytte sin søn ud med en anden, bedre én. Men Mikkel har selvfølgelig også gjort Christian meget forvirret. Det kan Christian ikke lide.
   "Christian?" spørger Stef. Det giver et sæt i Christian, og han vender sig om på rullestolen. Stef står i døråbningen og smiler nervøst. "Hvad laver du? Roder du rundt i Nikolajs ting?"
   Christian ved ikke, hvad han skal sige.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/11-2007 17:25 af Erik Olsen og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 435 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.