Religion, politik og samfund · det rød hvide flag

26 svar
Senest opdateret 3 år siden · 5 bruger(e) deltager
3 år siden

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Hvis du er nysgerrig omkring folks tilknytning til deres lands flag, kan jeg anbefale bogen Ritual, Politics and Power af David Kertzer, og så evt. Benedict Andersons værk Imagined Communities.

3 år siden
3 år siden
#2

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

I mange lande rundt omkring - Afrika, Mellemøsten, Asien osv har folk mangt og meget som de føler sig folkeligt, kulturelt eller nationalt knyttet til. Noget som de hver især bruger som symbol på sig selv.

Den slags har vi som regel enorm forståelse for.
Kun når det handler om vore egne nationale, kulturelle eller folkelige symboler, kalder vi det måske noget værdiløst bras.

Sådan er det ikke alene med flaget, for tankegangen ligner meget den der ligger bag kritikken af vores folkekirke. Den ses også som noget latterligt og inderligt overflødigt. Kun når snakken er om religion i fjerne lande uden for EU, så omtaler man religionen med den største respekt og inderlige forståelse.

Men i Danmark må man ikke være glad for sådan noget. Så er der tale om noget latterligt eller ligefrem facistoidt.

Selv har jeg heller aldrig forholdt mig sentimentalt til flaget. Jeg lærte ellers engang at hvis drenge går forbi en have hvor Dannebrog hæves, så står de ret og gør honnør! Og det syntes jeg nok også var latterligt.

Og sådan er det nok ofte med vores kultur. (Ikke den i andre og helst fjerne lande) Vores egen kultur er ligegyldig. Den er idiotisk og burde afskaffes. God kultur er kun den vi selv synes om netop nu. Ligesom bordskik. Hvad galt er der med at bøvse og fjerte ved bordet? Al maden skal jo alligevel den vej til sidst.
Alt er lige gyldigt, hvis det ikke tjener et letforståeligt praktisk formål.

Sådan kan man fravælge så meget. Også Dannebrog. Hvad er det ud over at ligne et kommunistflag der er blevet svinet til med et par bleghvide strimler? At man kan stå og hejse en klud op i en hvidmalet pæl? Hvorfor gider nogen dog det. Og så halvvejs ned bare fordi nogen er død for x år siden? Det bliver mystiskere og mystiskere!

Men man gør det stort set over hele Jorden. Så hvis vi er idioter, så er vi i det mindste ikke alene om det. Vi er dog kommet langt udi nationalt selvhad. Vi gider endog ikke mere sætte folk i spjældet når de håner vor kultur og træder på danskernes nationale følelser.

Men hvis vor nationalitet og kultur damper bort som en tåge i en solopvarmet vind, så vil vi også snart forsvinde som folk. Vi vil forsvinde sammen med mindet om at der engang var et folk, der måtte alt, og altid havde råd til at spise sig mæt. Hvis man i fremtiden beskriver Danmark som vi kender det, vil man sikker nægte at et sådant land har eksisteret.

3 år siden
3 år siden
#4

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Jeg er heller ikke religiøs. Jeg er helt overbevist om udviklingslæren. Den er for mig ingen hypotese, men noget der til overflod er bevist.
Men netop derfor er jeg ganske glad for kristendommen. For den tåler at blive modsagt uden at geråde ud i morderisk raseri.
Og dette kulturelle miljø, hvor man kan finde sammen i en tro eller lade være med at tro, det er en ganske konstruktiv undtagelse fra mangt og meget andet i verden.
Fjerner man kristendommen er vejen endnu mere åben for konkurrerende religioner der er parat til at berøve både du og jeg enhver ret til at leve.
Men det er du måske også lige glad med?

Man må være en døvblind drømmer, hvis man tror at verden kun består af ét folk.

3 år siden
3 år siden
#6

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Der er noget om det dino skriver. Der er dyb respekt for noget fjernt, vi dårlig kender baggrunden til.
Det kunne være en god debat. Men lige i korthed har jeg da lyst til at minde om, at når de nordiske kommunister havde/ har sommerlejr, Så startes dagen med at man hejser Dannebrog eller i Norge det norske flag osv i Sverige

3 år siden
3 år siden
#8

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Kristendommen har i sandhed sine lig i lasten! Kun en tåbe ville benægte det. (Selvom nogle nok ville sige at det ikke er kristendommen det var galt med, men visse menneskers misforståelse af den. Det synes jeg nok ikke man kan bruge til noget. Det svarer til at hævde at Gulag og holocaust skyldes misforstået kommunisme og ditto nazisme.)
Men politik må være realpolitik, og som en hver god socialist ved, må man prioritere kampene mod fjenderne i forhold til deres aktuelle magt i vor nuværende historiske fase. Det er børnelærdom i klassekampen!

Kampen mod kristendommen er faktisk vundet. Hos os med vor folkekirke er kristendommen blevet til en ven. For det har den været nødt til at blive. Men det er bestemt også værd at holde fast i, for der er rigtig mange danske der kalder sig kristne og de har samme rettigheder som vi andre agnostikere og ateister.
Og det er jo sådan med venner at man selv kan bestemme sit forhold til dem. Det privilegium savner man i den arabiske verden og omegn. Her er der intet frit valg.
Hvis deres religion fik magten hos os, så var det sket med de frie valg, og du ville opleve en tvunget kultur der siger spar to til den der aktuelt påduttes dig som medlem af det danske samfund.

Vore grænser stammer fra årtusinders indtrufne balancer. Forskellige folk har organiseret sig efter deres sprog og tankesæt. (Og så nævner jeg ikke udseendet da man jo ikke må sådan noget.)
Det har været sådan i lange, lange tider, og hvis man vil lave om på det over en ganske kort årrække, kan man ikke forvente at det kan ske glat og gnidningsløst.

Alle andre folkeslag definerer sig som et folk. Og vi ønsker ikke at berøve dem den ret. Skulle ikke tibetanere, ghanesere, mozambiqanere, bolivianere og tahitianere have lov at kalde sig et folk? Med et folks særpræg og rettigheder? Selvfølgelig må de det!?
Men så må vi danskere vel også?
Ganske vist arbejder visse danske politikere på at fjerne hele tanken at danskerne er noget i sig selv. Men det er kun danske politikere der gør det. Jeg tror ikke at politikere i andre lande ser danskerne som noget der egentlig ikke eksisterer. Ligesom vi heller ikke påstår at folk i andre lande er noget der ikke findes.

Ethvert nationalt selvforsvar må begynde med at man siger: "Vi er et folk. Og som sådan har vi rettigheder. Ret til at eksistere og kæmpe for vor eksistens."
Og derfor er det så vigtigt for nogle at vi holder op med at se os selv som et dansk folk. Vi er kun nogle få medlemmer af den hele menneskehed og tilmed at ringe betydning.

Det sidste er noget jeg er uenig i.

3 år siden
3 år siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden
#11 Engbo

#8 -"sofaen for at forsvare deres frihedsrettigheder, deres land, flag og stegt flæsk med persillesovs rent fysisk DET gider de satme ikke!"

Jeg ved ikke rigtig, hjvem der håner hvem. Men der er sørgeligt mange, der taler og skriver på den måde. så du er ikke så alene endda.

3 år siden
3 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Flag og herunder Dannebrog er symboler. Symboler, som så mange andre mærkater på det ene eller andet, det er praktisk at katalogisere og identificere roderi på.
I Dannebrogs tilfælde er det symbolet på en bestemt lokalitet i Verden og de mennesker, der tilfældigvis har en vis tilknytning til lokaliteten, flaget repræsenterer.
- En navneklud.
Folk og institutioner, der tillægger Dannebrog en anden og mere betydningsfuld rolle, glemmer historien bag flaget.
Indtil 1854 var det ikke tilladt folket at bruge flaget. Det var forbeholdt kongen og kongehuset. De enevældige konger bestemte egenrådigt, hvem der måtte flage med Dannebrog, og her var folket altså ikke i blandt.
Så måske skulle man afstå fra denne nationalromantiske dyrkelse og for visse personer tilbedelse af dette noget i mange henseender tvivlsomme varemærke for deres hjemstavn.

Med venlig hilsen
Kattegat

3 år siden
3 år siden
#14

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden
#15 Engbo

#12 Jamen du skriver da på dansk. Dansk, som andre har omtalt som sproget, "det smelter dog mere, end fremmede slår." "Hvor med skal jeg ligne og prise det i sang," synges der også. Men giv ikke op, gentag: "Jeg har andre værdier." Så må folk da forstå dig, når du udtrykker det så godt på dansk. Snart hejser de det hvide flag.

3 år siden
3 år siden
#16

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Søren, jeg mener ikke at man behøver en religion for at træde op imod en anden religion.
Men jeg mener at Danmark er et meget lille land og danskerne er et meget lille folk. Selv formand Mao sagde at så lille et folk måtte man da gøre noget for at bevare! Han kunne se at det nok ikke skete af sig selv.
Når vi nu er så lille et folk, så gælder det om ar stå sammen hvor man kan imod splittelse og opløsning.
Folkekirken handler ikke kun om religion. Den er en social organisation, som huser en meget stor del af danskerne. At afskaffe Folkekirken er derfor en stor social (!) splittelse. Og det er hvad nogen ønsker. Ikke mindst Det radikale Venstre.
Ateisterne skubber også godt på. Men de har idag ikke noget at sætte i stedet. Ikke et initiativ der kan skabe et alternativt sammenhold. Et folk, hvoraf langt de fleste tror på noget, vil, hvis det mister sin kirkelige organisation, være mere tilbøjeligt til at søge imod andre religioner.

Ateisterne løfter i vor tid fanen for højt. I 70'erne, hvor socialismen var på mode, talte man ikke om at afskaffe Folkekirken. Det var helt uden relevans, for den udgjorde ingen trussel i klassekampen.
Men det gør den idag! En taktisk og stratetisk bevidst venstrefløj står sammen med hjernedøde radikale om at gøre Islam til den største og mest magtfulde religion i Danmark. (Det er en klassekampsstrategi der samler kræfter efter den dybe depression der ramte venstrefløjen siden jerntæppets fald.)
En nødvendig vej til dette mål går igennem afskaffelsen af den for tiden største religion, Kristendommen.
Ateister der ikke ønsker at Islam skal dominere i Danmark, bør se visdommen i at holde sammen med de folkekirkelige danskere om det fælles mål: At bevare et Danmark i frihed.
Og derfor bør Folkekirken bevares. Et Danmark der er splittet i kristne og ateister er kun alt for let at få ned med nakken.

3 år siden
3 år siden
#18

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Jeg blev døbt som lille, men er ikke konfirmeret. Det føltes for mærkeligt og jeg turde ikke rigtigt. Jeg så det som noget frygtelig pinligt. Men jeg troede heller ikke på noget.

Om folk er for oplyste til at komme ind i kirken?

Sådan kan man ikke sige! Vi kan ikke kalde andre uoplyste fordi de ikke ser verden som vi.
Og der findes måske mange der usikre på det med Gud. Mange der er tvivlende. Men der findes nok kun få virkelige ateister. De fleste tror vist på "et eller andet selvom det ikke er en gammel mand med hvidt skæg."
Jeg mener bare at vi, som det lille folk vi er, må prøve at finde en fordragelighed. For folkekirkelige og ikke-troende har i DK en høj tolerance overfor hinanden.
Det er et stort privilegium at vi har en kirke der finder sig i at folk kan være on og off efter behag.
Og melde sig ind og ud som man vil. Ikke alle folk er så heldige!
Vi behøver ikke "tage hele pakken."

3 år siden
3 år siden
#20

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Ja, det er svært at etablere et godt folkeligt sammenhold, jeg er helt enig med dig.
Og netop derfor forsvarer jeg bevarelsen af et sammenhold der allerede eksisterer, og længe har gjort det, nemlig Folkekirken, om man så selv er religiøs eller ikke. Og derfor synes jeg ikke det haster med at få det/den afskaffet. For det er så svært at samle et folk, hvis først det bliver splittet.
Egoisme og magelighed er virkende faktorer der kan få det til at løsne sig i samlingerne. Men det bliver kun værre af at mange bevidst arbejder på at slå det i stykker.
Jeg ved da godt at de radikale ikke ser sig som bevidste ødelæggere. Men deres omnihumanistiske syn på verden får uvægerligt skabt problemer for et lille land som vort, som de facto ikke er en mindre sum af mennesker uden kulturelle og nationale fællesrelationer, men faktisk et land, en nation og et folk i gammeldags forstand.

3 år siden
3 år siden
#22

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Nu, hvor jeg har rodet mig ud i et forsvar for Folkekirken, får jeg lyst til at omtale - og anbefale! - Filmen "Jerusalem" efter Selma Lagerlöffs roman.
Den er instrueret af Bille August, og er efter min mening noget af det bedste han har lavet.
Den handler om en landsby i Sverige - i Dalarna, tror jeg - hvor man går til præsten for at fortælle at man vil bygge et missionshus. Man har ikke nok i det der kunne kaldes den svenske Grundtvigianisme. Byens religiøse behov tilfredsstilles ikke.
Præsten beder dem lade være, som aner han problemerne det kan medføre. Og han får ret. Snart kommer djævelen på besøg i form af en omvandrende prædikant. Han modtages i landsbyen og gør sig godt bemærket hos "missionen."
Helgum, som han hedder, får snart en betydelig magt i byen, men nogle erkender hans dårlige indflydelse. Man beder ham rejse. Han indvilliger, men beslutter sig for at hævne sig. Han opbyder al sin religiøse kraft og overtaler en stor del at byens folk til at følge kaldet: De skal udvandre til Jerusalem på hellig pilgrimsfærd.
Byens stærke unge mand vender hjem fra et ophold uden for byen, og han står til sidst med sin kone og deres nyfødte barn som skal døbes. De står i folkekirken og man hører det almindelige dåbsritual: "Herren velsigne dig og bevare dig - - - -Herren løfte sit åsyn på dig og give dig fred."
Efter al den djævelskab, alle disse katastrofer for landsbyen, er det fantastisk befriende at høre disse enkle ord der ikke kræver underkastelse, ikke idømmer bod og forsagelse, men blot beder om et åbent øre.

Det er hvad der sker hvis man afskaffer Folkekirken. Man får ikke mindre hellighed, men mere.
Folkekirken er garant for, at al den hellighed som mange så stærkt afskyr, ikke løber løbsk.

3 år siden
3 år siden
#24

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden
#25 Engbo

Dino nu du siger den svenske Folkekirke, Så er denne svenske Rigskirke jo netop ikke statskirke mere - Det er rigtigt, den var det på filmens tid og især på Selma Lagerlöfs tid. Men jeg tror da den fungere udmærket selv om den ikke er statskirke mere.
Men ellers er jeg enig. Den ekstreme vækkelse var ikke en god udvikling.

3 år siden
3 år siden

Thevoid - det er netop den store fordel ved Folkekirken: Frivilligheden.

Og rigtigt: Er man helt in "the void" føles måske friheden endnu stærkere. Men man må vælge sin strategi efter det samfund man lever i.
Jeg kan frygte at hvis man bekæmper alle slags tro idag, kan man ende med at tabe fælt.
Det kan nogle gange være bedre at alliere sig med den slags tro, der ikke føles som en lænke om halsen. Så beholder man måske sin 99% frihed mange år endnu.

Engbo - jeg mente bare den på Selmas tid værende lutherske, almindelige kirke.

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten det rød hvide flag er startet 20/06-2017 10:49 af thevoid og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3715Dagens ord
23 timer siden · Engbo
131Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 dag, 4 timer siden · Prem
51Skrivegruppe søges - København og o...
4 dage siden · SS Wensley
27Godt man ikke kan
4 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
7 dage siden · Wernn
63Ligheder
11 dage siden · smukkehjerte
33Din dag.
11 dage siden · smukkehjerte
32Dagens Had
11 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
12 dage siden · Savanti
1Betalæsere søges til fantasy roman
19 dage siden · Stefan H
4Dagens Dammark ,døde mink
19 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
21 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
24 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
26 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
1 måned siden · Kafkaesque
1Skal vi starte et skrive- fortællef...
1 måned siden · Savanti
9skrive start hjælp
1 måned, 2 dage siden · Prem
133Virus
1 måned, 2 dage siden · Inghard
5Jalousi kontra .
1 måned, 3 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 måned, 3 dage siden · Savanti
452Kontraster
1 måned, 5 dage siden · Engbo
0jeg søger feedback
1 måned, 7 dage siden · AAND
4Hvad hedder det når
1 måned, 7 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
1 måned, 12 dage siden · Wernn
8Meddelelse
1 måned, 13 dage siden · Engbo
19Hvad hedder det modsatte
1 måned, 14 dage siden · Wernn
105Skyder de; fordi, der er krig?
2 måneder, 1 dag siden · Wernn
230Forbyde kritik?
2 måneder, 2 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
2 måneder, 9 dage siden · Emeli
11Metwo-two
2 måneder, 15 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
2 måneder, 16 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
2 måneder, 20 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
2 måneder, 20 dage siden · Wernn
11668
2 måneder, 21 dage siden · Wernn
26JULEN
2 måneder, 27 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
2 måneder, 28 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
2 måneder, 28 dage siden · Prem
11Hvem er du?
2 måneder, 29 dage siden · Prem
13Dagens anekdote
2 måneder, 29 dage siden · Prem
64Lykken
2 måneder, 29 dage siden · Prem
5Livsbane . Livsveje. Livsvalg.
3 måneder, 4 dage siden · Savanti
4Hvornår er en tekst mest for børn?
3 måneder, 5 dage siden · Pia Hansen
33Hvem er du? Personality
3 måneder, 13 dage siden · Wernn
11Bestillingsforfattere?
3 måneder, 18 dage siden · dino
4Det primitive holdbare.
3 måneder, 26 dage siden · Fink
3Det filosofiske hjørne.
3 måneder, 27 dage siden · Savanti
14Aftægtens objektive problem
3 måneder, 27 dage siden · dino
2Musik fænomen.
3 måneder, 28 dage siden · julia97hansen
12Nicht diese Töne...noch eimal.
4 måneder siden · dino
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
4 måneder, 1 dag siden · melberg
8Spansk
4 måneder, 2 dage siden · Savanti
4Dans
4 måneder, 7 dage siden · dino
11Råd søges om tid til at skrive
4 måneder, 8 dage siden · JacobScribus
6Tips og tricks til skriveprocessen
4 måneder, 11 dage siden · JacobScribus
4Hobbitten
4 måneder, 14 dage siden · Kafkaesque
18Forstyrrende elementer i læsning
4 måneder, 16 dage siden · JohannesB
2Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
4 måneder, 18 dage siden · Filia
185Den frie verdens leder
4 måneder, 21 dage siden · Wernn
0Soul & neosoul - musikinspiration
4 måneder, 24 dage siden · Prem
10Noget teknisk
5 måneder siden · Kafkaesque
18Komplimenter
5 måneder, 1 dag siden · Wernn
116Dagens Vits
5 måneder, 2 dage siden · Savanti
3Lidt snak om Fyldepennen
5 måneder, 4 dage siden · Prem
0Kringsat
5 måneder, 7 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
5 måneder, 13 dage siden · Engbo
3Droner
5 måneder, 14 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
5 måneder, 21 dage siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
6 måneder, 10 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
6 måneder, 12 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
6 måneder, 14 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
6 måneder, 19 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
6 måneder, 22 dage siden · Kafkaesque

Religion, politik og samfund

131Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 dag, 4 timer siden · Prem
46Big Brother Is Watching You!
24 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
26 dage siden · Wernn
133Virus
1 måned, 2 dage siden · Inghard
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 måned, 3 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
2 måneder, 1 dag siden · Wernn
230Forbyde kritik?
2 måneder, 2 dage siden · Engbo
11Metwo-two
2 måneder, 15 dage siden · dino
11668
2 måneder, 21 dage siden · Wernn
26JULEN
2 måneder, 27 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
3 måneder, 27 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
4 måneder, 21 dage siden · Wernn
0Kringsat
5 måneder, 7 dage siden · Engbo
52Treenigheden
6 måneder, 12 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
9 måneder, 8 dage siden · Wernn
27SAS
9 måneder, 8 dage siden · Morpheus
379Gud
9 måneder, 22 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
10 måneder, 2 dage siden · dino
5Verdens økonomi
10 måneder, 14 dage siden · dino
4Nytårstalen
11 måneder, 1 dag siden · dino
117Statsborgerskab
11 måneder, 4 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
11 måneder, 7 dage siden · dino
65Demokrati
11 måneder, 18 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
11 måneder, 25 dage siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
11 måneder, 26 dage siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 2 dage siden · leviP
5Pengetroen
1 år siden · Wernn
19Lykke
1 år, 1 måned siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 1 måned siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 1 måned siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 2 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 2 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 3 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 4 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 4 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 5 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
1 år, 8 måneder siden · Engbo
8Bøn
1 år, 8 måneder siden · Morpheus
32Politik .
1 år, 9 måneder siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
1 år, 9 måneder siden · dino
47At rejse er at leve?
1 år, 9 måneder siden · Inghard
27Evolutions forskning.
1 år, 9 måneder siden · Inghard
8Circumcisio.
1 år, 10 måneder siden · dino
6Den nye EU aftale
1 år, 10 måneder siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
1 år, 10 måneder siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
2 år siden · dino
5Før Adams tid.
2 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
2 år siden · dino
31Spare på DR?
2 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
2 år siden · Engbo
0Land og by
2 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
2 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 år siden · dino
22#metoo
2 år siden · dino
109Selvforsvar
3 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
3 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
3 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
3 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
3 år siden · Morpho
10Fordomme
3 år siden · Kåemer